Seuraa 
Viestejä45973

Itse olen ajatellut lopettaa värjäämisen, saatuani allergisia oireita hiusväristä. Eilisen " Projektina keho" -ohjelman mukaan 90 prosenttia suomalaisnaisista värjää hiuksiaan, joten jos niihin liittyy enemmänkin terveyshaittoja, riskit koskettavat isoa ihmisryhmää. Kuluttujavirasto on listannut hiusvärien haitallisia aineita:

http://www.kuluttajavirasto.fi/Page/d70 ... a6827.aspx

Hennavärit eivät välttämättä ole sen terveellisempiä, ainakaan synteettinen Lawsone henna, jonka tiedetään olevan syötynä myrkyllinen, ja aiheuttavan mahdollisesti syöpää. EU:ssa epäillään syöpää aiheuttavan myös luonnonhennan.

Harmi vaan, ettei kaikkien hiusten väri ole luonnostaan kaunis.

http://www.ess.fi/?article=51143

Sivut

Kommentit (75)

Mielestäni miesten hiustenvärjäys on suhteellisen hintahtavaa, tai toimintaa harjoittavalla yksilöllä on kohtuullisen vakavia ongelmia minäkuvansa kanssa.

Toisaalta jos nykymaailmaa ajatellaan jossa elämme, niin jos värjäyksellä saat jotain hyötyä [sehän on nykyinen tavoite kaikilla elämänalueilla], niin mikäs siinä. Itse halveksun miehiä jotka ko. toimintaa harjoittavat.

Joskus kakarana hennasin ja blondasin. Sitten silloinen työkaveri sanoi, että punaväriä tarvii vain sellanen joka ei ole muuten persoonallinen. Vinkkinä mulla?

On jäänyt kaikkinainen mallaaminen ja permanenttaaminen. Väriä tulee pikku hiljaa, hius hiukselta kaunista hopeaa. Jee

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä se aika rasittavaa touhua on; kohdallani ollut ehkä sellaista sorttia kerta per 5 v ja aina myöhemmin kaduttaa. Hiukset menevät kemiallisista käsittelyistä niin rutikuiviksi että talvella sitä sähköistä pehkoa ei kestä Erkkikään. Pesussa taasen koko pehko takkuuntuu yhdeksi raskaaksi klöntiksi niskaan, eikä siitä meinaa lähteä edes kaikki shampoo pois, kun jokainen hiussuomu on auki, eikä mene kiinni vaikka mitä öljyjä läträisi.

Tämän takia ilmeisesti tulen taas lähiaikoina pätkäyttämään pitkän tukkani. Keski-ikäisellä naisella pitkä tukka on aika harvinainen ilmiö ja haluaisin pitää siitä kiinni, koska haluan olla vastarannan kiiski. Siksi tulen jatkossa kasvattamaan aina uudestaan pitkän tukan - siihen asti että taas tulee joku syy leikkauttaa se. Tällä kertaa ajattelin ihan polkkatukkaa leukaan ulottuvana.

Kuitenkaan oma hiustenvärini ei ole erityisen hirveäkään, sitä vain kyllästyy näyttämään aina samalta. Jos olisi kunnolla pätäkkää niin hankkisin huvikseni laadukkaita erivärisiä ja eripituisia peruukkeja.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Ennen värjäsin, kun tää mun luonnollinen väri on aika surkee. Kävin parturissa värjäämässä. Aika kallista puuhaa. Seuraavaksi joskus kun seuraavan kerran värjään hiuksiani, niin aijon värjätä ite. Ei nytten vaan jaksa värjätä ei kiinnosta oikeen kun se on ihan turhaa. Ei jaksa naikkosiakaan ettiä. Ja elän piilossa , niin ei tarvitse nähdä itseänsäkkään paljoon, niin ei kannata tuhlata 10 euroa väriin.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Kaupan värit ovat aikalailla sitä sun tätä. Punainen väri saattaa haalistua likaisen keltaiseksi, ja sitten kun yrität poistaa väriä niin meinaa lähteä tukkakin. Jos hiukset ovat huonokuntoiset, väri saattaa tulla laikukkaaksi.

Kampaamossa väitettiin että ns. kevytvärit ovat pahempia kuin kestovärit, koska kevytvärit juuri käyttäytyvät ihan miten sattuu ja sitten niistä ei pääse eroon, tai tulee niitä ihmeellisiä rumia sävyjä. Ilmeisesti saavat kestovärinkin helpommin siellä kampaamossa pois.

Tumma tukka vaalennettuna ei mielestäni ole kauhean ruma vaikka tummaa juurikasvua tuleekin, mutta jos värjää vaalean tukan mustaksi, niin juurikasvu ollessaan vaaleaa saa ihmisen näyttämään siltä kuin päälaella olisi jotain pälvikaljua (kun mustaa puuttuu). En suosittele. Mutta kunnon goottihan tietenkin jaksaa sitä juurikasvua värjätä...

Pokasaha
Seuraa 
Viestejä1473

Tyttäremme tytär kehotti minua taannoin värjäämään harmaantuvat hiukseni mustaksi, tai ainakin osan niistä.
Suoritan osavärjäyksen heti kunhan olen saanut päätettyä, kumman niistä värjään.

Kansakunta joka kieltää historiansa, häviää maailmankartalta.
Pokasaha

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

Mä värjään mun tukkaa joskus. Luonnostaan mulla on tumman ruskeat, melkein mustat hiukset ja hyvä, tasainen väri. Mutta joskus vedän ihan koko mustaksi. Passaa mulle ihan hyvin. Juurikasvukaan ei erotu. Mulla värjäys monesti saa hiuslaadun tuntumaan paremmalta. Nimenomaan tuntumaan, tuskin se oikeasti hiuslaatua parantaa. Mukava saada joskus pari astetta vaihtelua.

Sillon kun olin teinix-punkkari niin mulla oli neonvihree keesi

Hämmentää.

Tummissa väreissähän ei liene niitä vaalennusväreihin käytettäviä myrkkyjä jotka ovat se varsinainen syypää hiusten hapertumiseen ja sähköistymiseen. Minunkin hiukseni näyttivät todella hyväkuntoisilta mustaksi värjättynä, mutta pää kyllä hikoili kesällä enemmän...

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Qadesha
Tummissa väreissähän ei liene niitä vaalennusväreihin käytettäviä myrkkyjä jotka ovat se varsinainen syypää hiusten hapertumiseen ja sähköistymiseen. Minunkin hiukseni näyttivät todella hyväkuntoisilta mustaksi värjättynä, mutta pää kyllä hikoili kesällä enemmän...


Nii joo. Vaalennusaineet on rankempia kuin tummennusaineet. Nyt tarvittais joku kemisti selvittämään että miksi näin on? Hikoilua en ole huomannut. Kai se on tottumiskysymys kun ikänsä on mustapää ollut...

Hämmentää.

hcesar
Seuraa 
Viestejä13039

Kerran olen värjänyt, ja se kerta meni hongikkoon niin että rytisi. Mulla on ollut aika vaalea tukka, varsinkin kesäisin auringon polttamana. Joskus parikymppisenä oli kova into kokeilla, miltä näyttäisi ihan musta tukka. Onneksi älysin ajoittaa värjäyksen reilu viikon Roskilden reissuun, niin ei juuri tutut näkisi, jos värjäys vaikka sattuisi menemään pieleen.

Ostin väriä ihan perus elintarvikekaupasta ja kaikkein lähinnä mustaa oli värisävy "musta kirsikka". Musta tosiaan, päästä tuli ihan violetti. Onneksi lähdin Roskildeen sellaisessa hörhöporukassa, että sovin hyvin sekaan. Aluksi ihmetytti, kun kaikenlaiset punkkihippikettutyttö-tyypit tuli niin luontevasti jutteleen, ihan kuin oltaisi samaa jengiä oltu. Värin piti kestää muistaakseni kymmenen pesua, mutta kyllä sitä oli jäljellä vielä kuukauden päästäkin.

En ole ikinä värjännyt - enkä värjää - omia hiuksiani, enkä ole koskaan täysin ymmärtänyt niitä, jotka sitä harrastavat. Naisten kohdalla sen vielä jotenkin ymmärtää luontaisen turhamaisuuden takia, mutta mielestäni naisten hiukset ovat kauneimmillaan ihan sellaisinaan. Sama ylenpalttisen meikkauksen suhteen - ei nuori nainen meikkiä kaipaa.

Oma vaaleanruskea kuontaloni on pääosin luonnontilassa. Jotakin jakausta yritän siihen vetää, mutta lyhyissä hiuksissa ei sekään kauaa kestä. Parran ajan, jos sänki alkaa näkyä.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
asdf
"musta kirsikka".

Nämä mustat kirsikat ja tummat luumut ovat mustia värejä, jotka valossa, eritoten auringon valossa heijastavat tumman punaista tai violettia. Mustan tukaan saa ostamalla väripaketin, jossa lukee pelkkä musta.

Hämmentää.

Heikko kohtani. Ehkä se on huono itsetunto? Joku mielialahäiriöisyys ihan mitä vaan. Ihan kaikesta ei ota tolkkua. Värjätty on ja tummasta vaaleaan, vaaleasta tummaan. Voi olla impulsiivisuuttakin?
Tai sitten ammattitauti?
Lapsuuden harrastuksesta "tyttöjen käsityöt" tuli ammatti. Vaatteiden suunnittelun ja valmistuksen parissa, kuin myös harrastelut teatteri ja improvisaatiokuvioissa, ehkä jonkinlainen luova hulluus osittain vaikuttaneet oman itsen esineellistämiseen? Vai oisko vaan sitä että oon autisminkirjoinen ja sitäkautta senverran pihalla ettei ole vieläkään valjennut miten vois olla ihmisenä "luonnollinen"??? Ihmisethän on kulttuuriolentoja. Ihmisillä on kaikenlaista rituaalikäyttäytymistä. Ehkä n.½ ihmisen käytöksestä ei selity millään helposti näkyvällä syyllä. Ja miten vois selittyä kun monet elämetkin rituaalikäyttäytyy?

Mietityttäähän se että aiheuttaako värianeet syöpää?
Vastikään lopettamani tupakointi on osoittautunut hyväksi valinnaksi. Pelkokerroin alkoi kasvaa vaihdevuosioireilun lisääntyessä ja estrogeenikorvaushoidon mukaantulo vain on lisännyt ennalta arvaamattomia vaikutuksia.

Väriaineiden laadun luulis parantuneen mutta viimeisimmän ostamani väriainepaketin ohjepaperin avaaminen suorastaan säikytti!

Harmaa mun tukkani jo alkaa olla. Aika nätti.
Ei mie taia värjätä..
Taidan ottaa koneen käteen ja vetää vaan siiliks. Ei sitä tässä iässä enää kudokset uudistu niin nopsaan kuin nuorena ja pitää vanhan radikaalin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja opetella konservatiiviksi ettei elinaika lyhene turhamaisuuden takia.

Voihan sitä käyttää erivärisiä hattuja!

Eipä kyllä kaikilta oo lähtenyt henki ennenaikojaan tai edes syöpän eivät ole sairastuneet hisvärien takia tai permanenttiaineiden..

Marimekon toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen

Tanssialan yrittäjä Aira Samulin

Lenita Airisto.. hm.. jonka taso on yhä samaa kuin nuorena..
ennen

nyt

Presidenttimme,

jolla hänelläkään tuskin on ongelmia olla persoonallinen.

Jaapajaapa..
Haiskahtaa jälleen elintapatutkimus syöpäkorrelaatioin hiukan liikaa politiikalle ja uskonnolle. Taitaa olla aimo annos sukupolien välistä kuiluakin mukana? Kansallisaatetta, luokka-arvoja.. ties mitä?

Ollakko..?

Vai eikö olla..?

Ennen värjäysbuumia on ollut naisilla permanenttibuumi ja esmes mun vanha äitini on permanentannut hiuksiaan tietääkseni siitä asti kun nuornalikkana ansiotöihin pääsi ja koko ikänsä, n. 5 - 6 kertaa vuodessa ja yhä vaan vaikka ikää on jo 77v. eikä loppua näy. Minä niitä aika usein teen ja puljaan ammoniakkien kanssa.

Tapauskohtaista onko kuka millekin yliherkkä.
Enemmistö nykymummuista kuitenkin on aika sietokykyisiä kaikenlaisille kemikaaleille. Jos on syntynyt apauttia 1020 - 30 luvuilla niin siinä on ehtinyt altistua vaikka mille. Tuon ikäiset on sitä permanennttisukupolvea. Mun äite on kertonut että nuoruudessaan kun kihara hiusmuoti alkoi niin kikkaroita väännettiin hellakoukulla aluksi. Hellanpesästä hiili kulmakarvojen korostamiseen ja hiihtoladun merkkaukseen käytetystä kreppipaperista punaa poskiin..

Vaikka Sarasvuo on mulle melki kuin kirosana positiivaribisnesideologioineen, niin iloinen elämänasenne, se ettei stressaa ylettömästi kaikella mahdollisella, että uskaltaa nauttia elämästään, ei uhriudu ehdointahdoin, ei noudata jotain dogmeja edes "luonnollisesta" tiukkapipoisesti.. uskaltaa olla kohtuullinenkin, sellainen kait se kantaa elämässä. Ja tietenkin myös tuuri.

Tolkutonta viinanjuontia, ryyppäämistä, rellestämistä, huimausaineilua, .. mutta kait myös himourheilua, douppingia.. ihan mitä vaan tolkuttomuuksia pitää säännöstellä..

Kempsutuotteet ulkoisesti käytettynä tokko niin myjkyllisiä voi olla kuin mitä on sisäisesti nautitut?
Oman ikäiseni vanhuksoituvat ovat "iloisen" -70-luvun nuoria. Kostean.. ja tupakoitiinhan me paljon, harrastettiin ajan henkeen irtosuhteita ja itteeni kyllä mietityttä että onkohan taas tutkittu jotakin niin ettei ole ruksattu: tupakoi, ryyppää säännöllisesti.. potee masennusta, on yksinäinen.. ?

Mä en usko mitään näitä nyky"tutkimuksia", joita tulee kuin liukuhihnalta ja ne haisee niin uskonnolle ja politiikalle että siitä saa syövän kun stressaa mokoma..

deepndark
Seuraa 
Viestejä2652
eppu55
Mielestäni miesten hiustenvärjäys on suhteellisen hintahtavaa, tai toimintaa harjoittavalla yksilöllä on kohtuullisen vakavia ongelmia minäkuvansa kanssa.

Toisaalta jos nykymaailmaa ajatellaan jossa elämme, niin jos värjäyksellä saat jotain hyötyä [sehän on nykyinen tavoite kaikilla elämänalueilla], niin mikäs siinä. Itse halveksun miehiä jotka ko. toimintaa harjoittavat.
Ei siinä mitään hintahtavaa ole mutta sun typerä näkemys kylläkin erittäin retaardi.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

väläys
Voiko hiustenväriin vaikuttaa muuten kuin väriaineilla? Esim. ruokavalio?En ole sata varma, mutta mulla alko hiukset harmaantumaan 24 vuotiaana. Nyt ne on taas alkanut tummentumaan vaikka harmaat ne edelleenkin on. Ruokavalio ja elämäntavat saattaa jonkin verran vaikuttaa.

Itse olen vastauksia löytämättä ihmetellyt usein mistä harmaantuminen johtuu.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat