Seuraa 
Viestejä45973
Tukholman hiippakunnan piispa Caroline Crook esittää hautajaisten vauhdittamista erityisen ruumishuonemaksun avulla.

Ruumishuonepaikasta pitäisi periä maksu 14 vuorokauden jälkeen, esimerkiksi tuhat kruunua, noin sata euroa vuorokaudelta. Silloin saisimme vauhtia hautajaisiin, Ruotsin tunnetuimpiin piispoihin lukeutuva Crook totesi Ruotsin radion haastattelussa maanantaina.

Ei vaan, pääsee tästä vielä alemmaksi. Ruumishuonemaksu heti kun henki lähtee. Ruumishuone-ennakkomaksu, maksetaan vielä kun elää. Syntyvän lapsen Ruumishuone-syntymä-ennakkomaksu. Ruumishuone-ajattelet-tehdä-toisen-raskaaksi-maksu. Ruumis-ajattelet-lapsentekoa-ennakko-huonemaksu. Ruumishuone-äitis-oli-ennakko-maksu.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=200...

Kommentit (13)

Kuka makuuttaa raatoa viikkokaupalla ruumishuoneessa? Sehän mätänee ja työntekijätkin sairastuvat. Yli-ikäiset ruumiit voitaisiin heittää heti pois, kun sukulaisia ei kerran hautaaminen kiinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Tuo varmaan sai alkunsa siitä uutisesta, jonka mukaan erään sairaalan 40 paikkaisessa ruumishuoneessa oli 55 vainajaa, niin että osaa jouduttiin pitämään lattialla ja osa vainajista mätäni, koska heitä ei saatu haudatuksi. Syytä, miksi hautaus myöhästyi, en muista. Juttu taisi olla viime viikolla Iltalehdessä.

Hämmentää.

Yksityisiltä parkkisakkofirmoilta saa nyt hyvää joutoväkeä kerämään maksuja.
"Kuoleminen sallittu vain syntyneille"
"Ehtojen vastaisesta kuolemasta veloitetaan valvontamaksu"
"Kuolemalla hyväksyt ehdot"

Mitäs makuuttavat niitä kroppia siellä - ihan ymmärrettävää että säilytyksestä joutuu maksamaan.

Tilanne voisi olla paljon makaaberimpikin.
Puolan Lodzissa yksityisten hautaustoimistojen verinen kilpailu haudattavista ruumiista johti skandaaliin vuonna 2002. Liike-elämän pyhien periaatteiden innoittamat hautaustoimistot ottivat tavakseen maksaa ambulanssikuskeille ja lääkäreille tuntuvan vihjepalkkion uudesta asiakkaasta, jonka sitten pääsevät hautaamaan.

Tämä johti siihen, että ambulanssit alkoivat ajaa yllättävän hitaasti. Lisäksi niissä alkoi kulua tuntuvia määriä hengityksen lamauttavia lihasrelaksantteja. Erään ambulanssin raportoitiin lähteneen suoraan kohti ruumishuonetta vielä elävä potilas kyydissään.

"Skin hunters" -skandaalissa tuomittiin lopulta neljä ensihoitajaa ja lääkäriä vankeusrangaistuksiin tuoreiden haudattavien tuotannosta. Tutkimukset jatkuvat yhä.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/1807542.stm

Minusta tuo ruotsalaisten omaisilta perimä ruumishuonemaksu on ihan perusteltu. Heikommin menisi sitten, jos raha kulkisi toiseen suuntaan.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Ihmisen hautaamiseksi pitäisi olla syvä kuilu, jonka pohjalla palaisi "ikuinen" tuli. Ruumis kipattaisiin sinne ja henkilön nimi kaiverrettaisiin johonkin tauluun. Aika ajoin kuilu tyhjennettäisiin tuhkasta ja tuhka kipattaisiin jonnekin. Ihan sama minne.

Kutakuinkin typerintä mitä tiedän on tumpata ruumis maahan ja käydä pillittämässä sen yläpuolella vuosikausia kuoleman jälkeen.

Kävin pari viikkoa sitten meksikolaisessa kaupungissa nimeltä Guanahuato. Kaupungin erikoisuuksiin kuuluu ns. muumiomuseo, jossa vierailimme. Kyseessä on vanha hopeakaupunki, jossa sijaintinsa vuoksi (rinne) on puutetta maasta. Niinpä hautausmaan tila on hyvin rajallinen. Tilanne on ratkaistu niin, että ruumiit haudataan pystyyn. Sitten kun perheellä ei ole enää varaa maksaa hautapaikasta tai perhettä ei enää ole, ruumis kaivetaan ylös. Alueen maaperä on sellainen, että osa ruumiista muumioituu. Nämä muumiot laitetaan museon lasivitriineihin töllisteltäväksi. Kyseessä on erittäin suosittu museo etenkin meksikolaisten turistien keskuudessa.

Meksikolaiset eivät käy kuolleittensa luona itkemässä vaan kerran vuodessa ryyppäämässä ja syömässä vainajien lempiruokia.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
tiäremiäs
Tai sitten voisi olla tietynlainen silppuri mistä möhnä lentäisi johonkin metsään missä harakat ja varikset söisi lihanpalaset.On olemassa sellainenkin kulttuuri, missä kuolleet pilkotaan petolintujen syötäväksi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Kuolleet voisi hyvin haudata maahan, ilman arkkua.
Päälle voidaan istuttaa puu tai pensas.
Maatuva ruumis ravitsisi kasveja, ja alue olisi kaunis katsella.

Devil
Seuraa 
Viestejä1328
Aweb
tiäremiäs
Tai sitten voisi olla tietynlainen silppuri mistä möhnä lentäisi johonkin metsään missä harakat ja varikset söisi lihanpalaset.On olemassa sellainenkin kulttuuri, missä kuolleet pilkotaan petolintujen syötäväksi.

Joo, Madventures esitteli ideaa eilen illalla. Joku lihanerottelija tuli ja otti luut ja hakkasi muhjuksi jollekin kalliolle ja luonto hoiti sitten loput.

X

ID10T
Seuraa 
Viestejä12397

Eräälle tuttavapariskunnalle kävi seuraavasti:

Eläkeläisinä kyseisillä tutuillani oli tapana karata etelän lämpöön pahimpina talvikuukausina n. 1 - 2 kuukaudeksi kerrallaan. Eräänä talvena he olivat juuri lähteneet 8 viikon "lomalle" Espanjaan, kun he saivat ilmoituksen miehen äidin kuolemasta. Koska ruumishuoneella oli (ja yleensäkin niissä aina on) myös mahdollisuus kylmäsäilytykseen, päätettiin nauttia matkasta alkuperäisen suunnitelman mukaan ja panna mummo jäihin odottamaan sopivampaa hautausajankohtaa.

Oliko toiminta sitten jollain tavoin moraalisesti arveluttavaa? Mielestäni ei, sillä muillakaan omaisilla ei varsinaisesti ollut kiirettä hautajaisten järjestämisen suhteen, eikä aikaisempi hautausajankohta olisi millään tavoin vaikuttanut siihen toisiasiaan, että naisparka oli kuollut ja sellaisena tulisi myös pysymään.

Eli nyt saavat ville-v...

Kuka makuuttaa raatoa viikkokaupalla ruumishuoneessa? Sehän mätänee ja työntekijätkin sairastuvat. Yli-ikäiset ruumiit voitaisiin heittää heti pois, kun sukulaisia ei kerran hautaaminen kiinnosta....ja spin0 lakata ihmettelemästä.

Mitäs makuuttavat niitä kroppia siellä - ihan ymmärrettävää että säilytyksestä joutuu maksamaan.

Meillä kun sukua hupenee niin poltettu on ja samoin tuttavapiirissäni. Kaikista kätsyintä. Veljentyttö tahtoi iskänsä uurnan toissasyksynä hautapaikkaan. Käy laitamassa iskälleen kukkia ja kynttilöitä. Sai kivenkin jo viimein laitettua. Ja ramppaa se meirän muorikin siellä poikansa haudalla.
Minä harrastan hautuumailla niitä yleisiä, muualla kuolleitten muistopaikkoja. Kun en ole ihan mikään kone enkä ameeba niin kulttuuri-ihmisenä ja vanhemmiten "en ihan niin reteenä enää" oon alkanut pehmetä niin elävien kuin kuolleidenkin edessä.

Ettäkö haaskalinnuille viskottais, hyi helwetti!
Tautivaara lisääntyis ja eläinpolotkin sais ties mitä astianpesukoneainejäämiä ja vaikka mitä ravinnokseen.

Kas kun joku ei ehdota että vanhustentaloilta alettais järkätä sellaisia Rooman keisarin suosimia areenanäytöksiä missä heikkokuntoiset vanhukset laitettais syötiks ja päästettäis nälkiintyneet petoeläimet kimppuun.
Siinähän sitä olis psykopaateille lystiä ja pahimmat tunnevammaiset ateistit vois taas kostaa kristityille samalla.

Jotkut haluaa nähdä vainajan ennen hautaamista. Se on kait aika yleinenkin tapa? Mun yks mieskaverini kuoli äkillisesti ja se oli kyllä niin kovin epätodellisen tuntuinen juttu ja valtavan tunnesekamelsakinenkin.. olin kahden vaiheilla että mennäkkö katsomaan vainajaa. Aattelin että se vois auttaa ymmärtämään että herra the hani oli dead and goon lopullisesti. Hautajaisten jälkeen se kuitenkin tuntui jo ihan eriltä kun oli ne rituaalit siinä.

Monilla eläimillähän on kaikenlaisia riittejä ja rituaaleja liittyen kanssakäymiseen. Jotkin eläimet on julmia ja raakoja, tunteettomia "paskiaisia". Mutta kait eläimilläkin voi olla aivojen aineenvaihdunnalisia, hormonaalisia, jne. poikkeavuuksia. Luonnonvalinnan kautta jalostuneita. Ihmisten kanssakäymisen kannalta tietynsorttinen tunne-elämä on suotuisampi kuin jonkin toisen tyyppinen.

Huumeet ja päihteet kuin myös jonkinmuuntyypinen kemiallinen aivotoiminnan manipulointi, harvoin synnynnäinen aivovaurio saattaa oleellisesti muuttaa inhimillistä tunne-elämää niin että yksilöstä kehkeytyy psykopaatti.

Vain psykopaatti tai jotenkin ssoiaalisesti erityisesti vammainen voi olla niin tyly, että ei hyväksy ihmisten jättävän asiallisia jäähyväisiä rakkailleen. Olkoot sitten rakkaat kuolleina pakastelokeroissa siks ettei omaisilla ole pätevää syytä keskeyttää lomamatkaa, jota ehkä on pitkään säästetty, suunniteltu, jne.

Mun puolesta kyllä vainajat voitais pakastamisen sijaan kärrätä krematorioon ja polttaa jos ja kun säilöminen on hankalaa eikä päästä heti järkkän hautajaisia.
Uurnanhan saa sit jälkeenpäin hautailla tai ihan miten vaan..

Mut.. mä kyllä luulen että joillekin koviksille kuolema on niin suuri ja pelottava juttu että siks siitä on helpompaa puhua reteesti ja roisisti.
Olletikin siellä missä on köyhyyttä, kurjuuttu ja paljon kuolemaa, missä se on niin arkista ja elämä on laadutonta, siellähän ne sosiopaattisuudet jyllää. Sääli.
Omista mielenterveysongelmistani (olleita) katsottuna ymmärrän sitäkin puolta mutta .. no, siks se onkin niin surkua.
Jos ei oo elämä arvokkaan tuntuista, ei sitä voi olla kuolemakaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat