Seuraa 
Viestejä45973

Supo taas kurtistamassa kulmiaan Suomen hitaasti "mamustumisesta"

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/s ... 86789.html

Teinä olisin kyllä enemmän huolissani "kansakunnan tulevaisuudesta"

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... /01/781290

Kommentit (15)

Supon huoli on aiheellinen - voimakas muuttoliike on aina haasteellista sekä vastaanottajalle että muuttajalle. Esimerkki hyvästä kotoutuksesta on suomalaisten joukkopako Ruotsiin. He ovat sopeutuneet ruotsalaiseen yhteiskuntaan vähintään jo toisen siirtolaispolven aikana. Siihen tulee meilläkin pyrkiä, vaikka tiedämmekin tänne tulevien pääsääntöisesti olevan erilaisten kulttuurien piiristä. Kuitenkin on hyvä pitää kiinni periaatteista "maassa maan tavalla tai maasta pois" ja "vieras käy ajallaan talo elää tavallaan."
Hyvää kotouttamista ei ole esimerkiksi se, että koulujen kevätjuhlissa pidättäydytään laulamasta Suvivirttä, ettei loukattaisi mamujen tunteita.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Sattumoisin katsoin juuri tuon Supo:n johtajan haastattelun. Minulle jäi kyllä aiheen otsikosta ja aloittajan käsityksestä päinvastainen kuva mm. islamilaisista mamuista. Käsitin, että tänne saapuneet ovat hyvin maltillista sakkia.

Jokainen tehköön silti omat johtopäätöksensä. Koko ohjelma suojelupoliisin päälikön Ilkka Salmen kuulustelusta (toimittajan toteamus) on nähtävissä seuraavassa Ykkösaamun lähetyksessä 17. 1. -09. 40 min.

http://areena.yle.fi/toista?id=1786714

Lierikki Riikonen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
lierik
Seuraa 
Viestejä4922
arto

Hyvää kotouttamista ei ole esimerkiksi se, että koulujen kevätjuhlissa pidättäydytään laulamasta Suvivirttä, ettei loukattaisi mamujen tunteita.Etköhän nyt takerru lillukanvarsiin. Suvivirren laulaminen on osa suomalaista perinnettä, eikä siitä siksi liene syytä luopua. Tuskin se kuitenkaan on ongelmista suurin. Virsihän on kristinuskonnollinen, niin ei sitä pakko kenenkään ole laulaa. Pysykööt virrenveisuun aikana hiljaa.

En tiedä onko muunuskoisilla jotain vastaavia lauluja, en ole kuullut, mutta voisihan sellaisenkin vastapainoksi luikauttaa kevätjuhlissa jos joku osaa. Juutalaisillahan on se jotenkin: "Heveinuu shalom aleikum..." Sitäkin lauleskellaan, en usko sen kuitenkaan olevan kristillistä perua.

Lierikki Riikonen

Eiköhän kaikki ole hyvin maltillista sakkia keskimäärin muutenkin. Kuitenkin jos ghettoja ja muita slummeja pääsee syntymään niin kotouttaminen epäonnistuu. Tulisi panostaa kotouttamiseen esimerkiksi Suomen kieltä opettamalla, hajasijoittamalla eri paikkoihin eikä yhteen paikkaan, kulttuurin tapojen ja työtapojen opettamista, jne...

Lisäksi on huomion arvoista, että vaikka Suomessa on ilmainen koulu, työkkäri ja muut sosiaalipalvelut, niin silti menestyminen on pitkälti itsestä kiinni. Kukaan ei vaadi minulta vitosen keskiarvoa suurempaa päästötodistusta koulusta vaan jos haluan menestyä, on minun omalähtöisesti panostettava opiskeluun. Jos haluan hyvän elämän Suomessa, niin ei kukaan tule hoitamaan minun asioitani vaan itse on niitä hoidettava. Toki voin saada sosiaalitukea, mutta työllistyminen, menestyminen ja muun hyvän hankkiminen on ihan minusta itsestäni kiinni.

Jos joku maahanmuuttaja kuvittelee, että Suomessa saa helposti hyvän työpaikan, hienon auton, omakotitalon ja mökin järven rannalta, niin hän on väärässä. Kyllä hyvin useat suomalaiset ovat pätkätyöläisiä, pienen palkan venyttäjiä, kerrostalossa asuvia lähiöihmisiä ja sekin pitää ansaita kovalla työllä. Kova työ ja menestyminen ei ole aina sama asia, koska kyllä hanttihommia painava työläinen raataa hyvinkin kovasti mutta joku toinen tienaa monta kertaa enemmän. Nämä asiat tulevat kotouttamisessa eteen. Jos et ole alusta lähtien onnistunut kartuttamaan urakokemusta työelämässä, elämä ei ehkä olekaan yhtä ruusuista kuin muilla. Mutta tasa-arvon nimessä ei yksikään suomalainen saa omakotitaloa, kyllä se omakotitalo tulee ihan omalla menestymisellä tai perinnöllä jos on tullakseen.

Kun sitten maahanmuuttajia asuu köyhemmissä oloissa, saattaa olla, että toisen polven maahanmuuttajanuorilla ei ole kokemusta siitä, miten voi yrittää kovalla työllä menestyä. Tässä vaiheessa kotouttamisella on rooli, eli opiskelun ja työn tekemisen merkitystä voisi heille opettaa, jolloin he ymmärtäisivät että heillä on mahdollisuus mutta se vaatii kovaa työtä kuten muiltakin suomalaisilta menestyjiltä. Silti tulee huomauttaa heille myös, että vaikka ihminen ei menestyisi, vaihtoehtona olisi suomalaisen lähiöihmisen pätkätyökierteet ja muut hanttihommat, jotka myös ovat kovaa työtä.

Vierailija

Mitähän tarkoitti "3-5 vuotta aikaa varmistaa maahanmuutajien koktoutuminen" Supon päällikön sanomana? Supon päällikkö ei tuollaista sano ilman tehtyä uhka-analyysiä. Jos mahdollista, avointa ja älykästä keskustelua - mikä on tämä uhka.

Itse ajattelen tämän uhan olevan avoimessa EU:ssa syntyvä, eriarvoisuudesta ja uskonnollisesta aktivismista johtuva rauhattomuus. Nämä kaksi asiaa ruokkivat toisiaan ja johtavat yhteiskunnan kasvavaan polarisoitumiseen. Tällaiseen kehitykseen on varauduttava myös Suomessa ja jos uhat kasvavat muualla EU:ssa, on Suomessakin varauduttava myös tilanteen kasvattamiin turvallisuusuhkiin, ei pelkästään oikeaoppiseen maahanmuuttopolitikkaan ministeri Thorsin viitoittamalla tiellä.

Tuo 3-5 vuotta tarkoittaa sitä, että tiettyjen ryhmien lukumäärä kasvaa ja syntyy organisatioita, jotka vastaavat Somalian ja Afganistanin klaaneja. Toistaiseksi ei voi olla muuta rauhattomuutta kuin yksittäisiä ryöstelyjä ym.
Kun tulijoita on olut tuhansittain on selvää, että joukossa on jokin määrä kokeneita Kalashnikovin käyttäjiä, Al Qaidan kouluttamia johtajia ja eri alojen eksperttejä, huumekauppiaiden yhdyshenkilöitä jne.
Kotoutuminen ei ole kovin todennäköistä väestöllä, joka on alunperin elänyt paimentolaisuudella ja sitten kymmeniä vuosia ryöstelyllä, lahjuksilla ja heroiinikaupalla.Nyt se elää paikallisväestöä verottamalla ja tottuu siihen. Euroopassa kotoutuneet ovat muuttaneet yksilöinä suoraan työpaikkaan.

lierik
Sattumoisin katsoin juuri tuon Supo:n johtajan haastattelun. Minulle jäi kyllä aiheen otsikosta ja aloittajan käsityksestä päinvastainen kuva mm. islamilaisista mamuista. Käsitin, että tänne saapuneet ovat hyvin maltillista sakkia.

Minäkin katsoin, eikä Supo:n päällikkö erityisen huolestuneelta vaikuttanut. Toimittajan vängätessä hän myönsi, että on olemassa teoreettinen mahdollisuus Suomen muslimien radikalisoitumisesta. Ainahan on olemassa teoreettinen mahdollisuus, ja tyhmähän Supo olisi, ellei ottaisi sitä huomioon ja tarkkailisi tilannetta. Mutta jostainhan toimittajien täytyy uutisen tynkää repiä.

Moses Leone
Minäkin katsoin, eikä Supo:n päällikkö erityisen huolestuneelta vaikuttanut. Toimittajan vängätessä hän myönsi, että on olemassa teoreettinen mahdollisuus Suomen muslimien radikalisoitumisesta. Ainahan on olemassa teoreettinen mahdollisuus, ja tyhmähän Supo olisi, ellei ottaisi sitä huomioon ja tarkkailisi tilannetta. Mutta jostainhan toimittajien täytyy uutisen tynkää repiä.Mitä eroa on teoreettisella ja käytännöllisellä mahdollisuudella? Teoreettinen ei ole vielä käynyt toteen. Mutta eihän voida sanoa, että teoreettinen mahdollisuus tarkoittaa samaa kuin olematon mahdollisuus. Mahdollisuus on siis teoriassa olemassa, mutta vasta käytäntö osoittaa, pitikö teoria paikkansa vai ei. Mutta onhan selvää, että jos maahan otetaan iso porukka tulijoita eikä sitten yhtään kotouteta, niin sekava soppahan siitä syntyy. Eli kotouttamiseen tulisi siis panostaa, se minimoi sen teoreettisen mahdollisuuden mahdollisimman pieneksi. Tätä kotouttamistahan juurikin peräänkuulutettiin ja se on ihan ok. Kyse on vain mittasuhteista, että paljonko siihen kotouttamiseen yms. sitten lopulta panostetaan. Tarvitaan linjanvetoja ja käytännön toimia.

Tulee muistaa, että rikollisuudella saatu hyöty on usein suurempi kuin rehellisellä pätkätyöläisyydellä saatu, joten houkutus rikollisuuteen on usein olemassa jo ihan luonnostaan. Mutta mikäli kotouttamisen ja ilmaisen koulutuksen avulla onnistutaan luomaan kohtuullisesti tai jopa hyvin mutta rehellisellä työnteolla menestyviä maahantulijoita, niin se on plussaa.

Tässä kannattaa tietysti myös muistaa se yhteiskunnan polarisoituminen. Jos työntekijät nähdään vain halpatyövoimana, niin mitään maahantulijoita ei tarvita vaan ihan paikalliset anarkistit pistävät paikat sekaisin. Siis myös työntekoa tulisi arvostaa vähintään kohtuullisesti, jotta ihmiset pysyvät tyytyväisinä.

Vierailija
Dredex

Tässä kannattaa tietysti myös muistaa se yhteiskunnan polarisoituminen. Jos työntekijät nähdään vain halpatyövoimana, niin mitään maahantulijoita ei tarvita vaan ihan paikalliset anarkistit pistävät paikat sekaisin. Siis myös työntekoa tulisi arvostaa vähintään kohtuullisesti, jotta ihmiset pysyvät tyytyväisinä.Maahanmuuttajat tarvitsevat enemmän panostusta kuin syntyperäiset suomalaiset, ainakin toiseen sukupolveen asti. EN usko, että maahanmuuttajien kohdalla tämä rikollisuuden mahdollisuus on suurempi kuin väestöllä keskimäärin, mutta kotiuttaminen vaatii kyllä paljon kulttuurien sovittamiselta. Viranomaisten ja maahanmuuttajien itse tulisi pyrkiä luomaan suomalainen tapa kulttuurien integroimisessa. Hyvin erilaisesta kulttuurista tulleen on sopeutettava vanha kulttuurinsa ympäristöön, muuten tulee ongelmia.

Toinen juttu ovat ulkoiset uhat rajoiltaan avoimessa EU:ssa. Se antaa mahdollisuuksia myös rikollisille, jotka hakevat resursseja myös Suomesta. Hyväuskoisia hölmäjä on kaikissa kansallisuusluokissa, myös niissä maahanmuutajissa joiden on vaikea syystä tai toisesta sopeutua uuteen ymäristöön. EI myöskään auta vaikka Suomessa kuinka hyvin hoidettaisiin sisäinen turvallisuus, jos konfliktit muualla aiheuttavat jännitteitä. Aina on olemassa uskontoon tai etniteettiin liittyvää yltiöpäisyyttä, jota kansainväliset hämäräpiirit käyttävät hyväkseen. Valitettavasti SUomenkin on seurattava kansainvälistä suhdannetta tässä asiassa. JOs muut maat kiristävät maahanmuuttosääntöjään, on niitä SUomenkin kiristettävä, muuten Suomesta muodostuu läpikulkupaikka ikävässä mielessä. Kysymys ei ole yksin meistä ja halusta olla erinomaisen asiallinen.

En jaksa puuttua taas tähän iänikuiseen aiheeseen. Mielenkiintoa herätti lähinnä tämä kommentti:

Salmen mukaan Suojelupoliisi tietää kaikki Suomessa toimivat vakoilijat, mutta lukumäärää hän ei suostu paljastamaan. 2000-luvullakin ulkomaiden tiedustelijoita on karkotettu maasta.

Kuulostaa melko ylimieliseltä kommentilta. Jos uusia vakoojia muuttaa Suomeen, niin heidät tunnistetaan välittömästi?

Vierailija
Echi
En jaksa puuttua taas tähän iänikuiseen aiheeseen. Mielenkiintoa herätti lähinnä tämä kommentti:

Salmen mukaan Suojelupoliisi tietää kaikki Suomessa toimivat vakoilijat, mutta lukumäärää hän ei suostu paljastamaan. 2000-luvullakin ulkomaiden tiedustelijoita on karkotettu maasta.

Kuulostaa melko ylimieliseltä kommentilta. Jos uusia vakoojia muuttaa Suomeen, niin heidät tunnistetaan välittömästi?
Supo itse luokittelee kuka on vakooja, joten se myös tunnistaa ne kaikki. Tämä on viranmaisten tapa käsitellä asioita.

Echi
En jaksa puuttua taas tähän iänikuiseen aiheeseen. Mielenkiintoa herätti lähinnä tämä kommentti:

Salmen mukaan Suojelupoliisi tietää kaikki Suomessa toimivat vakoilijat, mutta lukumäärää hän ei suostu paljastamaan. 2000-luvullakin ulkomaiden tiedustelijoita on karkotettu maasta.

Kuulostaa melko ylimieliseltä kommentilta. Jos uusia vakoojia muuttaa Suomeen, niin heidät tunnistetaan välittömästi?
Ylimieliseltä kuulostaa, alkuun. Myöhemmin sen ymmärtää näin:
Suojelupoliisi tuntee kaikki aktiivisesti Suomessa toimivat vakoojat, ja valvoo heidän toimiaan. Jos raja ylittyy, ulos maasta.
Erityistapauksia on kaksi:
1. Diplomaatit. Yllättävän moni diplomaatti toimii sijoitusmaassaan myös vakoojana. Koska heitä suojaa diplomaattinen koskemattomuus, Suojelupoliisi ei voi vain pidättää heitä ja aloittaa kuulustelua. Jos diplomaatin todetaan syyllistyneen vakoiluun, hänet julistetaan persona non grataksi ja hänen lähtömaahansa ilmoitetaan karkotuksesta. Lähtömaa vastaa yleensä karkottamalla vastaavan määrän karkottavan maan diplomaatteja.
2. Hiljaiset myyrät. On myös vakoojia, jotka pitävät matalaa profiilia eivätkä toimi aktiivisesti. Heillä on määräys pysyä hiljaa ja odottaa yhteydenottoa. Tällaisia vakoojia on hyvin vaikea paikantaa ja todistaa syylliseksi.

Mitä.. vakoojia?! Ei hyvää päivää..

Ja mitä tulee itse aiheeseen, taas tehtailtuun intohimoon jauhaa päivät pääksytysten mamut sitä mamut tätä, huolta ja maailmanloppua.. Niin mistäkinköhän saatais tänne maltillisia teinejä? Niitä kun ei ole omasta takaa niin olis kiva kun joku taho planeetalla jalostais sellaisen säyseän ja tottelevaisen rodun (*VITSI*) jonka teini-ikä ohittuu huomaamatta. Samalla vois jalostaa niihin otuksiin hyvän nälänsietokyvyn, ankeitten olosuhteiden sietokyvyn, kyvyn unohtaa lähtömaassa tapahtuneet, siis muistiton mutta oppivainen, tottelevainen mutta älykäs, nöyrä mutta rohkea, vätys mutta ahkera.. ja kun vielä vois olla ominaisuus että muuttaa väriä, sellainen kameleonttgeeninen, joka oppii päivässä puhumaan vierasta kieltä ja uuden kulttuurin (siis ilman sitä muistia)..

Jaapajaa, jokohan se koneäly ja robotit olis valmiita muuttumaan lisääntyviksi tunneihmisisksi.. heh.

Mua ei pätkääkään pelota vanhentua ja päätyä vanhainkotiin joskus, sitten kun tässä nyt ehtii vanhentua. Siellähän sitä on aikaa opettaa mamuille suomenkieltä. Vanhainkodit olis mainioita kotouttamispaikkoja. Tietenkin pirteimmät vanhukset toimis opettajina. Ja tietenkin niin että mamujen kieli ja kulttuurioppitunnit on huolellisesti suunniteltuja, mukana on tulkit, varsinainen opettajaavustajamikälie, jne.

Vanhukset viruu usein ilman asillista viriketoimntaa ja monet, useimmat vanhukset ei jaksa mitään fyysistä mutta juttu silti luistaa. Tarinoita osaavat kertoa.

Noo.. tämä voi olla niin kuolleena syntynyt idea taas kuin olla ja voi. Mutta ompahan jotakin muuta kuin jatkuva vihan lietsonta, johon minä en veny. Mä en oo silleesti hullu.

Pönni: vakoilu on edelleen todellisuutta myös Suomessa,
aina silloin tällöin kiinnijäänyt vakooja heitetään kaikessa hiljaisuudessa ulos maasta.
Vakoilevien diplomaattien kohdalla joudutaan käyttämään monimutkaisempaa menettelytapaa.

Kevätjuhlista tuli mieleen joulujuhla. Opettaja avasi tilaisuuden ja toivotti tervetulleeksi "kuusijuhlaan". Hänellä oli hymistelevä ja vähättelevä ilme naamallaan. Ehkä hieman pelokaskin.

Sitten oli jotain lauluja, joissa puhuttiin tontuista.

Lähdin vihaisena pois hieman ennen loppua. Joulujuhlassa ei ollut mitään perinteistä, ei yhtään mitään. Oli kuin kokoomuksen vappumarssi tai työttömän syysloma. Munatonta menoa.

Mitä seuraavaksi ? Isänpäivä, jolloin muistetaan tasapuolisesti myös äitejä ?

Jos virsi tai tiernapojat jää pois, niin se synnyttää enemmän vihaa kuin niiden säilyttäminen. Siksi ne kannattaisi säilyttää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat