Seuraa 
Viestejä45973

Evolutionistit ovat kovasti heitelleet korkeita prosenttilukemia ihmisen ja simpanssin välille (joiden mukaan DNA olisi jopa 99-prosenttisesti sama), joten muutama kysymys

1. Kumpaan simpanssiin, Pan troglodytes vai Pan paniscus, sitä ihmisen DNA:ta on verrattu?

2. Mikä on niiden kahden simpanssilajin (P. Pan troglodytes ja P. paniscus) välinen prosenttilukema?

3. Montako prosenttia se DNA saa korkeintaan olla samaa, jotta eliöt vielä kuuluisivat eri lajeihin?

4. Mikä on se matemaattinen kaava (algoritmi), jolla niihin prosenttilukuihin on päästy?

Kommentit (9)

Jospa sinä ajatteluvammainen kreationisti vastaisit ensin keskenjääneisiin typeriä väittämiäsi koskeviin kysymyksiin ennen kuin avaat uusia yksinkertaisuuttasi julistavia avauksia.
(Ai miksi 'solvaan' sinua - katso mitä kommentoit aiheetta Phonylle.)

puliukko
Miten on tjt - kertoisitko vaihteeksi, vai sanotaanko viimeinkin, mikä on käsityksesi radioaktiivisten aineiden hajoamisajoista?

Miksi kirjoitat sivuillasi...

C-14:n puoliintumisaika on 5730 vuotta, joka tarkoittaa, että kun ajanhetkella t0 on tietty määrä C-14:ää, niin 5730 vuoden kuluttua sitä on jäljellä puolet, 11 460 vuoden kuluttua neljäsosa, 17 190 vuoden kuluttua kahdeksasosa, 22 920 vuoden kuluttua kuudestoistaosa, jne.

...jos et itse tuohon usko?

Miksi sivuillasi mainitsemasi ongelmat eivät käsittele tuota puoliintumisaikaa vaan ainoastaan niitä 'ylimääräisiksi' kuvittelemiasi hiililöytöjä?
Tiedätkö muuten että teoreettisesti C14 ei edes katoa vaan sen pieniä puoliintumismääriä ei vain kyetä mittaamaan eikä lopulta enää erottamaan vääjäämättömästä kontaminaatiosta?

Olisit kyllä oikein hyvin saanut vastauksesi muutaman minuutin googlauksella, mutta näköjään haluat välttämättä saada tiedefoorumilaisten vaivannäköä osaksesi.

TJT

1. Kumpaan simpanssiin, Pan troglodytes vai Pan paniscus, sitä ihmisen DNA:ta on verrattu?

P. troglodytesiin, useimmiten. Niitä on enemmän vankeudessa, joten niitä on helpompi saada tutkittavaksi.

TJT
Evolutionistit ovat kovasti heitelleet korkeita prosenttilukemia ihmisen ja simpanssin välille (joiden mukaan DNA olisi jopa 99-prosenttisesti sama), joten muutama kysymys
4. Mikä on se matemaattinen kaava (algoritmi), jolla niihin prosenttilukuihin on päästy?

Riippuu tutkimuksesta.
Yksinkertaisimmillaan on todennäköisesti vain haalittu kasaan niin paljon dataa (DNA-koodia) kuin mahdollista, ja katsottu montako emästä eroaa. Siihen ei kummempaa algoritmia vaadita, että osataan laskea montako prosenttia on vaikka 500 emästä 20 000 otoksesta (luku täysin hatusta heitetty).
Tarkka vastauskin riippuu tietysti otantamenetelmästä, datan laadusta ja siitä, miten tulokset on analysoitu. Esimerkiksi yhden emäksen deleetio voi aiheuttaa frameshiftin, jonka seurauksena tietokone voi lukea koko loppukoodin erilaiseksi vaikka se muutoin olisi identtinen, mikäli virhettä ei huomata. Toisaalta tulokseen vaikuttaa se, kuinka muuntelevista genomin osista on kyse: esimerkiksi perusmetaboliaan liittyvät "taloudenpitogeenit" ovat kaikilla nisäkkäillä lähes identtisiä, mutta mikrosatelliittilokuksissa voi useiden prosenttien eroja olla jo ihmisyksilöidenkin välillä. Koko genomin erojen analysointi taas on valtava työ.
Näistä syistä luku vaihtelee suunnilleen välillä 95-98 %.

Linkki aiheesta
Toinen

TJT

3. Montako prosenttia se DNA saa korkeintaan olla samaa, jotta eliöt vielä kuuluisivat eri lajeihin?

Tähän ei liene olemassa tarkkaa vastausta, koska lajin määritelmäkin on epämääräinen - pohjimmiltaanhan "laji" on keinotekoinen käsite. Lisäksi koko genomi tunnetaan vasta muutamalta lajilta eivätkä nekään usein ole lähisukulaisia, joten aineistoa on vähän. Kysy uudestaan 10 vuoden päästä.

Enempää en nyt tähän hätään ehdi haeskella iloksesi, ehkä jollakulla muulla on aikaa, hermoja ja toimiva netti.
Sillä välin, olisi kyllä kivaa tietää ihan oikeasti, mikä mielestäsi tuohon puoliintumisaikaan vaikuttaa (olin ymmärtävinäni, että olit sitä mieltä että ympäristöolot siihen vaikuttavat), ja kuinka tätä on tutkittu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Mei long
Olisit kyllä oikein hyvin saanut vastauksesi muutaman minuutin googlauksella, mutta näköjään haluat välttämättä saada tiedefoorumilaisten vaivannäköä osaksesi.Sinulla ei sitten ilmeisesti ollut sitä muutamaa minuuttia, kun et ennättänyt vastata kysymykseen numero 2...

Mei long

Sillä välin, olisi kyllä kivaa tietää ihan oikeasti, mikä mielestäsi tuohon puoliintumisaikaan vaikuttaa (olin ymmärtävinäni, että olit sitä mieltä että ympäristöolot siihen vaikuttavat), ja kuinka tätä on tutkittu.Olisit kyllä oikein hyvin saanut vastauksesi muutaman minuutin googlauksella, mutta näköjään haluat ärsyttää minua kysymällä asiaa, johon on jo vastattu. Esim neutronivuo mainittiin useita kertoja. Ja siinä teikäläisten "tiedelehdessä" olleessa uutisessa muistaakseni spekuloitiin neutriinoiden mahdollisella vaikutuksella. Ja koulutuksen tässä vaiheessa sinun pitäisi tuntea CMI:n sivusto
http://creationontheweb.com/
jossa aloitussivulla on valikossa INFO josta voi valita Frequently asked questions
http://creationontheweb.com/content/view/21/65/
josta löytyy topiikki Radiometric Dating
http://creationontheweb.com/content/view/3059/
jossa alaotsikon Is there any evidence that radioactive decay rate might not have been constant?
alla on aika monta linkkiä, esim Radioactive decay rate depends on chemical environment
http://creationontheweb.com/content/view/1608

TJT

Sinulla ei sitten ilmeisesti ollut sitä muutamaa minuuttia, kun et ennättänyt vastata kysymykseen numero 2...

Juu, ei ollut. Olin jo myöhässä tapaamisesta kun aloin kirjoittaa.
Mitä simpanssien keskinäisiin geneettisiin etäisyyksiin tulee, aiheesta on tehty tutkimusta, vaikkakaan ei paljoa.
Tämän Sciencen artikkelin abstrakti kertoo näin:
Although data on nucleotide sequence variation in the human nuclear genome have begun to accumulate, little is known about genomic diversity in chimpanzees (Pan troglodytes) and bonobos (Pan paniscus). A 10,154-base pair sequence on the chimpanzee X chromosome is reported, representing all major subspecies and bonobos. Comparison to humans shows the diversity of the chimpanzee sequences to be almost four times as high and the age of the most recent common ancestor three times as great as the corresponding values of humans. Phylogenetic analyses show the sequences from the different chimpanzee subspecies to be intermixed and the distance between some chimpanzee sequences to be greater than the distance between them and the bonobo sequences.

Suoraa prosenttilukua ei kerrota, mutta etköhän osaa tuota tietoa soveltaa itse muutenkin.

TJT
Ja koulutuksen tässä vaiheessa sinun pitäisi tuntea CMI:n sivusto
http://creationontheweb.com/

Miksi? Enhän minä teologiaa opiskele.
Minulla ei myöskään ole kovin paljoa mielenkiintoa nykyisten kreationisten teorioita kohtaan. Osallistun näihin väittelyihin vain, koska tiedän jotain evoluutiobiologiasta ja paleontologiasta.

Lukaisin noita pari, mutta kreationistien lähteet ovat kovin populaareja ja epäluotettavia, koska tiedot on poimittu sieltä täältä vain omaa, haluttua tulosta tukevista lähteistä. Myös tutkimuksen teko niin, että halutut tulokset "tiedetään" valmiiksi sotii ja pahasti hyvän tieteen käytäntöä vastaan. Richard Owen teki aikanaan pahoja virheitä juuri samasta syystä, vaikka muuten olisi ollut erinomainen tieteentekijä. Ei samoja virheitä tarvitsisi enää toistaa. Kunnollisten lähteiden metsästäminen tiedekirjallisuudesta taas vaatisi enemmän aikaa kuin haluan tähän käyttää.
Lisäksi en ole geologi yhtään sen enempää kuin teologikaan, joten en osaa suoraan ottaa näihin kantaa.
Se kyllä voin sanoa, että se että Beryllium-seiskan ydinten hajoamisnopeus voi vaihdella puolentoista prosentin haarukassa ei todellakaan tee maapallosta yhtään nykyistä nuorempaa.

TJT näyttää kadonneen, mutta sain tänään kuulla varsin mielenkiintoisen oloisen vastauksen yhteen hänen esittämäänsä kysymykseen, joka itseänikin jäi mietityttämään.
Kaivelenpa siis vanhan ketjun esiin.

TJT

3. Montako prosenttia se DNA saa korkeintaan olla samaa, jotta eliöt vielä kuuluisivat eri lajeihin?

Tällä hetkellä kertyneiden tietojen perusteella näyttää siltä, että geenien vaihtoa voi ainakin periaatteessa tapahtua sellaisten nisäkäslajien välillä, joiden genomi eroaa toisistaan kahden prosentin verran. Silloin hybridijälkeläisen siis vielä pitäisi olla lisääntymiskykyinen.
Toki usein muut isolaatiomekanismit, kuten parinvalinta, hybridien elinkelvottomuus tai vaikkapa munasolun pinnan muuttuneet proteiinit, estävät risteytymisen. Mutta näin siis teoriassa. Risteytymisen mahdollisuus ei siis missään tapauksessa ole sama asia kuin samaan lajiin kuuluminen.

Bakteerit sen sijaan voivat plasmidien avulla vaihtaa geenejä vielä silloinkin, kun niiden genomit eroavat toisistaan 16 %:n verran. Se vastaisi suunnilleen samaa kuin kolibri ja kastemato kävisivät kauppaa perimäaineksesta.

Tarvonen on aktiivinen myös Savon Sanomien keskusteluissa. En etsinyt TJT:tä, vaan nimimerkki herätti huomiota lukiessani koko ketjua. Esim täällä hän mainostaa Tiede-foorumilla käytyä kaksintaistelua:


"Havaintoja voidaan tulkita väärin. Yli 15 vuotta evolutionistien kanssa keskustelleena olen havainnut, että aina kun pyydän teitä listaamaan kehitysopin todisteita, tulee joko syvä hiljaisuus tai alatte listata kreationistisen rappeutumisteorian todisteita. Ja kun tiede.fin foorumissa yritin käydä debattia erään nimimerkki tucin kanssa, hän allekirjoitti Kerkutin näkemyksen että kyllä se abiogeesikin sisältyy. Ja kun olen kysellyt, että missä se abiogeneesi loppuu ja biologinen evo alkaa, rajan paikka näyttää olevan joka vastaajalla eri kohdassa. Luonnonvalinta on toki fakta, senhän keksi kreationisti Blyth, joka julkaisi aiheesta useita tieteellisiä artikkeleita kymmeniä vuosia ennen Charles Darwinia.

Muuntelussakaan ei mitään uutta, eikä edes lajiutumisessa, jo varhaiset kirkkoisät selittävät sillä eläinten mahtumisen Nooan Arkkiin. Se varsinainen kysymys onkin sen muuntelun suunta, kehitysopin eli evoluutioteorian edellyttämää kehitystä ei ole havaittu. Kaikki havainnot muuntelusta ja lajiutumisesta tukevat kreationistista rappeutumisteoriaa."
tjt2 kirjoitti 13.02.2009 21:06

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat