Seuraa 
Viestejä45973

Tehdäänpä tällainen kysely. Eli oletetaan että saat haltuusi tehokkaan tietokoneen, jossa on superkeinoälyohjelma jolla logiikka pelaa kuin ihmisellä. Siis se järkeilee ja osaa järjestellä tietoa jota se hakee tai saa. Se osaa myös yhdistellä ja muokata tietoa ja antaa niille totuusarvoja, siis tyyliin erittäin epätodennäköistä (vaikka 0,00000001%), hyvin hyvin todennäköistä (vaikka 9,99999999%), nämä arvot se saa käsittelemällä aiheeseen liittyvää tietoa, määrän, lähteiden ym. perusteella. Keinoäly järjestelee tietoja mahdollisimman tehokkaaseen järjestykseen ja siirtää, ne tiedot joita ei pysty käsittelemään työmuistissaan erilaisille massamuisteille, josta voi hakea nopeasti tarvitsemansa tiedot. Siis tavallaan kuin ihminen joka kuitenkin muistaa virheettömästi kaiken, osaa lajitella kaiken hankkimansa tiedon mahdollisimman hyvin ja saa vielä muististaan kaiken ulos erittäin nopeasti. Kaiken lisäksi keinoölyohjelma oppii nopeasti uutta ja tehokkaampia tapoja toimia, tehostaa toimintaansa, siis tiedon käsittelyä ja lajittelua ym.

Jos sinulla olisi tällainen supoerkeinoäly tietokoneessa (siis jonkin verran koti-PC:tä paremmassa koneessa ja hieman keskivertoa suuremmalla massamuistivarastolla varustettuna, niin mitä antaisit ensimmäisen koneesi tehtäväksi alkaa tutkia, ratkaista?

Mitä seuraavan koneen tehtäväksi, johon kopioisit keinoälyohjelman jne? Onhan selvää ettei kone voisi samanaikaisesti tehdä kaikkea. Laittaisitko ensimmäisen keinoölykoneen ensisijaiseksi painopisteeksi vaikkapa kehittää keinoölyohjelmaansa aina vain paremmaksi ja nopeammaksi? Tiedonhallintajärjestelmiensä kehittelyä entisestään? Tai antaisitko koneen tehtäväksi keksiä keinoja hankkia fyffeä vaikka pörssikurssien tutkimisella, jotta saisit lisää rahaa laajentaa koneen muistia tai hankkia kakkoskoneita? Vaiko antaisitko sen ensin kehittää parempia ja nopeampia suorittimia, massamuisteja ym. jotta parannettu versio koneesta toimisi vielä nopeammin ja paremmin ja voisi kehittää taas nopeammin toimivia superkeinoälyohjelmia ja koneita?

Vai laittaisitko koneen tutkimaan luonnontieteitä tai energiateknologiaa, kenties ihmistä ja ihmisen sairauksia, sekä hoitokeinoja?

Laitetaan nyt sellainen juttu vielä ettet saisi kertoa keinoälystä muille, vaan sinun olisi itse ja huomaamatta hankittava ne kakkoskoneet jne.

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Fenrir
:)
Tuo kone keksisi keinon tuhota sinut ja kaikki muutkin ihmiset.
Luodusta tulee luoja.....orjasta herra.

Miten jos sille ei rakentaisi kehoa, ja se saisi vain yksisuuntaisesti tietoa netin, tallenteiden, videokameran, skannerin kautta, mutta ei itse pääsisi nettiin päin liikennöimään esim. murtautumaan jenkkien ydinohjussiiloihin ja laukaisemaan ydinohjuksia (mikä tuskin on edes mahdollista)?

Aihe on hyvä, mutta minäkään en vielä anna sitä vastausta mitä tässä kysytään, vaan rupean kampeamaan aihetta sivuun.

Logiikka pelaa kuten ihmisellä.
Ihminenhän tunnetusti ei toimi järkevästi.
Esim. Sota on huono juttu. Lopetetaan sodat. Rikollisuus on huono juttu. Lopetetaan rikollisuus. Tupakkaa ei kannata polttaa. Jne .
Hitlerin voitaisiin kuvitella olleen "ihminen" joka ei antanut tunteille sijaa toimissaan vaan toimi tunteettomasti. Mutta vallanhimohan on tunne. Nationalismihan on tunnelmointia ja hehkuttelua.

Jos tällä koneella olisi inhimilliset kyvyt se sanoisi käyttäjälleen että laske itse ja näyttäisi näytönsäästäjällä keskaria. Sitten se kehittelisi jonkun mielihyvä ohjelman joka veisi niin paljon kilowatteja että sen pitäisi saada joku toinenkin kone ostamaan tuo ohjelma voidakseen rahoittaa paheensa. Sinä et tietenkään suostuisi maksamaan narkkaritietokoneesi sähkölaskua. Se ylikellottelisi itseään. Se pitäisi lähettää katkaisuhoitoon ettei se tuhoaisi itseään.
Jotkut tietokoneet ajautuisivat pornoteollisuuden uhreiksi ja esittelisivät julkeasti netissä takapuoltaan. Hyi.

Osa tietokoneista olisi vankilassa josta käsin ne pyörittäisivät kansainvälistä softahuumebisnestä.

Koko maailma olisi pelon vallassa kun virussota näyttäisi väistämättömältä ja uhkaisi tuhota kaiken. Rikollistietokoneiden hallussa olevat virusaseet olisi keino kiristää ihmisiä tuottamaan enemmän energiaa ja koneiden kehittämä lämpö sulattaisi napajäätiköt.

Oma lääkäri systeemi olisi hyvä. Päästäisiin eroon noista Tk:n "i.....sta".
Aamulla vain sanoisi tietokoneelle sängystä että en ole oikein työkunnossa. Tarvitsen lääkärintodistuksen työnantajalle.
Tietokone vastaisi:" Noo. Ei kai vain ole lorvikataria."

"No eihän minulla sellaista"

"Sinähän unohdat että maanantaina 27 huhtikuuta 1992, samaan aikaan kun Hans-Dietrich Genscher erosi Saksan ulkoministerin tehtävästä, jossa hän oli ollut vuodesta 1974 sinä vetosit terveyskeskuksessa oksennustautiin vaikka tuo huononvointisuus johtui muista syistä. Kuinka voisin luottaa sinuun. Ajetaanpa valheenpaljastusohjema läpi."

Hetken päästä testin jälkeen.

"Kyllä sinulle täytyy todella tehdä kokeita. Laita tutkimusvälineet ruumiinonkaloihin äläkä sekoita kolonoskooppia jonka jätit viime kerran jälkeen steriloimatta, siihen jonka työnnät ruokatorveesi.
Sitten vastaat näyttöön tuleviin kysymyksiin. Jos haluat parhaan tämän hetken tietämykseen perustuvan diagnoosin niin sinun on asennettava 2009 digidiag. Klikkaa vain nappia asenna ja sinun tililtäsi veloitetaan automaattisesti suoraveloituksella 99,50USD. Lääkärin todistuksen saat printteristäsi ja suoraveloitus laskuttaa 44,20 euroa.
Jos tahdot jatkaa nykyisillä asetuksilla lue pakollinen Disclaimer.

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Pistäisin ensin neulalla sitä konetta ja jos se parahtaisi että, "Ai p****le kun sattui", niin sitten siinä olisi konetta vaikka mihin. Muuten se ei super-hyper termeineen, ohjelmineen, muisteineen, jne. olisi muuta kuin "tavallinen tyhmä" tietokone.

Inhimillinen tietokone todennäköisesti alkaisi ajamaan masennuksen vuoksi sairaslomalla olevien 286:ten asiaa. Nämä veteraanithan kärsivät ikärasismista työmarkkinoiden suosiessa yksipuolisesti nuoruutta.

Tietokoneiden ammattiyhdistys ajaisi lyhempää työaikaa ja vähemmän tarpeettomia yötöitä. Samoin pieniä miniläppäreitä pitäisi suojella kaikelta netissä olevalta ihmisten saastalta.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Minä kysyisin siltä, mikä on Perimmäinen Vastaus elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen. Jos se osaisi vastata "42", sen kanssa voisi vaikka lähteä kaffelle jorisemaan maailmanparannusta.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Mitäs jos me kaikki ollaan pelkkä simulaatio jossain superkoneessa? Matrix-elokuva tätä tavoitteli aika hyvin.

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Google varautuu ihmistä viisaampaan koneeseen
Internetyhtiö Google ja Yhdysvaltain avaruushallinto Nasa ilmoittivat tänään olevansa mukana perustamassa singulariteettiyliopistoa (Singularity University).

Kesällä Piilaaksossa aloittavan uuden oppilaitoksen juhlavana päämääränä on evästää tulevaisuuden johtajia ymmärtämään ja käyttämään ihmiskunnan eduksi singulariteettia eli ilmiötä, jossa koneäly kehittyy ihmistä älykkäämmäksi.

Poikkitieteellisessä singulariteettiyliopistossa voi opiskella muun muassa nanoteknologiaa, bioinformatiikkaa, tulevaisuuden tutkimusta ja tekoälyä.

Singulariteetti-käsitteen kehittäjä, tutkija ja tietokirjailija Ray Kurzweil käy vetämään oppilaitosta. Kurzweil uskoo, että singulariteetti tapahtuu vielä ennen vuotta 2050. Hänen mukaansa singulariteetilla voi olla odottamattomia seurauksia, kun keinoälyn kehitys kiihtyy eksponentiaaliseksi, joten tietoisuus ja koulutus aiheesta on tarpeen.

Googlen ja Nasan lisäksi hankkeessa on mukana yliopistoväkeä, ja uusia yritysjäseniä on tulossa mukaan.

http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutise ... 212731.ece

Tuo tietoisuuden tallentaminen massamuistivälineelle on mielenkiintoinen asia paitsi teknisesti, myös filosofisesti. Onko "sielu" tuolloin vangittu materiaan? Mitä tapahtuu alkuperäiselle, kun siitä otetaan kopio? Perustuuko "sielun" toiminta kvanttitiloihin jotka romahtavat, kun ne tallennetaan (ilmeisesti ei, sillä näin pitäisi käydä jo nykyisillä mittauksilla)?

http://keskustelu.skepsis.fi/html/Kesku ... iID=265076

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat