Seuraa 
Viestejä4887

Ympäri Pohjois Amerikkaa löytyy maasta kerros noin 130000 vuotta vanhaa komeettapölyä. Ennen tätä kerrosta löytyy sellaisten suurten maanisäkkäiden luita, joita ei löydy enään keroksen jälkeen. Kadonneisiin eläinlajeihin kuuluu mm. mammutti ja sapelihammastiikeri. Myös kivikautinen Clovis kulttuuri katosi.

Teorian suurin ongelma on että komeetan iskukraateria ei ole löydetty. Tämä voi johtua siitä että komeetta hajosi ennen maanpinnalle törmäämistä.
http://www.physorg.com/news150097682.html

Kommentit (11)

Ei kyllä kuulosta kovin uskottavalta.

Eikö mammutteja elänyt siellä Siperiassa vielä Egyptin valtakunnan aikaankin.

Siten tuollainen päälle satatuhatvuotias komeetta vaikuttaa aika arveluttavalta.

Jos tuo teoria pitää paikkansa, niin se kyllä vain tappoi paikallaisesti Alaskassa mammutit noin 13.000 (ei siis 130.000) vuotta sitten. Nimittäin vielä 4.000 vuotta sitten mammutteja eli Wrangelin saaressa ja Baltian maiden alueella 10.000 vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onhan komeetalla varmasti paikallisia vaikutuksia eläimistöön ollut, mikäli sellainen on mainittuna ajankohtana maahan jysähtänyt. Olisi kuitenkin liikaa vaadittu, että komeetta olisi tappanut ympäri maailmaa nimenomaan mammutit ja sapelihampaat, jättäen hirvet, peurat, villihevoset, karhut, sudet, leijonat yms. rauhaan.
Etenkin, kun mammutit eivät edes kuolleet sukupuuttoon vielä 13 000 (saatikka sitten 130 000) vuotta sitten.

Wikipedia kertoo seuraavaa:

Woolly mammoths as well as Columbian mammoths disappeared from the North American continent at the end of the ice age. A small population survived on St. Paul Island, Alaska, up until 3,750 BC, and the small mammoths of Wrangel Island survived until 1,650 B.C.Myös myöhäisimpien sapelihammaskissojen, Homotheriumin ja Smilodonin, kerrotaan kuolleen sukupuuttoon noin 10 000 vuotta sitten, eli selvinneen kolmisen tuhatta vuotta meteori-iskun jälkeen. Pitäisin edelleen jääkauden loppumista ja kasvillisuuden muuttumista yhdessä ihmisten ilmaantumisen kanssa merkittävämpänä tekijänä.

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615

Saman komeetan esitetään tuhonneen ns. "Clovis kulttuurin".

Uutisartikkeli:

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/01/01/AR200901...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

eikiinnostayhtaan
Eikö mammutteja elänyt siellä Siperiassa vielä Egyptin valtakunnan aikaankin.Manner-Siperiassa tuoreimmat mammutinjäänteet ovat ~10 000 vuotta vanhoja, mutta Pohj. Jäämeressä sijaitsevan Wrangelinsaaren populaation tuoreimmat ovat iältään vain ~3 700 vuotta. Se on kuule 700-800 vuotta Gizan pyramidien rakentamisen jälkeen!

Myös St. Paul Islandilla Alaskassa säilyi eristyksissä villamammuttien populaatio, mutta niistä nuorimmat ovat "vain" ~6000 vuoden ikäisiä.

Kumpikin näistä populaatioista koostui kääpiökasvuisista (säkäkorkeus 1,8-2,1 m) yksilöistä, ilmeisesti ravinnon vähäisyyden vuoksi.

Mikä nää mammutit loppujenlopuksi sitten tappoi? Jostain luin että näitä mammuttien ruhoja kun löydettiin niin esim niiden suussa oli vielä runsaasti kasveja yms niiden ravintoa ja arveltiin että nämä mammutit olisivat jäätyneet ihan hemmetin lyhyessä ajassa

joku kirjoitti: up until 3,750 BC, and the small mammoths of Wrangel Island survived until 1,650 B.C. olio tieto ihan luotettavasta lähteestä? Nuo on just niitä nibirun väitettyjä kierto-aikoja ja niillehän löytyy vaikka mitä tapahtumia pole shiftistä mustanmeren vai mikä nyt oli kahtia jakautumiseen

redlm
Mikä nää mammutit loppujenlopuksi sitten tappoi? Jostain luin että näitä mammuttien ruhoja kun löydettiin niin esim niiden suussa oli vielä runsaasti kasveja yms niiden ravintoa ja arveltiin että nämä mammutit olisivat jäätyneet ihan hemmetin lyhyessä ajassa

Ihminen ja ilmastonmuutos.

Nuo kokonaisina jäätyneet yksilöt ovat todennäköisimmin romahtaneet jyrkänteeltä ja kuolleet pudotukseen, joten ne eivät ole ehtineet niellä suussaan ollutta evästä. Ne eivät ole kuitenkaan jäätyneet heti, vaan liha on useimmilla ehtinyt mädäntyä ja on paikoin syötyäkin. Karvaakaan ei useimmilla ole jäljellä.
Ei siinä mitään salaperäistä ole.

Mammuttien elinympäristöähän oli jääkautinen, hyvin tuottava tundra, jota ei enää missään päin maailmaa ole. Se on varsin looginen syy näiden ja muiden suurten tundraspesialistien sukupuuttoon. Myös ihmisten metsästyspaine on varmasti ollut osatekijänä sukupuuttoihin.

redlm
joku kirjoitti: up until 3,750 BC, and the small mammoths of Wrangel Island survived until 1,650 B.C. olio tieto ihan luotettavasta lähteestä? Nuo on just niitä nibirun väitettyjä kierto-aikoja ja niillehän löytyy vaikka mitä tapahtumia pole shiftistä mustanmeren vai mikä nyt oli kahtia jakautumiseenWrangelinsaaren mammuteista annettiin mainittu ajoitus jossakin (aivan viime vuosisadan puolella saamastani?) Tiede-lehden numerosta, ja tässä Naturesta.

St. Paul Islandista löytyy linkkinä ainakin tämä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat