Seuraa 
Viestejä45973

Evoteoriaa oikeana pitävät henkilöt väittävät, että ihminen ja simpanssi olisivat polveutuneet yhteisestä esi-isästä. Joten kolme kysymystä
1. mikä oli tämän esi-isän tieteellinen nimi?
2. voitteko esittää fossiiliketjun kyseisestä esi-isästä nykyiseen Homo sapiens sapiens lajiin? (if yes, esittäkää, please)
3. voitteko esittää fossiiliketjun kyseisestä esi-isästä nykyiseen Pan troglodytes
http://www.springerlink.com/content/vlg65p507524p756/
lajiin? (if yes, esittäkää, please) (btw, miksei linkki mainitse Pan paniscusta?)

Sfnetissä tosin pari henkilöä (joista toinen tietääkseni ihan oikea biologi) väittivät, että ketjua 2 ei ole olemassa... No, ehkä he ymmärsivät väärin kysymykseni, joten 2 selvennystä:
S1. en kysy mitään yksilöiden ketjua, vaan sitä lajiketjua, siis tyyliin A. afarensis - H. habilis - H. ergaster
S2. Ketjusta jätetään tietysti pois sivuhaarat, esim neaderthalit ovat (ainakin joidenkin evotiedemiesten mielestä) sukupuuttoon kuollut sivuhaara, joten niitä ei listata ihmiseen johtavassa ketjussa. (Eikä tietenkään myöskään simpanssiin johtavassa)

Olen erityisesti kiinnostunut nimimerkki Advocatus Diaboliksen vastauksesta, hänhän tuntui olevan kovasti kiinnostunut keskustelemaan tästä ihmisen ja simpanssin (ei tosin kertonut, tarkoittiko troglodytes- vai paniscus-simppaa) väitetystä polveutumista...

Kommentit (9)

Jos saan esittää tämän kreationistisena rappeutumisketjuna, niin se menee näin:
Hännällinen suuriaivoinen Aadam->
puolihäntäinen pieniaivoinen Nooa ->
hännätön ja aivoton Tarvonen.

Tässä en ole huomioinut Neandertalilaista (toiveesi mukaisesti), joka on kreationistisessa maailmassa Aadamin ja apinan jälkeläinen (ennenkuin Eeva tehtiin).

TJT
Evoteoriaa oikeana pitävät henkilöt väittävät, että ihminen ja simpanssi olisivat polveutuneet yhteisestä esi-isästä. Joten kolme kysymystäOtit siis kuitenkin AD:n haasteen vastaan ilman reunaehtoja ja sääntäjä. Jos näin on olkaa hyvä ja aloittakaa tässä ketjussa. (Ilmoitan asiasta AD:lle, hänhän on kertonut olevansa valmis milloin tahansa.)

Jos et, niin siirrän tämän kohta evoluutioteorian kritiikkiketjun jatkoksi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TJT
Evoteoriaa oikeana pitävät henkilöt väittävät, että ihminen ja simpanssi olisivat polveutuneet yhteisestä esi-isästä. Joten kolme kysymystä
1. mikä oli tämän esi-isän tieteellinen nimi?

Yhteinen esi-isä epävarma. Nykyisen tiedon valossa parhaat ehdokkaat ovat Ardipithecus ramidus, Orrorin tugenensis ja Sahelanthropus.

Toinen vaihtoehto on, ettemme vielä tiedä yhteisen esi-isälajin nimeä.


2. voitteko esittää fossiiliketjun kyseisestä esi-isästä nykyiseen Homo sapiens sapiens lajiin? (if yes, esittäkää, please)

Totta maar voidaan esittää. Tuolla aika yksityiskohtainen lista.

Australopithecus afarensis

Australopithecus africanus

Homo habilis

Homo erectus

Homo sapiens

Siinä noin yksinkertaisesti.


3. voitteko esittää fossiiliketjun kyseisestä esi-isästä nykyiseen Pan troglodytes lajiin.

Ymmärtääkseni ekan simpansseja edeltävät fossiilit löydettiin vasta 2005. Ei taida olla vastaavaa listaa. Ihmisten evoluutioon on jostain syystä kiinnitetty enemmän huomiota.

(btw, miksei linkki mainitse Pan paniscusta?)Ehkä siksi että Bonobot, nuo riettaat panokoneet, on laitettu omaksi lajikseen. Mary Katherine Gonder, Todd R. Disotell ja John F. Oates näyttävät keskittyvän vain tähän yleisempään simpanssilajiin ja sen alalajeihin.

Phony
TJT
Evoteoriaa oikeana pitävät henkilöt väittävät, että ihminen ja simpanssi olisivat polveutuneet yhteisestä esi-isästä. Joten kolme kysymystäOtit siis kuitenkin AD:n haasteen vastaan ilman reunaehtoja ja sääntäjä. Jos näin on olkaa hyvä ja aloittakaa tässä ketjussa. (Ilmoitan asiasta AD:lle, hänhän on kertonut olevansa valmis milloin tahansa.)Mitähän sinä taas sekoilet? No, ethän sinä tuolla ilmastokeskustelussakaan ymmärtänyt niitä kulmakertoimia... Ennen sitä pidin sinua pelkästään pahansuopana, mutta sen jälkeen otin huomioon senkin vaihtoehdon, että olet tyhmä.

Phony

Jos et, niin siirrän tämän kohta evoluutioteorian kritiikkiketjun jatkoksi!Evoluutioteoriaan liittyvien kysymysten esittäminen on siis nykyään evoluutioteorian kritiikkiä... Onpas se evoteoria herkkähipiäinen

Täytyy vain päätellä, että TJT on tyytyväinen asioihin jotka kaikki voisivat löytää pienellä googlauksella.

Eikai tässä sitte muuta...

Yhteisen esi-isän tieteellinen nimi on Pan Prior. Nimen on antanut antropologi Richard Wrangham ja tieto Pan Priorista perustuu perinnöllisyystieteen alalla saatuihin tietoihin yhteisestä esi-isästä.
Fossiilisia jäänteitä ei ole löydetty, KOSKA trooppisten sademetsien rankkasateet huuhtovat maaperästä kaikki mineraalit ennen kuin mikään ehtii fossiloitua. Samasta syystä itse simpanssien tai simpanssien edeltäjien jäänteitä löytyy vain aniharvoin.

//: korjaan. Siis esi-isä on nimetty Wranghamin toimesta Pan Prioriksi. Koska jäänteitä ei ole löydetty, niin tuo on vain nimitys tällä hetkellä. Tässä vielä muutama linkki.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pan_prior

http://books.google.fi/books?id=LavQGJV ... &ct=result

Vinttu
Yhteisen esi-isän tieteellinen nimi on Pan Prior. Nimen on antanut antropologi Richard Wrangham ja tieto Pan Priorista perustuu perinnöllisyystieteen alalla saatuihin tietoihin yhteisestä esi-isästä.Ensimmäinen kerta kun nimi Pan prior tulee eteen. Aina oppii jotain uutta.

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665

Esittäkää vaihteeksi 2 miljoonaa vuotta vanha nykyihmisen fossiili, mieluiten meikäläisen valkoihoinen esi-isä, niin saamme todistettua, että ihminen on aina ollut samanlainen kuin nykyään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat