Seuraa 
Viestejä45973

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/ne ... 133475.ece

ALIEN microbes living just below the Martian soil are responsible for a haze of methane around the Red Planet, Nasa scientists believe.

The gas, belched in vast quantities in our world by cows, was detected by orbiting spacecraft and from Earth using giant telescopes. ...

Joku tiedotustilaisuus tänään.

"don´t shoot the messenger"

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sun tuntuu yhä olevan ainoa lähde... NASAn sivut eivät mainitse asiasta sanallakaan. Eikä mikään muukaan vakavastiotettavampi lähde. Kassellaan ny kuitenki.

asdf
Seuraa 
Viestejä11902
Avaruusmies

...jonka lähteenä on The Sun.

Telegraph
"Methane is a product of biology. For methane to be in Mars' atmosphere, there has to be a replenishable source," he told The Sun.

Tosin tuo Telegraphin uutinen vaikuttaa jo asiallisemmalta. Siinä ei hehkutella Sunin tyyliin elämää, vaan puhutaan lähinnä metaanipitoisuudesta ja sen yhteydestä elämään.

kuningas
Miten niin ainoa lähde???Siten niin, että Sun on ainoa (tai ainoita) jossa puhutaan NASAn tutkijoiden uskovan Marsissa olevan mikrobeja. Tuo NASAn itsensä jo viime vuonna julkaisema uutinen ei kyllä asiaa ihan noin sano.

"The primitive bacteria that are making methane in Area 9 may resemble whatever is making methane on Mars, says Chanton. “If there was life on Mars, it would not be like little green men. It would be some sort of microbe, a prokaryote [a cell without a nucleus]. On Earth, bacteria were the first form of life.”

En sitten tiedä, onko Sunin toimitus löytänyt vasta nyt tuon jutun ja käsitellyt sitä hiukan myyvämmäksi...

asdf
Seuraa 
Viestejä11902

The Sunin ja Telegraphin (jonka toimituksessa on luettu The Sunia?) uutisissa sanotaan Nasan järjestävän tänään tiedotustilaisuuden. Jos se pitää paikkaansa, ei kyseessä ole tuo vanhan artikkelin tiedot, joihin ketjussa viitattiin.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
HalfNelson
kuningas
Miten niin ainoa lähde???Siten niin, että Sun on ainoa (tai ainoita) jossa puhutaan NASAn tutkijoiden uskovan Marsissa olevan mikrobeja. Tuo NASAn itsensä jo viime vuonna julkaisema uutinen ei kyllä asiaa ihan noin sano.No, linkitin näköjään väärän uutisen:

http://astrobiology.nasa.gov/articles/m ... -martians/

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

asdf
Seuraa 
Viestejä11902
kuningas
[http://astrobiology.nasa.gov/articles/methane-spewing-martians/[/quote]
No vihdoin kunnon linkki. Aika paljon eroa Nasan ja The Sunin raportoinnilla.

The Sun
ALIEN microbes living just below the Martian soil are responsible for a haze of methane around the Red Planet, Nasa scientists believe.

Nasa
The recent discovery of methane in the atmosphere of Mars raised the question of whether or not the gas could be produced by living organisms.

Marsin metaanihan on vanha juttu. Mars Express löysi sitä Marsista jo vuonna 2004 ja sitä on siitä pitäen tutkittu. Eli asiasta löytyy paljon vanhojakin uutisia.

Sunin lätinöissä on kysymys tästä viime maanataina julkaistusta NASA:n tiedotteesta tänään pidettävästä tiedotustilaisuudesta ja sen aiheesta: http://www.nasa.gov/home/hqnews/2009/ja ... pdate.html

MEDIA ADVISORY : M09-005

NASA Science Update to Discuss Mars Atmosphere Activity

WASHINGTON -- NASA will hold a science update at 2 p.m. EST, Thursday, Jan. 15, to discuss analysis of the Martian atmosphere that raises the possibility of life or geologic activity. The briefing will take place in the James E. Webb Memorial Auditorium at NASA Headquarters, 300 E St., S.W., Washington, and carried live on NASA Television.


"..[tiedotustilaisuudessa] keskustellaan Marsin ilmakehän analyysistä, joka viittaa elämän tai geologisen aktiivisuuden mahdollisuuteen."

Vaikka tuosta pressitiedotteesta asia ei käykään ilmi, on kyse lienee Marsin metaanista. Maapallolla metaania tuottavat elämä ja vulkanismi. Marsin kaasukehän metaanin alkuperää ei tunneta, mutta koska metaani hajoaa ilmakehässä on sitä tultava jostain jatkuvasti lisää. Eli jokin prosessi tuottaa metaania Marsissa. Tämän verran on tiedetty jo kauan, eikä asia sinällään ole mikään uutinen. ESA:n Mars Express-luotain löysi metaania Marsin kaasukehästä vuonna 2004 (http://www.sciencemag.org/cgi/content/a ... /5702/1758).

Viime lokakuussa Naturessa oli hyvä artikkeli paikallisina pilvinä vapautuvasta Marsin metaanista: “Plumes of Methane Identified on Mars”

NASA:lla on siis varmaan jotain uutta tietoa tähän liittyen. Metaanin löytyminen ei siis ole todiste elämästä Marsissa, vaan metaani voi viitata mahdollisesti elämään tai geologiseen aktiivisuuteen.

The Sun on näemmä tulkinnut asian toisin. Eniten Sunin jutussa naurattaa ufologi Nick Popen nimittäminen avaruuden huippuasiantuntijaksi Britanniassa:
"Britain’s top space expert Nick Pope last night hailed the new evidence of life as “the most important discovery of all time”.

NASA:n tiedotustilaisuus on tänään illalla yhdeksältä Suomen aikaa ja sitä pääsee seuraamaan livenä NASA-tv:ssä http://www.nasa.gov/ntv

kuningas
Onhan tuo uutinen nyt kaikkialla. Space.com, BBC, National Geographic jne.

Nasan sivuilla myös:
http://astrobiology.nasa.gov/articles/m ... s-methane/

Miten niin ainoa lähde???

Olet tainnut googlettaa vanhoja uutisia, sillä uutta uutisoitavaahan ei ole ennen sitä iltayhdeksän tiedotustilaisuutta. Metaani Marsissa on vanha löytö.

The Sun on tässä ottanut hieman varaslähdön uutisoinnissa. Tästä syntynee vielä hauskoja salaliittoteorioita!

Jos marssissa olisi jotain eläviä microbeja tai mitä onkaan, niin se nostaisi huomattavasti mahdollisuuksia että muissakin aurinkokunnissa ois elämää. 2/8 on aivan eri asia kuin 1/8, vai montako planeettaa tässä aurinkokunnassa nyt olikaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat