Seuraa 
Viestejä45973

Hei kaikille.

Elikkäs otsikon mukaisen aihepiirin ympärillä olen ajatuksiani pyöritellyt. Toivottavasti täältä löytyy apua.

Elikkäs. Millaisia työtehtäviä tämän kyseisen toiminimen omaava henkilö tekee? Millainen on palkkataso käytännössä? (Palkka_pitäisi_teoriassa olla inssin luokkaa?) Opinnot ovat ilmeisesti aika kemiapainotteisia, miten on biologian laita?

Opiskelen tällähetkellä kone- ja tuotantotekniikkaa AMK:ssa. Nyt lomaillessa rupesin kuitenkin miettimään tulevaisuuttani ja minusta alkaa tuntumaan että se insinöörin homma ei ole minun kutsumukseni. Kertokaahan ihmiset tietonne tästä aiheesta ja auttakaa nuori opiskelija takaisin ruotuun..

Kommentit (6)

Hmm.. Yllätyin kyllä vastausten vähäisestä määrästä. Toinen ala olisi AMK pohjainen bioteknikko. Onko täällä ketään joka omaa tuollaisen virkanimikkeen? Itseäni kiinnostaa juurikin se, mistä käytännön työt koostuu?

PöPPä
Hei kaikille.
Elikkäs otsikon mukaisen aihepiirin ympärillä olen ajatuksiani pyöritellyt. Toivottavasti täältä löytyy apua.

Elikkäs. Millaisia työtehtäviä tämän kyseisen toiminimen omaava henkilö tekee? Millainen on palkkataso käytännössä?


Pitäisi tietää, millä nimellä kyseinen ammatti on aiemmin ollut; tuppaavat korottamaan ammatin arvostusta nimittämällä sen uudestaan:
http://fi.wikipedia.org/wiki/Laboratorioanalyytikko

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mummo
Taitaa olla bioanalyytikko. Koulutetaan ammattikorkeakouluissa. Katsopa mol.fi ja sieltä ammattikuvaus ja opintoluotsi.Nuo on kyllä lueskeltu, samoin kuin wikipediat. Tuppaavat vaan kehumaan sen ammatin maasta taivaaseen nuissa selostuksissa. Ei saa kovinkaan objektiivista kuvaa siitä varsinaisesta työnkuvasta. Toivoin, että joku joka on oikeasti nuissa töissä olisi eksynyt tänne vastailemaan.

Laboratorioanalyytikko ei ole bioanalyytikko. Molemmat koulutusohjelmat ovat AMK-tasoisia. Bioanalyytikot eli entiset laboratoriohoitajat työskentelevät yleensä sairaaloissa näytteiden ottajina ja analysoijina.

Laboratorioanalyytikko on laboratoriotyön asiantuntija. Luonnontieteellinen koulutus on laaja-alainen ja tehtäväkenttä vaihtelee molekyylibiologiasta vaativaan kemialliseen instrumenttianalytiikkaan. Nopeasti kehittyvät analyysitekniikat vaativat osaavia analyytikoita, ja valmistuneet ovatkin työllistyneet hyvin.

Laboratorioanalyytikko osaa laboratoriossa käytettävät kemialliset, biologiset ja molekyylibiologiset tutkimusmenetelmät sekä osaa laboratoriolaitteiden toimintaperiaatteet. Työhön liittyy analyysin teko näytteen otosta raportointiin. Koulutus antaa valmiudet analyysimenetelmien perusteiden osaamisen lisäksi tutkia menetelmien luotettavuutta ja kehittää niitä edelleen. Laadunvarmistus on koulutuksen keskeisiä sisältöjä, joita opitaan käytännössä opiskeltaessa koulun laboratorioissa ja useissa projektitöissä.

Laboratorioanalyytikko ei siis myöskään ole laborantti, joka on ammattikoulutasoinen koulutusohjelma.

Laboratorioanalyytikon palkka vaihtelee työpaikan mukaan. Aivan insinöörien tasolle se ei kuitenkaan riitä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat