Seuraa 
Viestejä45973

Luin hesarista joku kuukausi sitten sirtuiinista, soluja ja kromosomeja korjaavasta geenin tuottamasta proteiinista. Siinä oli testattu hiirellä mitä tapahtuisi jos sen sirtuiinimäärää nostettaisiin. Hiiri eli noin puolet pidempään kuin muut hiiret joille ei oltu annettu lisä-sirtuiinia. Hiiri kuoli lopulta siihen, että vaurioita oli niin paljon että sirtuiini ei enää pystynyt korjaamaan kaikkia. Mietin vain sitä että olisiko mahdollista kehittää (ihmiselle) ainetta, sirtuiinin vierelle, kopioimaan ehjiä kromosomeja ja jättämään ne passivisiksi siksi aikaa kunnes sirtuiinit eivät pysty korjaamaan alkuperäisiä kromosomeja ja soluja jolloin vahingoittuneempi kromosomi tuohoutuisi ja ehjän kopio tulisi hetkessä aktiiviseksi ja korvaisi tuhoutuneen kromosomin??

Kommentit (8)

tosikolie
Seuraa 
Viestejä663

Ihmisen elinikä lienee kohtuullisissa olosuhteissa vuosituhansien sukupolvien saatossa sopeutunut 60-90 vuoden paikkeille. Joitakin harvoja poikkeuksia on jotka elää yli satavuotiaaksi. Vanhetessaan ihminen rypistyy, typistyy, elinkaaren loppu lähestyy, luonnon kierto, elämän kaari, on sellainen.

Miksi siis haluaisin pidentää elinikääni

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eiköhän se jossain vaiheessa olisi mahdollista, mutta kannattaa ajatella hieman laajemmin mitä se saattaisi aiheuttaa. Ei jaksa miettiä, mutta näin heti tulisi ainaki yliasutus mieleen.

Discuss

futuuri
Luin hesarista joku kuukausi sitten sirtuiinista, soluja ja kromosomeja korjaavasta geenin tuottamasta proteiinista. Siinä oli testattu hiirellä mitä tapahtuisi jos sen sirtuiinimäärää nostettaisiin. Hiiri eli noin puolet pidempään kuin muut hiiret joille ei oltu annettu lisä-sirtuiinia. Hiiri kuoli lopulta siihen, että vaurioita oli niin paljon että sirtuiini ei enää pystynyt korjaamaan kaikkia. Mietin vain sitä että olisiko mahdollista kehittää (ihmiselle) ainetta, sirtuiinin vierelle, kopioimaan ehjiä kromosomeja ja jättämään ne passivisiksi siksi aikaa kunnes sirtuiinit eivät pysty korjaamaan alkuperäisiä kromosomeja ja soluja jolloin vahingoittuneempi kromosomi tuohoutuisi ja ehjän kopio tulisi hetkessä aktiiviseksi ja korvaisi tuhoutuneen kromosomin??Luonto on varustanut meidät todellakin melko tehokkaalla DNA:n korjaus menetelmällä, tämän järjestelmän yksi osa ovat juuri nuo sirtuiini proteiinit. Mutta evoluutio on valitettavasti vain niin tehokas varustamaan meitä, kuin on tarpeen selviämisen kannalta.

Stimuloimalla sirtuiinin tuotantoa esimerkiksi reservatolilla, jota punaviinistäkin löytyy saadaan DNA korjauksen tehoa nostettua ja näin ollen tiettyjä ikääntymiseen liittyviä rappeumasairauksia. Täytyy kuitenkin muistaa, että ikääntymiseen liittyy muukin, kuin DNA:n vahingoittuminen, kuten esimerkiksi ruskettumisreakio.

Tuosta kromosomikopioijasta sanoisin, että aika epävakaa ratkaisu. Ensinnäkin yksi tai muutama aine ei riittäisi, vaan tarvittaisiin räätälöity metabolinen reitti, joka taas hyvin luultavasti vaikuttaisi koko muuhun kehon metaboliikkaan hyvinkin negatiivisesti. Toisekseen kopioiminen tuottaa aina enemmän mutaatioita, kolmanneksi mistä tämä "aine" tietäisi, mikä on "terve" kromosomi ja mikä ei, kun mutaatio on jo tapahtunut? Tuollaisen monsterin kytkeminen soluihin olisi myöskin melkoinen urakka.

Syö kasviksia. Harrasta seksiä. Käy kirkossa. Vastusta feminismiä. Juo lähdevettä kaukaasialaisista lähteistä. Kuuntele kiinalaisia viisauksia. Kasvata parta. Älä ryhdy diktaattoriksi.

Qadesha
Mitenkäs niiden telomeerien kanssa homma menikään...?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Telomeeri

Muistelisin että niistä kohkattiin jokunen vuosi sitten jotain että niitä manipuloimalla voitaisiin vanheneminen jopa pysäyttää!
Telomeerien manipulointi kai tarkoittaisi niiden pidentämistä telomeraasi entyymin avulla ja näin ollen vältettäisiin telomeerien lyhenemisestä johtuva solusenesenssi.

Turhaa hehkutusta, että tämä vanhenemista pysäyttäisi. Ymmärtääkseni telomeraasin poiskytkeminen on eräs kehon pääpuollustuksista hallitsematonta solujakautumista vastaan. Solut voivat myös pysäyttää jakautumisensa muullakin tavalla - kuin telomeerien lyhenemisellä - vastauksena vaikkapa DNA vaurioihin, joita pitkät telomeerit eivät voi estää tapahtumasta. Plussana päälle vielä vapaat radikaalit, ruskettumisreaktio ja väärinlaskostuneet proteiinit, joihin telomeerit eivät voi puuttua mitenkään.

nostan vanhaa ketjua koska tällainen tuli vastaan:

Niukalla dieetillä olleiden hiirten hedelmällisyys nousi kun niiden ravintoon lisättiin metioniinia. Siitä huolimatta kärpäset elivät pitkään kuten yleensä niukkaenergisellä dieetillä. Toisaalta runsaasti energiaa sisältävällä ruokavaliolla olleiden kärpästen elinikä piteni, kun ruuan metioniinia vähennettiin. Aiemmin on havaittu että metioniinin vähentäminen pidentää elinikää myös jyrsijöillä.http://ohjelmaopas.yle.fi/artikkelit/tiede/tiedeuutiset/oikea-aminohappo...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat