Seuraa 
Viestejä45973

http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1633664

Mielipiteitä, menikö homma överiksi? Miten olisi pitänyt toimia?

Oma mielipiteeni on tuo on hyvä esimerkki miten kouluissa opettajat yms. henkilökunta sorsii oppilaita, tapauksessa ei löydy yhtään"aikuisten" järkeä tuolta ruokalasta, mutta ei kyllä oppilaaltakaan kun haetaan juttusille, mutta toisaalta ei kyllä itseänikään huvittaisi mennä kun tietää että haukut sieltä vain saa..

Toisaalta taas jonkinlaista kuria yms. tarvitaan kun tuommonen teinilauma kokoontuu yhteen..

Harmi ettei koulusta kukaan uskalla kommentoida asiaa, kun toisaalta kuitenkin uskalletaan käydä oppilaaseen kiinni..

Sivut

Kommentit (547)

Ei poliisia noin vain kutsuta. Kakara on varmaan alkanut riehumaan niin on opettajille ollut juridisesti järkevämpää kutsua poliisit. Tällaiset tapaukset tulevat yleistymään, koska mistään ei nykyään saa rangaista, eivätkä vanhemmat osaa kasvattaa lapsiaan.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Siitä ei varmaankaan ole kysymys, etteikö koulun henkilökunnasta kukaan haluaisi kommentoida. Tietääkseni koululla on vaitiolovelvollisuus oppilaiden asioista, joten he eivät voi antaa lehdistölle mitään tietoja yksittäisten oppilaiden käyttäytymisestä. Niinpä julkisuuteen tulee erittäin yksipuolinen kuva tapahtumista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Normaalisti tuo on sääntöjen vastaists santsausta, ja kyllä siitä pitäisi pojalle vähän antaa jo sati kutia tuosa hyvästä

Ongelmana on ensinnäkin se, että se menee vanhemmilleen valittamaan pahoinpitelystä. Toiseksi, se voi alkaa pommien ja aseiden kanssa riehumaan myöhemmin. Koulut on nykyään semmosia miinakenttiä, että opettajalla on tossa aikamoinen riski. Jos et sano mitään, niin sitten kaikki alkaa santsaamaan ja ruoka loppuu kesken. Jos taas...

Ehkä pitäisi opettajien hankita jotain muuta hommaa. Vaikka insinööri tai sihteeri. Tuo alkaa muuttua pikkuisen liian vaaralliseksi

surreal
Seuraa 
Viestejä978

Ei tule unohtaa, että suuri osa aikuisista on pikkusieluisia ja empatiakyvyttömiä kusipäitä, joille on mahdoton samaistua lapsen (saati murrosikäisen) tunne- ja ajatusmaailmaan.

Jos joku käy olkapäästä riuhtomaan sen takia, että on ottanut 4 kalapuikkoa kolmen sijaan (wtf anyway, eihän tollasesta nälkä lähde?) niin siinä voi hyvin olla Jihadin paikka, jos vaikka tyttökaveri on eilen jättänyt tms

Ennen lapset piestiin alistumaan, mutta pidän tätä nykyistä systeemiä kuitenkin paljon humaanimpana kaikista vapauden tuomista ylilyönneistään ja purkauksistaan huolimatta. Suurempi vastuu on kuitenkin aina aikuisella.

Se että koko luokka tuntui menneen tämän kaverin taakse, jopa siinä määrin, että hajottivat ikkunoita, osoittaa, että he myös kokivat todella vahvasti, että kaveria oli kohdeltu väärin.

Vierailija

Minusta on väärin, että kalapuikkojen määrä on sama oppilaan koosta ja energiantarpeesta riippumatta. Pitäisikö kaikille antaa myös samankokoiset kengät ja pipo?

Se että koko luokka tuntui menneen tämän kaverin taakse, jopa siinä määrin, että hajottivat ikkunoita, osoittaa, että he myös kokivat todella vahvasti, että kaveria oli kohdeltu väärin.Luoja yksin tietää mitä siellä todella tapahtui. Luotan Ilta-sanomiin yhtä paljon kuin BBC:hen

Mutta on nuo koulut nykyään vaarallisia paikkoja. Pakkohan sivistyneellä valtiolla on olla peruskoulu ja sitä korkeammankin tason oppilaitokset, mutta kyllä tuo on aika rajua. Ei meillä peruskoulussa olisi tullut mieleenkään ottaa neljää kalapuikkoa, jos seinällä luki selvästi vain kolme. Tuo on kyllä ihan Alien meininkiä. Minusta osa noista lapsista pitäisi vaan erottaa. Jos niihin käy käsiksi, niin ne puukottaa tai tuhoo sun auton myöhemmin. Ei väkivalta auta! Osa pitäisi vaan sulkea peruskoulun ulkopuolelle! Koulun pitäisi muutenkin olla oikeus eikä velvollisuus. Ei väkivalta ole ratkaisu!

surreal
Seuraa 
Viestejä978
Rikastaja
. Ei meillä peruskoulussa olisi tullut mieleenkään ottaa neljää kalapuikkoa, jos seinällä luki selvästi vain kolme. Tuo on kyllä ihan Alien meininkiä. Minusta osa noista lapsista pitäisi vaan erottaa. Jos niihin käy käsiksi, niin ne puukottaa tai tuhoo sun auton myöhemmin. Ei väkivalta auta! Osa pitäisi vaan sulkea peruskoulun ulkopuolelle! Koulun pitäisi muutenkin olla oikeus eikä velvollisuus.


Meillä oli joskus 1980-luvun lopulla ala-asteella sääntö, että vain 5 lihapullaa. Mitä vielä, söin niitä joskus kolmekinkymmentä. Sääntö oli sikäli järjetön, että vaikka lihapullia olisi laskettu n. 5 oppilasta kohden, niin moni pienikokoinen tyttö nyrpisteli 2-3 lihapullaa tai ei syönnyt ollenkaan. DDR-meininkiä.
Kyllä kasvavalla lapsella pitää olla oikeus syödä niin paljon kuin jaksaa pitkän koulupäivän keskellä, jota voi vielä seurata harrasteet ym.
Jos tämän seurauksena vuoden päästä saa syödä vaikka 14 kalapuikkoa, jos on sällillä nälkä, niin tämä episodi on edistänyt asiaansa. Minusta tässä on järkyttävintä, että lasten ruoka-annosten kokoa säädellään. Ikkunan korjaaminen on nyt toissijaista.

artsi
Oma mielipiteeni on tuo on hyvä esimerkki miten kouluissa opettajat yms. henkilökunta sorsii oppilaita, tapauksessa ei löydy yhtään"aikuisten" järkeä tuolta ruokalasta, mutta ei kyllä oppilaaltakaan kun haetaan juttusille, mutta toisaalta ei kyllä itseänikään huvittaisi mennä kun tietää että haukut sieltä vain saa..

Taisi olla eka kerta kakaralle, kun hänelle sanottiin ei.

Kyllähän se varmaan ottaa koville, kun pitäisi elää tasa-arvoista, eli perustuslaillista elämää.

Rikastaja
Ei meillä peruskoulussa olisi tullut mieleenkään ottaa neljää kalapuikkoa, jos seinällä luki selvästi vain kolme.

Meillä annettiin ala-asteellakin 6 kalapuikkoa

Juuuust. Ite otan aina koulussa sen harvan kerran kun käyn syömässä ruokaa sen verran kun syön, en sen verran kun joku lapsipornolistan kaltainen salainen manifesti sanoo. Jos on nälkä, otan viisi makkaraa. Ehkä haen lisää. Ikinä ei ole sapuska kesken loppunut. Kaikki kun eivät käy syömässä vaikka tarjolla olisi kaviaaria(joka muuten on pahaa).

surreal
Meillä oli joskus 1980-luvun lopulla ala-asteella sääntö, että vain 5 lihapullaa. Mitä vielä, söin niitä joskus kolmekinkymmentä. Sääntö oli sikäli järjetön, että vaikka lihapullia olisi laskettu n. 5 oppilasta kohden, niin moni

Opitko ensin sen, että lautanen pitää syödä tyhjäksi ennen kuin voi todeta, että on vieläkin nälkä?

Jos olisit itse koulun keittiössä, niin varmasti olisit huomannut, miten saatanan typeriä kakarat ovat; kolmasosa ruuasta menee roskiin.

Itse sain oppia -50-luvulla, miten ruokaan tule suhtautua; se syötiin kokonaan, joka tarjottiin, eikä kukaan valittanut huonoa ruokaa, tai jos valitti, niin tuli jälki-istuntoa...

mensaani
Taisi olla eka kerta kakaralle, kun hänelle sanottiin ei.

Kyllähän se varmaan ottaa koville, kun pitäisi elää tasa-arvoista, eli perustuslaillista elämää.
Teikäläisen elämässä siis aivan normaalia että joudut pyyhkimään paskoja lattialta jos haluat yhden kalapuikon?

.. ei kyllä meikäläistä laitettais..

surreal
Seuraa 
Viestejä978
mensaani

Jos olisit itse koulun keittiössä, niin varmasti olisit huomannut, miten saatanan typeriä kakarat ovat; kolmasosa ruuasta menee roskiin.
Meillä ruoka oli suurissa vadeissa/kattiloissa pöytään tuotuna, sitä ei haettu keittiöstä. En tietenkään kerralla lappanut 30 lihapullaa lautaselle. Ehkä 10 kuitenkin. Kun opettajat olivat lähteneet (ei ihme kyllä ollut yleistä ruokailuvalvojaa, nykyään sellainen ei varmaan olisi enää mahdollista) niin välillä käytiin kisojakin kuka jaksaa syödä eniten lihapullia. Silti oli sääntö "ei saa ottaa kuin 5 lihapullaa, että jokaiselle riittää" ja koskaan koulun historiassa ne eivät olleet loppuneet.

Noitakin kalapuikkoja heitettiin varmaan sadoittain roskiin ja se keittäjä tiesi sen aivan hyvin samoin kuin se asiaan puuttunut opettaja. Mitä helvettiä sitten jos otti 4?

Jos ostan itselleni ruoaksi kalapuikkoja kaupasta, niin syön ainakin sen 10:n pakkauksen kerralla. Voisin kuvitella, että kasvavalla nuorella pojalla on vähintään yhtä suuri ruokahalu.

3 kalapuikkoa? Koulun jälkeenhän voi olla vaikka sählyharkat. Oikeasti vituttaa tuollainen.

surreal
...3 kalapuikkoa? Koulun jälkeenhän voi olla vaikka sählyharkat. Oikeasti vituttaa tuollainen.

Aivan juuri noin. Yhteiskunnalta pitäisi saada kaikki ilmaiseksi, --vapaa-ajan energian tarvekin-- mutta auta armias, jos pitäisi itse tehdä jotakin yhteistä hyvää, niin johan alkaa hirvee poru.

Onko tullu koskaan mieleen, että ei tarvitsisi vaatia mitään ilmaiseksi, kun itse ei vaatisi mitään?
Jos toisaalta ei hyväksy ilmaista elämää, niin silloin pitäisi kyllä tajuta, että rajoituksia tarvitaan; jos koulussa on sata oppilasta, niin silloin on ihan järkevää laskea, että kouluun voidaan tilata silloin kaksi sataa kalapuikkoa;

jos taasen oppilas ei tajua matematiikkaa, niin silloin hän tietysti luulee, että kouluun tilataan 2000 kalapuikkoa, koska hän ahmii niitä 20 jotta ei itse tarvitse ostaa iltatreeneille ruokaa...

surreal
Seuraa 
Viestejä978
mensaani
surreal
...3 kalapuikkoa? Koulun jälkeenhän voi olla vaikka sählyharkat. Oikeasti vituttaa tuollainen.

Aivan juuri noin. Yhteiskunnalta pitäisi saada kaikki ilmaiseksi, --vapaa-ajan energian tarvekin-- mutta auta armias, jos pitäisi itse tehdä jotakin yhteistä hyvää, niin johan alkaa hirvee poru.Mitä oikein selität? Koululaisen yhteistä hyvää ja työntekoa on koulunkäyminen. Se koulunkäyminen ei itseasiassa edes suju optimaalisesti jos ei saa riittävästi ravintoa. Ravinnonsaanti vaikuttaa energisyyteen, seuraamiskykyyn, muistin toimivuuteen, aggressiivisuuteen jne.
Kyllä oppilaan pitää pystyä koulussa syömään itsensä kylläiseksi.

Jauhat nyt täyttä p*aa.

Jos tuossa jutussa on opettajien suhteellisuudentaju mennyt, niin on kyllä kakaroittenkin.

Jumalauta, ruveta nyt hajottamaan ikkunoita ja riehumaan ku jotkut apinat yhen kalapuikon takia.

Mihin hittoon tämä maailma on menossa?

Omana aikanani syötiin just se määrä mitä annettiin, eikä maristu.

mensaani
Aivan juuri noin. Yhteiskunnalta pitäisi saada kaikki ilmaiseksi, --vapaa-ajan energian tarvekin-- mutta auta armias, jos pitäisi itse tehdä jotakin yhteistä hyvää, niin johan alkaa hirvee poru.

Onko tullu koskaan mieleen, että ei tarvitsisi vaatia mitään ilmaiseksi, kun itse ei vaatisi mitään?
Jos toisaalta ei hyväksy ilmaista elämää, niin silloin pitäisi kyllä tajuta, että rajoituksia tarvitaan; jos koulussa on sata oppilasta, niin silloin on ihan järkevää laskea, että kouluun voidaan tilata silloin kaksi sataa kalapuikkoa;

jos taasen oppilas ei tajua matematiikkaa, niin silloin hän tietysti luulee, että kouluun tilataan 2000 kalapuikkoa, koska hän ahmii niitä 20 jotta ei itse tarvitse ostaa iltatreeneille ruokaa...
Koulu ja sen ruoka kustannetaan verorahoilla (kuten myös suuri osa teidänkin käyttämistä julkisista palveluista), oletko koskaan maksanut? kukaan siis ei vaadi mitään ilmaiseksi..

Kyllähän suuri osa tietysti porulee kun joutuu maksamaan veroja.. mutta suurempi meteli nousee varmasti jos lopetetaan koulujen ilmaiset ruoka annokset ja tiputetaan veroja sen edestä, luulen että vanhemmille suurempi vaiva hoitaa lastensa ruokailu itse, kuin maksaa pari kybää extraa veroja kuussa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat