Seuraa 
Viestejä443

En ole jaksanut seurata tätä Lähi-Idän tilannetta niin hirveän paljon. Jotain järisyttävää on 'aatteissa' joissa kylvetään säännöllisin ja epäsäännöllisin jaksoin vihaa vastapuolen leiriin.. Saadaan aikaan 'ikiliikkujia' joiden ainoana tarkoituksena on tuhota vastapuoli viimeiseen mieheen ja naiseen?

(Muistuu mieleen se kuinka vaikea suomalaistenkin oli omaksua ja todeta omat traumamme sisäsiittoisiksi ja osittain ulkoisiksikin. Ensin kansalaissota ja perään 'naapurivihan lietsonta' toista valtiota kohtaan ja sekin oli molemmanpuolista.
Vasta 'rauhan liturgia' avasi osalle suomalaisista pääsyn pois vihan tunteistaan... Saattaa olla että vastapuolella niitä vieläkin löytyy - tosin vähenemässä määrin).

Martti Ahtisaaren sanoin:
- Rauha on 'tahdon' asia?

Sitä tahtoa ei ole kummallakaan puolella Lähi-Idässä... Vain vihaa ja vihan lietsontaa... Taas on kuolleita, rampoja ja haavoittuneita molemmin puolin?

Obama voisi sitoutua 'rauhan asialle' - viimeksi George Bush syyllistyi vihan lietsontaan ja pani nykyaikaisen Valtion -USA:n raha-asiat ihan sekaisin. Bill Clintonin jälkeen maan asiat olivat tulojen ja menojen osalta ihan kunnossa... Bush teki ammottavan haavan talouspolitiikkaan ja USA on velkaa niin vaan maar helvetin paljon mm. kiinalaisille?

JK. Joskus olen ajatellut että pallomme on elävä olento - ja kansainväliset kriisit ovat mätäpaiseita organismissa jossa valkosolut - sotilaat - yrittävät tuhota toisia eläviä olentoja???

Ei hyvältä näytä - pitää katsella vähän kauemmas...

K.K.

Elämä on ainaista opiskelua kehdosta kuolemaan - ehkä kuoleman jälkeenkin on opiskelua - kuka sen tietää?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat