Seuraa 
Viestejä45973

Tuntuu, että nykyään ihmiset downloadaavat mielimusiikkiaan tai videoitaan aivan eri tavalla kuin ennen "hyvinä aikoina", jolloin musiikkia tallennettiin kaseteille tai CD:lle.
Nykyään kun voi kiintolevyille / USB - välineille tallentaa esim. mielimusiikkia tai elokuvia lähes määräämättömästi eri muodoissa, jotka vievät paljon vähemmän tilaa ja laatu on hyvä.
Kauanko CDt tai DVTt säilyttävät asemansa tallennteina?
Mitä tulee tapahtumaan tekijänoikeuksille?

Itse ei enää tule ostettua mielimusiikkia alkuperäispakkauksissa, koska saatavana on "valikoidusti" musiikkia, jota haluaa.

Tuntuu, että CD / DVD on vain lyhyt välivaihe.

Toki CD / DVD on se media, jolla nykyisin hyvin laajalti myydään, mutta kuinka kauan?

Kommentit (13)

Ennen pitkää kyllä. Samoin käytännössä kaikki digitaaliset tiedontallennusmenetelmät. Ne ovat yksinkertaisesti liian hauraita, eivät kestä aikaa. Tänä päivänä valmistetut CD:t ja DVD:t ovat romua viimeistään parinkymmenen vuoden kuluttua,
tiedot kadonneina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916
Dark Shade
Tänä päivänä valmistetut CD:t ja DVD:t ovat romua viimeistään parinkymmenen vuoden kuluttua,
tiedot kadonneina.Poltetuista levyistä en sano mitään, mutta prässätyt aluminoidut polykarbonaattilevyt (eli ne alumiininväriset tehdastuotantolevyt, joilla levyt,videot ja tietokoneohjelmat toimitetaan) kestävät ihan hyvin sen 20 vuotta ja paljon pitempäänkin, jos niitä ei kohtele todella tökerösti.

Meillä on C-kasetilla 20 vuotta vanhoja lasten höpötyksiä ja lauluja jotka ovat korvaamattomia. Joskus tulee mieleen ettei kai ole oikein keinoa varmistaa että ne varmasti säilyisivät.

Kokeilin eräällä tarpeettomalla kasetilla ja tehokkaalla magneetilla miten äkkiä tuollainen kasetti saadaan tuhottua.

Eihän nuo nykyiset tallenteet ilmeisesti tarvise kuin "magneettisen onnettomuuden" ja korvaamaton tieto on kadonnut, mutta
luulisi noiden poltettujen kestävän jotakin.

Pitäisi joskus laittaa tulitikkulaatikon kokoinen neodyymimagneetti käynnissä olevan tietokoneen kovalevyn päälle ihan tieteellisessä mielessä.

P.a.s.i
Seuraa 
Viestejä77

aatamin aikasiahan noi mediat on missä on liikkuvia osia.
Alkaahan noi Ssd kovalevytkin korvaamaan perinteisiä pikkuhiljaa. Ompa tässä mun läppärissäkin ainut liikkuva osa enää prossun tuuletin

Tuskimpa fyysisiä tallennusvälineitä näkee kovinkaan kauaa ensi vuosituhannella.

Myydään vain oikeuksia kuunnella musiikkia netistä.

Voihan marketeissa tietty olla levyn kannet ja vihkosen sisältämiä paketteja myynnissä - niissä mukana joku koodi tai vastaava millä saa käyttöoikeuden noihin biiseihin.

CD on vielä kauan voimissaan, sillä siihen löytyy soittovälineet jokaiselta. Jos musiikki olis usbi-tikulla, ei löytyiskään ostajia niin paljoa.

Ei ihmiset jaksa vaihtaa tikkua/korttia sitä mukaan kun vaihtavat kuunneltavaa. Musiikkia on saatava paljon mukaan. Niinhän MP3-soittemet toimii. Ja niissähän ei ole väliä, mistä musiikki on kotoisin.

kyllä autenttisille kopioille varmasti aina löytyy kysyntää, ei se mikään äänite sellanen oo mitä ei voi käsin kosketella.
Kylmä digitaali-streami kovalevyllä voi tyydyttää perus-kuuntelijaa, mutta hifistit ja keräilijät ja muuten vaan musiikinharrastajat ei varmaan lämpene ajatuksesta.
Eipä vinyylitkään oo mihkään kuollu, päinvastoin melkeenpä

tietty sitten ko löytyy tyyliin pluginit takaraivosta ja heilutaan jossain virtuaalitodellisuudessa päivät pitkät asia voi olla eri, mut se on toki melko kaukainen visio

Veikkaan, että blueray-levyt ovat viimeisiä uusia "pyöriviä" medioita.
Kiintolevytkin tulevat muuttumaan SSD-asemiksi...

Autostereoissa ja uusissa vahvistimissa on usb-liitäntä mukana.

Ehkä nostalginen vinyyli LP-levy tulee nousemaan vielä arvoon arvaamattomaan.

Mutta kuka käyttää 1.4 megan korppua enää?

Maailma muuttuu, Eskoseni.

Joo. Käsin kosketeltavaa.
Tässä yhtenä päivänä minä kyllästyin tuohon että nuo rahat on numeroina. Ne sanoi aikoinaan että ne numerot voi vaihtaa takaisin rahoiksi. Minua alkoi epäilyttää kun ne koko ajan muuttelee niitä ja marssin pankkiin sellaisen laukun kanssa kuin Peppi Pitkätossullakin on.
Sitte se kassatäti kysy että paljonko nostetaan.
Minä sanoin että laitetaan niitä sinisiä rahoja kaks pinkkaa. Niin korkeita että laukku mahtuu kiinni. Oransseja kans kaksi. Vihreitä vois laittaa kolme ku mää oon vähä niin kuin luonnon ystävä. Sinne ne jäi pankin johtaja ja kassa seisoon suu auki pankin portaille kun meikä lähti konkreettisen kanssa kotia hiplaileen.

Tuo minun pikku satiiri tai mikä se nyt lieneekin kuvaa monien ihmisten muutosvastaisuutta. Tietokone on ollut pari kymmentä vuotta useinpien kotien arkipäivää. Aikoinaan sen sanottiin tekevän lopun lehdistöstä ja kirjallisuudesta ja yleensä paperin käytöstä. Se on osoittautunut hitaammaksi prosessiksi kuin oletettiin.
Tietosanakirjat se tappoi, mutta ei tietokirjallisuutta. Nykyään tuollaisella hakusana- tyyppisellä tietokirjalla ei tee paljon mitään kun hakusanan perässä on niin niukasti tilaa asialle ja maailman tietomäärä ei enää mahtuisi millään paperille.

On hyvä että on tuollainen vähän energiaa kuluttava tallennustapa, mutta minä en ole ollenkaan varma että se vähentää yksilön kulutuslukuja. Tästä on esimerkkinä valtavan suuret televisiot ja videotykit ym härvelit kotona. Eli pyritään elämyksiin. Elämyksien tavoittelussa ei toimita järkevästi vaan hupsusti.

Tulevaisuuden koti olisi tuon kaiken mikropiiriin puristavan suuntauksen mukaan pelkät seinät jossa olisi muutama kaukosäätimen kokoinen kodinkone. Sänkynä olisi joku levitaatiopaikka. Talo olisi aika steriili jos keittiön laitteetkin olisi puristettu mikron kokoiseen pakettiin.

Ihmiset tarvitsevat tavaroita jos ei muun vuoksi niin mielestäni psykologisista syistä. Myös musiikin kuuntelussa. Ne tuovat turvallisuutta. Häiriintynyt ihminen on kärjistetty esimerkki joka tässä voisi toimia ikään kuin indikaattorina. Heissä on nimittäin niitä jotka keräävät pahimmillaan tavaraa niin että on vain käytävät missä kulkea. Mitä ihmiset keräilisivät jos tavarat häviäisivät lähes olemattomiin. Ihmiset ovat materialisteja. Heidän täytyisi keksiä keinotavaroita jos oikeita ei olisi. Kaikille ei riittäisi taide ja koriste-esineet vaan todennäköisesti jonkinlainen vastavaikutus olisi psykologisista syistä odotettavissa.

Minulle oli suuri pettymys kun LP:stä luovuttiin kun se informaatio oli niin niukkaa CD:ssä. Tupla-LP:n kun osti niin siinä oli mahtavan kokoisia kuvia joka puolella ja täysikokoinen lehtinen infoa ja kuvia mukana.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916
Gazillion
Meillä on C-kasetilla 20 vuotta vanhoja lasten höpötyksiä ja lauluja jotka ovat korvaamattomia. Joskus tulee mieleen ettei kai ole oikein keinoa varmistaa että ne varmasti säilyisivät.No ei mikään ole varmaa, mutta pienellä vaivannäöllä tiedot voi säilyttää erittäin suurella varmuudella. Digitoi ensiksi ne tiedostoiksi. Se onnistuu varmaan millä tahansa äänikortilla ja Windowsin tai äänikortin vakio-ohjelmilla, kunhan hankit johdon, joka sopii C-kasettisoittimesi ja äänikortin linjasisäänmenon välille. Sitten talletat ne kahdelle tai kolmelle välineelle (CD, DVD, tai kovalevy), jotka hajautat eri paikkoihin (töihin, kotiin, vanhempien luo). Sitten pitäisi vielä muistaa 5-10 vuoden välein uudistaa kopiot. On liki astronomisen epätodennäköistä, että kolme tallennetta eri paikoissa vaurioituu muutamassa vuodessa.

Kokeilin eräällä tarpeettomalla kasetilla ja tehokkaalla magneetilla miten äkkiä tuollainen kasetti saadaan tuhottua.

Niin, kyllä minkä tahansa tallennusvälineen saa tuhottua, jos sen asiakseen ottaa. Kiveen kaiverrettu tekstikin käy pian lukemattomaksi, kun piikkauskoneella hieman häärää.

Eihän nuo nykyiset tallenteet ilmeisesti tarvise kuin "magneettisen onnettomuuden" ja korvaamaton tieto on kadonnut, mutta luulisi noiden poltettujen kestävän jotakin.Magneettiset tallennusvälineet kärsivät magneettikentästä. Poltettuihin tai puolijohdemuisteihin magneettikentät eivät tehoa. Ne rupsahtavat kyllä ihan itsestään, huonoissa oloissa nopeasti ja hyvissä hieman hitaammin.

Pitäisi joskus laittaa tulitikkulaatikon kokoinen neodyymimagneetti käynnissä olevan tietokoneen kovalevyn päälle ihan tieteellisessä mielessä.Hajalle se siitä menee. Tiedä sitten mitä tieteellistä tietoa tuollainen tarkoituksellinen laitteen hajoittaminen antaa. Se on vähän kun löisi sormeensa vasaralla ja ihmettelisi sitten, että rikkihän se meni ja sattuu niin vietävästi.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat