Seuraa 
Viestejä45973

Lainaan:
http://www.vapaa-ajattelijat.fi/keskust ... 320,page=3
..
Sitten vielä siitä, ovatko kielet ymmärrettävissä. En itse tiedä, ovatko rukouskieleni oikeita ihmisten käyttämiä kieliä vai jotakin muuta. Olisi mielenkiintoista tietää, mutta minusta olisi vastenmielistä käyttää rukouslahjaa
muuten kuin rukouskäytössä. Olen kuitenkin ollut kerran (n. 10 vuotta sitten) tilanteessa, jossa olen pystynyt tulkkaamaan kielilläpuhujaa, koska hän puhui kieltä, jota osaan varsin hyvin, nimittäin venäjää. Rukoilimme yhden tuttavaperheen luona, kun mies, joka on suomalainen vieraita kieliä osaamaton äijä, puhui täydellistä venäjää, siis täysin oikein lausuttuna ja taivutettuna. En olisi itse pystynyt edes kaiken venäjän opiskeluni ja maassa asumiseni jälkeen puhumaan yhtä sujuvaa venäjää. Tilanne oli minusta sen verran hämmentävä,
että ensin vähän kyselin, että osaako hän jostakin venäjää. Osasi hän: "Ruki ver!" smiling smiley. Lopulta tulkkasin sanoman, joka oli tarkoitettu kolmannelle paikalla olleelle. Siis täysin järkevä ja hänelle henkilökohtaisesti ajankohtainen sanoma. Tämä henkilö ei ilmeisesti yleensä puhunut kielillä venäjää vaan jotakin muuta kieltä, mutta tämä lyhyehkö sanoma tuli, kun paikalla oli tulkki, joka osasi sen kääntää.
...

Itsellä on samanlainen kokemus menneisyydessä, tosin olen puhunut kieltä jota en osaa ja paikalla ollut osasi sen tulkata sanomaksi.

En tahdo ajatuksillani mitään julistaa suuntaan enkä toiseen, mutta mietin, miten tälläinen olisi selitettävissä ilman sitä yksinkertaista vaihtoehtoa, että Jumala on ja armolahjat ovat totta, jos kerran sanat kielioppeineen menee paikalleen, vaikka ihminen ei osaa kieltä tietoisesti ja kysymyksessä on lisäksi tilanteeseen älyllisesti sopiva informaatio joka palvelee uskoa puolustavalla tavalla.

Käsittääkseni tälläisiä kokemuksia on useillakin ihmisillä, vaikka valvotusti ei kaiketi olekkaan yhtään selvää näyttöä olemassa kyseisestä ilmiöstä toimivana ilmiönä.

Ajatuksia?

Sivut

Kommentit (61)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
poiuy

Itsellä on samanlainen kokemus menneisyydessä, tosin olen puhunut kieltä jota en osaa ja paikalla ollut osasi sen tulkata sanomaksi.Minulla on kokemus menneisyydestä jossa muutaman vuoden ikäinen lapsi heilutteli värikyniä paperin päällä ja sai aikaan sotkun. Kun katselin tätä sotkua, löysin sieltä mm. äärettömyyttä kuvaavan matemaattisen symbolin, geometrisia kuvioita sekä osan vesimiehen tähtimerkistä.

Oliko kyse viestistä ulkoavaruudesta? Vai siitä, että tällaista sotkua katsomalla sieltä voi löytää ihan mitä itse haluaa?

poiuy

En tahdo ajatuksillani mitään julistaa suuntaan enkä toiseen, mutta mietin, miten tälläinen olisi selitettävissä ilman sitä yksinkertaista vaihtoehtoa, että Jumala on ja armolahjat ovat totta, jos kerran sanat kielioppeineen menee paikalleen, vaikka ihminen ei osaa kieltä tietoisesti ja kysymyksessä on lisäksi tilanteeseen älyllisesti sopiva informaatio joka palvelee uskoa puolustavalla tavalla.Jumal-vaihtoehto ei ole yksinkertainen vaihtoehto. Paljon yksinkertaisempi vaihtoehto on, että höpiset täysin sattumanvaraisia äänteitä peräjälkeen ja sopivassa mielentilassa oleva kuulija kuulee siinä mitä haluaa kuulla. Vähän samaan tapaan kuin pilviä tuijottelemalla alkaa nähdä vaikka mitä kuvioita niissä - aivomme ovat kehittyneet niin, että ne tunnistavat kuvioita myös sieltä missä ei ole mitään.

Samaa kielellistä älämölöä muuten esiintyy usein skitsofrenian yhteydessä. Kun ympärillä ei ole kanssauskovaisia tätä ei tulkita uskonnolliseksi puheeksi.

Vaikka kielillä puhuja itse väittäisi ettei osaa puhua venättä, niin se ei vielä mitenkään todista ettei hän todella osaisi, samoin tulkki voi olla "juonessa" mukana.

Tyypillisintä kielilläpuhumista, siis nonverbaalisesti on perseennuoleminen.

Se voi johtua liiasta uskonnollisuudesta? Ehkä..
Selitys löytyy auktoriteettisukoisuudesta mutta sen taustalla voi olla ihan mitä vaan ja apua kannattaa etsiä ihan muualta kuin seurakunnasta, jossa harrastetaan outoja riittejä ja luulaan että kaatuilu ja houriminen olis jotenkin normalia, saati jumalaista käytöstä.

Joo.. nyt kun Kotikadussa hellarimimmi tuupas ev.lut. pappinaisen kumoon niin jopas on taas muodikasta. Voihan se peffa ja sen nuoleminen. Olla sosiaalisesti jotakin ja samaistua johonkin.. ilman aivoja.

HaukiOlli
Vaikka kielillä puhuja itse väittäisi ettei osaa puhua venättä, niin se ei vielä mitenkään todista ettei hän todella osaisi, samoin tulkki voi olla "juonessa" mukana.Kappas.. että ihan venättä..
Että tällaisellakin aiheella voi ratsastaa ra.. raa.. ratsastaa..
Hitto mitä "ryssimistä".
Uskikset nyt viimetteks on sihen suuntaan kallellaan missä eniten on ateismia ollut näkyvästi ja vähemmän uskonnollisuutta.

Länsimaalaiset.. kristinusko.. sen vanavedessä lilluu helluntalaisuuskin eikä ortodokseilla oo tapana tietääkseni kaatuilla ja houria "kielillä" puhellen.

Vaikka samaa paskaa onkin mutta eri paketissa ja jumalattomuus voi olla ihan tervettä.
Kunhan sitäkin ei käytetä ratsuna vaikka hirmutekoihin.
Ihminen se on mikä valitsee ja toimii.

Cubemon
Miksi hitossa mikään, joka pystyy puhumaan vieraan ihmisen kautta, tekisi sen kielellä, jota puhuja tai viestin kohde ei ymmärrä?niinpä...
ja kun kysyy että

"tekis
se jumala ihmeitä nyt "

niin selitetään
että on tehnyt jo...

temput vaan hiipuu...

hagios
Kielilläpuhumista ja sen vaikutusta tutkitaan yhä tieteellisesti "uskomattomien" taholta.
Pensylvanian yliopistossa tohtori Andrew Newberg tutkii sitä ja muitakin hengellisyyden vaikutuksia ja ne ovat kiistattomia.

http://www.andrewnewberg.com/
Kotikatuko se on innostanut invaasioon nettimissionista vai onko tulossa viikonloppuna telttakokous.. vai.. useampi multinikki?

Kiistattomia.. Ymmärrätkö sanan merkitystä, osaatko puhua suomenkaan kielellä niin että ymmärrät mitä puhut.

Yliopisto jo sinällään tarkoittaa ettei mikään ole kiistatonta.
Se on nääs yli oppimista.
Teesi, antiteesi, synteesi.. mutta vaan aikalokaalisti ja taas kiistellään ja opitaan lisää..

Olet huijari. Häpeä.

Pönni
HaukiOlli
Vaikka kielillä puhuja itse väittäisi ettei osaa puhua venättä, niin se ei vielä mitenkään todista ettei hän todella osaisi, samoin tulkki voi olla "juonessa" mukana.Kappas.. että ihan venättä..
Että tällaisellakin aiheella voi ratsastaa ra.. raa.. ratsastaa..
Hitto mitä "ryssimistä".
Uskikset nyt viimetteks on sihen suuntaan kallellaan missä eniten on ateismia ollut näkyvästi ja vähemmän uskonnollisuutta.Venäjänkielestä todella oli aloittajan viestissä kyse, vai mitä tarkoitat ? Mitä tarkoitat tuolla ryssimisellä ? Yritätkö sä soittaa suutasi jollain alkeellisella tavalla ?
Jollet muuten satu tietämään, niin venäjällä uskonnollisuus on todella pop, kaikkien pakkoateismivuosien jälkeen. Kaikenlaiset ristihihhulit sekä myös new age hörhötykset elävät juuri nyt venäjällä kulta-aikaansa. Niin myös noitatohtorit ja kielilläpuhujat ja "parantajat".

HaukiOlli
...venäjällä uskonnollisuus on todella pop, kaikkien pakkoateismivuosien jälkeen. Kaikenlaiset ristihihhulit sekä myös new age hörhötykset elävät juuri nyt venäjällä kulta-aikaansa. Niin myös noitatohtorit ja kielilläpuhujat ja "parantajat".Sinne sit tiliä tekemään, (kutakuinkin?) jokainenhan pystyy puhumaan kieletöntäkieltä, jotai ölinä-höpinää, ei tarvii ees mitää koulutusta.

Pokaa vaa jonku venäläisen nistin tai jonkun muu niideri sieltä ja sit se muka venäläistää sun kielilläpuhumisen tai jotai.

Joskus se on ihan rentouttavaa puhuakielillä ihan muuten vaa, sellasta puheharhoittelua vähä niiku, tavut, äänteet ja muu ääntäminen siinä sekoittuu kivasti ja voi kokeilla "rajojaan".

Ataraksia
HaukiOlli
...venäjällä uskonnollisuus on todella pop, kaikkien pakkoateismivuosien jälkeen. Kaikenlaiset ristihihhulit sekä myös new age hörhötykset elävät juuri nyt venäjällä kulta-aikaansa. Niin myös noitatohtorit ja kielilläpuhujat ja "parantajat".Sinne sit tiliä tekemään,Täh ? Mitä tiliä sinne pitäisi mennä tekemään ? Ainiin fyrkkatiliä, juu, siellä on nyt markkinat uskonnolliseen rahastukseen. Mutta se vaatii kykyä valehdella pokalla naamalla, kouluttamattomia venäläisiä lienee kuitenkin suht helppo jujuttaa silmään juuri kaikilla chris angel tempuilla sun muilla kielilläpuhumismolotuksilla.

Rahastustemppuna myös reiki on oivallinen väline, laitetaan kädet uhrin tisseihin ja väitetään että parantava energia valuu niistä uhriin.

HaukiOlli
Ataraksia
HaukiOlli
...venäjällä uskonnollisuus on todella pop, kaikkien pakkoateismivuosien jälkeen. Kaikenlaiset ristihihhulit sekä myös new age hörhötykset elävät juuri nyt venäjällä kulta-aikaansa. Niin myös noitatohtorit ja kielilläpuhujat ja "parantajat".Sinne sit tiliä tekemään,Täh ? Mitä tiliä sinne pitäisi mennä tekemään ?Aasialais-afrikkalaista-pankkitiliä.
Eikun rahaa siis, rahaa tilille tai taskuun tai kiven alle tai ihan miten vaan.

Jos kerran kielilläpuhuminen on pop ja siihen "kuka vaan" pystyy, niin sinne vaa kaikki työttömät ja muut rahan tarpeessa olevat sitten juomaan rahoilla vodkaa, vaikka vähä sit etelämpää-venäjää ni ehkä on lämmintäkin tai sit ei.

Cubemon
Miksi hitossa mikään, joka pystyy puhumaan vieraan ihmisen kautta, tekisi sen kielellä, jota puhuja tai viestin kohde ei ymmärrä?luepa tuo linkki, niin tiedemies on havainnut, että se parantaa jne...

hagios
Cubemon
Miksi hitossa mikään, joka pystyy puhumaan vieraan ihmisen kautta, tekisi sen kielellä, jota puhuja tai viestin kohde ei ymmärrä?luepa tuo linkki, niin tiedemies on havainnut, että se parantaa jne...Ihminen siis paranee, jos puhuu kieltä, jota ei osaa?

Perustuukohan tämä samaan mekanismiin kuin kissan kehräyksen parantava vaikutus?

Cubemon
hagios
Cubemon
Miksi hitossa mikään, joka pystyy puhumaan vieraan ihmisen kautta, tekisi sen kielellä, jota puhuja tai viestin kohde ei ymmärrä?luepa tuo linkki, niin tiedemies on havainnut, että se parantaa jne...Ihminen siis paranee, jos puhuu kieltä, jota ei osaa?

Perustuukohan tämä samaan mekanismiin kuin kissan kehräyksen parantava vaikutus?
Kuulostaa hyvältä ja sit vielä plasebo-vaikutukseenkin ihan muutenkin.
Sä meet sinne ja tiedät että se auttaa kun meet sinne, nii sitku meet sinne ja maksat suolasesti, nii sehän auttaa.

sv.wikipedia.org
Placebo har starkast effekt vid behandling där patientens upplevelse är en stor del av sjukdomen, som vid kroniska smärttillstånd och depression.
Cubemon
Miksi hitossa mikään, joka pystyy puhumaan vieraan ihmisen kautta, tekisi sen kielellä, jota puhuja tai viestin kohde ei ymmärrä?luepa tuo linkki, niin tiedemies on havainnut, että se parantaa jne...[/quote]


Ihminen siis paranee, jos puhuu kieltä, jota ei osaa?

Perustuukohan tämä samaan mekanismiin kuin kissan kehräyksen parantava vaikutus?[/quote]


Kuulostaa hyvältä ja sit vielä plasebo-vaikutukseenkin ihan muutenkin.
Sä meet sinne ja tiedät että se auttaa kun meet sinne, nii sitku meet sinne ja maksat suolasesti, nii sehän auttaa.[/quote]
Ihmeellistä siinä on mm. se, että esim. hiindujen rukouksessa ei ollul samaa vaikutusta.

Tutkitut eivät tienneet sen vaikutusta etukäteen

hagios

Ihmeellistä siinä on mm. se, että esim. hiindujen rukouksessa ei ollul samaa vaikutusta.

Tutkitut eivät tienneet sen vaikutusta etukäteen
Mitä tarkoitat?
Oliko tutkitut venäläisiä?
Pitävätkö tutkitut hindulaisista, tai mikä niiden suhde niihin on?
Oliko kielillä puhuminen venäjää?
Mistä tutkitut eivät tienneet, mistä tiesivät ja mitä luulivat tekevänsä?
Olivatko tutkitut kielilläpuhumiseen uskovaisia?
Kuka tutki?
Onko kyse eritutkimuksista, jotka on tehty niin identtisten ryhmien kanssa kuin mahdollista, mutta erimaissA?
Millä kielellisyydellä hindut puhuivat toiseen ryhmään nähden?

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
hagios
Kielilläpuhumista ja sen vaikutusta tutkitaan yhä tieteellisesti "uskomattomien" taholta.
Pensylvanian yliopistossa tohtori Andrew Newberg tutkii sitä ja muitakin hengellisyyden vaikutuksia ja ne ovat kiistattomia.

http://www.andrewnewberg.com/


Oletkohan itse lukenut tuota linkkiä?

Andrew B. Newberg on tutkinut uskonnollisia kokemuksia aivotutkimuksen kautta ja on löytänyt niihin nimenomaan sellaisia selityksiä, joihin ei tarvita mitään yliluonnollisia jumalia.

Hänen tutkimuksensa toisin sanoen osoittavat, että hengelliset kokemukset johtuvat aivoista, eikä jumalasta/jumalista.

Kielilläpuhumisosuuteen saitkin jo hyvät vastaukset.

Itse olen törmännyt välillä ns. käänteiseen kielilläpuhumiseen, eli jos tapaan jonkun ihmisen ensimmäistä kertaa, en välttämättä saa selvää puheesta, vaikka tämä puhuisi samaa kieltä ja jopa murretta. Kun muutaman sanan on vaihtanut ja tottunut esim. toisen puherytmiin tai vaikka omasta poikkeavaan sanavarastoon, alkaa sujua.

Minulla on myös yksi kaveri jo vuosien takaa, jonka puheesta en meinaa saada puhelimessa mitään selvää, vaikka kasvokkain ei ole ongelmia. En tiedä, onko tuo ihan tavallista, vai liekö minulla kuulossa tai aivossa vikaa.

HaukiOlli
Jollet muuten satu tietämään, niin venäjällä uskonnollisuus on todella pop, kaikkien pakkoateismivuosien jälkeen. Kaikenlaiset ristihihhulit sekä myös new age hörhötykset elävät juuri nyt venäjällä kulta-aikaansa. Niin myös noitatohtorit ja kielilläpuhujat ja "parantajat".Kieltolain huumaako.. siis yhäkö?
Leninismi oli ihan yhtä uskonnollista hihhulointia, joten?

Uskonnollisuutta on kaikkialla ja nyt just on hihhuleitten kulta-aika kaikkialla kun on taas lama. Ihmiset on pulassa ja etsii apua jopa ihmeistä. Aikaakin on osallistua seuratoimiin kun on työttömyyttä, jne.

Ei Venäjä ole ollut uskontopaitsiossa, eihän toki.
Leninismi oli uskonto jonka kintereillä riitti hurmoshenkisiä.
Ateismi, se on uskonto sekin.

Agnostismi on hyvä valinta.. mutta se edellyttää valintaa.
Jumala tai jumalattomuus kait vaan vie mennessään..?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat