Seuraa 
Viestejä45973

Tutustuin muutamaan ulkomaalaiseen opiskelijaan viime kesänä.

Tunnen nyt 4 kpl. Yksi naispuoleinen hoitaa lapsiamme silloin kun on tarvetta, toisen kanssa pelaan tennistä ja sulkista, ja kaksi on muuten vaan tuttuja samassa seurakunnassa.

Jutellessa aika nopeaa huomaa että heidän kotimaassaan jyllää raskas ja kaikenkattava korruption ja kusetuksen kulttuuri. Vie vuosia että sellaisesta pääsee eroon. Siksi en ottaisi Suomeen ketään yli 22-vuotiasta afrikkalaista. Myös intialaiset ovat työkokemukseni mukaan täysiä roistoja. Kiinalaiset ja vietnamilaiset on ok, samoin japsit.

Itä-eurooppalaiset ja afrikkalaiset ovat aika samanlaisia kusettajia, eikä syy ole heidän. Tuhannen taalan kysymys siis on, että miten ja milloin tämmöinen kusetus lopetetaan koko planeetalta.

Luulen ettei pienissä kylissä kukaan kehtaa varastaa samalla tavalla kuin miljoonakaupungissa, missä voi olettaa ettei samaan tyyppiin enää koskaan törmää.

Jotain konkreettista: ulkomaalaisten ei saa antaa pakkaantua Helsinkiin. Ei missään nimessä. Se ei ole kenenkään etu.

Mieluummin pieniin kuntiin, esim Askolaan, Artjärvelle, Alavieskaan, Asikkalaan, Alajärvelle tai Auraan. Tai vaikka sinne ruotsinkielisiin pieniin rannikkokuntiin. Vapaa muuttooikeus voitaisiin peruuttaa kaikilta, myös suomalaisilta. Pitää olla työ- tai koulupaikka, että voi muuttaa loisimaan isoon kaupunkiin.

Helsingin olemassaolo on vastaava kuin ilmakehä tai meri 1800-luvun teollisuudelle. Sinne vaan, ei sitä kukaan huomaa...

Helsinki pitäisi purkaa pieniksi alle 20 000 asukkaan pikkukaupungeiksi välittömästi.

Kommentit (4)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Jos Helsinki puretaan pienemmiksi niin se kadottaa paljon tuloja ja menot kasvavat. Periaatteessa olen kanssasi samaa mieltä mutta siinä on niin paljon ylittämättömiä (liian kalliita) esteitä tiellä että ei taida onnistua. Se on kyllä totta että pakolaiset pitäisi sijoittaa pienemmille paikkakunnille, kuten nyt vasta Pudasjärvelle sijoitettiin.

Hämmentää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Korpi
Mitä teillä on Helsinkiä vastaan? Mikä saa teidät luulemaan, että pakolaiset viihtyisiviät paremmin jossain Alavieskassa?

Ei mulla Hkiä vastaan sinällään mitään mutta Letkis pani tossa ihan hyviä syitä miksi pakolaisia ei pitäisi sijoittaa suurkaupunkeihin. Muutenkin hajasijoittaminen on jees koska pääkaupunkiseutumme alkaa olemaan suht ruuhkaantunut ja onhan sitä lääniä muuallakin. Pääkaupunkiseutumme on minusta nyt riittävän suuri saavuttaakseen suurmetropolin edut. Suurmetropolin haittoja sillä ei onneksi maailmanluokan pienuudesta johtuen onneksi vielä ole niin paljoa.

Hämmentää.

Kyse ei ole siitä, että viihdytkö paremmin Alavieskassa vaiko Helsingissä.

Kyse on siitä, että viihdytkö paremmin Alavieskassa kuin Mogadishussa.

Sitä paitsi Alavieskassa on halvemmat asunnot kuin Hesassa.

Sanokaapa joku, että miksi sinne Helsinkiin pitää pakkaantua ? Töiden saannin kannalta se on kaukana kärjestä. Mahdollisesti muuttajat luulevat että siellä saa töitä. Pitäisi hommata 10 miljoonaa EU-rahaa tiedotusprojektin valmistelurahaa, ja korjata asia varsinaisella tiedotus- ja tutkimusprojektilla.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat