Seuraa 
Viestejä8692

Aamun HS:ssä kerrottiin taas kerran huononnettavan ikärasismin uhrien asemaa nostamalla ns. eläkeputken ikää ja suunnittelemalla eläkeiän korottamista entisestään. Teot ja suunnitelmat osoittavat kuinka kyvyttömiä ongelman edessä ollaan. Tulee mieleen hallituksen toimet, siis saamattomuus ja kyvyttömyys, ennen 90-luvun suurta lamaa.

Tehdyt toimenpiteet ainoastaan lisäävät eriavoisuutta, köyhyyttä ja ongelmia. Ne eivät vaikuta töistä poistumisiän nousuun, mutta ne vaikuttavat verorahoista palkkansa saavien virkamiesten töissäoloajan pidentymiseen ja sitä kautta ongelmien korostumiseen entisestäänkin. Suunnitelmia väsäävillä korkeilla virkamiehillä ja hampaattomalla ammattiyhdistyksellä on pallo totaalisesti hukassa, tai sitten syynä tähän järjettömyyteen on pelkkä omanedun tavoittelu. Ikävää, koska ongelmat kasaantuvat tulevaisuuteen. Siinä vaiheessa sitten onkin helppo tehdä päätöksiä, koska vaihtoehtoja ei enää ole.

Kommentit (4)

kairamo
Seuraa 
Viestejä1517

Onneksi Valtion taloudellinen tutkimuskeskus (VATT) on tutkinut asiaa ja toteaa tutkimuspäällikön sanoin:

http://nettitv.mtv3.fi/nettitv_uutiset/ ... 441#155441

- Nuori töihin jolla on elämä edessä. Mun ikäiset joutaa reserviin.
- Hyväkuntoinen 70-kymppinen työhaluinen voi hyvin tehdä työtä, jos pystyy.

Eli: Nuoret töihin ja vanhemmat eläkkeelle... eiku... 70-kymppiset sittenkin töitä jatkamaan... vai miten se nyt oli...

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur.
(Axel Oxenstierna)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
tiäremiäs
Eläkerahaa ei riitä kaikille edes nykyään.

Itse olen 23-vuotias ja en usko että jään koskaan eläkkeelle.

Eläkeikää ei tunneta enään siinä merkityksessä mitä se tänä päivänänä on.
Olet oikeassa, mutta ongelman ydin onkin järjestelyjen epätasa-arvo. Toiset saavat 20 vuoden pääästäkin hyvän eläkkeen, toiset putoavat "kansaneläkkeelle". Nyt eläkkeelle jääviä, kuten itseni tuo ongelma ei merkittävästi koske.

Kaukanahan se tuossa iässä näyttää olevan. Viestini sanoma on se, että nuorten kannattaa nyt jo huomioida millaisen elintason haluaa aikanaan eläkkeellä, sitä ei valtio pysty takaamaan näiden päätösten seurauksena.

Näytti jo joku paikallisradio ehtineen kysyä kansalaisten mielipidettä asiasta so. eläkeiän nostosta. Vankkumaton tuomio prosentein 82 - 18 hankkeelle tuli. Vaan mitäpä se nykyisessä kansanvallassa painaa. Kun nykyiset päättäjät ovat omat etunsa peranneet siirtymäaikoineen, muusta viis. On se niin inhimillistä...
Toisaalta pitkässä juoksussa asia on aivan ymmärrettävä ja oikeastaan pelkkää yksinkertaista matematiikkaa. Jokainen sukupolvi saa nauttia yhteisestä hyvästä suunnilleen yhtä paljon. Suuret ikäluokat elivät lapsuuden ja nuoruuden köyhyydessä ja saavat nyt elämänsä ehtoopuolella kohtuullisen eläkkeen. Nuoremmat sukupolvet ovat eläneet yhteiskunnan turvaaman elämän alkutaipaleen neuvoloineen, lapsilisineen, asumistukineen, opintorahoineen, työttömyysturvineen...ja joutuvat siitä maksamaan mm. huonommilla eläke-eduilla. Mene tiedä, mikä on oikein ja oikeudenmukaista?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat