Seuraa 
Viestejä45973

Varoitus; tämä juonne voi pilata juopon päiväsi

Kun juopot aina kehuskelevat, miten paljon he tarvitsevat viinaa tullakseen humalaan, niin pitää olla todella vähäjärkinen, jos ei tajua, miten tyhmää se on turruttaa itsensä, lisätä elimistön sietokykyä...

Mitä pienemmällä viinamäärällä ihminen tulee humalaan sitä viinaviisaampi hän. Oikein viisas ihminen tulee kunnon humalaan jo korkillisesta, kun taasen rapajuoppo kehuu, miten hän joutuu maksamaan satoja euroja ja juomaan litrakaupalla viinaa ennen kuin hän on tuiterissa.

Nyt voimme soveltaa samaa viisautta myös rikkaisiin:
Mitä pienemmällä rahamäärällä ihminen pärjää sitä talousviisaampi hän. Oikein viisas ihminen pystyy helposti elämään dollarilla päivässä, kun taasen rahajuoppo ei selviä edes miljoonilla.

Vaatii suurenmoista viisautta selviytyä vähemmällä kuin köyhin köyhä. Yksikään rikas ei koskaan voi saavuttaa niin suurta viisaitta, että hän pärjäisi edes lain mukaisella perustoimeentulorahalla.

Monet rikkaat luulevat, että he ovat hyviä, kun elävät päivän tai pari perustoimeentulorahalla (esim demarien muuan puheenjohtaja), mutta semmoiseen uhkarohkeaan yritykseen voivat rohjeta vain sellaiset, joilla on miljoonia pankkitileillään

Missä teidän mielestänne kulkee raja, jolloin ihminen ei enää hallitse rahankäyttöään? http://sinenmaa.com/arkisto/syksy2005.html#07

Uskallatko tämän perusteella enää kehuskella, miten paljon siedät viinaa? Vieläkö olet sitä mieltä, että rikkaat ovat terveitä? Milloin aiot keskustella psykologisi kanssa aiheesta, miksi psykologit eivät pysty auttamaan rikkaita

Rikkaat ovat jätetty täysin heitteille, koska ei ole kuin pari ihmistä, jotka haluaisivat auttaa heitä näkemään, miten helewatan sairaita he ovat;

jos vain rikas tunnustaisi olevansa himoriippuvainen rahasta, niin hän voisi siitä taudista parantua, mutta koska psykologit vain hyysäävät rikkaita, niin siksi rikkaat luulevat, että eiväthän he voi olla rahajuoppoja, koska heidän sietokykynsä rahaan kasvaa koko ajan

Kommentit (16)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Miten Kati + lääkedosetti saadaan yhteistyöhön?

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Neonomide
Miten Kati + lääkedosetti saadaan yhteistyöhön?

Siten, että ideoidaan lääketehtaiden johtajille tarina rahageenistä. Lääketehtaathan kehittävät viinanhimoonkin koko ajan lääkkeitä -- vain siksi, että pohatat rikastuisivat lisää, koska pohatat eivät voi tuntea olevansa rikkaita, jos he eivät saa päivittäistä raha-annostaan. Perimmäinen motiivi lääketehtailla onkin tehtailla rahaa johtajilleen, eikä suinkaan pyyteetön ihmiskunnan auttaminen.

Nyt kuitenkin tiedämme, että rikkauden todellinen syy onkin rahageenissä, joka altistaa ihmisen rikkaaksi, joten siitä ei ole kuin pieni askel siihen, kun lääketehtaan pohatta kertoisi lääketehtaan hallituksen palaverissa, että nyt pitää kehittää antabus-tyyppinen lääke rahajuoppoja varten, jotta he eivät kärsisi jatkuvasta rahanhimosta, jolle he eivät voi itse mitään, koska rikkaus johtuu geenivirheestä

On tietysti vaikeaa saada pohatta vaatimaan tehdastaan kehittämään lääke rahanisteille, koska pohatat ovat itse suurimpia rahanistejä, joten nyt meidän tulee olla ovelia ja yrittää saada psykologit psykologisoimaan rikkaat sairaiksi, jotka tarvitsevat kipeesti apua ainaiseen rahan himoonsa.

Mutta mutta, koska myös psykologit kärsivät rahajuoppoudesta, niin tehtävämme rikkaiden auttamiseksi muodostuukin yllättävän haasteelliseksi, joka on tietysti hyvä asia, koska äly vaatii todellisia haasteita, joita ei voida ratkaista rahalla.

Ehdotuksia otetaan vastaan, miten voisimme saada yhteiskunnassa läpi idean siitä, että rikkaat tarvitsevat apua rahan himoonsa Selvästikin rikkaita ei voi auttaa traditionaalisesti medikalisoimalla rikkaus, koska koko medikalisointiketju koostuu yksinomaan rahajuopoista, jotka eivät tajua olevansa syyntakeettomassa tilassa.

Täytyy siis yrittää vanhanaikaista ja heittää rikkaille älyllinen haaste, josko heissä kuitenkin olisi vielä vähän järkeä ymmärtää, miten rikkaiden koko elämä on samankaltaista oireilua kuin puliukoillakin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Mitä pahaa on rahajuoppoudessa? Miksi rikkaus olisi pahasta? Ei raha ole kaiken pahan alku ja juuri vaan rahan himo.

Viina on ihmiselle myrkkyä. Viinan oikea nimi on alkoholi, joka on kemian teollisuuden toiseksi yleisin liuotin.

Jos tai kun ihminen ei elä viisasta elämää, niin hän joutuu silloin pakosta myrkyttämään itseään, jotta voisi perustella itselleen, miksi hän ei ole niin kuin "Venninen".

Samoin raha on myrkkyä; Raha on psyykeen myrkky, eikä rahasta humaltuvat ole terveitä, koska he tarvitsevat rahaa.

Poliitikot kyllä osaavat laittaa viinalle lisää arvoa, jolla he haluavat hillitä viinan kulutusta, koska viinan juovat ovat ihan oikeesti kaikille ongelma, joko enempi tai vähempi.

Sitä vastoin poliitikot eivät pysty lisäämään rahan arvoa, jotta poliitikoiden ei tarvitsisi vaatia itselleen vähemmän rahaa. Tämäkin todistaa kiistattomasti, että rikkaat ovat rahajuoppoja; rikkaat vaativat rahan olevan heille halpaa; että rahaa olisi kuin roskaa, koska rikkaille on erinomaisen kehittynyt rahan sietokyky, ja siksi he eivät yksinkertaisesti kykene tuntemaan itseään rikkaiksi,. jos heillä olisi taskussa vain centti tai pari.

Rikkaille se olisi kauhistuksien kauhistus, jos he tuntisivat olevansa rikkaita jo centistä -- kuten vastaavasti juoppo vaatii saada juoda ainakin litran yhteen menoon väkevää, jotta hän voisi sanoa sen tuntuvan vain hieman päässä.

Raha on siis siinä mielessä täsmälleen yhtä paha myrkky kuin viinakin, mutta koska talousasiantuntijat ovat aivopesseet aivopieruillaan suunnilleen kaikki siihen sekopäiseen uskoon, että yhteiskunta kaatuu ja tuotski lentää, jos rahan arvo nousisi, niin siksi juuri raha on paha.

Rikas ihmisenä ei ole paha, kuten juoppo ei ole paha, vaan se myrkky, jota juoppo kutsuu viinaksi, on paha.

Rikkaat eivät yleisen mielipiteen vuoksi vieläkään voi tajuta tilaansa, mutta olen täysin varma, että rikkaat rahanisteinä tulevat tuhoamaan varmasti koko maailman, joten vasta sitten ihmiset alkavat etsiä vanhoista internet-kirjoituksista uutta totuutta, jonka mukaan voidaan elää loputtomasti tasaisen hyvää ylänköelämää.

Onhan se vallan uskomatonta, että ihmiset eivät tajua laman olevan rikkaiden syytä. Ikään kuin lama johtuisi jostakin muusta seikasta kuin rikkaiden asenteesta?

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Kati on kehäpäätelmien mestari ja maisteri.

Oletko sen lisäksi, että olet jäänyt vaille rikkautta, jäänyt myös vaille rakkautta?

Se on kyllä totta, että viisas pääsee vähemmällä, oikeen viisaat rikastuvat ja muuttavat viljelemään viiniä Espanjaan.

Jotkut joutuvat asumaan, jossain itse tehdyssä majassa ja kerjäämään ruoka-avustuksia pahalta kapitalistiselta yhteiskunnalta.

Itse olen tämmöinen välimallin otus. Luovutan osan vapaa-ajastani, josta minulle maksetaan korvaus, luovutettujen tuntien mukaan. Mielestäni ratkaisu on ihan hyvä, koska:

-Saan rahaa, siis tätä pahaa rahahuumetta, myrkkyä!
-Aika kuluu nopsaan, kun on tekemistä käsille.
-Vapaa-aikaa jää sopivasti, siitä nauttii, ja sitä on sopiva määrä nautittavaksi, olen ollut myöskin työtön, tällöin ei ole ollenkaan vapaa-aikaa, koska ei ole työaikaakaan. Useilla tämä näkyy masennuksena ja ahdistuneisuutena. Siis tämä työttömien vapaa-ajan puute, silloin voi ajautua ottamaan myös viinamyrkkyä.
-Laitoksessa, jolle vapaa-aikani luovutan, on myös muita vapaa-ajanluovuttajia. Heidän kanssaan on mukava jutella luovuttaessaan vapaa-aikaa.
-Minusta ja minun vapaa-ajanluovut... eikä kun työpanoksestani on aidosti hyötyä muille ihmisille.

Oikein vähällä pääsee toki, jos ei ratkea ollenkaan rahahuumeelle. Ei siis myöskään nosta minkän sortin sosiaalietuuksia. Silloin joutuu varmaankin tekemään ajatustyötä, joutuuhan sitä koko ajan miettimään mistä saa seuraavan aterian. Vai onko se pahaa ruokahuumetta, ateistien kirouksia, aidot ihmisethän tunnetusti tulee kylläiseksi jo pelkästä pyhästä hengestä.

Miten on, Mensaani: Oletko vapaa-ajanluovuttaja, kuten minä. Vai oletko pelkkä luovuttaja. Vai oletko vähällä pääsevä, mutta kuitenkin ns. viihdekäyttäjä ja nostat sosiaalietuuksia, niin alhaisia määriä toki vain, ettet jää pahasti koukkuun.

Vastauksia odotellessa-a-aa. (radiosta kuuluu: Tuomiopäivää odotellessa-a-aa, tiedättehän kipaleen?)

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin
Vastauksia odotellessa-a-aa. (radiosta kuuluu: Tuomiopäivää odotellessa-a-aa, tiedättehän kipaleen?)

Tulin juuri Tieteen päiviltä, joten systeemin uudelleen buuttaus kestää vielä vähän aikaa. Tosin, eipä siellä juurikaan tullut mitään uutta; kunhan taasen jotkut yrittivät hehkuttaa tekoälyn ylivertaisuutta, mutta tulipa siihen liitettyä sellainen tieto kuin tarkkaavaisuus;
myös tekoälyn tietoisuus joutuu kohdistamaan tarkkaavaisuuden aina kulloinkin vain yhteen asiaan, joten mitään ihmeälyä ei ole odotettavissa.

Huomasin heti, että sinäkin arvostat vaatimattomuutta rahalla, joten koska vaatimattomuus ja rahasta ajattelu ovat toisensa poissulkevia, niin epäonnistuit jo heti lähdössä olemaan äykäs...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
mensaani
tarkkaavaisuuden aina kulloinkin vain yhteen asiaan, joten mitään ihmeälyä ei ole odotettavissa.

Kyllä kai monikin ihminen hallitsee ns. multitaskingin, itseni mukaan luken. Luulis että kompuutteri suoriutuu siitä vielä paremmin...

Sori OT.

Hämmentää.

Vatkain
mensaani
tarkkaavaisuuden aina kulloinkin vain yhteen asiaan, joten mitään ihmeälyä ei ole odotettavissa.

Kyllä kai monikin ihminen hallitsee ns. multitaskingin, itseni mukaan luken. Luulis että kompuutteri suoriutuu siitä vielä paremmin...
Sori OT.

Yksinkertainen Laskutehtävä:
No. Ajattele tekoäly tilanteeseen, missä sen pitäisi laskea, montako heittoa valkoiset heittävät mustien joukossa:
http://viscog.beckman.uiuc.edu/grafs/demos/15.html

Uskoisin, että uskot esim kävelyn tai jonkin liikkeen olevan tarkkaavaisuutesi tulosta, mutta liikkeet ovat aikalailla automatisoituja liikeratoja.

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Huomasin heti, että sinäkin arvostat vaatimattomuutta rahalla, joten koska vaatimattomuus ja rahasta ajattelu ovat toisensa poissulkevia, niin epäonnistuit jo heti lähdössä olemaan äykäs...Hienoa, oletko puppulausegeneraattori?

Ok, yritetäänpä tulkita tuota. Arvostan siis vaatimattomuutta rahalla. Tämä ei pidä paikkaansa, en varsinaisesti arvosta vaatimattomuutta, enkä varsinkaan arvosta mitään rahalla.

Sitten: rahasta ajattelu ja vaatimattomuus poissulkee toisensa. Miten niin? Kai sitä nyt hemmetti saa edes ajatella rahaa, jos sitä ei ole. Varmasti monet vaatimattomat ihmiset ajattelevat rahaa, sitten he eivät olekaan vaatimattomia, vai?

Jos kiinan maaseudulla elävä maanviljelijä -hyvin vaatimattomista oloista oleva- ajattelee rahaa, hän on heti huumattu rahahuumeella ja paluuta ei ole takaisin, niinkö?

Sitten seuraava: Epäonnistuin heti lähdössä. Missä lähdössä, ja miten niin epäonnistuin.

Tietääkseni en koskaan ole kenellekkään vaittänyt olevani äykäs, en kyllä edes tiedä mitä hittoa tarkoittaa äykäs.

-------------------------------------------------------------------------

Jos olet nyt muutaman tunnin aikana saanut vaatimattoman järjestelmäsi käyntiin, niin viitsisitkö hieman täsmentää.

Kiitos.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin
Jos olet nyt muutaman tunnin aikana saanut vaatimattoman järjestelmäsi käyntiin, niin viitsisitkö hieman täsmentää.

Kiitos.


Vaatimattomuus ja palkan vaatiminen ovat toisensa poissulkevia; vaatimaton ei vaadi itselleen mitään siitä hyvästä, että elää elämäänsä, johon kuuluu myöskin itsensä toteuttaminen, joka voi olla mitä tahansa luovaa työtä, kuten ohjelmointia, keksimistä, rakentamista.

Jos siis ihminen vaatii palkkaa/ansiota teoistaan tai ajatuksistaan, niin miten hän voi samaan aikaan olla vaatimaton? Vaatimaton on sellainen, joka ei vaadi mitään, ei sitten yhtään mitään. Vaatimaton luottaa siihen, että hän saa kaiken tarvitsemansa ilman, että hänen pitää niitä rukoilla, anella; vaatia.

Vaatimattomuus ei ole rahaa vastaan, vaan vaatimaton ottaa vastaan myös rahaa, jos sitä joku antaa, mutta raha ei millään tavoin motivoi vaatimatonta; vaatimaton on joka hetki äärimmäisen pätevä -- kun taasen palkanvaatijat "väittävät", että he voivat olla päteviä vain työaikana.

Jos nimittäin palkanvaatijat olisivat päteviä myös työajan ulkopuolella, niin olisihan se erittäin typerää maksaa heille mitään, koska pätevä ihminen ei voi mitenkään olla missään asiassa epäpätevä. Vaatimaton on pätevä 24h/vrk seitsemänä päivänä viikossa

Kaikenlainen vaatiminen siis sulkee pois vaatimattomuuden. Tästä oli tässä kyse, eli palkasta työtä tekevät eivät voi olla vaatimattomia.

JuurikinNiin
Jos kiinan maaseudulla elävä maanviljelijä -hyvin vaatimattomista oloista oleva- ajattelee rahaa, hän on heti huumattu rahahuumeella ja paluuta ei ole takaisin, niinkö?

Kyllä. Rahajuoppous ei ole määrästä kiinni; jokainen, joka tavoittelee rahaa, on rahajuoppo. Jokainen köyhä on myös rahajuoppo; köyhä ei ole sama asia kuin vaatimaton. Vaatimattomuus ei ole millään tavoin synonyymi köyhyydelle.

Myös köyhät kuuluvat rikkaisiin, koska köyhät tavoittelevat yhtä paljon rikkautta kuin rikkaatkin; mitään ladullista eroa ei ole köyhällä ja rikkaalla, vaan vain määrällinen ero (tämä tiedetään siitäkin, että esim. köyhyysraja on täysin rikkaiden hihasta vetämä raja); rikkaat ovat yhtä lailla rahan puutteessa kuin köyhätkin, koska jokainen rikas on aina vaatimassa lisää ja lisää; raha ei koskaan voi tyydyttää rikkaiden tai köyhien rahantuskaa, joka on yksi yhteen sen kanssa, ettei juoppo koskaan tyydyty viinasta.

Anna köyhälle centti, niin hän heti ajattelee, että mistä saisi toisen; anna rikkaalle miljoona, niin hän ajattelee, mistä saisi toisen. Huomataan siis, että köyhyys on rikkaiden ulkoistama köyhyys; Rikkaat ovat ulkoistaneet oman järjen köyhyytensä ns. köyhiin.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
mensaani
Vatkain
mensaani
tarkkaavaisuuden aina kulloinkin vain yhteen asiaan, joten mitään ihmeälyä ei ole odotettavissa.

Kyllä kai monikin ihminen hallitsee ns. multitaskingin, itseni mukaan luken. Luulis että kompuutteri suoriutuu siitä vielä paremmin...
Sori OT.

Yksinkertainen Laskutehtävä:
No. Ajattele tekoäly tilanteeseen, missä sen pitäisi laskea, montako heittoa valkoiset heittävät mustien joukossa:
http://viscog.beckman.uiuc.edu/grafs/demos/15.html

Uskoisin, että uskot esim kävelyn tai jonkin liikkeen olevan tarkkaavaisuutesi tulosta, mutta liikkeet ovat aikalailla automatisoituja liikeratoja.


En puhu mistään automatisoiduista toiminnoista kuten käveleminen ja purkan jauhaminen yhtä aikaa, vaan lukeminen, luennon seuraaminen ja keskusteleminen yhtä aikaa. Tai tv, kirja, ristikko ja tietokonepeli.

Hämmentää.

Vatkain
mensaani
Vatkain
Kyllä kai monikin ihminen hallitsee ns. multitaskingin, itseni mukaan luken. Luulis että kompuutteri suoriutuu siitä vielä paremmin...
Sori OT.

Uskoisin, että uskot esim kävelyn tai jonkin liikkeen olevan tarkkaavaisuutesi tulosta, mutta liikkeet ovat aikalailla automatisoituja liikeratoja.

En puhu mistään automatisoiduista toiminnoista kuten käveleminen ja purkan jauhaminen yhtä aikaa, vaan lukeminen, luennon seuraaminen ja keskusteleminen yhtä aikaa. Tai tv, kirja, ristikko ja tietokonepeli.

Katsoisin siinä tapauksessa, että vaihdat tarkkaavaisuutesi kohdetta, ja luulet, että olet yhtä aikaa niistä tietoinen. Testasitko linkissä näkyvästä linkistä, montako heittoa valkopaitaiset heittävät?

Kyse on siitä, että jos tai kun jotakin asiaa tarkkaillaan pidemmän aikaa, niin silloin tarkan näön kentästäkin jää yllättävän paljon asioita näkemättä

Laske siis sen linkin videolta ne heittojen lukumäärä.
http://viscog.beckman.uiuc.edu/grafs/demos/15.html

Jos toisaalta väitetään, että ihminen voi olla yhtä aikaa tietoinen monesta eri asiasta, niin sekin onnistuu --ainakin siinä tapauksessa, että ihmiseltä on katkaistu aivokurkiainen.

Tiedättehän ne sellaiset tapaukset, missä ihmisen molemmat aivopuoliskot näyttävät omaavan itsenäisen tietoisuuden, kun aivopuoliskojen yhteys on katkaistu?

Jos siis väitetään, että tekoäly voi kohdistaa tarkkaavaisuuden moneen eri asiaan yhtä aikaa, niin silloin ja siinä ihminen ei ole lainkaan tietoinen, miten ihminen toimii. Moniajo on todellakin jotakin muuta kuin monitarkkaavaisuus.

Vatkain
Tiijä sitte...
Ei toiminu se video tällä laiskalla paskalla Olis ollu kyllä mielenkiintonen testata...

Tässä on jotakin vastaavaa:
Change Blindness; you cannot be aware of everything.
http://www.youtube.com/watch?v=mAnKvo-f ... re=related

Googlehakuun, kun ensin olet katsellut edellisen linkin videon.
Awareness Test
Seuraa sitten ohjeita...

Muoks:

DAN SIMONS: There’s a scientific debate over whether they see it at all, whether it’s processed at all. The light from it is hitting their retina, so it’s being processed at some point. But it’s not clear whether it’s reaching awareness or not. They certainly don’t report it, and they seem surprised when you tell them about it.
JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

Mensaani, anteeksi kun menen henkilökohtaisuuksiin, mutta millä sinä elät?

Maksaako sinulle joku pyytämättä jotain? Tai saatko ruokasi jostain pyytämättä?

Oletko vaatimaton?

Jotenkin tuo vastauksesi kysymyksiini kuulosti oudolta.

Kaikki maailman ihmiset ovat siis rahajuoppoja, ainakin melkein, siis sinun logiikkasi mukaan. Jopa sinä itse, oletko?

Ellet ole sattunut saamaan perintöä. Oletko?

Tässä maailmassa ei nimittäin ilmaiseksi mitään saa. Jos saa, kerro mistä niin minäkin tulen hakemaan. Onko roskisdyykkarit romujuoppoja?

On siis väärin käydä töissä ja maksaa valtiolle veroja, vai onko? Miten kummassa ajatuksesi voivat olla noin vinossa, vai ovatko ne? Itsekin istut jonkun rahajuopon tekemän tietokoneen edessä rahajuoppona, vai istutko? Jos rahajuoppouden vitsaus loppuisi, maailma, tai ainakin ihmisten sivilisaatio suistuisi anarkiaan, vai suistuisiko? Myös sinulle kansakunnan ainoalle terveelle, tulisi kylmä silloin, vai tulisiko?

Anteeksi vinoiluni, olenhan sairas, vai olenko?

Vastaisitko kysymyksiini, kiitos.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887

No, missäs vastaukset viipyy.

Oho, kello on jo noin paljon.

Joudun lähtemään palvomaani huumetta tekemään.

Nyt ei oo kyse morfiinista eikä piristä.

Vaan rahasta.

Menen siis töihin, oi kaikkivoipa älyllisten suunnittelijoiden kunkku ja maailmankaikkeuden hörhö. Anna minulle anteeksi tämänkinpäiväinen rahajuoppouteni ja töihin menoni.

Täytyyhän jonkun tuottaa verorahoja valtion kassaan, että joutilaat maailmanlopun ennustajat tai muuten vaan vinksahtaneet viher/uskon/ufo -hörhötkin saa päivittäisen leipänsä.

Rahajuoppoudesta eroon pääseethän näitä ei tarvi, he saavat aivopieruihinsa energiaa ihan vaan pyhästä hengestä ja kollektiivisesta tajunnasta, universaalista älystä, yms. monista muista mielisairaaloista tutuista jutuista.

Mensaani, yllä oleva teksti ei ole kohdistettu sinuun, jokainen saa elää miten haluaa. Vastaisitko silti edellisessä viestissä esittämiini kysymyksiin.

Olen vähän kireässä tilassa, kun en ole saanut tällä viikolla rahajuopotella kuin eilen. Onneksi tänäänkin pääsen taas ihanaan rahanteon makuun.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat