Seuraa 
Viestejä45973

http://www.tiede.fi/kysyasiantuntijalta ... =1110&k=19

Tiede.fi Kysy asiantuntijalta osastolla sanotaan aamuerektioiden syynä olevan peniksen paisuvaiskudoksen kunnossapito.

Muistaisin jostain kuulleeni (luultavasti TV:stä), että aamuerektiot johtuisivat siitä, että ihmisen keho (aivot?) tulkitsee nukkuessa tulleen virtsahädän jotenkin väärin ja näin aiheutuisi aamuerektio. Omilla kokemuksilla voisin tuohon yhtyä.

Onko kuulemallani mitään perää?

Tietenkin eroottiset unet voivat myös kyseisen erektion aiheuttaa

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (11)

Tutkiskelin googlesta hieman tuota kuulemaani perustelua ja huomasin, että kyllä se joidenkin lähteiden mukaan paikkansa pitää. Mutta mikä nyt sitten on se oikea syy?

Vaari
Seuraa 
Viestejä3335

Autuaita ovat alapäät, sillä he eivät nuku .-)

Eikös tästä ole melko tuore thread täällä?

Asia nousee pystyyn aina säännöllisesti minun nähdäkseni sen vuoksi että yhteisö rentoutuu ja sen viestinvirtausta säätelevät sulkijat tekevät sitä mistä eniten pitävät: ottavat kysymyksen eteensä kokonaisuudessaan.

.-)

"Etenen, sillä muistini lyhyempi kuin kehä, jota kierrän." (Markku Envall)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen lukenut, että erektion saa aikaan ihmisen parasympaattinen hermosto. (sympaattista hermostoa taas tarvitaan ejakulaatioon. Molemmat hermostot yhdessä muodostavat ihmisen autonomisen hermoston.)

Ihmisen rentoutuessa parasympaattinen hermosto aktivoituu, mm. kiihdyttäen ruuansulatuselimistön toimintaa. Parasympaattisen hermoston aktivoituminen leviossa saattaisi myös aiheuttaa erektion.

(Omien havaintojeni pohjalta kutsuisinkin aamuerektiota mieluummin yö-tai unierektioksi. )

Heksu
Seuraa 
Viestejä5463

Unierektio onkin perin kuvaava termi. Ihmisen uni koostuu unisykleistä, joita yön aikana on n kappaletta, missä n = 1..4 tai sinnepäin. Erektsiooni tapahtuu aina jokaisen unisyklin samassa vaiheessa, ja tämä vaihe on tyypillisesti aamulla.

Ei se voi siitä johtua kun olen usein käynyt aamukusella, mennyt takaisin nukkumaan ja tunnin päästä on tullut aamuseisokki. Eikä niitä eroottisia unia, ikävä kyllä, joka aamu näe. Kyllä uskoisin että se on stondiksen kunnossapitoa, jumppausta jonka evoluutio hoitaa että lisääntymiskyky säilyy mahdollisimman hyvänä. Kyllähän sitä hengittää ja sydän lyö ja sisäelimet toimivat ihan itsestään. Vauvatkin osaavat olla hengittämättä veden alla, siksi niitä voi sukelluttaa.

Eikös miehellä ole testosteronin erityksessä jotkut päivittäissyklit ja aamulla kasvuhormonin eritys on huipussaan? Luin jostain kuntoilulehdestä että aamulla treenaaminen on juuri tämän vuoksi optimaalista, koska rasvaa palaa suhteellisesti enemmän. Aamuerektiota ei synny itselläni jos vehkeet ovat olleet kovassa käytössä

On se kyllä noloa kun aamulla seisoo ja pitäisi esim kotona mennä vessaan kun vanhemmat/vaimo ovat kotona, kyseistä on tapahtunut ja se on noloa hiippailla aamulla kotona.

Nechimide
Seuraa 
Viestejä14249

Kunhan et paina temmiäsi väkisin alaspäin, seisokkiin olennaisesti osallistuva jänne tykää siitä kyttyrää.

Jos jotain vinkkiä ikäviin stondareihin pitää antaa, niin sanotaan ettei kannata pitää hirveän kireitä housuja.

Finn-F4mas
On se kyllä noloa kun aamulla seisoo ja pitäisi esim kotona mennä vessaan kun vanhemmat/vaimo ovat kotona, kyseistä on tapahtunut ja se on noloa hiippailla aamulla kotona.

Häpeätkö olla edustamasi lajin yksilö? Etkö ole sinut itsesi kanssa? Miksi häpeät?

Joo en häpeä mitään, en vaan pidä siitä kun faija kattoo ja naureskelee. itsekkös sitten jos vaikka 70vuotias mummosi on teillä niin juoksentelet muna pystyssä?

Yleisesti tunnettu tosiasiahan on, että aamulla aivot eivät toimi niin täysipainoisesti, kuin muina aikoina.

Siis johonkinhan sen veren sieltä päästä pitää paeta:

Eli lerssiin...!

Kaikkihan tuon tietää...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat