Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tässä pohdittua että kynnethän koostuvan keratiinista(proteiineja). Onko kynsissä siis soluja-->DNA:ta, tai jotain kohtaa jossa DNA:ta ei löydy. Yritin etsiä netistä tietoa mutta vähän heikolta näytti.

Kommentit (5)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
Likvor
Tuli tässä pohdittua että kynnethän koostuvan keratiinista(proteiineja). Onko kynsissä siis soluja-->DNA:ta, tai jotain kohtaa jossa DNA:ta ei löydy. Yritin etsiä netistä tietoa mutta vähän heikolta näytti.Keratiinissa ei käsittääkseni voi olla DNA:ta.
Täsmällisemmin: Keratiini on solujen tuottamaa proteiinia.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Koska kynnet ja hiukset ovat samaa ainetta ja koska tv:ssä esitettävässä CSI-rikossarjassa todettiin että pelkkä hius ilman hiusjuurta ei anna DNA:ta todisteeksi voinen loogisesti päätellä että kynsistä ei saa DNA:ta.

salaisimmista salaisin polliisi Q.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olen aina ollut syystä tai toisesta siinä käsityksessä, että hiukset ja kynnet olisivat kuollutta kudosta. Kiitoksia tiedosta, sitä aina oppii jotain uutta.

Tuppu L
Olen aina ollut syystä tai toisesta siinä käsityksessä, että hiukset ja kynnet olisivat kuollutta kudosta. Kiitoksia tiedosta, sitä aina oppii jotain uutta.siis niinhän ne ovatkin
pl. se karvatuppi

Niin siis, karvat ja kynnethän ovat orvaskeden sarveisrakenteita, eli kuolleiden solujen jäänteitä. Ne koostuvat pääasiassa keratiinista.

Nämä solujäänteet eivät enää pidä sisällään ehjää DNA:ta, sitä löytyy vain kynsien ja hiusten kasvukohdista, jossa on jakautuvia soluja.

Kynnen kasvualue näkyy etenkin peukalossa (kynnen juuren etureuna) vaaleana puolikuuna.

Ihmisen fysiologia ja anatomia. Walter Nienstedt ja ym. (WSOY 2002)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat