Seuraa 
Viestejä45973

Ilmastonmuutokseen liittyvässä nettikeskusteluissa siteerataan pääasiassa eurooppalaisia ja amerikkalaisia tietolähteitä ja saitteja ja kuulutetaan tieteellistä yksimielisyyttä ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta. Lueskelin sattumalta mielenkiintoisen artikkelin liittyen venäläiseen tiedemaailmaan ja ilmastotutkimukseen. Intialaisessa sanomalehdessä julkaistun artikkelin mukaan Venäjän tiedepiirit vastustivat Venäjän liittymistä Kioton sopimukseen, koska pitivät teoriaa ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta epätieteellisenä. Venäjä kuitenkin liittyi Kioton sopimukseen pääasiassa poliittisista syistä. Sopimusehdot olivat Venäjä kannalta varsin edulliset. Linkki: http://www.hindu.com/2008/07/10/stories ... 521000.htm

Kuinkahan paljon netistä mahtaa löytyä kovaa faktaa venäläisestä ilmastotutkimuksesta? Ja muulla kuin kyriilisillä fonteilla Venäjä ja aiemmin Neuvostoliitto ovat puuhastelleet vuosikymmeniä avaruudessa, napa-alueilla ja geologian parissa ympäri maailmaa joten heillä lienee yhtä ja toista mielenkiintoista tietoa ilmastosta. Em. artikkelissa esitetty väite venäläisten tiedepiirien epäilevästä suhtautumisesta ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen on vähintääkin mielenkiintoinen.

Sivut

Kommentit (58)

CherryPick
Seuraa 
Viestejä97

Institute for numerical mathematics Venäjältä on tehnyt ilmastomallin, joka on ainoana IPCC:n 22:n mallin koostessa edes sinnepäin kun sitä verrataan havaintoihin.

Mallien ja havaintojen (olematonta) yhteensopivuutta tutkitaan raportissa:
http://icecap.us/images/uploads/DOUGLASPAPER.pdf

Venäläisten malli on malli nro 22.

CherryPick
FT - fysiikkaa, sovellettua matematiikkaa ja tietojenkäsittelyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tuc
Venäjän tiedeakatemia on vahvistanut sekä vuonna 2001 että 2007 olevansa IPCC:n kanssa samaa mieltä.

Suoraan sanottuna VITUTTAA tuollainen VALEHTELU SAATANA!
Tuohon voisi tietysti heittää, että Venäjällä ja Neuvostoliitossa tiedettä ja historiankirjoitusta on muutettu ikiajat vastaamaan kulloinkin vallitsevaa poliittista käsitystä. Jos poliittisista syistä päätetään sutaista nimet Kioton papereihin niin "keisarin" määräyksestä myös tiedeakatemia on silloin samaa mieltä tai tulee lähtö Siperiaan.

Jostainhan tuo intialaisessa lehdessä ollut kirjoitus ja juontaa juurensa. Tekstissä mainitut henkilöt lienevät todellisia? Täytynee googlettaa... Olisiko niin että Venäjällä ei ole ollut ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta sisäistä tieteellistä konsensusta ja poliittisista syistä nyt tuetaan "yksimielisesti" IPCC:tä? Esim. näitä skeptikkoihin lukeutuvia aurinkotutkijoita Venäjällä kuitenkin on ja tietääkseni ihan tiedeakatemian piirissä. Ja maassa on kohtuulliset resurssit ja perinteet avaruustutkimuksessa. Rahoitus tosin tulee suurelta osin öljyn- ja kaasun porauksesta

btw: Eikö huutajat ja kiroilijat saa yleensä porttikiellon keskustelupalstoille?

JeanS
Seuraa 
Viestejä1383
invHTH
tuc

Suoraan sanottuna VITUTTAA tuollainen VALEHTELU SAATANA!Söpöä. Ja vielä kun realclimaten sensuroijat ovat tappiolla, http://2008.weblogawards.org/polls/best-science-blog/ , verenpaine noussee lisää. Denialist machine se vaan raksuttaa

Olin ajatelllut äänestää CA:ta, mutta tuc:n asiattomien purkausten johdosta päätin keskittää ääneni (äänestää saa joka päivä kerran/IP) Watt's Up with That-blogille. Suosittelen samaa muille, jotka haluavat nähdä tuc:n repivän pelihousunsa.
[invHTH:n "denialist machine" tulee täältä]

Säätila saa otsikkonsa tänäkin vuonna, erityisesti vuoden ensimmäisen neljänneksen jälkeen. Saattaapi hämmentää tiedemiehiä niin Venäjällä, kuin lännessä, idässä ja pohjoisessa (Aslak sitten tarkkana!), kun tutkivat säätilan malleja. He ihmettelevät, miksi magneettinavat muuttuvat hyvin odottamattomasti sekä maan magneettinen veto tai intensiteetti. Molemmat magneettinavat muuttuvat ja maan painovoiman vahvuus - tai vahvuuden puute - muuttuu tänä vuonna, ja se on ailahtelevaa. Se ei noudata "mukavaa", symmetristä polkua. Se muuttuu maapallon joka osassa ja jokainen maapallon biologinen osa tuntee sen, mutta useimmat eivät ymmärrä, mitä tapahtuu.
Tänä vuonna maapallo muistuttaa siitä, että maapallo on suurempi kuin ihminen.

invHTH
Seuraa 
Viestejä349
tuc

Suoraan sanottuna VITUTTAA tuollainen VALEHTELU SAATANA!Vuoden tiedekirja ( ks. http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3627 ) muuten vähättelee realclimaten poikien aikaansannosta, jääkiekkomailaa.

Pohjoisen pallonpuoliskon lämpötilamuutosta kuvaavaa lätkämailakäyrää on myös arvosteltu, sillä sen katsotaan suuresti aliarvioivan proksiaineiston osoittamia pohjoisen pallonpuoliskon lämpötilavaihteluja 2000 vuoden ajalta. Mikäli näin todella on, 1900-luvulla alkanut lämpötilojen nousu on luonnollista ilmaston tuhatvuotissyklisyyttä.Tällainen teksti ei meninsi RC:n denialistisuodattimien läpi!

Palataanpa otsikkoon. TUC:n raivokohtauksesta huolimatta pienellä lisägooglettelulla aukeaa kyllä intialaisessa lehdessä julkaistun artikkelin taustaa. Venäjää IPCC:ssä edustaa Venäjän tiedeakatemiasta akateemikko Yuri Izrael ja hänen mukaansa ihmisellä ei ole juurikaan tekemistä ilmaston lämpenemisen kanssa. TUC voi opiskella ko. herrasta ja hänen mielipiteistään lisää vaikkapa täältä:

http://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Izrael

Artikkelin mukaan kyseinen herra on Putinin luottomiehiä. Kaiken kaikkiaan laajaa luonnontieteellistä perustutkimusta tekevältä suurvallalta ja sen "yksimieliseltä" tiedeakatemialta aika mielenkiintoinen veto laittaa IPCC:n näkemyksiä vastustava mies edustamaan Venäjää IPCC:en? Olisiko vähän sama asia jos Timo Soinista tehtäisiin Eurooppa-ministeri?

PS. Ainiin, unohdinko selvittää tiedeakatemian rahoituksen Gazprom-kytkennät?

CU
Näyttääpä tuolla suomalaisessakin mediassa olevan mainintoja Venäjän tiedepiirien epäluuloisesta ja ristiriitaisesta suhtautumisesta ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen. Ei tarvitse paljoa googlettaa... esim.

http://www.ulkopolitiikka.fi/article/77/
Miten Venäjän IPCC-kanta muodostui? Kyseessä todellakin oli hallituksen politiikka. Tiedeakatemian niille korkea-arvoisille akateemikoille, jotka neuvottelevat poliittisen päätöksentekijän kanssa, oli lähetty kirje, jossa oli kysytty heidän kantaansa IPCC:n näkemyksiin ja Kioton sopimukseen liittymiseen. Tieteellisissäkin piireissä erittäin arvostettu akateemikko kertoi tyrmänneensä IPCC:n ajatusmallin ja sanoneensa jyrkän EI:n Kiotolle. Samoin olivat tehneet hänen mukaansa useimmat muutkin kollegat.

Venäläisillä tiedepiireillä on laajasti vahva käsitys siitä, ettei hiilidioksidilla juuri ole merkitystä globaalin lämpenemisen kanssa. Ilmaston suurissa linjoissa on heidän mukaansa kyse muun muassa Auringon, maan kiertoradan, kosmisen säteilyn ja maapallon luontaisen toiminnan (mm. meret, tulivuoret) yhteisvaikutuksesta. Vaikka ihmisen toiminta näkyy paikallisilmastojen laadussa ja saattaa heijastua laajemmillekin alueille (esimerkiksi Aasian suuri saastepilvi), suurilmastoa se ei kuitenkaan pysty pysyvästi muuttamaan. Varsin järkeenkäypää ajattelua, joka kannustaa meitä pitämään elinympäristömme (ja naapurin elinympäristön) mahdollisiman puhtaana!

Venäjän hallituksen päätös Kiotoon liittymisestä oli kuitenkin myönteinen. Tämä tarkoittaa, että akateemikoita oli kuultu muttei kuunneltu. Toimintamalli muistuttaa kovasti IPCC:n tapaa toimia. Kyseessä on molemmissa tapauksissa "pelin politiikka", jossa tiede on lapsipuolen asemassa.

Jottei arkitotuus unohtuisi, muistutettakoon, että Venäjän liittymisessä Kioton sopimukseen oli kysymys muun muassa mahdollisuudesta myydä yli jääneitä päästöoikeuksia Kioton joustomekanismien, erityisesti kansainvälisen päästökaupan, kautta.

Olisi todella korkea aika jättää typerä leikkiminen hiilidioksidin kanssa sikseen ja aloittaa todellinen ilmaston suojelu. Varojen suuntaamista hiilidioksidin poistamiseen ilmakehästä voi verrata hölmöläisten toimintaan, jossa valoa kannetaan hiki hatussa säkeissä pimeään tupaan. Valoisuus ei taida runsaasta ahkeroinnistakaan huolimatta sillä keinolla lisääntyä. Rahat vain lopulta loppuvat! Eiköhän oli hyvä aloittaa vaikkapa siitä, että ryhdytään vakaviin toimenpiteisiin Aasian saastepilven poistamiseksi auttamalla kiinalaisia, intialaisia ja muita pilven tuottajia saamaan kunnon suodattimet tehtaidensa savupiippuihin!

Osoittaisikohan kaikki edellä todettu että yksi johtavista kansallisista tiedeyhteisöistä ei suurelta osin usko ihmisen aiheuttamaan ilmastonmuutokseen? (kuten ensimmäiseen viestiin liitetyssä linkissä todetaan). Ja myös sen että IPCC:n raporttien "virallinen hyväksyminen" ei välttämättä todista yhtään mitään tiedeyhteisön todellisesta mielipiteestä. Ainakin minun mielestäni osoittaa.

Ja muistetaan edelleenkin että venäläiset ovat esim. avaruustutkimuksessa olleet vuosikymmeniä itsenäinen supervalta eivätkä millään tavalla riippuvaisia vaikkapa NASA:sta tai eurooppalaisista avaruusohjelmista.

MrX
- - Eiköhän oli hyvä aloittaa vaikkapa siitä, että ryhdytään vakaviin toimenpiteisiin Aasian saastepilven poistamiseksi auttamalla kiinalaisia, intialaisia ja muita pilven tuottajia saamaan kunnon suodattimet tehtaidensa savupiippuihin!Usein vaikka siellä on suodattimetkin, niin niitä ei käytetä koska ne heikentävät voimalan tuottoa, mikä on pois omistajan tuloista. Suodatin on käytössä, kun ympäristötarkastaja tulee käymään. Ja laittomiksi julistettuja vanhoja voimaloita puksuttaa edelleen hitaasti mutta varmasti nappulaa kyläpahasen herran taskuun. Tässäkin asiassa ihmisen ahneus menee edelle.

MAK
Seuraa 
Viestejä2692
JeanS
invHTH
tuc

Suoraan sanottuna VITUTTAA tuollainen VALEHTELU SAATANA!Söpöä. Ja vielä kun realclimaten sensuroijat ovat tappiolla, http://2008.weblogawards.org/polls/best-science-blog/ , verenpaine noussee lisää. Denialist machine se vaan raksuttaa

Olin ajatelllut äänestää CA:ta, mutta tuc:n asiattomien purkausten johdosta päätin keskittää ääneni (äänestää saa joka päivä kerran/IP) Watt's Up with That-blogille. Suosittelen samaa muille, jotka haluavat nähdä tuc:n repivän pelihousunsa.
[invHTH:n "denialist machine" tulee täältä]

Ja muistakaa myös kaikki äänestää Jennifer Marohasyn laadukas ilmastomuutoskriittinen blogi voittoon ja varmistakaan Tucin verenpaineen nousu. Jennifer on mukana toisessa kategoriassa, jolloin äänenne ei ole poissa WUWT:ltä.

http://2008.weblogawards.org/polls/best ... community/

Voitte vain kuvitella, kuinka paljon minua itkettää jos nettihörhöt valitsevat huonon blogin voittamaan.

Mielestäni JeanSilta on aikamoinen veto äänestää todella räikeän epätieteellistä blogia voittajaksi tiedeblogisarjassa. Luulin, että hänellä on objektiivisuutta huolimatta tieteen valtavirrasta eriävästä mielipiteestään. CA on kuitenkin TÄYSIN eri sarjassa asiasisällössään kuin WUWT, jonka JeanS halutessaan osaisi debunkata täysin maan rakoon. Mutta hän ei tee sitä, koska WUWT vastustaa samoja asioita kuin JeanS, vaikka tekeekin sen tieteen osalta ala-arvoisesti.

Siinä on samalla suurin ongelma CA:ssa. McIntyre voisi tilasto-osaamisellaan rutata änkyröiden nollatutkimukset aivan täysin. Mutta hän ei tee sitä, koska hän keskittyy pelkästään valtavirtatieteen kritisointiin ja se osoittaa hänen tarkoitusperänstä paremmin kuin hyvin.

Jennifer Mahorasyn blogi taas kelpaa lähinnä vitsiksi. Tämä on ehkä huvittavinta ilmastonmuutoskeskusteluissa näkemääni: http://scienceblogs.com/deltoid/2008/08 ... ail_me.php

Nyt kun Exxon on vetänyt änkyröiden rahahanat tiukoille, ovat TV-mainokset vähentyneet ja rahkeet riittävät enää lähes merkityksettömän jokusen sata äänestäjää keräävän äänestyksen masinointiin. Eniten kyllä ihmettelen sitä, että WUWT on jonkun mielestä parempi kuin CA.

En jaksa luke tähän aihepiiriin liittyviä kommentteja.

Eilen näin joitakin valokuvia Siperiaan suunnittelemani voimalaitoksen perustuksista.

Siellä vetivät jäähdytysputkia 6 m maanpinnan alapuolelle, sitä varalta, että ikirouta sulaa.

En tiedä, minkä instituutin määräyksestä.

TPa
En jaksa luke tähän aihepiiriin liittyviä kommentteja.

.
Kannattaisi jaksaa lukea. Esim. akateemikko Yuri Izraelin näkemyksen mukaan ilmasto kyllä lämpenee ja on jo lämmennyt, mutta ihmisen vaikutus asiaan on ollut tasan nolla.

Hei, otetaanko tämä juttu nyt ihan alusta.

Onko täällä sellaisia, joiden mielestä hiilidioksidi ei ole ns. kasvihuonekaasu. Eli että CO2 ei päästä enemmän lämmittävää säteilyä maapallolle kuin sieltä pois?

Minä olen hyvä henkilö kysymään tällaisia, koska olen itse vasta aloittanut ns. ilmastonmuutoksen perusteiden opettelun, ja olen näissä kysymyksissä vielä alkeissa.

CU
TPa
En jaksa luke tähän aihepiiriin liittyviä kommentteja.

.
Kannattaisi jaksaa lukea. Esim. akateemikko Yuri Izraelin näkemyksen mukaan ilmasto kyllä lämpenee ja on jo lämmennyt, mutta ihmisen vaikutus asiaan on ollut tasan nolla.

Tuo on täyttä valhetta, hän ei väitä että ihmisen vaikutus olisi "tasan nolla":

http://en.wikipedia.org/wiki/Yuri_Izrael

Yuri myöntää mm. IPCC:n ilmastomallien todennäköisesti pitävän paikkaansa. Hän on aiemmin sanonut, ettei ole varmuutta siitä, että lämpeneminen johtuisi CO2:sta, mutta nyttemmin tyyppi on painottunut puhumaan ilmastonmuutokseen sopeutumisesta... ei vähiten sen takia, että Venäjä on suurimpia voittajia ilmastonmuutoksessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat