Seuraa 
Viestejä31

Presidentti oli kovasti huolestunut Suomen väkivaltaisuudesta. Terttu Lensu YLE:stä väitti Suomen olevan EU:n väkivaltaisin maa. Hämmästyin sen verran, että yritin ottaa asiasta selvää.

Googlettamalla löytyi hiukan ristiriitaista tietoa, mutta parhaiten omaa perstuntumaani vastasi EU:n uhritutkimus, jonka mukaan Suomi kuuluu EU.n väkivallattomimpiin maihin, Helsinki jopa on pääkaupungeista vähiten väkivaltainen.

http://www.europeansafetyobservatory.eu ... e%20EU.pdf
http://www.europeansafetyobservatory.eu ... pitals.pdf

Murhia tosin tapahtuu länsieurooppalaisittain paljon, mutta koska niitä ei tehdä kaduilla eikä tavallisissa kodeissa, niiden määrä ei kerro paljon mitään matti ja maija meikäläisen kohtaamasta väkivallasta.

Onko väitteelle suomalaisten poikkeuksellisesta väkivaltaisuudesta mitään perustaa?

Kommentit (2)

tiäremiäs
En usko että on väkivaltainen, mutta ihme vihamielinen maa on. Jos toinen on erimieltä niin sitä yritetään henkisesti ruoskia.tästä taannoin jossain haastiksessa muistaakseni Tony Halme (niinniin..) mainitsi, jotta jenkeissä piti erityisesti siitä, että sielä kuulemma aidosti kannustetaan ihmisiä asioissa eteenpäin kanssaeläjien taholta. Ettei siellä esiinny sellasta lannistavaa ja kyräilevää asennetta, joka täälä synkeessä pohjolassa on enempi sääntö kuin poikkeus.. Tiedä tuota sitten, en ole koskaan itse Usa:ssa käynyt. Mut vois hyvinkin kuvitella pitävän paikkaansa.

Kulttuurissahan tää istuu aika pitkälti. Jurottavalla ja jossain määrin estyneellä kansallistyypillisellä luonteenpiirteellä lienee jotakin tekemistä tämän kanssa.. Toki poikkeuksiakin löytyy

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat