Seuraa 
Viestejä13039

Kotiäiti, Timo T.A:n vaimo Nina Mikkonen pamautti natsikortin pöytään Ylen aamutv:ssä lauantaina. Hän kommentoi lasten päivähoitoa:

Tämähän on ihan tällaista täydellistä totalitarismia ja fasismia, joka oli jo tuttua Hitlerin ja Mussolinin ja Stalinin ajoista lähtien.

Mikkosen mukaan päivähoidon idea on mm, että lapsi otetaan heti synnyttyään kotoa pois ja kasvatetaan systeemille uskolliseksi, jotta vanhemmat eivät pääsisi vaikuttamaan ikävällä tavalla lapsiin.

Ohjelmassa vastaväittäjä Jarkko Tontti vetosi ruotsalaistutkimukseen, jonka mukaan päiväkodit vaikuttavat lapsiin positiivisesti ja pitkäaikaisesti. Mikkonenpa kuitenkin tyrmäsi tutkimustulokset keksityiksi ihan tosta vaan lonkalta, ilman mitään kättä pidempää.

Ei tähän mun mielestä kannata tuoda tuollaista höpönlöpölöllää. Ruotsi on sammuva yhteiskunta eikä siellä lisäänny mitkään muut kuin maahanmuuttajat.

Onko Nina syönyt vääriä sieniä, vai mistä tässä on kyse? Minusta N. Mikonen teki itsestään pellen. Se tuskin oli tarkoitus. Vai onko Ninalla jotain salattua tietoa; onko lasten päivähoito vasten yleistä tietoa haitarista? Tässä voisi myös päivähoidon lisäksi keskutella, mikä saa ihmisen ihan pokalla televisiossa tyrmäämään tutkimustuloksia vain siksi, että on itse eri mieltä. Kaikkea sitä...

Iltiksen uutisointia asiasta: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009011 ... 8_uu.shtml

Sivut

Kommentit (121)

Voi voi. Olisi parempi kun mainitun kaltaiset kommentit esittäisi vaikka netissä anonyymina, eikä suoraan lehtiin... Ettei sitten tarvitse hävetä (jos sellaiseen edes kykyä on).

Kuka sinne muka pakottaa penikkansa viemään? Tyyriimpi ihminenhän voi palkata vaikka ikioman supernannyn kotiin, niin ei ole lapsonen sitten missään lapsilaumassa tauteja saamassa. Jos se se on se vika. Vai onko se se että perheen herkkä Jani-Petteri tai Roosa-Emilia onkin saanut havaita ettei siinä lapsilaumassa pikkuprinssin tai -prinsessan elkeet olekaan oikein tervetulleita? Vai kukahan se kuninkaallinen nyt onkaan, se joka ei ole saanut kaikessa omaa tahtoaan läpi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväkodissa oppii sosiaalisuutta, ryhmäkäyttäytymistä luulakseni aika hyvin, jos lasta ohjataan oikein. Käykö niin, sitä en tiedä.

Mutta rankalta tuntuu jos vanhemmat uhraavat materian hankkimiseen sen ajan joka kuuluisi viettää lapsen kanssa.

Kyllä kaksivuotisen paikka on viellä kotona ja peruskoulussa sitten päästään ryhmään jossa opetellaan omia sosiaalisiataitoja.

OjH
Seuraa 
Viestejä259
Qadesha
Kuka sinne muka pakottaa penikkansa viemään? Tyyriimpi ihminenhän voi palkata vaikka ikioman supernannyn kotiin, niin ei ole lapsonen sitten missään lapsilaumassa tauteja saamassa. Jos se se on se vika. Vai onko se se että perheen herkkä Jani-Petteri tai Roosa-Emilia onkin saanut havaita ettei siinä lapsilaumassa pikkuprinssin tai -prinsessan elkeet olekaan oikein tervetulleita? Vai kukahan se kuninkaallinen nyt onkaan, se joka ei ole saanut kaikessa omaa tahtoaan läpi?

Tuon haastattelunhan voi vielä nähdä ylen areenalta,
jos siitä vähän selviäisi. Tässä suora linkki:
http://areena.yle.fi/toista?id=1786657 kelaa kohtaan 13:00 niin näet sen suoraan.
Kyllä se aikamoista scheissea tuo Nina suustansa päästää

Ihan ylikierroksilla käyvää tyhmää huutamista. Kumpikin Mikkonen pöljäilee tahoillaan.

Tuollainen koskemattoman ydinperheen ylistys on jotenkin sairasta. Onkohan siinä perheessä kaikki ihan kohdallaan?

Päiväkodissa ei opi mitään muuta kuin haukkumaan muita lapsia, aiheuttamaan harmia muille lapsille, ja vielä leikkimään "porsaita äidin oomme kaikki". Kiusaaminen ei ala ala-asteella vaan aikaisemmin.

Hauskaa, että ex-juontaja, reseviläinen Mikkonen on löytänyt älyllisesti vertaisensa kumppanin.

Tietysti kaikki ruotsalaisten tutkimusten tulokset ovat keksittyä höpönlöpöä, koska Ruotsi on taantuva yhteiskunta.

Toisaalta ymmärettävää, että amerikkalaisen umpikonservatiivisen arvomaailman omaavat vanhemmat pelkäävät, että lapset joutuvat oppimaan sosiaalisuutta ja myös joutuvat kohtaamaan alempaan sosiaaliluokkaan kuuluvia ihmisenalkuja.

Kaiken takana on se suuri kommunismin pelko

En mitätöi päivähoidon merkitystä, sillä on paljon perheitä, joissa tulot ovat pienet ja molempien on pakko käydä töissä (jos vielä työpaikka on tallella.) Ja yh-vanhempien - sekä yh-isän tai yh-äidin - eläminen ja lastensa elättäminen menee todella tiukoille, jos jää kotiin hoitamaan lapsiaan. Nimimerkki kokemusta on!

Mutta siinä ollaan menty harhaan, että lapsista aletaan tonkia vikoja oikein tikun kanssa. Miksi ei oteta huomioon, että jokainen lapsi on oma yksilönsä ja erilainen ja annettaisi olla lasten ihan vain lapsia!

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Aika käsittämätöntä on myös puhunta, jossa päivähoidosta maalataan jonkinlainen rangaistuslaitos, jossa lapsilla on ikävää ja jonne heidät riistetään vanhemmiltaan tai jonne vanhemmat hylkäävät lapsensa. Lisäksi Mikkonen yrittää antaa kuvan, että ydinperhe on jotenkin luonnollisin asumismuoto ja sitä kautta paras lapselle. Kuten vastaväittäjäkin toteaa, kolme-viisihenkinen ydinperhe on äärimmäsen nuori asumismuoto.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546
asdf
Aika käsittämätöntä on myös puhunta, jossa päivähoidosta maalataan jonkinlainen rangaistuslaitos, jossa lapsilla on ikävää ja jonne heidät riistetään vanhemmiltaan tai jonne vanhemmat hylkäävät lapsensa.

Kyllä se sellainen onkin. Olen Mikkosen kanssa samaa mieltä.
Päivähoito on vain lasten säilytyspaikka, jonne joidenkin vanhempien on pakko viedä lapsensa, jos toisen vanhemman palkka ei riitä elämiseen.

Ertsu
asdf
Aika käsittämätöntä on myös puhunta, jossa päivähoidosta maalataan jonkinlainen rangaistuslaitos, jossa lapsilla on ikävää ja jonne heidät riistetään vanhemmiltaan tai jonne vanhemmat hylkäävät lapsensa.

Kyllä se sellainen onkin. Olen Mikkosen kanssa samaa mieltä.
Päivähoito on vain lasten säilytyspaikka, jonne joidenkin vanhempien on pakko viedä lapsensa, jos toisen vanhemman palkka ei riitä elämiseen.

Jännä miten mulla ei ole omasta lapsuudesta muita kuin hyviä muistoja päiväkotiajasta, paljon kavereita ja hauskaa tekemistä riitti.

Ilmeisesti minut(kin) on sitten perusteellisesti aivopesty näiden "natsihoitajien" toimesta niin, etten muista kaikkia niitä päiväkodin hirveyksiä.

Yksi tuttu ei saanut kesätyötä opiskeluaikana, joten perusti poikien seikkailukerhon. Tuli sinne joitain tyttöjäkin.

Sai ihan mukavat rahat. Ilmeisesti sellaista partiotyylistä hommaa, eli päivähoitoa muualla kuin hoitolassa ja sen pihalla. Metsissä, naapurikaupungeissa yms. Monelle lapselle eka junamatka. Kävivät paloasemalla yms.

Tämä tuli mieleeni kun kuulin amerikkalaisesta no-school -liikkeestä. Koululaisten luokka on koko maailma. Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta.

Jos korvatulehdusongelma ratkaistaan, niin voisin harkita lasteni laittoa hoitoon. Muuten ei puhettakaan. Viimeksi tuli molemmille ensimmäisenä päivänä !

Minullakin on hyvä muisto päivähoidosta, mutta hitsi kun olisi päässyt seikkailukerhoon. Maatilalle traktorin lavalle jne.

Jestas.. ihan peljästyin tuota otsikointia että mitäs sieniä se asdf on vetänyt..

asdf
Onko Nina syönyt vääriä sieniä, vai mistä tässä on kyse? Minusta N. Mikonen teki itsestään pellen.Jaahas.. tässä täytyykin nyt sorvailla lauseitaan kieli keskellä suuta ettei saa nettipoliiseja kimppuunsa, .. sellaista sanottavaa minulla olisi, muu-ut-ta..

Ehkä kauttarantain nätisti sanottuna vois olettaa että tässä esitellään nyt kotihoidettujen elämää ja ÄÖöötä. Kotihoidon jatkuvuudella sitten varmistuu ettei klaanissa tapahdu mitään rajumpia vastakkainasetteluja sukupolvenvälisesti. Ei pääse noinniinkuin juniorit loistamaan paremmuudellaan.

Ihan vakavasti sanottuna kun lapset on yksilöitä niin erilaisia hoitovaihtoehtoja pitää olla. Näkisin kuitenkin niin, että kun joillakin muksuilla on perustavaa laatua olevia sosiaalisia ongelmia niin heidän pitäisi saada enemmän yksilöllistä apua sopeutumisessa.
Valtaosa muksuista kuitenkin on perussosiaalisia luonteeltaan ja tarhaan menossa ei ole mitään ongelmia.. muuta kuin ne aamuheräämiset, syömiset, pukemiset, yms. Mutta vanhempien tehtävä ei ole koskaan ollut pelkkä päivänpaistattelu kullannuppustensa katveessa. Ei silloin kun lapset halutaan sopeuttaa osaksi laumaa, jossa voivat oppia arvostamaan toisiaan, saavat mahdollisuuden kehittää yhteistyötaitojaan, jne.

Mitään lakisääteistä pakkososiaalistamista en kuitenkaan missään nimessä suosi. Toki vanhemmilla on oltava mahdollisuus vaikka tietoisesti jalostaa lapsistaan the suuria yksilöitä. Sellaiseen puuttuminen, mikäli lapsi ei prosessissa näytä kärsivän, sellaiseen puuttuminen voi koitua lapselle kärsimykseksi ja siks ydinperheen on oltava tavallaan "pyhä". Siis lapsen parasta ajatellen. Siinä menee niin helposti juurikin lapsi pesuveten mukana jos ulkopuoliset alkaa säätää liikaa.

Oppivelvollisuus alkaa 7v. ja ehtiihän sitä sitten kiriä. Eikä sosiaalisuus sit toisaalta kaikilta osin takaa menestystä elämässä joten.. niin ja näin.

Natseja eivät päivähoidon kannattajat kuitenkaan missään nimessä ole. Rajusti sanottu.. hm.. hoivahenkilöltä, jonka arvot ja asenteet siirtyy eteenpäin kenties..

En ole ollut päivähoidossa, sillä asuin pienessä kyläpahasessa ja vanhempani olivat maanviljelijöitä. Mutta kyllä me muiden kylän lasten ja siskojen ja veljien kanssa keksimme kivaa tekemistä: hypimme uittopuiden päällä heikoilla jäillä - pelko oli hukkumisesta, sillä vanhemmat olivat sanoneet, että jos hukkuu saa selkään - , heinäladot olivat ihania kiipeily ja "sukellus"paikkoja, sinne vaan tunneleita tekemään - veljeni veti minut "kuiville", kun putosin pää edellä kahden heinäkasan väliin - olisin tukehtunut sinne - ja kiellettyähän oli myös navetan katoilta hyppiminen lumihankeen. Pikkuserkkuni hyppäsi vielä minun selän päälle.

Hiihtelimme talvisin ja teimme hyppyreitä, istuimme ojassa kun lumiaura aurasi lunta tieltä, kesällä pyöräilimme, uimme ja retkeilimme metsissä. Myös heinäpellon tuoksuista ja työn tuomasta hiestä saimme nauttia, sekä syksyllä pääsimme marjanpoimintaretkille. Minä istuin monesti lehmäpaimenessa ja kun minulta silmä vältti kavereiden luokse, niin eiköhän lehmät juosseet ympäri kyliä eri talojen pihoilta minua hakemaan!

Ohjattua toimintaa oli erilaiset kerhot: seurakunnankerho, 4h-kerho ja joku urheilukerho!

Naltsukan juttua oli mukava lukea. Tuommoista sen pitäisi ollakin.

Sitä ei voi sovittaa kaupunkiympäristöön -eikä tarvikaan, koska autot on keksitty. 15 min johonkin suuntaan yleensä riittää.

Lektu-Elli
Yksi tuttu ei saanut kesätyötä opiskeluaikana, joten perusti poikien seikkailukerhon. Tuli sinne joitain tyttöjäkin.En ikimaailmassa antanut omaa lastani pieneä ventovieraiden hoitoon paitsi sinne tarhaan, missä oli monta auktorisoitua lastenhoitajaa. Joku pedofiilihan se vois olla.. ziisus!
Vois olla ok, mutta just tollasta vois keksiä hirviöt.
Vaikkakin.. ei voi olla ainakaan rikoksenuusija kun lasten kanssa työskenetelvien rikosreksiterit tarkistetaan. Oon itte ollut koulussa duunissa ja piti toimittaa ote rikosrekisteristä.

Minullakin on hyvä muisto päivähoidosta, mutta hitsi kun olisi päässyt seikkailukerhoon. Maatilalle traktorin lavalle jne.Pah! Mä en päässy lapsena mihinkään.. Taviajat oli aika ankeita siellä maalla.. Etenkin se talvi oli ihan hirvee kun sisko ja veli jo oli koulussa ja minä äitin ja mummun kanssa päivät.
Päihittihän se toisaalta nykyisen urbaanin lähiöankeuden kun asuttiin siellä maalla ja kuitenkin vaan nafti neljä kilsaa oli Hämeenlinnan keskustaan. Sukulaisia pyöri nurkissa melkein aina ja serkkuja oli parisen kymmentä..
Me päästiin traktorin lavalle ja saatiin ajaakkin sitä.. voi, tekemistähän siellä oli ja mielikuvitusolennot tuuras oikeita ihmisiä välillä.

Olisin silti tykännyt näin jälkikäteen aatellen että ohjatusti sopeuttaminen olis tehnyt minullekin hyvää?
En ehkä olis tällainen hölskypää ja niin narsitinen, millaiseksi oon kehittynyt.. mutta en mä oikein tiä kun oon assi.
Kaipasinhan mä siellä koulussa enemmän yksityisyyttä, usein ja paljon.
Mutta mä en osaa vastata siihen johtuiko privankaipuuni juurikin siitä että olin niin tottunut siihen vaiko muusta?
En viitti enempää jossitella.

OjH
Qadesha
Kuka sinne muka pakottaa penikkansa viemään? Tyyriimpi ihminenhän voi palkata vaikka ikioman supernannyn kotiin, niin ei ole lapsonen sitten missään lapsilaumassa tauteja saamassa. Jos se se on se vika. Vai onko se se että perheen herkkä Jani-Petteri tai Roosa-Emilia onkin saanut havaita ettei siinä lapsilaumassa pikkuprinssin tai -prinsessan elkeet olekaan oikein tervetulleita? Vai kukahan se kuninkaallinen nyt onkaan, se joka ei ole saanut kaikessa omaa tahtoaan läpi?

Tuon haastattelunhan voi vielä nähdä ylen areenalta,
jos siitä vähän selviäisi. Tässä suora linkki:
http://areena.yle.fi/toista?id=1786657 kelaa kohtaan 13:00 niin näet sen suoraan.
Kyllä se aikamoista scheissea tuo Nina suustansa päästääMäntti-termiin asti jaksoin kuunnella... Miksiköhän siellä piti daamin taas päästä asettamaan kuvio systeemiksi naiset vs. naiset, kun jos oikein kuulin niin haukkui nimenomaan "median naisia".

Kai sitä kotihoitoa voi maltillisemminkin puolustaa.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039
HalfNelson
Liekö muijalta, joka haksahtaa Mikkosen kaltaiseen äijään, kummempaa sanottavaa odotettavissakaan.

Hiukan hävettää tätä sanoa, mutta ihan sama tuli väkisinkin mieleen. Eihän se kovin sivistynyttä ole tuolla lailla ihmisistä todeta, mutta tuon tyynysotapätkän katsottuani se oli ensimmäinen ajatus.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat