Seuraa 
Viestejä13176

Tarvinko valokuituun kuitumuuntimen ja siihen kuitumuuntimen päähän langattoman tukiaseman.

Kun haluan että internetti toimii tarpeeksi nopeasti. Tehot nopeudesta katoaa johonkin.

Toki internetti pitää olla ilman johtoja.

Tietääkö kukaan mikä tämä kuitumuunnin on? Olen ymmärtänyt että kuitumuunnin muuttaa singnaalia sillain että se toimii. Nyt ei muuta mitään, kun ei ole ja tehot on johonkin kadonnut.

Aina alle suositusnopeuksien toimii kuitenkin.

Sivut

Kommentit (26)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
tiäremiäs
Pitääkö valokaapeli olla suoraan koneeseen?No jos yli gigabitin nopeuksia halutaan, niin tarvitsee... Muutoin riittää aivan hyvin tavallinen kupari-ethernet.

Mutta yleisesti kuitu liitetään johonkin reitittimeen tai muuhun vastaavaan (=kuitumuunnin), josta sitten verkko jatkuu CAT5/6 johdotuksia pitkin tietokoneeseen tai muihin verkkoa tarvitseviin laitteisiin.

malware ja virukset ovat pääsyypää jos yhteys on alkanut takkuilemaan eikä aiemmin ole sitä tehnyt. Käyttiksen uudelleenasennus auttaa yleensä myös.

Et oikein mitenkän jos yrität käyttää nettiä langattomana.

Wlan verkot toimivat käytännössä reilusti pienemmällä datanopeudella kuin mitä paketin kyljessä lukee. 53 Mbit/s langattomalle verkolle tyypillinen nopeus on 9 - 15 Mbit/s.

En tiedä mistä johtuu, mutta näin on käytännössä tullut todettua. Yksikään "uuden sukupolven" langaton verkko ei ole vielä toiminut täydellä nopeudella kun olen koettanut. Todennäköisesti syypää on langattoman reitittimen surkea prosessori tai huono häiriönsieto, tai sitten ne langattomat kortit mitä kuluttajille myydään ovat sekundatavaraa.

Vanhat A tai B verkot sensijaan ovat toimineet tasan niin nopeaan kun on luvattu. Saas nähdä miten käy uuden N tyypin standardin.

Vierailija

Se sinun langaton tukiasemasi on paljon hitaampi kuin kupari-Ethernet. Internet-yhteys on luultavasti vielä sitäkin hitaampi. Ei ole mitään järkeä käyttää valokaapelia WLAN-tukiaseman ja ADSL-sovittimen välissä.

Armitage
malware ja virukset ovat pääsyypää jos yhteys on alkanut takkuilemaan eikä aiemmin ole sitä tehnyt. Käyttiksen uudelleenasennus auttaa yleensä myös.

Olisiko syytä kysyä henkilön käytössä olevast käyttöjärjestelmästä ensin, ennen kuin puutaheinää heittelee?

ilaiho
Ei ole mitään järkeä käyttää valokaapelia WLAN-tukiaseman ja ADSL-sovittimen välissä.
On järkeä, jos laitteiden etäisyys toisistaan on yli 100m.

Jos ketjun aloittaja voisi kertoa, kuinka nopea yhteys palveluntarjoajalta on hankittu, voitaisiin spekuloida lisää. Epäilen että mainittu 100Mbps on verkkokortin ilmoittama maksiminopeus.

ilesoft
Epäilen että mainittu 100Mbps on verkkokortin ilmoittama maksiminopeus.
Kaikkea voi epäillä. Mutta satanen vaan on tätä päivää. Mulla satanen toimii oikein mainiosti.

Veikko

Wlan verkot toimivat käytännössä reilusti pienemmällä datanopeudella kuin mitä paketin kyljessä lukee. 53 Mbit/s langattomalle verkolle tyypillinen nopeus on 9 - 15 Mbit/s.
En ole juuri kokeillut wlanin maksiminopeutta mutta tiedän että mixed mode tiputtaa poikkeuksetta nopeuksia. Siksi laatutukareissa onkin useampi radio. Luulisin kyllä että kovempiin lukuihin päästään G-standardilla.

Itselläni on kyllä sama tilanne, 100mbit on yhteyden nimellisnopeus mutta käytännössä se vaikuttaa olevan rajoitettu 30mbit/s vuorokauden ajasta riippumatta. Olen testannut muun muassa funetilta, muista nopeista kotimaisista lähteistä sekä ficoran mittarilla.

Operaattorina siis Sonera. Toisaalta mielestäni yhteys on niin mielettömän edullinen että olisi hullua valittaa. Palvelukin kun on ollut todella hyvää.

Valokuitu-kaapelin valmistaminen(olen työtön, opiskelija-mikrotukihenkiö, poika(4.), Isä. (5.)) ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu, jos ei muistanut työntää lankoja ihan sen kirkkaan kappaleen sisään! Käykää amis, niin saatte tite-linjalla testata ja tehdä valokaapeleita! Vedonpoistajakin on syytä pistää!

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176

Soneralta olen 100 megabittisen internetyhteyden tilannut.

Valokuitua pitkin yhteys tulee hattuhyllylle eteiseen.

maksaa muistaakseni 40 euroa kuukaudessa.

Olisi kuitenkin kiva tietää miksei ole niin nopea kun markkinoitiin. En uskokkaan että ihmiset siellä Sonerassa huijaa. Lähinä epäilenkin että tekniikka ei anna myöten.

Jaa-a, veikkaisin ettei sitä hattuhyllyllä vielä rajoiteta mutta tuskin kukaan muu osaa tuohon vastata kuin soneran edustaja. Olisihan tuo sellainen ihan mukava tietää -tieto, mutta ei niin paljo kiinnosta että jaksaisin soittelemaan lähteä

tiäremiäs
Olisi kuitenkin kiva tietää miksei ole niin nopea kun markkinoitiin. En uskokkaan että ihmiset siellä Sonerassa huijaa. Lähinä epäilenkin että tekniikka ei anna myöten.Se, että hankit 100-megaisen yhteyden, ei tietenkään tarkoita sitä, että sieltä putoaa putki punaisena mistä tahansa sitä bittiä...

Eli jos yrität ladata jotain tiedostoa jostakin, niin se tuskin tulee tuutin täydeltä. Eri asia on sitten esimerkiksi Soneran omat palvelimet sen runkoverkossa, ja sekä useat muut kotimaiset palveluntarjoajien rukoverkossa kiinni olevat palvelimet. Sieltä useimmiten tiedostot liikahtavat vikkelämmin.

Nopeutta voi koeponnistaa vaikkapa lataamalla ensiksi Soneran omilta palvelimilta joitakin isoja tiedostoja. Toinen vaihtoehto on kokeilla http://www.speedtest.net/

Ulkomaisilta palvelimilta harvoin tulee tuolla 100 megan vauhdilla.

Tämä on kyllä jostain muusta kiinni selkeästi. Torrenttikin rajoittuu tuohon tasan samaan lukuun, kiihdyttää nopeasti juurikin tuonne samoille tienoille ja sitten hyppelehtii 3.5-3.7 Mt/s. Todennäköisesti ei ihan asiakaspäässä mutta kuitenkin väittäisin että samalla paikkakunnalla. Saattaa olla sellainenkin asia että paikallisen operaattorin politiikka liittyy asiaan jollain tavalla.

Mahtaisko rungossa olla kuormantasaaja, joka ei anna yhdelle käyttäjälle enempää kuin esim. kolmasosan satasesta kaistasta.

Nopeustestit saattaa olla huonoja noin nopean yhteyden testaamiselle, kun lähettävän serverin kaista ei edes välttämättä riitä.

aes
Seuraa 
Viestejä173
tiäremiäs
Pitääkö välissä olla kuitumuunnin vai onko kuitu jo muuntimessa kiinni. Eikö kukaan ihminen osaa vastata?Kuitu on muuntimessa kiinni, kun kerran toimii. Ellei olisi, nettiyhteytesi ei toimisi edes hitaasti.

Luultavasti yhteys ei myöskään tule kuitua pitkin sinne hattuhyllylle asti vaan talojakamoon, jossa se siirretään kupariverkkoon juurikin tuolla kuitumuuntimella. Valokuitu on herkkä rikkoutumiselle ja roskille, joten sitä päätä ei kannata antaa asiakkaan räplättäväksi ollenkaan... Näkemättä en tietenkään vanno, että näin olisi tässä tapauksessa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat