Seuraa 
Viestejä45973

Kuka ryhtyy roolipelishakkiin minua vastaan?
Alussa voidaan ostaa 100 eurolla nappuloille vermeitä...

On ensiapulaukkua, jolla saadaan aikaiseksi haamunappi, kun nappulasi lyönyt nappi siirtyy pois lyönti paikalta, ensiapulaukku maksaa 6 euroa... Nappulasta tulee kuitenkin terroristi, sellainen joka tekee itsemurhan, vaikka hyökkäisikin ensin, tai jos sen kimppuun hyökätään...

10 eurolla saat kilven sotilaille vaikkapa ratsu-ritaria vastaan, tai muserrussuoja tornia vastaan... Sotilaalle voi ostaa rippiristin tai muun symbolin, ilkeää Velhotarta vastaan...

30 eurolla saat ratsuritarille sellaisen miekan joka läpäisee tuollaisenkin puolustuksen... Kerran käytettyä ratsuritarin miekasta tulee kuitenkin tavallinen miekka, sillä se kuluu käytössä...
30 eurolla saat myös lähetille/papille suojauksen, raamatun tai matikan kirjan...

Daamille saa sotilasta, tornia, lähettiä tai/ja ratsua vastaan suojuksen 80 eurolla... Samainen 6 euron ensiapulaukku toimii tässäkin!

Muutamalle napille alussa, ja pelin edetessä voi voitoista tai tappioista saada muutaman kymmentä euroa rahaa... Nappulan varustaminen kesken ottelun veisi aikaa yhden siirron.

Tämä on roolipeliä, paitsi ettei käytetä noppia!

1. siirtoni: Ostan 15 ensiapulaukkua, en kuninkaalle...

Kuka ryhtyy taisteluun?

Kommentit (13)

Jos haluaa salata siirtonsa se tapahtuu vain sanomalla: PASSAUS!

Mutta vastustajan etukäteisvakoilukin vie yhden siirron aikaa! Suojukset ja aseet kuluvat käytössä, ja niinpä niistä tulee tavallisia aseita ja hyökkääjälle voimattomia, jos niitä käytetään kerran... Jos voittaa paljon rahaa/credit-pisteitä, voi ostaa sellaisia suojauksia ja miekkoja, jotka läpäisevät halvimman suojan kerralla!

Taistelkaamme henkiolennoilla, älkäämme taisteleko liharuumiilla! Mutta toki laki on sama sielläkin, hävinnyt nappi, jos puolustautuu, eikä ole suojauksia, eikä kyseessä ole haamuterroisti poistetaan laudalta pelin loppuajaksi, ellei käytetä ensiapua, vastustajan napin siirryttyä pois paikalta...

Sellainen shakki OLISI TODELLISTA! Kohta napit alkavat KIRJAIMELLISESTI ELÄÄ!

Mutta toki vanhassa shakissakin on vähän saman tapaisia kikkoja: Jos toinen on köyhä, ei HÄN EHDI nähdä kaikkia siirtoja riittävän tarkaan, mikä kyllä onkin vaikeaa... Periaatteessa jos miettimisaikaa on yli 1000 sekuntia, kaikki vaihtoehdot MELKEIN joka siirrosta ja vastasiirrosta käydään läpi! Jos on valmis kone päässä - sillä ehdolla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

eniten suosiota lienee saavuttanut "satuversio" lienee neljän pelaajan shakki noin puolella materiaalilla...muistaakseni ilman kuningattaria. mutta omaa pelaajakuntaa se ei tietääkseni ole saavuttanut...lähinnä shakinpelaajien ajanvietettä "vaihtelu virkistää" periaatteella...sitten on tietenkin ns tandemi jota pelataan relaamismielessä turnausten lomassa.

tottakai se on satuversio.SHAKKI ON KAHDEN PELAAJAN KAMPPAILUPELI! kaikki muunnokset ovat satua...tandem mm on kahden parin peliä jossa pelikaverilla on eri väri kuin itsellä ja vastustajalta lyödyt nappulat annetaan parille "laskuvarjomiehistöksi". lisäksi olen kuullut satuversiosta jossa daamilla on myös ratsun ominaisuus.

sakkimies
tottakai se on satuversio.Intän nyt vielä sen verran, että ei pienet muutokset tee shakista satua, ei minkään muunkaan lajin kohdalla. Jos jalkapalloa pelattaisiin 11 pelaajan sijaan vaikka kuudella, ei se olisi satua, vaan ihan jalkapalloa eri pelaajamäärällä.

no joo... lienee tulkinnallinen kysymys...mutta kolmen pelaajan shakki muuttaa jo melkoisesti olemassaolevia strategisia lainalaisuuksia sekä avausteoriaa. kolmen pelaajan shakki on luonteeltaan aivan erilainen kuin kahden kamppailua oleva normaali kilpailushakki. satua se on myös siinä mielessä että sillä ei ole ollut eikä tule olemaan minkäänlaisia mahdollisuuksia haastaa nykymuodossa pelattavaa shakkia.

sakkimies
Joskus shakkiharrastuksissani törmäsin ns. Fisher -shakkiin. Enpä enää siitä muuta muista kuin nimen.
Mikä siinä on olennaista? Mikä sen harrastuksen tämän hetkinen tilanne on?
Katsoin Wikiäkin asiasta. Olikin siinä kyllä siitäkin, mutta suppeaa kuin uskovaisten ajatus.

just...eräänlainen satuversio sekin ....tai ehkei oikeastaan....upseerien asema arvotaan pelin alussa....nimi on muuten Ficher Random...turnauksessa upseerien asema arvotaan uudestaan joka kierroksella. avausteorian merkitys katoaa mutta viimeistään noin 20 siirron kuluttua on laudalla melko normaali shakkiasema....jonka jälkeen vahvimmat pelaajat korjaavat potin joka tapauksessa. tämäkään versio ei ole saanut kummempaa asemaa shakkimaailmassa...jonkinverran turnauksia on järjestetty lähinnä vaihtelu ja virkistysmielessä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat