Seuraa 
Viestejä3017

Viime perjantain Vihreässä Langassa julkaistussa sarjakuvassa Israelin lipun kuusisakaraista Daavidin tähteä verrattiin hakaristiin ja symboleita epäiltiin serkuksiksi.

...Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Roni Smolar pitää sarjakuvaa juutalaisia loukkaavana klassisena antisemitisminä.

Vihreän langan päätoimittaja Elina Grundström torjuu syytökset.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009012 ... 6_uu.shtml

(Kaksiosainen äänestys, vastaa sekä antisemitismiä että Muhammedpiirros vastaavuutta koskeviin on/ei kysymyksiin)

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Sivut

Kommentit (31)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Valittua kansaa on vähän vaikea kenenkään kritisoida. Se on sitten heti hyökkäys jokaista juutalaista kohtaan, vaikka tuskinpa kenellekään on jäänyt epäselväksi, mitä tuollakin sarjakuvalla oikeasti tarkoitettiin.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oho
Seuraa 
Viestejä2004
Aweb
Valittua kansaa on vähän vaikea kenenkään kritisoida. Se on sitten heti hyökkäys jokaista juutalaista kohtaan, vaikka tuskinpa kenellekään on jäänyt epäselväksi, mitä tuollakin sarjakuvalla oikeasti tarkoitettiin.Tuskin sillä mitään tarkoitettiin, vaikka Israelin toimissa onkin rutosti kritisoitavaa rinnastukset natsi saksaan kertovat rinnastajan rappeutuneista aivoista tuntuvasti enemmän kuin Israelista. Gazan yhteismitallistaminen esim Varsovan geton kanssa on juurikin natsikortin peluu, jonka tulisi asettaa esittäjänsä välittömästi naurun alaiseksi.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2339
Oho
Tuskin sillä mitään tarkoitettiin, vaikka Israelin toimissa onkin rutosti kritisoitavaa rinnastukset natsi saksaan kertovat rinnastajan rappeutuneista aivoista tuntuvasti enemmän kuin Israelista. Gazan yhteismitallistaminen esim Varsovan geton kanssa on juurikin natsikortin peluu, jonka tulisi asettaa esittäjänsä välittömästi naurun alaiseksi.

Niinkö ? (Onpa kansakunnan muisti lyhyt..)

http://www.ksml.fi/uutiset/ulkomaat/pal ... illa(82126).ece
"Palestiinalaisia uhataan "holokaustilla"
29.2.2008 08:55 (Päivitetty 29.2.2008 11:07)
STT
Israelilaisministeri kehottaa palestiinalaisia jyrkin sanoin lopettamaan raketti-iskut Gazasta Etelä-Israeliin.

Apulaispuolustusministeri Matan Vilnain mukaan palestiinalaisia uhkaa "holokausti" eli joukkotuho, jos raketti-iskut eivät lopu."

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/71768.shtml
"Israelilaisministeri uhkaa palestiinalaisia "holokaustilla"
29.02. - 10:46 (Luotu: 10:34)

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
MrKAT

"Palestiinalaisia uhataan "holokaustilla"
29.2.2008 08:55 (Päivitetty 29.2.2008 11:07)
Löysä uhkaus on hiukan toista kuin 300 000 ihmisen rahtaus tuhottavaksi 4 kuukauden kuluessa. Noin 120 päivää 300 000 ihmistä, 2500 ihmistä päivässä ja toi touhu oli pelkkää harjottelua Birkenauta varten.

Tunnetun historian systemaattisimman ja kylmimmän kansanmurhan banalisointi on silkkaa typeryyttä eikä muuksi muutu.

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031
MrKAT
Apulaispuolustusministeri Matan Vilnain mukaan palestiinalaisia uhkaa "holokausti" eli joukkotuho, jos raketti-iskut eivät lopu."

Vilnai uhkasi palestiinalaisia katastrofilla. Heprean kielessä on monta sanaa jotka merkitsevät katastrofia. Ajattelemattomuuttaan Vilnai käytti juuri sanaa shoah, jonka päämerkitys nykyisin on holokausti.

[size=150:4fc83kx2]שואה[/size:4fc83kx2]
nf. holocaust, calamity, cataclysm, catastrophe, bale
http://www.milon.co.il/general/general. ... 7%90%D7%94

catastrophe
אסון, שואה, קטסטרופה
http://www.milon.co.il/general/general. ... atastrophe

Shoahin kääntäminen holokaustiksi on kuitenkin käännösvirhe, koska holokausti-sanan merkitys on erilainen kuin shoah-sanan.

MrKAT
Seuraa 
Viestejä2339
Oho

Vautsi vau, kuten sanottu, Gazan rinnastaminen Varsovan gettoon vaatii liiaallisen Dingon kuuntelun aiheuttaman aivovaurion....

Ameriikan National Geographic tuskin kuunteli dingoo. Muistelen heidän verranneen Varsovan gettoon kun oli kerran artikkeli Israelin palestiinalaisista. Vettä otettiin heiltä poies israelilaistn käyttöön jne. eli kurjilta elinolosuhteiltaan herrakansan alaisuudessa oli siinä suhteessa verrannollinen Varsovan gettoon.

Homeopatia-skandaali A-talkissa: https://www.youtube.com/watch?v=qXLTz5LhHMU

Lainaan kun en osaa ite paremmin muotoilla asiaa

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/ ... kuin-onni/

"Ensinnäkin tällainen rinnastus on outo, jopa loukkaava. Davidin tähti on juutalaisten symboli, ei vain Israelin. Ja uskokaa tai älkää, kaikki juutalaiset eivät kannata Israelin politiikkaa tai edes sen olemassaoloa. Esimerkiksi ortodoksijuutalaisten Neturei Karta-järjestö sanoo seuraavanlaisesti sivuillaan: ”Neturei Karta opposed the establishment of and retain all opposition to the existence of the so-called “State of Israel”!”(2) Eikä järjestö ole ainoa, sionismia ja Israelia vastustavien juutalaisjärjestöjen lista on pitkä kuin rabbin parta (3).

On myös selvää, etteivät edes kaikki israelilaiset kannata sotatoimia Gazassa. Esimerkiksi ICIPP (The Israeli Council for Israeli-Palestinian Peace) ja Israelin kansa vastustaa väkivaltaisia toimia (4, 5). Juutalaisten, tai edes israelilaisten, kollektiivinen rankaisu ja syyllistäminen on siis vailla pohjaa.

Toisekseen jos sarjakuvan poliittinen viesti oli, että Israelin toimet ovat kuin natsi-Saksan aikoinaan, taisi sekin mennä ohi maalin ja lujaa. Miksi? Ilmeisesti Sami Aho ei ole tietoinen, että hänen käyttämänsä hakaristi on muinainen buddhalainen ja hindulainen rauhan symboli, joka myöhempinä aikoina profiloitui myös Suomen ilmavoimien tunnuksena. Koettaako Vihreä lanka viestittää, että Gazan kriisin takana ovatkin hindut ja Suomen ilmavoimat?"

Jos sarjakuvan tarkoitus oli naurattaa, niin se epäonnistui. Kömpelöt selitykset tyyliin "Kyseessä ei ole Daavidin tähti vaan Israelin lippu" naurattavat enemmän. Mielestäni on ikävää huomata miten kauas Vihreät ovat ajautuneet vanhoista hyvistä ajoista ympäristöpuolueena.

Valitsin 3. vaihtoehdon eli tapaus rinnastuu Muhammed-pilakuviin.

Tämä sen vuoksi että kyseinen piirros ei vaikuta yhtään sen parempaa huumoria osoittavalta kuin nuo muslimeihinkaan kohdistuneet pilapiirrokset, ja sen vuoksi että:

On tiettyjä kansoja joiden tekoja ja yleistä asennetta ei näemmä saa kritisoida minkäänlaisin piirroksin eikä huumorin keinoin ilman että he alkavat kirkua rasismista. Ainoa porukka jota saa parjata mielin määrin ovat ns. valkoihoiset, edustivat sitten mitä kansallisuutta hyvänsä. Tämä on typerää sillä arabimuslimit ja juutalaiset ovat aivan yhtä mainiosti valkoihoisia siinä missä eurooppalaisetkin. Millään kansalla ei mielestäni pitäisi olla mitään etuoikeutta olla kaiken arvostelun yläpuolella. On se kumma että ainoastaan jotkut tiedostavat "valkoihoiset" osaavat ylipäätään ollenkaan syyllistyä kansansa tekemisistä ollenkaan. Ne jotka voivat historiasta tai ihan vaikka omasta päästään osoittaa olleensa historian varrella jossakin vaiheessa altavastaajina saavat öykkäröidä miten hyvänsä.

Kuitenkaan nyky-Israelin väestöstä aina vain harvempi on keskitysleirin kauhut kokenut. Millä perusteella joku sanotaan vaikka 30-vuotias juippi kehtaa tulla sanomaan että häntä loukataan piirroksin, kun hän ei ole käynyt lähimaillakaan mitään keskitysleirejä, vaan on aina elänyt pullamössö suussa vanhempiensa silmäteränä?

Mutta tulipa mieleeni myös, hiphei, valkoisia kansoja joilla riittää lapsellista naristavaa: Jugoslaviassa jaksettiin muistella vuosisatoja(!) vanhoja vääryyksiä ja niistä itsensä hurmostilaan lietsottuaan revittiin syitä tappaa, riehua ja raiskata.

Ihmislaji on typerä laji jonka ns. suuret aivot menevät enimmäkseen hukkaan heti kun tulee politiikasta kyse.

Aikuiset ihmiset ottaisivat vastuun omista tekemisistään ja toimisivat niin ettei aihetta kritiikkiin ole, huumorinkaan keinoin!

Ei ole antiseminismia ja on rinnastettavissa Muhammed pilakuviin. Poliittisesta huumorista on molemmissa kysymys.

Turha tosiaan on siionistien huudella natsikortista, kun Israelin ministeri on julkisesti uhkaillut gazalaisia holokaustilla.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546

Israelin ja natsien rinnastaminen edustaa aika klassista antisemitismiä. Se kertoo myös vakavasta suhteellisuudentajun puutteesta.

Piirrokseen toki sisältyy ajatus Israelin toimien kritisoinnista, siten se on verrattavissa muhammed-pilapiirroksiin. Se on poliittinen kannanotto ja siten hyväksyttävää, vaikka osoittaakin aika matalaotsaista ajattelua.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Juutalaisten ja natsien rinnastaminen alkoi tietääkseni 1960-luvulla Neuvostoliiton mediassa 6-päiväisen sodan jälkeen. Leonid Brezhnev sanoi vuonna 1967: "Julmuuksissaan arabeja kohtaan israelilaiset jäljittelevät Hitlerin rikoksia."

Kaikki juutalaisia koskeva kirjallisuus Neuvostoliitossa oli valtion kontrolloimaa ja edusti valtion kantaa juutalaisiin. Antisionismi ei ollut vain teoriaa, vaan juutalaisia sorrettiin ja vainottiin hyvin ankarasti.

Viittaukset natsismiin jatkuivat systemaattisesti. Vuonna 1968 julkaistiin kirja "Beware Zionism", "Varokaa sionismia" (Juri Ivanov), jossa kuvattiin sionismia natsismin ideologiseksi perilliseksi.

Valitun kansan käsitteen väärinymmärrystä myös propagoitiin ja käytettiin perusteena juutalaisvihalle. Trofim Kichkon kirjassa "Juutalaisuus ja sionismi (1968)" kerrottiin mm. "Sovinistinen käsitys juutalaisista valittuna kansana...ja ajatus muiden kansojen hallitsemisesta...Sellaiset ajatukset istutettiin juutalaisiin ensin pappien ja myöhemmin rabbien toimesta...ja niitä levittävät nykyisin sionistit, jotka opettavat juutalaisia halveksumaan ja vihaamaan muita kansoja."

Neuvostoliiton propagandan seurauksena käsitys natsismin ja sionismin sukulaisuudesta levisi länsimaisen vasemmiston kielenkäyttöön. Suomessa ainakin Tiedonantaja tietääkseni levitti tätä propagandaa aktiivisesti. Arabimaissakin natsismin ja sionismin rinnastus on käytössä, mutta koska Hitler ja natsit eivät arabien keskuudessa koskaan ole olleet konnia vaan pikemminkin sankareita, ei vertauksella ole samanlaista kaikupohjaa kuin Euroopassa.

Se että tämä vanha antisemitismin muoto esiintyy nyt juuri Vihreässä Langassa, ja näköjään monissa vihreän aatteen kannattajissakin, kertoo omalta osaltaan Vihreän liikkeen äärivasemmistolaisista juurista.

Korpi
Jos sarjakuvan tarkoitus oli naurattaa, niin se epäonnistui. Kömpelöt selitykset tyyliin "Kyseessä ei ole Daavidin tähti vaan Israelin lippu" naurattavat enemmän. Mielestäni on ikävää huomata miten kauas Vihreät ovat ajautuneet vanhoista hyvistä ajoista ympäristöpuolueena.

Tässä on se kohua herättänyt kuva ja eipä tuo kyllä oikein Israelin lippulta näytä, tosin hakaristikään ei ole natsien käytämä hakaristi:

Siltikään en näe tuossa sarjakuvassa mitään pahaa. Rupeaa jo kyllästyttään tuo juutalaisten holokaustilla ja antiseminismillä ratsastaminen, varsinkin kun Isrealin ministeri itse uhkaili gazalaisia holokaustilla...

Kyllä Israelin valtiota pitää voida arvostella ja myös juutalaisten vastenmielistä uskontua saa ja pitääkin kritisoida. Huumoriahan tämä vain on ja loppujenlopuksi melko kesyä sellaista. Ei pidä aina olla niin herkkänahkainen.

mirab
Viime perjantain Vihreässä Langassa julkaistussa sarjakuvassa Israelin lipun kuusisakaraista Daavidin tähteä verrattiin hakaristiin ja symboleita epäiltiin serkuksiksi.

...Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Roni Smolar pitää sarjakuvaa juutalaisia loukkaavana klassisena antisemitisminä.

Vihreän langan päätoimittaja Elina Grundström torjuu syytökset.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009012 ... 6_uu.shtml

(Kaksiosainen äänestys, vastaa sekä antisemitismiä että Muhammedpiirros vastaavuutta koskeviin on/ei kysymyksiin)
Ketä kiinnostaa? Pilapiirroksista kun aletaan vauhkoamaan, tulee heti mieleen, että nyt osui aivan oikeaan paikkaan, kun noin alkavat älämölöämään.

Jos joku sanoo minua aivan tosissaan vaikka rasistiksi tjms. "pahaksi", ei minun tarvitse siihen edes kommentoida, koska minä tiedän totuuden ja jokainen jolla on silmät tai korvat pystyy hyvin nopeasti toteamaan, että väitteet on potaskaa.

Kuinka monta hamasin rakettia päätyy edes kohteeseensa? Taitaa olla israelilla aika hyvät puolustusjärjestelmät.

Oliko se koulu minkä israel pommitti?

Varmaan ihan hyviä äijiä siellä johdossa. Jumala varmaan käski pommittaa koulua. Seuraavaks sit sairaala...

mirab
Seuraa 
Viestejä3017
Ding Ding
Arabimaissakin natsismin ja sionismin rinnastus on käytössä, mutta koska Hitler ja natsit eivät arabien keskuudessa koskaan ole olleet konnia vaan pikemminkin sankareita, ei vertauksella ole samanlaista kaikupohjaa kuin Euroopassa.Jos natsit olisivat arabien sankareita miksi sionismin ja natsismin rinnastus olisi arabimaissa käytössä?

Jos yrität samalla sanoa, että kaikupohjan puute aiheuttaa sen, että rinnastus ei herätä innostusta, niin ehkäpä vain peittelet intoasi muslimien demonisointiin (omaa antisemitismiäsi) niin, että menet ajatuksissasi solmuun. Loogista on ajatella, että rinnastus on käytössä niin arabitkin pitävät natseja pahiksina tai sitten rinnastus ei ole käytössä.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Oho
Seuraa 
Viestejä2004
mirab

Jos natsit olisivat arabien sankareita miksi sionismin ja natsismin rinnastus olisi arabimaissa käytössä?
Tota kutsutaan kakun syömiseksi ja sen pitämiseksi. Eihän mikään takaa, ettei Natsismin ja Sionismin/Israelin rinnastusta tehdään paikallista väestöä vaan pikemminkin länsimaita ja niiden asukkaita varten. Ainakaan Mahmoud Abbas jonka Moskovassa hyväksytyn väitöskirjan oleellinen sisältö oli juutalaisten joukkotuhon vähättely tuskin pitää natseja kovin kummallisina rikollisina.

Oho
MrKAT

"Palestiinalaisia uhataan "holokaustilla"
29.2.2008 08:55 (Päivitetty 29.2.2008 11:07)
Löysä uhkaus on hiukan toista kuin 300 000 ihmisen rahtaus tuhottavaksi 4 kuukauden kuluessa. Noin 120 päivää 300 000 ihmistä, 2500 ihmistä päivässä ja toi touhu oli pelkkää harjottelua Birkenauta varten.

Tunnetun historian systemaattisimman ja kylmimmän kansanmurhan banalisointi on silkkaa typeryyttä eikä muuksi muutu.


Jaa että Stalinin puhdistukset ei ollu isompi asia kun natsien? Tuo väitetty 6milj. on vielä pientä mitä neuvostoliitossa tapahtu. Lue historiaa ennen kun vedät tommosia johtopäätöksiä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat