Seuraa 
Viestejä1918

Oheisen linkin* takaa kokoamani arvojen perusteella tehdyn Excel taulukon mukaisesti vakaumusta vaihdettaessa armeijaa käyvät eivät ole tasa-arvoisessa asemassa toisiinsa nähden. Ennemminkin lyhyemmän asepalveluksen aloittanut vakaumuksen vaihtaja saa enemmän anteeksi sivaria aloittaessaan.

En tiedä muista tarkalleen minun aikani käytäntöä armeijan keskeytyshetkellä. Silloin vielä jos olisi ollut valapäivään asti, ei olisi tarvinnut käydä peruskoulutuskaudella Lapinjärvellä. En löytänyt tietoa http://www.sivarikeskus.fi sivuilta että nykyään olisi samanlainen tilanne.

Oletamme että armeijaan menee toinen kaltaiseni urhea Seppo Sankari, joka aikoo viestimieheksi (180vrk) sekä vähemmän urhova Rape Luuseri joka aikoo SPOLLEKSI, eli sotilaspoliisiksi (270vrk). Molemmat keskeyttävät noin kolmen viikon eli 20 päivän asepalveluksen jälkeen vakaumuksen muuttumiseen vedoten. Rape saa 27 päivää lyhyemmän sivarin, mutta kas ollakaan Sankari saa 41 päivää lyhyemmän sivarin!

Mielestäni tämä seikka on tärkeää ottaa huomioon armeijaan mentäessä, että jos vähänkin epäilyttää koko touhu, kannattaa valita lyhin mahdollinen tie, eli ½ vuoden linja, koska olisi hölmöä että siitä rangaistaisiin että kävi vain kääntymässä armeijassa. Ikävää todeta edellinen mutta katson että niin kauan kun sivarilaki on epätasa-arvoinen niin sivariksi aikovia tulee valistaa suotuistasta strategiasta vakaumuksen muuttamiseen suhteessa armeijassa piipahtamiseen.

HUOMIO! Kohdassa "sivari on % lyhyempi" tulisi lukea "Kokonaispalveluaika sivariin suhteutettuna on %lyhyempi"

*http://www.sivarikeskus.fi/laskuri/index.php?sivu=uusi&paiva=1&kuukausi=...

-

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Kuis tuo käytännössä toteutuu, koska eihän valintoja erityistehtäviin tai AUK:uun tehdä kolmen viikon palvelusajan perusteella. Meilläkin oli haastattelut lääkintämiehen hommiin muistaakseni viidennellä palvelusviikolla ja sitten vasta varsinaiset valinnat.

Hämmentää.

Varusmies ei tee valintoja tulevasta tehtävästään ja sijoituspaikastaan vaan ainoastaan esittää "toiveita".

baal1984
Ikävää todeta edellinen mutta katson että niin kauan kun sivarilaki on epätasa-arvoinen niin sivariksi aikovia tulee valistaa suotuistasta strategiasta vakaumuksen muuttamiseen suhteessa armeijassa piipahtamiseen.

Sivarilaki on epätasa-arvoinen.
Kuinka moni varusmies voi/saa mennä omaan turvalliseen petiin nukkumaan 8h työpäivän jälkeen?
Jne, jne, ym!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ateisti Kakkonen
Seuraa 
Viestejä1918

Byrokratiaa voi huijata. Käytännössä tulevan sijoitukseen asepalveluksessaa voi vaikuttaa tekemällä älykkyys- ja persoonallisuustestit eli P1 ja P2 päin persettä koska ne tarkastetaan koneellisesti. Älykkyystestit ovat merkittävimpiä vaikuttajia sopeutumiskyvyn ohellla armeijassa pitkään palvelukseen joutumisessa.

Kuitenkaan ei liian päin persettä kannata tehdä, se voisi herättää epäilyksiä, jos kokee pysytyvänsä vastaavansa oikein tyyliin kun ajasta on mennyt puolet vastaakin toisella puoliskolla samaan kohtaan kaikissa kysymyksissä.

-

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat