Seuraa 
Viestejä45973

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.sht ... /01/773559

"Viron patsasmellakoista syytetyt helpottuneita

Julkaistu 05.01.2009 10:55 (päivitetty 16:39)

Tallinnan patsasmellakoiden järjestämisestä syytetty nelikko on todettu syyttömäksi. Tallinnan käräjäoikeuden mukaan neljän vironvenäläisen miehen syyllisyydestä ei löydetty riittävää näyttöä. Syyttäjä aikoo valittaa päätöksestä hovioikeuteen.
-Päätös oli oikea. Se osoittaa, että oikeuslaitos Virossa on riippumaton ja se pohjaa päätöksensä juridiikkaan eikä ideologiaan, sanoi kahta syytettyä puolustanut asianajaja. Syytetyistä kaksi kuuluu venäjämieliseen Yövartio-järjestöön ja kolmas on Virossa tunnettu 63-vuotias toimittaja-poliitikko Dimitri Klenski.
Virossa puolitoista vuotta sitten puhjenneissa patsasmellakoissa kuoli yksi ihminen ja kymmeniä loukkaantui. Mellakat alkoivat Pronssisoturi-patsaan siirtosuunnitelmien vuoksi.
Viron syyttäjänviraston mukaan Tallinnan patsasmellakoiden tutkinta hoidettiin asianmukaisesti. Päätöksen arvostelijoiden mielestä käräjäoikeuden ratkaisuun saattaa sisältyä muotovirhe. Venäjä on kiitellyt vapauttavaa päätöstä.
Tunnettu yhteiskuntatieteilijä Marju Lauristin sanoo Postimees-lehdelle antamassaan lausunnossaan, että patsaskiistan ympärillä täytyisi ymmärtää laittaa jäitä hattuun. Lauristinin mukaan Viron omat sisäiset ongelmat, mm. heikentynyt talous saattavat lietsoa lisää syntipukin etsintä mentaliteettia. "

Kommentit (7)

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Suome ... 5246621693

Syytetyt syyttömiä Viron patsasmellakoihin

23.07.2009 16:43

Poliisi otti kiinni vironvenäläisen mielenosoituksen Tallinnassa 27.huhtikuuta puhjenneissa, epätavallisen rajuissa mellakoissa. (LEHTIKUVA)

Tallinnan patsasmellakoiden järjestämisestä syytetty nelikko on voittanut oikeustaistonsa.

Viron korkein oikeus päätti torstaina, että se ei ota asiaa käsittelyyn. Näin hovioikeuden ja käräjäoikeuden vapauttava päätös jää voimaan.

Neljää vironvenäläistä miestä syytettiin Tallinnaa kaksi vuotta sitten ravisuttaneiden mellakoiden järjestämisestä ja johtamisesta. Oikeus ei kuitenkaan löytänyt näyttöä syytteen tueksi.

Yksi vapautetuista miehistä on Kremlin-mielisen Nashi-nuorisojärjestön edustaja Virossa ja kolme muuta virolaisen Yövartio-liikkeen aktivisteja.

Kolme miehistä oli vangittuina mellakoinnin poliisitutkinnan aikana. Kahden vangitseminen kesti yli puoli vuotta, yhden runsaat kaksi kuukautta.

Viron valtio voi joutua pulittamaan miehille menetetystä vapaudesta 20 000 euron korvaukset.

Jutun pääsyyttäjä Triin Bergmann sanoo katsovansa, että syytteiden nostolle oli perusteet. Hänen mukaansa syytettyjä oli syytä epäillä rikoksista.

(MTV3 - STT - BNS) "

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olipas noissa kuvissa syyttömällä miehellä iloinen ilme, johtuu varmaan puhtaan omantunnon aiheuttamasta mielen keveydestä. Ja pitihän se nuotio sytyttää, ettei tulisi kylmä.

iileskotti
Olipas noissa kuvissa syyttömällä miehellä iloinen ilme, johtuu varmaan puhtaan omantunnon aiheuttamasta mielen keveydestä. Ja pitihän se nuotio sytyttää, ettei tulisi kylmä.Neljä syytöntä olivat syytettyinä väkivaltaisten mielenosoitusten organisoinnista, eivät näpistyksistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat