Seuraa 
Viestejä45973

No niin tässä vähän spekuloitavaa ihmisille. Oma mielipiteeni on että maailmasta saataisiin parempi paikka jos naisia olisi enemmän tärkeissä johtotehtävissä. Tuo otsikkoni on tahallaan kärjistetty esitys jotta saataisiin keskustelua aikaiseksi.

Sivut

Kommentit (54)

Luultavasti olisi ainakin vähemmän sotia.

(Jos ajatellaan, että yleisesti eläinten joukossa koiraat ovat agressiivisempia ja niillä on vaistomainen tarve valloittaa suurempia ja parempia reviireitä. )

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisella korvallani kuullussa uutisessa ei sen seikkaperäisemmin kerrottu asiasta. Todettiinpahan vain tuo jo kirjoittamani väite. SInänsä harmi, sillä olisi olllut mielenkiintoista tietää aiheesta enemmän. Toisaalta tämän väitteen naisten julmuudesta olen kuullut aiemminkin, silloin artikkelissa oli myös esimerkkitapaus.

jk. Nämä esimerkkitapaukset ovat sellaista tirkistelynhaluista mässäilyä, joten en katsonut aiheelliseksi kirjoittaa sitä tähän.

Jos vallassa olevat miehet korvattaisiin ehdoin tahdoin naisilla vain sen vuoksi että saataisiin naiset valtaan, niin voimakkain rationaalisin perustein voisin väittää että maailma olisi huonommissa käsissä...

Koska valtaan pääsevät länsimaissa lähes poikkeuksetta he ketkä ovat tehtäviinsä sopivimmat eli viisaita, kovalla työllä uransa luoneet ja hyvin erilaisten ihmisten kanssa toimeentulevia. Jos sukupuolijakauma ei tämän perusteella mene tasan niinkuin pilvilinnoihin uskovat niin ehkä silloin toisen sukupuolen edustajista ei vain löydy tarpeeksi kyvykkäitä yksilöitä näillä ominaisuuksilla.

EDIT: Eli äänestin että nykyinen tilanne on hyvä, koska parhaimmat ominaisuudet omaavat yksilöt ovat niin korkealla kuin rahkeet riittävät.

FAktaa on, että sukupuolista nainen on se narsistisempi tapaus. Suuri (kenties sairaalloinen) narsismi yhdistettynä vallanhimoon on harvoin saanut ihmisestä hyvyyttä ja pyyteettömyyttä esiin.

tintti
Hmmm. Olivatko Margaret Tatcher, Katariina Suuri ja kuningatar Elizabeth I rauhanomaisia?
Ota huomioon että mainitsemasi henkilöt omaksuivat miehiset hallintatavat ehkä Tatcheria lukuunottamatta. Historiallisen kontekstin huomioon ottaen varsin viisas menettely tapa. Esim kuningatar Elizabethin aikaisessa englannissa oli tapana poistaa ongelmallisia asioita väkivaltaisesti. Elizabeth joutui muistaakseni toimimaan kuten toimi koska häntä vastaan juoniteltiin omien sukulaisten toimesta ja oli moneen kertaan vaarassa joutua teloitetuksi itse. Ongelmana on se että ne naiset jotka ovat olleet ja ovat nykyisin johtoasemassa ovat päätyneet siihen "miesmäisin" keinoin ja heiltä odotetaan miesten hallitsemassa yhteiskunnassa tietynlaista käytöstä.

Echi
Ota huomioon että mainitsemasi henkilöt omaksuivat miehiset hallintatavat ehkä Tatcheria lukuunottamatta. Historiallisen kontekstin huomioon ottaen varsin viisas menettely tapa. Esim kuningatar Elizabethin aikaisessa englannissa oli tapana poistaa ongelmallisia asioita väkivaltaisesti. Elizabeth joutui muistaakseni toimimaan kuten toimi koska häntä vastaan juoniteltiin omien sukulaisten toimesta ja oli moneen kertaan vaarassa joutua teloitetuksi itse.

Omaksuivat miehiset hallintatavat... Väitätkö, ettei kyseinen käytösmalli tullut arvon rouvilta luonnostaan? Väitätkö, että sukupuolten välisiä eroja ja käytöstä tosiaan ohjaa täysin ehdoton kaksiajako? Onko olemassa naisellinen käytös, joka tulee kaikilta naisilta luonnostaan, elleivät he sitten omaksu miesten tapoja?

Echi
No niin tässä vähän spekuloitavaa ihmisille. Oma mielipiteeni on että maailmasta saataisiin parempi paikka jos naisia olisi enemmän tärkeissä johtotehtävissä. Tuo otsikkoni on tahallaan kärjistetty esitys jotta saataisiin keskustelua aikaiseksi.

Naiset käyttää enemmän tunteita elämässään. Nyt en yleistä, mutta naisten on todettu olevan pehmeämpiä luonteeltaan ( ja muutenkin ) Jotta haluan ajatella että naisten päättämässä maailmassa otettaisiin enemmän huomiota ihmisten hyvinvointiin, sotia olisi hyvin vähän ja niin edelleen.

Mutta eiköhän se kuitenkin ole niin että ne päättää maailmassa, joilla on kykyä siihen. Oli he sitten naisia tai miehiä.

tintti
Echi
Ota huomioon että mainitsemasi henkilöt omaksuivat miehiset hallintatavat ehkä Tatcheria lukuunottamatta. Historiallisen kontekstin huomioon ottaen varsin viisas menettely tapa. Esim kuningatar Elizabethin aikaisessa englannissa oli tapana poistaa ongelmallisia asioita väkivaltaisesti. Elizabeth joutui muistaakseni toimimaan kuten toimi koska häntä vastaan juoniteltiin omien sukulaisten toimesta ja oli moneen kertaan vaarassa joutua teloitetuksi itse.Omaksuivat miehiset hallintatavat... Väitätkö, ettei kyseinen käytösmalli tullut arvon leideilta luonnostaan? Väitätkö, että sukupuolten välisiä eroja ja käytöstä tosiaan ohjaa täysin ehdoton kaksiajako? Onko tosiaan olemassa esim. naisellinen käytös, joka tulee kaikilta naisilta luonnostaan, elleivät he sitten omaksu miesten tapoja?
Huomaa että tarkensin asiaa hieman. Johtoasemissa toimivat naisevat joutuvat nykyisin toimimaan yhteiskunnassa jotka on laadittu pitkälti miesten ehtojen mukaan. Itse asiassa tieteen traditiokin on pitkälti miesten tuottamaa. Ei voi tietää millainen yhteiskunta olisi jos naiset olisivat saaneet vaikuttaa enemmän, tarkoitus on tunnistaa ne yhteiskunnassa vallitsevat sukupuolittuneet arvot ja hierarkiat. Kaksiajako ei ole ehdoton mutta on hyvä tunnistaa mitkä ovat pelkästään miehille ominaisia asioita.

Echi
Kaksiajako ei ole ehdoton mutta on hyvä tunnistaa mitkä ovat pelkästään miehille ominaisia asioita.

Kerro toki ne tunnistamasi asiat, jotka ovat pelkästään miehille ominaisia.

rattus
Luultavasti olisi ainakin vähemmän sotia.

Olisiko...?

s&s&s
Olen joskus lukenut, että maailmassa kaikista karmeimmat väkivallanteot ovat naisen tekemiä..

Onhan tuo nyt yleisesti tiedossa. Naiset voivat turhamaisempana sukupuolena olla murhaavan kateellisia kauniimmalle tai menestyneemmälle yksilölle. Naiset tosin ryhtyvät suoraan fyysiseen väkivaltaan harvemmin kuin suoraviivaisemmat (vaan eivät yhtä pitkävihaiset) miehet, vaan heidän väkivaltansa on henkisempää sorttia, ja siinä monet naiset ovat paljon miehiä taitavampia. Se voi sattua paljon enemmän ja syvemmälle kuin pari pikaistuksissa annettua ja otettua nyrkiniskua. Mutta kun naiset sitten käyvät toistensa kimppuun, he ovatkin valmiita vaikka repimään toiselta silmät päästä. Ja keisari Neronkin takana oli hirmutekoihin yllyttänyt nainen.

No eikös naissotilaat kuulemma ole hurjempia kuin miehet. Fyysiset kyvyt puuttuvat mutta tahtoa sitäkin enemmän (kyllä ne naiset ainakin parisuhteessa suuttuessaan hurjia ovat )

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat