Seuraa 
Viestejä45973

Teemalla alkoi tiistaina tuore sarja Saksan sotakoneesta, tänään tulee uusintana klo 17.05.

Näyttää olevan viisi jaksoa ja aihe on sellainen että pintaraapaisuun siinä vasta päästään.
Hyvä puoli näytti olevan se että ohjelmassa pääsevät saksalaiset rivimiehet kertomaan omista kokemuksistaan.

Minulle oli uutta ja mielenkiintoista se että Hitler antoi määräyksen hyökkäyksen pysäyttämisestä Dunkerquessa koska halusi näpäyttää kenraaleitaan. Nämä kun olivat jatkaneet hyökkäystä halki Ranskan senkin jälkeen kun alkuperäinen tavoite (en muista paikkaa) oli saavutettu.

Tuolla kenraalien ruotuun saattamisen seurauksena britit onnistuivat evakuoimaan n. 340 000 miestä. Aikamoinen liuta ukkoja jotka olivat myöhemmin saksalaisten vastuksina. Sitähän voi spekuloida että olisiko evakuointi onnistunut miten hyvin jos saksalaiset olisivat painostaneet kaikin voimin.

Jos historia kiinnostaa kannattaa katsoa.

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Missä kohtaa minä oikein pikkunatseilin? Prkl.

Dokumentti vaikuttaa asialliselta ja kiihkottomalta, ainakin minulle siitä löytyi uutta tietoa. Luulisin että YLE:n Teema on kohtuullisen asiallinen kanava joka esittää laatudokumetteja eikä mitään propagandaa.

Saksan pahin "synti" oli ,että vankileireillä nääntyi myös muutama kultahampainen pankkiirisuvun jäsen.. Epäilen koko Höpögaustin laajuutta median syöttämäksi saippua oopperaksi.. Ei 6 000 000 vaan ehkä saman verran kuin Gazan pommituksissa eli 1100. Totuus näyttää olevan tässäkin asiassa tarua ihmeellisempää...

tuomol
Seuraa 
Viestejä220
iso-eemeli
Saksan pahin "synti" oli ,että vankileireillä nääntyi myös muutama kultahampainen pankkiirisuvun jäsen.. Epäilen koko Höpögaustin laajuutta median syöttämäksi saippua oopperaksi.. Ei 6 000 000 vaan ehkä saman verran kuin Gazan pommituksissa eli 1100. Totuus näyttää olevan tässäkin asiassa tarua ihmeellisempää...Tuo 1100 on niin lähellä nollaa ja niin kaukana kuudesta millistä, että voit huoleti lukea itsesi holokaustinkieltäjiin.

Tämä aatehan rupesi nostamaan päättän silloin kun tuohoamisleireistä selvinneet ja niissä työskennelleet sun muut asiaan liittyneet henkilöt rupesivat olemaan jo enimmäkseen maan povessa. Ilmiö levähtää tayteen kukkaansa sitten kun viimeinenkin todistaja on kuollut.

Natsien tuohoamisleireistä tiedetään ihan riittävästi, niiden kapasiteetista, menetelmistä etc, samoin muista babijareista ja lidiceistä.

Näistä saadut luvut lasketaan yhteen ja tarkistuksen vuoksi vielä verrataan summaa Euroopan juutalaisten pääluvun sodanaikaiseen vähenemään. Todetaan, että samalla hehtaarilla ollaan. Miljoona sinne tai tänne ei ole mitenkään oleellinen juttu. Jopa dekadia pienempikin kansanmurha olisi kansanmurha.

Muuten, kaikkihan jo tietävätkin, ettei Talvisotaa oikeasti käyty? Se on hallituksen ja sen talutusnuorassa kulkevan median megalomaaninen hämäys, jolla saatiin aikaiseksi laaja mieltäylentävä tarusto kansasn pitämiseksi isänmaallisena ja yksimielisenä.

Tuomo

Tämän päivän jaksosta jäi mieleen, että pakkanen tappoi enemmän saksalaisia kuin venäläinen.

Pikkasen paremmalla valmistautumisella historian kulku olisi ollut hyvin erilainen, ainakin vuoteen 1945 asti, jolloin Berliini olisi nuketettu.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546

Olen nähnyt vasta ensimmäisen osan tuosta sarjasta, vaikuttaa aivan asialliselta, vaikka otsikossa onkin krijoitsuvihre.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Piristävä, uusi näkökulma tuhannesti tahkottuihin käänteisiin. Yllätys oli, kuinka haavoittuva saksalaisten ns. moottorihyökkäys hevosineen Ardenneillä oli. Yksikin liittouttuneiden tiedustelulento alueella ja historiaa kirjoitettaisiin toisin

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat