Seuraa 
Viestejä45973

Maailmassa tapahtuvat nopeat muutokset herättävät kai ihmisissäkin muutospakon tai tarvetta muutokseen. Muutosten pitäisi olla havaittavana ihmisissä, kunnes kaikkeen tottuu ja turtuu.

Vai ovatko viime vuosikymmeninä tapahtuneiden murrosten aiheuttamat muutokset ihmisissä havaittavissa? Jos ovat, missä niitä voi havaita?

Kommentit (11)

deepndark
Seuraa 
Viestejä2652

Muutoksia voi varmaan havaita jos niitä etsii. Ehkä ihmisistä on tullut robottimaisempia - ollaan etäännytty ihmisläheisemmästä minästä. Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi.

USA sai ensimmäisen mustan ressan on ehkä merkki siitä että ihmiset ei enää tuomitse ihonvärin perusteella niin paljon.
Euroopan Union taas on yhdistänyt Euroopan kansoja.

Internet on sitten oma lukunsa, me voidaan kaikki tulla tähän ihmemaahan keskusetemaan sekä etsimään tietoa kun haluaa. Jokaiselle on jotain. Ehkä ihmiset uskaltaa netti-profiilinsa varjossa avautua enemmän kun vanhoina aikoina.

Se mikä sitten koskee ihmistä yksilötasolla on eri juttu, jokaisella on eri puitteet - erilaiset ihmiset tuttavapiirissä - kai jokainen aina haluaa sopeutua omaan ympäristöönsä ensin ja sitten vasta globaalissa mittakaavassa.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

deep'n'dark, havaintosi maailmanmenosta osoittavat myönteisyyttä ja kuin suunta olisi hyvään päin.
Ikävä kyllä, minun maailmani näyttää toisenlaiselta. Kun kuuntelen televisiossa puhuvien ihmisten s ja r -kirjaimen ääntämistä, joskus tulee mieleen vanha sanonta, että "hampaattomien puheista ei oo mitään merkkii".
Pitikö s ja r -kirjaimen käyttäminen lopettaa siitä syystä, että puheen sointu poikkeaisi entistä enemmän idässä puhutun kielen soinnusta?

Sitten sotien lisäksi on jonkin aikaa vaivannut jokin nimeämätön ja tunnistamaton, ja josta asiasta en ole vielä lukenut mistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
deep'n'dark
Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi.Totta. Kun ihmiset ovat pääsääntöisesti kiinnostuneita itsestään suvaitsevaisuus muita kohtaan kasvaa, on helpompi hyväksyä erilaisia yksilöitä löyhissä ryhmissä kuin erittäin kiinteissä, sattumalta isommassakin kaavassa tuollainen "malli" on osoittautunut menestyneimmäksi.

deep'n'dark
Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi. USA sai ensimmäisen mustan ressan on ehkä merkki siitä että ihmiset ei enää tuomitse ihonvärin perusteella niin paljon.Mielestäni tämänkin voi nähdä merkkinä siitä, että ihmisten väliset suhteet ovat muuttuneet yhdentekevämmiksi. Jos ei välitetä edes läheisistä, niin miksi pitäisi välittää jostain jota vihaa/inhoaa tai haluaa karttaa?

Korpi
deep'n'dark
Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi. USA sai ensimmäisen mustan ressan on ehkä merkki siitä että ihmiset ei enää tuomitse ihonvärin perusteella niin paljon.Mielestäni tämänkin voi nähdä merkkinä siitä, että ihmisten väliset suhteet ovat muuttuneet yhdentekevämmiksi. Jos ei välitetä edes läheisistä, niin miksi pitäisi välittää jostain jota vihaa/inhoaa tai haluaa karttaa?Ei yhdentekevimmiksi, suvaitsevaisuuden perustahan on siinä, että oman yksilöllisyyden kautta ymmärretään toisten tarve yksilöllisyyteen myös, välittäminen ilmenee siis tuon oikeuden tunnustamisella ja sen kunnioittamisella.

logo
Korpi
deep'n'dark
Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi. USA sai ensimmäisen mustan ressan on ehkä merkki siitä että ihmiset ei enää tuomitse ihonvärin perusteella niin paljon.Mielestäni tämänkin voi nähdä merkkinä siitä, että ihmisten väliset suhteet ovat muuttuneet yhdentekevämmiksi. Jos ei välitetä edes läheisistä, niin miksi pitäisi välittää jostain jota vihaa/inhoaa tai haluaa karttaa?Ei yhdentekevimmiksi, suvaitsevaisuuden perustahan on siinä, että oman yksilöllisyyden kautta ymmärretään toisten tarve yksilöllisyyteen myös, välittäminen ilmenee siis tuon oikeuden tunnustamisella ja sen kunnioittamisella.Vahvasti ryhmiin nojautuvat kokevat kai jonkinlaista joukkososiopatiaa, jossa yksilöiden mielipiteillä ja haluilla ei ole sijaa.

Syyskuussa 1997 oli pakottava tarve ottaa käyttöön kaikki löytyvä sisu, tai vaihtoehtoisesti häpeä siitä, että en olisi kyennytkään vastaamaan ottamastani velvoitteesta.

Päätin kirjoittaa listan saavutettavista mieluisista asioista, joihin keskittymällä saisin voimia muutokseen, mutta ei ollut mitään kirjoitettavaa.
- Kun kerran saavuttaminen ei olle mahdollista niin sitten voimistun luopumisesta, päätin.

Ensimmäiseksi heitin itselleni vaatimuksen luopua tupakasta, punaisesta lihasta ja rasvaisesta maidosta ym. muista elämänkielteisistä tavoista (ne kaikki on vihkossa kirjoitettuna). Lisäksi laadin listan velvoitteista, kuten päivittäin tehtävistä töistä.

Tupakasta luopuminen oli vaikeaa. Helpotin sitä joka kerran tupakanhimon tullen kirjoittamalla tuntemukseni siitä, miltä tuntui. Päätin, että sikäli kun alan polttaa, siitä on ensin kirjoitettava, eli päätös alkaa tupakoida pitää olla kirjallisena ja perusteltuna.
Tupakanhimo iski noin viiden minuutin välein, jolloin keskityin tarkkaamaan, missä ajassa pystyn siirtämään ajatukset piinaavimmasta himosta sivuun. Pääsin siitä vajaassa minuutissa kun keskityin omiin tuntemuksiin ja niistä kirjoituksen muotoilemiseen.

Kun mielenkiinnon kärki ei ollut tupakan himoitsemisessa, vaan hiukan sivussa, se oli vahvistumisen alku. Tunsin kirjoittamisen kautta päässeeni hanalle, josta alkoi virrata voimaa ja hengen lihakset vahvistuivat.

Niinpä. Tarve itsen muuttamiseen tai tarve toisen ihmisen muuttumaan pakottamiseen on ensin. Tavallisimmin nuorempana ollessa seura tekee kaltaisekseen, löytyy kiinnostavaa tekemistä ja joka johtaa muuttumiseen.
Lopuksi alkaa ajatella vanhan ihmisen ryppyisiä ajatuksia ja rypyt naamassa ja käsissäkin muuttuvat vain syvemmiksi.

logo
logo
deep'n'dark
Yksilöt ovat tulleet EGOmaisemmiksi, mutta samalla ihmiset ovat tulleet suvaitsevaisemmiksi. USA sai ensimmäisen mustan ressan on ehkä merkki siitä että ihmiset ei enää tuomitse ihonvärin perusteella niin paljon.Korpi
Mielestäni tämänkin voi nähdä merkkinä siitä, että ihmisten väliset suhteet ovat muuttuneet yhdentekevämmiksi. Jos ei välitetä edes läheisistä, niin miksi pitäisi välittää jostain jota vihaa/inhoaa tai haluaa karttaa?Ei yhdentekevimmiksi, suvaitsevaisuuden perustahan on siinä, että oman yksilöllisyyden kautta ymmärretään toisten tarve yksilöllisyyteen myös, välittäminen ilmenee siis tuon oikeuden tunnustamisella ja sen kunnioittamisella.Vahvasti ryhmiin nojautuvat kokevat kai jonkinlaista joukkososiopatiaa, jossa yksilöiden mielipiteillä ja haluilla ei ole sijaa.Kun pitää itsensä vain löyhästi erilaisissa 'yhteisöissä' niin vapaus vaihdella niitä tilanteen mukaan on suurempi, ja varmasti pitemmän päälle ihmistä kehittävämpi vaihtoehto on pyrkiä 'kuulumaan' johonkin.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Ennen haluttiin muuttaa suvaitsevat ja nykyisin suvaitsemattomat. Kaikkea pitää suvaita, kunhan kukaan ei vain ala kieltämään mitään, sitä ei voi sallia.

Everything you know, is about to change.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat