Seuraa 
Viestejä45973

niin...

terveys petti...
nyt pudotan painoa 50kg...
(läskit pois)

kirjotan tähän miten edistyn..
samaan syssyyn...
lopetin röökin...
ja viinan...

nyt (1 viikko ) on pudonnut
4kg...

valkoset perkeleet pois ja tietty alkoholi...
PINNA KIREEEEEEE....

Sivut

Kommentit (141)

Saako kysyä mikä on lähtötaso?
Eli pituus ja paino nyt.

Mielenkiinnolla seuraan.

Phony ilmeisesti laihduttanut myös. Nahkapaskasta jotakin puhui.

omena
niin...

terveys petti...
nyt pudotan painoa 50kg...
(läskit pois)

kirjotan tähän miten edistyn..
samaan syssyyn...
lopetin röökin...
ja viinan...

nyt (1 viikko ) on pudonnut
4kg...

valkoset perkeleet pois ja tietty alkoholi...
PINNA KIREEEEEEE....
Syö vähärasvaista, proteiinipitoista ruokaa.
Serotoniini säätelee myös näläntunnetta, tässä Jukka Ruukin tarina aiheesta,

Syö aivosi virkeiksi 30.11.1999

TEKSTI:Jukka Ruukki

Masentaako pimeys? Iskeekö väsymys iltapäivällä?
Oikeat ateriat oikeaan aikaan päivästä pitävät sinut valppaana ja hyväntuulisena.

Julkaistu Tiede-lehdessä 1/2000

Ruokavalio vaikuttaa ratkaisevasti siihen, miten tunnemme ja käyttäydymme. Hyvä esimerkki ravinnon ja aivojen yhteispelistä on hermovälittäjäaine serotoniini. Sen tuotantoa ja erittymistä on mahdollista muuttaa ateriavalinnoilla.

Hermoimpulssien kulkuun vaikuttava serotoniini säätelee unirytmiä, vireystasoa, ruokahalua, seksuaalisuutta ja mielialaa. Tutkimusten mukaan sillä on osuutensa myös tarkkaavaisuuden säilymisessä ja muistin toiminnassa.

Tryptofaani muokkaa mieltä

Serotoniinia muodostuu tryptofaani-aminohaposta, jota saadaan päivittäisestä ravinnosta noin puoli grammaa.

Tryptofaania on veressä aterioinnin jälkeen aiempaa enemmän, ja se puskee itsensä veri-aivoesteen läpi keskushermostoon. Aivoissa serotoniinin tuotanto vilkastuu, mikä karistaa ruokahalun ja kohottaa mieltäMonet tutkimukset osoittavat, että tryptofaaniton ruokavalio vähentää aivojen serotoniinia ja laskee mielialaa. Aminohapon puute voi lisätä masennusoireita, jos tautiin on taipumusta.

Rytmiä ruokailuun

- Vetääkö veltoksi lounaan päätteeksi? Mitä enemmän haarukoit rasvaa ja hiilihydraatteja etenkin iltapäivisin, sitä varmemmin vireystaso laskee. Samalla kyky suoriutua valppautta vaativista tehtävistä heik-enee. Herkimmillä hiili-ydrattipommi lisää selvästi nukahtamisalttiutta.

Aterioiden rytmityksellä ja ruokavalinnoilla voit vaikut-aa vireystilaasi. Kaupan päälle varmistat hyvän yö-nen.

Aamiainen saa olla tukeva ja proteiini-pitoinen.
Lounas on paras pitää kevyenä ja kasvisvoittoisena.
Päivällinen, joka on melko täyttävä ja tihkuu sekä hiilihydraatteja että proteiineja, kuten trypto-faaneja, kannattaa nauttia vasta illalla seitsemän–yhdeksän aikaan.

Tiedostamattomaan tryptofaanijahtiin turvautuvat erityisesti kaamosmasentujat. Kausiluonteisesta valon puutteesta aiheutuvan masennuksen uhrit ahmivat hiilihydraattipitoisia ruokia saadakseen tilapäistä lievitystä mielialaansa. Hiilihydraattihimo tankkaa mutkan kautta tryptofaanivarastoja.

Elintärkeät aminohapot käyvät kisaa pääsystä aivoihin. Sokerista ja tärkkelyksestä koostuvat hiilihydraatit lisäävät insuliinin eritystä, joka puolestaan vauhdittaa tryptofaanin kertymistä aivoihin. Serotoniinipitoisuuden ja samalla mielen kohotusta havittelevan kannattaakin valita valkuaisainepitoisen aterian jatkeeksi makea jälkiruoka.

Kalasta hymyä huuleen

Myös rasvoilla näyttää olevan oma osuutensa mielialan säätelijänä. Potilastutkimukset viestivät, että kalojen monityydyttymättömät rasvat, erityisesti tietyt oomega-3-ryhmän rasvahapot, torjuisivat apeaa mieltä.

Ahdin antimia suosivissa väestöissä podetaan sydäntautien lisäksi tavallista vähemmän mielen sairauksia, erityisesti masennusta. Myös itsemurhariski saattaa olla pienempi, jos kalaa, kuten lohta, silliä, sardiineja tai tonnikalaa, löytyy joka päivä lautaselta. Mittaukset taas paljastavat, että masennuspotilaiden rasvahappopitoisuudet ovat tavallista alhaisempia.

Uskaliaimmat tutkijat esittävät, että länsimaiden masennusbuumi selittyisi ruokavalion köyhtymisellä. Oomega-kolmosia nautitaan nyt huomattavasti niukemmin kuin ennen.

Suotuisan vaikutuksen syytä ei tunneta tarkkaan. Rasvahapot luultavasti suojaavat solukalvoja, joiden kunto ratkaisee hermosolujen kyvyn välittää viestejä. Niiden voisi olettaa suojaavan myös muistin rapistumiselta.

Ulkomailla on parhaillaan menossa useita hoitokokeita, joissa testataan rasvahappojen kykyä lievittää muun muassa masennuspotilaiden oireita.

Näillä vaikutat

TRYPTOFAANI

- Mieltä trimmaavaa serotoniinin esiastetta saa valkuaisista, erityisesti lihasta, kalasta, juustosta ja kananmunista. Päivittäinen tarve on noin 240 milligrammaa. Esimerkiksi sadan gramman pihvistä irtoaa 1 300 milligrammaa tryptofaania. Parhaassa suhteessa tryptofaania ja muita välttämättömiä aminohappoja on vasikanlihassa, perunoissa, pavuissa ja herkkusienissä. Tiukalla kasvisruokavaliolla kitkuttelevan tryptofaanivarastot saattavat ehtyä.

OMEGA-3-RASVAHAPOT

- Kasvisöljyt, kuten rypsiöljy, sekä rasvaiset kalat sisältävät runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja. Kotimaisista kaloista parhaita oomega-3-rasvahappojen lähteitä ovat lohet, muikku, siika ja silakka. Järkevä neuvo on nauttia kala-ateria kerran viikossa. C-kasetin kokoinen pala riittää.

KOFEIINI

- Kahvin, teen ja virvoitusjuomien kofeiini on piristysaine, joka pieninä annoksina kohottaa mielialaa ja parantaa fyysistä suorituskykyä. Jo puoli kupillista riittää, jos kahvia nauttii harvoin. Kofeiinin vaikutus on voimakkaimmillaan 1/2–1 tunnin kuluttua. Tiuhaan kahvia latkiva menettää hyödyt ja pahimmillaan ahdistuu ja menettää yöunensa. Valvottavaan vaikutukseen riittää jo 200 milligrammaa kofeiinia, jonka saa parista kupillisesta. Kahvista nopeasti luopuva voi kärsiä vieroitusoireista, kuten päänsärystä ja mielialan vaihtelusta. Pulmat lievenevät viikon kuluessa.

SUKLAA

- Suklaassa on kofeiinin lisäksi toista hermostimulanttia teobromiinia, ja etenkin tummalla suklaalla on piristävää vaikutusta. Sadan gramman siivu vastaa kupillista kahvia. Suklaan mielialaa kohottava vaikutus johtuu osittain kaakaon sisältämästä fenyylietyyliamiinista. Pulmana ovat suklaan turhat rasvat.

SOKERI

- Hermokudos käyttää energianlähteenä glukoosia. Sitä kuluu seitsemisen milligrammaa minuutissa. Aivot varastoivat osan sokerista, mutta tarvitsevat jatkuvaa täydennystä verenkierrosta. Epäsäännöllinen ruokailu voi laskea verensokeria ja aiheuttaa ärtymystä. Välipalat 2–4 tunnin välein pitävät mielialan korkealla.

ALKOHOLI

- Vaikka alkoholi aluksi kohottaakin mielialaa, sen reipas naukkailu lisää masennustaipumusta. Alkoholi heilauttaa mieltä, sillä se kiihdyttää tryptofaania hajottavan entsyymin tuotantoa. Tryptofaanivaje saattaisi selittää sen, miksi kosteaa iltaa seuraa ”morkkis”.

Liikakäyttö myös hidastaa aivosolujen toimintaa ja heikentää huomiokykyä. Kohtuullisesta käytöstä saattaa kuitenkin olla hyötyä. Väestötutkimusten ja eläinkokeiden mukaan lasi tai puolikas viiniä päivässä voi suojata hermosolujen rappeutumiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
fenomenologi

Tryptofaani muokkaa mieltäEN OLLU IKINÄ KUULLUKKAAN...
kiitos perkeleesti...
*puree hammasta*

rööki.. pois...
HELPPOA...
VIINA POIS...
onnistuu...
RASVA....
öö....

onks pakko...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
anomalia
Vatkain
Jos on 177 cm pitkä niin mikä olis hyvä paino?

72kg. On muutkin painot hyviä, mutta tuo on paras.

Perse! Mä oli ajatellu että min. 75 kg. Miks just 72 on paras?

Hämmentää.

anomalia
Vatkain
Jos on 177 cm pitkä niin mikä olis hyvä paino?

72kg. On muutkin painot hyviä, mutta tuo on paras.Tuo on varmaankin hyvä paino miehelle. Naiselle taasen mielestäni noin kymmenen kiloa pienempi olisi sopiva(vastaavalle pituudelle).

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Poison dart frog
anomalia
Vatkain
Jos on 177 cm pitkä niin mikä olis hyvä paino?

72kg. On muutkin painot hyviä, mutta tuo on paras.Tuo on varmaankin hyvä paino miehelle. Naiselle taasen mielestäni noin kymmenen kiloa pienempi olisi sopiva(vastaavalle pituudelle).

Haen normaalipainoa. Missit ja mallit on 177 cm ja alle 70 kg.

Hämmentää.

anomalia
Vatkain
Jos on 177 cm pitkä niin mikä olis hyvä paino?

72kg. On muutkin painot hyviä, mutta tuo on paras.

Mikä paino kenellekin on paras on mutkikkaampi juttu. Ruumiinrakenne, sukupuoli ja ikä vaikuttavat asiaan. Painoindeksiä käytetään paljon ohjeellisena mittarina. Painoindeksin luvun voi palauttaa arkisemmaksi ajattelemalla, että kyseessä on ihmisen neliömetrikohtainen paino.

Esimerkki: Punnittava on kaksi metriä pitkä ja painaa sata kiloa. Painoindeksi lasketaan jakamalla paino pituuden neliöllä eli tässä 100/(2*2) = 25. Toisin sanoen, kun sata kiloa jaetaan tasan neljän neliömetrin alalle, kullekin neliömetrille tulee 25 kiloa.

Vatkain
anomalia
72kg. On muutkin painot hyviä, mutta tuo on paras.

Perse! Mä oli ajatellu että min. 75 kg. Miks just 72 on paras?

Pers- tai ennemminkin näppituntumalta sanoin. Aika paljon se riippuu... siis johtuu ruumiinrakenteesta optimi paino. Yksittäisistä luvuista rasvaprosentti kertoo terveydestä eniten.

Anja Rubik:pituus 179 cm, paino 40-45 ? kiloa.

Dorian Yates:pituus 175 cm,paino 117-126 kiloa .
Että siihen väliin..
Kummassakaan ei muuten ole rasvaa(eikä kuukautisia?) .

No on se ihan ok mimmi.

Painoindeksien tuijottelu kannattaisi unohtaa, vaikka siitä ihan hyvän arvion saakin. Pääasia on miltä omasta mielestä näyttää ja tarkemman kuvan terveellisestä ruumiinrakenteesta saa esim. kehon rasvaprosentista. Itse olen painoindeksien mukaan ollut aina ylipainoinen, vaikka esim. cooperin testissä menee 3300m. Minulla on vain isot luut. En kuitenkaan ole vielä tarpeeksi ylipainoinen, vaan tavoitepainona on 90kg, pelkän lihasmassan kasvatuksen avulla. Olen siis matkalla toiseen suuntaan, onnea vaan laihdutukseen.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922
Korpi
No on se ihan ok mimmi.
.Itse olen painoindeksien mukaan ollut aina ylipainoinen, vaikka esim. cooperin testissä menee 3300m. Minulla on vain isot luut. .Kun olet voimailija niin sinulla varmaan pitää lihasmassaa kasvattaakin. Mutta noista luitten painosta jostakin luin, että ovat harhaa. Ylipainoa ei voi sillä perusteella vähätellä. Ihmisen painosta luut, olivat jotain 10%, tai sinne päin, ei kuitenkaan mitenkään merkittävä osa, vaikka tuntisi olevansa kuinka "romuluinen" tahansa. Ai joo, en huomannut hymiötä.

Tsemmppiä vaan ruumiin kultuuriin, aikoinaan oli kaverilla tavoitteena 100kg, mutta ei siihen nuorena ainakaan päässyt. Mikä lienee nyt tilanne reilusti yli 50v , kuinka lienee tilanne nykyisin, en tiedä, silloin hän oli urheilija.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat