Seuraa 
Viestejä45973

Alle puolet itäsaksalaisista katsoo, ettei Berliinin muurin kaatuminen parantanut heidän olojaan.

" Berliinin muurin murtuminen ei tuonut saksalaisille onnea
02.01.2009 06:20

Saksalaiset juhlivat Berliinin muurin murtumista vuonna 1989

Saksalaiset ovat pettyneitä parannuksiin, joita 20 vuotta sitten kaatunut Berliinin muuri on tuonut heidän elämäänsä.

Sanomalehti Berliner Zeitungin kyselyn mukaan alle puolet itäsaksalaisista on sitä mieltä, että heidän elinolonsa ovat parantuneet muurin murtumisen jälkeen. Vielä muurin kaatumishetkellä parempaa elämää odotti reilut 70 prosenttia itäsaksalaisista.

Lännessä ei olla Itä-Saksaa optimistisempia. Vain 40 prosenttia länsisaksalaisista näkee tilanteensa parantuneen rautaesiripun ajoista.

Kyselyä varten haastateltiin joulukuussa tuhatta saksalaista. "

Tietysti oli ollut hyvä kuulla avstaava tulos myös lännestä.

Ja äänestysjakautuma ikäryhmittäin. Ilmeisesti on kysytty äänestysikäisiltä. Muurin kaatumisen aikaan syntyneet ovat nyt 20-vuotiasita.

Kommentit (7)

"Alle puolet itäsaksalaisista katsoo, ettei Berliinin muurin kaatuminen parantanut heidän olojaan."

Yli puolelle se taas merkitsi absoluuttista vapautta.

Maa, joka ampuu selkää sieltä pakoon yrittäviä ei voi olla paratiisi, ei edes inhimillinen kansalaisille.

Ihmisillä oli varmasti varsin outo olo muurin murtumisen jälkeen. Kokonaisen sukupolven ajan heidän vapautensa oltiin raasti murskattu. Lännessä voitiin vain voitotella heidän kohtaloaan samaan aikaan kun USA keskittyi joihinkin proxy sotiin kaukaisissa peräkylissä.

Eräänä päivänä Neuvostoliitossa nousee sitten valtaan ns "valon" nähnyt mies joka päättää purkaa kyseisen muurin. Suomalaiset olisivat hyvin voineet itsekin joutua Neuvostovallan alle, mikäli ns "Mannerheimin linja" olisi murtunut!

Ajattele miltä sinusta tuntuu, kun kansasi halu vapauteen murskataan raasti. Tankit ajavat ihmisten päälle, lukematon joukko miehittäjiä saapuu idän diktatuurista ampumaan ja tappamaan aseettomia opiskelijoita, naisia ja lapsia. Kokonaisen sukupolven ajan elät vieraan diktatuurin ikeessä. Ainoa toivosi on paeta länteen, kauas kotoa.

Näin on käytännössä kokonaisen sukupolven. Sitten, eräänä kauniina päivänä Neuvostojohtaja päättää "purkaa" muurin. Kansasi palava halu vapauteen ja itse vapaustaistelu epäonnistui, mutta nyt vapaus annetaankin sinulle "lahjana" USA:n ja Neuvostoliiton johtajat ovat jossakin kokoshuoneessa peräkylässä nimeltä Rejkyavik päässeet yhteisymmärrykseen Neuvostoimperiumin purkamisesta. Harva edes tietää, että Neuvostoliiton maataloustuotanto romahti jo 10-vuotta sitten. Nyt Neuvostoimperiumia itä-Euroopassa ollaan lopulta myymässä rahaa, eli länsidollareita vastaan.

Vapaustaistelu epäonnistui. Se murskattiin raasti, mutta edes vapautusarmeijaa ei saavu lännestä. Yhtään taistelua ei käydä. Neuvostojohtaja vain ylhäältä norsunluutornistaan ja palatsistaan julistaa, että olette nyt vapaat! Tehkää mitä haluatte!

Ei taistelun taistelua. Luodin luotia, ohjuksen ohjusta! Ei lopulta edes virallista rauhansopimusta, jossa Venäjän federaation rajat, saati sitten maan ydinarsenaalin kohtaloa oltaisiin mitenkään määritelty.

Kuvittelete maailmanhistoriallisessa mittakaavassa tilannetta, jossa jättiläismäinen imperiumi purataan ja käytännössä kaatuu parin vuoden sisällä, jättäen jälkeensä täydellisen aukon. Kaaoksen, jonka täyttävät rikollisliigat, entinen puna-armeija ja KGB, sekä myöhemmin EU ja Nato, mutta koko alue on kaaoksessa, eikä tosiasiassa päästä edes syhteisymmärrykseen Venäjän federaation rajoista, sen kansalaisten ja joukkojen asemasta Venäjän Federaation ulkopuolella, saati sitten maan yhä valtavan ydinarsenaalin kohtalosta. Itseasiassa asevarustelu ei päättynyt, vaan päinvastoin KIIHTYI Neuvostoliiton romahdettua!

Aika outo, surrealistinen tilanne vai mitä? Lukemattomilla tuomiopäivän aseilla varustettu Supervalta katoaa käyännössä parissa päivässä. Syntyy valtava tyhjiö, jota ei lopulta täytä kukaan, vaan ajapille pyrkii sekava joukko järjestöjä aina Venäjän federaation armeijasta, KGB:stä ja rikkollisjärjestöistä Nato:oon. Koko alue kylpee sodassa, rikoksissa ja kaaoksessa, ja mitä tekee USA? Sen sijaan että pyrkii luomaan Eurooppaan järjestystä valjastaa koko armeijansa naurettavaan ja mielipuoliseen Lähi-Idän ristiretkeen, ummistaen näin käytännössä silmänsä It-Euroopan kaaottisesta tilastan, Venäjällä tapahtuvasta diktatuurisesta vallan keskittymisesta ja uudesta asevarustelusta, ja vieläkin tärkeämpää, KIINAN noususta!

Tuskinpa Suomalaisiakaan ihastuttaisi ajatus, että heidän itsenäisyytensä on "lahja" Neuvostoliiton ja USA:n johtajilta. Ajatus että kaksi vanhaa miestä jossakin peräkylän kokoushuoneessa keskellä ermaata voivat vedellä Eurooppan keskellä rajoja mielivaltaisesti vain siksi, että he nimellisesti komentavat armeijaa, jolla on valta tappaa kolmannes ihmiskunnasta. Loogisesti ajattellen tuossa ei ole mitään järkeä, mutta noin tuossa vain yksinkertaisesti pääsi tapahtumaan. Ehkä se auttaa selittämään alueen ihmisten lievää "passivointia"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Nagarjuna
Kirjoitat läpiä päähäsi Kiinan noususta, kasvanut toki hyvin yllättävästi mutta...

http://www.city-journal.org/html/17_2_china.html
Aivan järjetön paapatus, "ettei Kiinassa ole julkisia palveluksia", vaikka sen ilmainen koulutusjärjetelmä on luultavasti maailman paras, ja pääosa palkasta perinteisesti tullut nimenomaan palvelusten muodossa, jotka on järjestänyt valtion valvonnassa työnantaja. Rahapalkka valtiollisella sekstorilla on oluut "tupakki- ja diskovaaterahaa". Kiina on poiettu palveluiden takia myös "köyhimpien maiden" joukosta YK:ssa, koska Kiinan köyhät "eivät ole sillä tavalla köyhiä" kuin vaikkapa Intian tai Idonesian. Länsimaisten firmojen työntekijöitä nuo julkiset palvelut eivät kaikin puolin koske (osin kylläkin: valtionsektorin työntekijät lopulta kustantavat heidänkin sosialliturvansa, koska ilmankaan sitä heitä ei voida jättää).

Arkkis
Alle puolet itäsaksalaisista katsoo, ettei Berliinin muurin kaatuminen parantanut heidän olojaan.

Ihmekös tuo. On arvioitu että itäsaksalaiset naiset saivat keskivertoisesti enemmän orgasmeja kuin lännessä asuneet sisarensa. Kapitalismin tuoman taloudellisen kilpailun takia itänaiset kiljuvat makuuhuoneissa nyt entistä vähemmän.

Puolue-eliitin omat kaupat ja lomakeskukset ja valtaoikeudet varmasti maistuivat enemän kuin taviksen osa kilpailu-yhteiskunnassa. Tuo jengi on vain osa tyytymättömistä. Loput olivat ehtineet saada trabantin ja loikoisan hallintolorveilun tehottomassa exportfirmassa, jonka sinkkiämpärit ja peltiset leikkiautot menivä tai ei, niin palkka juoksi koska sivutuotteena prässäilivät panssarien osia ja siksi pulju ei voinut kaatua.

Abamocho
Arkkis
Alle puolet itäsaksalaisista katsoo, ettei Berliinin muurin kaatuminen parantanut heidän olojaan.

Ihmekös tuo. On arvioitu että itäsaksalaiset naiset saivat keskivertoisesti enemmän orgasmeja kuin lännessä asuneet sisarensa. Kapitalismin tuoman taloudellisen kilpailun takia itänaiset kiljuvat makuuhuoneissa nyt entistä vähemmän.Minä ainakaan vakuutuin tuon uutisen perusteella että "siellä Derkuissa ei tosiaankaan taida olla hommat hoidossa, kun ne tuollaisia julkaisee" (vaikka olisi ollut tottakin...)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat