Seuraa 
Viestejä45973

Jos tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso, niin onko kuoleman jälkeen mahdollista, että tietoisuuteni syntyy uudelleen jonkin toisen hermoston tuottamana, vaikkapa jonkun isovehkeisen Casanovan? En sisällytä tähän uuteen tietoisuuteen luonnollisestikaan muistoja "edellisestä visiitistäni", koska muodostunut uusi hermosto ei ole kyseisiä asioita kokenut.

Voi ehkä siirtyä pahemman kerran "vapaan sanan mutuilusektorille", mutta lähinnä ajattelin, että joku asiaan perehtyneempi taho saattaisi viestiketjussa näkemyksensä tuoda julki. Muistaakseni olen jonkun kommentin postannut asian tiimoilta aikaisemminkin, en vain jaksa tonkia niitä tähän hätään.

Kysymyksenasetteluun sisältyy vahva premissi: tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso. Toivon kuitenkin, että kyseisen ruotiminen säästettäisiin johonkin toiseen viestiketjuun - ellei ole täysin välttämätöntä asioiden kannalta.

Offtopicina voisin tietysti mainita, että tietoisuuteni uudelleensyntyminen on periaatteessa erittäin lohduton tapahtuma . Nythän tietoisuuteni on pultattu, jos ei parhaisiin, niin ainakin huippuluokan hermostoon - eivätkä muutkaan hilavitkuttimet täysin epäkelpoja ole.

EDIT1: Toivoisin myös perusteluita väitteelle "Humpuukia" - se on kuitenkin aika rumasti sanottu.

Kommentit (15)

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Niin että kun tarpeeksi monta apinaa hakkaa kirjotuskoneita tarpeeksi kauan niin ne kirjoittaa jossain vaiheessa koko Shakespearen tuotannon ja kun jossain on tarpeeksi monta kertaa hermoverkko muodostunut ja synapseja luonut niin syntyy uusi Sakarias.

Vastasin ehkä.

Hämmentää.

Vatkain kirjoitti:

...ja kun jossain on tarpeeksi monta kertaa hermoverkko muodostunut ja synapseja luonut niin syntyy uusi Sakarias.

Ei, vaan syntyy uusi uusi subjektiivinen kokemusmaailma. Nimenomaan uusi kokijahan ei ole Sakarias, koska Sakarias on paljon muutakin kuin pelkkä kokija - muistot näet.

EDIT1: Näyttää tuo väite "Sakarias on melkoisen mukava" jakavan aikalailla mielipiteitä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Siis uusi Sakarias nimen omaan syntyy. Sakarias, jolla on vanhan Sakariaan aivo ja potentiaali ja samat kytkökset. Jos olisi muistot mukana niin silloin syntyisi uudelleen vanha Sakarias.

Hämmentää.

Vatkain kirjoitti:

Siis uusi Sakarias nimen omaan syntyy.

Voi olla, että ymmärrän nyt väärin sanomasi, mutta tarkoitan lähinnä vain olemassaolon kokemukseni muodostuvan uudelleen. Samaan tapaan, kuin heräisit täysin tiedottomasta tilasta ilman muistoja, mutta tässä tapauksessa tietysti aloittaisit elämäsi alusta vauvana - tai miksei jopa pienenä possuna, ne on kerta niin söpöjä: on saparot ja kaikki. Oink, oink!

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Sakarias
olemassaolon kokemukseni

Olemassa olon kokemus ei voi syntyä jos ei ole aiempaa tietoa olemassa olosta eli se edellyttäisi niitä muistoja. Jos muistotkin siirtyvät niin eikös se silloin ole sitä sielunvaellusta?

Olemassa olon kokemus voi syntyä vaikka joka ihmiselle, me kaikki olemme voineet olla jo olemassa, mutta emme tiedä sitä koska ei ole niitä muistoja.

Hämmentää.

Vatkain kirjoitti:

Olemassa olon kokemus ei voi syntyä jos ei ole aiempaa tietoa olemassa olosta eli se edellyttäisi niitä muistoja.

En tarkoittanutkaan kokemusta "menneestä elämästäni" saatika muistoja. Tuo koomavertaus oli mielestäni varsin selkeä analogia käsitteelle. Itseasiassa en tiedä, onko käsitteelle edes olemassa nimeä. Subjektiivinen kokemusmaailma?

Jos muistotkin siirtyvät niin eikös se silloin ole sitä sielunvaellusta?

Ilmeisesti on, mutten usko "sieluun" kuin korkeintaan sanan "tietoisuus" synonyymina ja kyseinen tekele on tiukasti sidoksissa hermoston toimintaan, mihinkä evidenssi aikalailla viittaakin.

Mikäs sitten olisi se asia, joka yhdistää kuolemaa edeltävän kokemuksen uudelleensyntymän jälkeiseen kokemukseen? Toisin sanoen, miksi sinä "omistaisit" syntyneen lapsen kokemuksen. Muisti ei tietenkään yhdistä, sehän menee roskiin kuoleman yhteydessä. Mielestäni kysymys nojaa hyvin voimakkaasti minuuden käsitteeseen.

Sakarias
Jos tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso, niin onko kuoleman jälkeen mahdollista, että tietoisuuteni syntyy uudelleen jonkin toisen hermoston tuottamana, vaikkapa jonkun isovehkeisen Casanovan? En sisällytä tähän uuteen tietoisuuteen luonnollisestikaan muistoja "edellisestä visiitistäni", koska muodostunut uusi hermosto ei ole kyseisiä asioita kokenut.Jos jätät nuo muistot pois, niin mikä oikeastaan on sinun tietoisuutesi?

Elämä on kyllä sinänsäkin tietoinen, kaikki muokkautuu jatkuvasti, sitä kutsutaan m,muassa evoluutioksi.

Tässä linkissä kerrotaan muun muassa siitä, kuinka sielu astuu sopivaksi löytyneeseen (sopivat vastaavuudet) sikiöön ja yhdistyy vähitellen sikiöankkuriinsa heijastamalla laskeutuneen tietoisuuden säikeen kohtuun ja ympäröi sikiön värähetelyominaisuudellaan. Sielu ei hyppää maajärjestelmään kerralla, vaan "tihkuu" asteittain astraali- ja maatason välisen rajan läpi. Aina kuuden kuukauden ajan syntymän jälkeen sielu "pyyhkäisee" säännöllisesti takaisin astraalitasolle tarkastelemaan omaa reinkarnoitumishistoriaansa ja ennen syntymää suunniteltuja tehtäviä.

Linkissä kerrotaan lisäksi laajentuvasta sielusta ja yksittäisten sielujen asteittaisesta "imeytymisestä" suurempiin tietoisuusryhmiin.
Myös egon haihtumisesta kuolemassa.

Kerrotaan, että astraalitaso on "väliasema" maasidonnaisen elämän ja henkisten ulottuvuuksien välillä. Siellä on valtavaa vilskettä, kuten voisi odottaakin maan runsaiden ja monimuotoisten elämänjärjestelmien "kulissien takana".
Kerrotaan astraalitason portaalista.

Kerrotaan Omega-tason yliopistosta, joka on astraalitason yläpuolella.

Kerrotaan Theta-tasosta, joka on yksi suuri askel poispäin maan mekaniikasta ja kohti suurempaa abstraktisuutta.

Theta-tason yläpuolella on äärettömästi mielen portaita, tietoisuuden alati laajentuvia kokonaisuuksia, jotka lopulta johtavat takaisin erilaistumattomaan univeraaliin mieleen.

Korkeampi Zeta-taso tarjoaa olennoilleen tilaisuuden tähdätä yhden fyysisen planeettajärjestelmän toiminnan tarkkailemiseen lähemmin, malliesimerkkinä laajemmista periaatteista, jotka osataan ennen tämän vaiheen saavuttamista. Erityisen kiinnostuksen kohteena ovat vaikeuksissa olevat maailmat, joissa jokin järjestelmän rakenteessa ja toiminnassa on mennyt pieleen ja joissa mukana olevat olennot ovat omaksuneet "huonosti" olosuhteensa. Tämä on nyt planeettamme tila, minkä on aiheuttanut oikukas ja kokeellinen laji.
Siirtymä on hyvin kriittinen ja lopputulos epävarma.

Kierros henkisissä ulottuvuuksissa

http://www.phpbbserver.com/phk/viewtopi ... mforum=phk

Emme ole sittenkään yksin

Koska ihminen on myös ympäristönsä vaikuttama, niin egollinen tietoisuus tuskin syntyy uudelleen samanlaisena.

Egoton tietoisuus taas on aina ikuinen ja sama, ja voi ilmetä useissa yhtäaikaisestikin. Tämän ymmärtäminen on monelle mahdottomuus, koska ovat kapasiteetiltaan kykenemättömiä egottomuus-tilan saavuttamiseen. 99,99% ihmiskunnasta tuijottaa omaa napaansa. Ja kuolee onnettomana tästä samaisesta syystä. Pitää kiinni "itsestään" viimeiseen saakka, vaikka "itse" on yksi suuri harha ja iso erehdys.

Armitage kirjoitti:

Egoton tietoisuus taas on aina ikuinen ja sama, ja voi ilmetä useissa yhtäaikaisestikin.

Oletan, että mainitsemasi egoton tietoisuus tarkoittaa kutakuinkin samaa kuin hermoston muodostama mielikuva tai kuva, jonka kokija ei varsinaisesti ole tietoinen itsestään. Siis egoton tietoisuus, ehkä tällaista ajoin lähinnä takaa. Aikaisemmin taisinkin mainita omien aihepiiriä koskevien käsitteiden olevan hieman epämääräisiä, joten se luonnollisesti näkyy tietynlaisena mutuiluna.

Sakarias
Armitage kirjoitti:
Egoton tietoisuus taas on aina ikuinen ja sama, ja voi ilmetä useissa yhtäaikaisestikin.

Oletan, että mainitsemasi egoton tietoisuus tarkoittaa kutakuinkin samaa kuin hermoston muodostama mielikuva tai kuva, jonka kokija ei varsinaisesti ole tietoinen itsestään. Siis egoton tietoisuus, ehkä tällaista ajoin lähinnä takaa. Aikaisemmin taisinkin mainita omien aihepiiriä koskevien käsitteiden olevan hieman epämääräisiä, joten se luonnollisesti näkyy tietynlaisena mutuiluna.Jos, kun, maailma on luonut ihmisen, ja kaiken muun elämän evoluution. Sen täytyy pitää tietoisuuden, tai sen tietoisuuden siemenen sisällään.
Joten kai se voi myös vaeltaa, ehkä pikemminkin oikeammin voi sanoa sen aina syntyvän uudelleen.

Vaari
Seuraa 
Viestejä3331
Sakarias
Kysymyksenasetteluun sisältyy vahva premissi: tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso. Toivon kuitenkin, että kyseisen ruotiminen säästettäisiin johonkin toiseen viestiketjuun - ellei ole täysin välttämätöntä asioiden kannalta.

On hyvinkin mahdollista etten ymmärrä mitä kysyt, mutta yhtä todellista on, että tuo esittämäsi ajatus on parasta Disney –luokkaa.

“Jos tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso, niin onko kuoleman jälkeen mahdollista, että tietoisuuteni syntyy uudelleen jonkin toisen hermoston tuottamana”

Alkuasetelma ei liity millään, lue millään, tavalla johtopäätökseesi. Jos tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso (huh), niin kuoleman jälkeen on mahdollista että särki on kala.

Jos en edelleenkään ymmärrä mitä kysyt, niin on kohdallaan ihmetellä miksi nimenomaan toivot että keskustelua tulisi jatkaa jossain toisessa ketjussa. Ellei juuri siksi, että asiaan tulisi muuten jokin tolkku!

Kannattaisiko tarkistaa mitä ajattelee asiasta, ennen kuin aloittaa siihen liittyvän keskustelun jossain keskustelussa.

V.

"Jos sanon olevani väärässä siinä että Jumala on olemassa, väitän samalla Jumalan olevan väärässä, mitä hän taas ei voi olla. Olen siis oikeassa m.o.t." (LivingHeart)

Sakarias
Jos tietoisuus on hermoston toiminnan muodostama uusi toiminnan taso, niin onko kuoleman jälkeen mahdollista, että tietoisuuteni syntyy uudelleen jonkin toisen hermoston tuottamana, vaikkapa jonkun isovehkeisen Casanovan? En sisällytä tähän uuteen tietoisuuteen luonnollisestikaan muistoja "edellisestä visiitistäni", koska muodostunut uusi hermosto ei ole kyseisiä asioita kokenut.

En kamalasti elättelisi toivoa tietoisuutesi päätymisestä jonkun isolahkeisen hermostoon, vaikka se olisi mahdollistakin, sillä totuus on että jo nyt suomalaisena sinulla on todennäköisesti keskimääräistä isompi pakisto koko maailman mittakaavassa ja vaikka aasialaisiin nähden. Paljon suurempi todennäköisyys on siis päätyä huomattavasti huonompaan seuraan kun vielä tuo aasialaisuus on niin sikiävää laatua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat