Seuraa 
Viestejä1013

Otsikon aihe näkyy herättävän intohimoja monessa suunnassa. Hallitus on hallitusohjelmaansa kirjatun tavoitteen mukaisesti hajasijoittamassa (vanha termi?) joitakin laitoksia maakuntiin. Viimeisin tämä lääkelaitos.

Hyvä hallitus, pidän sinusta.

Muiden muassa skeptikko Marko Hamilo kettuilee sarkastisessa kirjoituksessaan Vanhalan hallitukselle.

Juuri äsken itkettiin, että Helsinki joutuu verokertymillään elättämään muuta Suomea. Valtion virastojen hajauttaminen maakuntiin kääntäisi kehitystä. Nyt esimerkiksi Kuopio saa joukon hyväpalkkaisia kunnallisveroja rakastavia virkamiehiä alueelleen, jonka jälkeen Kuopio joutuu pummaamaan Helsingiltä vähemmän. Eikö tämä ole myönteistä kehitystä? En epäile hetkeäkään, etteikö riittävästi koulutettua ja pätevää henkilöstä löydy myös Kuopioon.

Skeptikko Hamilo puhuu tuplakustannuksista. Jos virasto siirtyy Kuopioon, sehän lakkautetaan Helsingistä?

Pääkaupunki Kajaaniin?
Ei huono. Sijaitsee maantieteellisesti jokseenkin maan keskellä. Yhtä pitkä matka joka paikkaan Suomessa.
Lisäksi puhelin ja sähköposti on keksitty. Kyllä tieto kulkee.

edit: typo

---

Kommentit (8)

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204

Tämä oli hyvä päätös hallitukselta, kiitos kuuluu mm. Vanhaselle ja Kataiselle!

Vuosia on sama kohtalo ollut monella suomalaisella: Muutto pääkaupunkiseudulle tai sitten työkkärin listoille omalle paikkakunnalle. Nyt sitä sitten Helsingissä kiukutellaan, kun tilanne sattui omalle kohdalle. Kaikkea kokeillaan, nyt viimeisin väite ulosmarssissa oli että "lääketurvallisuus vaarantuu"?? Hah, kattia kanssa, yrittäävät vaan pelotella kansaa.

Lääkelaitos on lämpimästi tervetullut Kuopioon, se tulee sijoittumaan Kuopion yliopistokampukselle maan suurimman terveystieteellisen tiedekunnan välittömään yhteyteen. Kitisijät jääkää Helsinkiin, kyllä Kuopiosta löytyy tekijöitä.

-kuopiolainen

Koko touhussa ei ole mitään järkeä. Laitos siirretään Kuopioon väkisin tarkoituksena vain Kuopion talouden ja statuksen kohottaminen ja omituinen hajasijoituspolitiikka. En yhtään epäile, etteikö Kuopiosta löytyisi ennen pitkää pätevää henkilökuntaa laitoksen tarpeisiin, mutta mitä ihmeen järkeä on siirtää nyt jo erinomaisesti toimiva laitos markkinoiden ja hyvien kulkuyhteyksien ääreltä pois? Vapaiden markkinoiden vuoksi suurin osa asiakkaista on pääkaupunkiseudulla, jonne matkustamiseen kuluu neljä tuntia suuntaansa. Saman verran pitenevät myös matkat ulkomaille, sillä Kuopion lentokentältä ei juuri ulkomaille lennetä.

Tunnen monta maaseudulta tai pienestä kaupungista Helsinkiin muuttanutta ja jokainen muutti pääkaupunkiin mielellään, eikä olisi jäänyt kotipaikkakunnalle tai muuhun vastaavaan pikkutaajamaan mistään hinnasta. Muutin itse Helsingistä pienempään kaupunkiin opiskelemaan ja olen tavannut joitakin Helsingistä laillani pois muuttaneita. Itseni lailla heistä jokainen aikoo muuttaa takaisin opintojen valmistuttua ja pitää sitä täysin itsestäänselvyytenä. Luonnollinen muuttoliike suuntautuu pääkaupunkiseudulle ja osittain myös Tampereelle tai Turkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jägermeister
Lisäksi puhelin ja sähköposti on keksitty. Kyllä tieto kulkee.
Mutta kulkeeko oikea tieto. Ei välttämättä.

Viestintä epäonnistuu aina, paitsi sattumalta. Kuten Wiio sanoo.

Tyhmyyttä on siirtää laitos sinne, jonne se ei kuulu.

supollatotuus
Seuraa 
Viestejä204
Korpi
Vapaiden markkinoiden vuoksi suurin osa asiakkaista on pääkaupunkiseudulla, jonne matkustamiseen kuluu neljä tuntia suuntaansa.

Höpsistä. Montako merkittävää lääkefirmaa on Helsingissä? Ei yhtään. Kuopiossa on yksi.

Saman verran pitenevät myös matkat ulkomaille, sillä Kuopion lentokentältä ei juuri ulkomaille lennetä.Höpsistä. Kuopiosta Helsinkiin lentää tunnissa.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013

Peli kovenee.
Demariveteraani Jacob Söderman ilmoittaa lääkelaitoksen siirron olevan perustuslain vastaista. Kantelun oikein tehnyt.
Lisäksi hän toteaa eduskunnan tulleen sivuutetuksi asiassa.

HS 16.2:
"Tässä on toimittu ikään kuin olisi siirrelty vain virastoja, mutta jos perustetaan uusi virasto, niin se vaatii eduskunnan päätöksen”, Söderman sanoo.

Hohhoijaa.
Perustuslakivaliokunnan varapuheenjohtajana hänen luulisi tietävän paremmin.
Asiahan etenee normaalijärjestyksessä eduskunnan käsittelyyn ja jos eduskunta juttua ei hyväksy, siirto raukeaa.

Lääkelaitos Kuopioon ja sillä siisti.
Hyvä hallitus!

---

Ihan hyvä että kaikki ei ole Helsingissä. Alkaa jo olemaan Helsinki turhan täynnä kun piti varasta pala Sipootakin. Toivottavasti tämä muutos esim. parantaa ja halventaa julkista liikennetä. Itä-Suomea ei voi eikä saa enää sivuttaa.

Outoa että ei ymmärretä niitä jotka ei halua Kuopioon siirtyä.
kuinka monelta maalta helsinkiin muuttavalta perheeltä vaaditaan tulojen puolittamista? Koska näin käy esim. perheelle joka "pakotettaisiin" muuttamaan Kuopioon. Kyllähän sille lääkelaitoksen työntekijälle samaa palkaa maksettaisiin, mutta jos puoliso joutuu jättämään työpaikkansa pääkaupunkiseudulla, niin ei vastaavaa (jos edes mitään) löydy Kuopiosta. Vai kuinka monta taidemuseon Kuraattoria, Diplomi-insinööriä, Ekonomia tai vaikka Paperikemistiä Kuopio pystyisi työllistämään?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat