Seuraa 
Viestejä45973

World Community Grid'n uusin projekti "The Clean Energy Project" tutkii aurinkopaneeleja, myöhemmin olisi tarkoitus perehtyä vielä "energian varastointilaitteisiin"

CEPin ideana on kartoittaa tuhansien orgaanisten yhdisteiden sähköisiä ominaisuuksia, ja valita niistä parhaat laboratoriokokeisiin. Tietokoneilla suoritettavaa esiseulontaa tarvitaan koska laboratoriokokeet ovat kalliita, eikä sillä tavalla saavutettaisi mitenkään samaa kattavuutta.

http://cleanenergy.harvard.edu/
http://www.worldcommunitygrid.org/proje ... ep1Main.do

Kommentit (6)

Minä lähden heti ostamaan puutarhalta sellaisen puuntaimen johon sen isoksi kasvettua saa ruuvata kolmivaihepistorasian kiinni ja ottaa taloussähkön, kunhan vain saavat sen markkinoille.

Eipä ole tullut tuohon sähköankeriaaseen perehdyttyä vaikka se "orgaanisen sähkön" tuottaja on sekin. Antaisikohan se edisoneille apua.

Tuskinpa nyt ihan sentään sähköpuuta keksivät, mutta sikäli kun olen oikein ymmärtänyt, niin tämän päivän nanoteknologiaan liittyvissä tutkimuksissa orgaaniset yhdisteet ovat tärkeitä.

Orgaanisilla yhdisteillä on nimittäin paljon mielenkiintoisia ominaisuuksia. Ja kun niitä yhdisteitä löytyy jo luonnosta, on melko varmaa että niitä kyetään myös jollain menetelmällä tuottamaan.

Sinänsä hyvä että hajautettua laskentaa voidaan hyödyntää myös sellaisissa hankkeissa jotka tulevat hyödyttämään ympäristöä, tähän asti hajautettua laskentaa on lähinnä syytetty ympäristön pilaamisesta, eikä ihan täysin syyttäkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Unterseeboot
Tietokoneilla suoritettavaa esiseulontaa tarvitaan koska laboratoriokokeet ovat kalliita, eikä sillä tavalla saavutettaisi mitenkään samaa kattavuutta.Tuohon pitää lisäksi vielä ynnätä se, että myös tietokoneseulonta on kallista ja kuluttaa paljon energiaa, joten siksi he ovat päättäneet ulkoistaa homman kustannuksineen muiden riesaksi.

Luulen, että tuo laskenta jo sinällään tietoliikennelisäyksineen päivineen aihettaa niin paljon energiankulutusta, että aika ihmeitä pitää tapahtua jos kehitettävä tekniikka sen takaisin maksaa.

Mutta mikäpä siinä, onhan noita turhempiakin.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

Kosh
Tuohon pitää lisäksi vielä ynnätä se, että myös tietokoneseulonta on kallista ja kuluttaa paljon energiaa, joten siksi he ovat päättäneet ulkoistaa homman kustannuksineen muiden riesaksi.Totta sinänsä, mutta kustannustehokkuutta arvioitaessa olisi syytä muistaa, että valtaosa nettiin kytketyistä koneista on olemassa ihan huolimatta siitä käytetäänkö niitä hajautettuun laskentaan vai ei. Nettiin kytkettyjen koneiden seassa ne koneet jotka on hankittu vain ja ainoastaan laskentaa varten ovat ihan marginaali ryhmä.

Energiankulutuksen suhteenkin asiaa mutkistaa se, että suurinta osaa näistä koneista kuitenkin käytetään johonkin, eli niiden perustoiminnot olisivat päällä jokatapauksessa, toki prosessorin täyskuormitus nostaa kulutusta jonkin verran, mutta toisaalta, mikäli sama tutkimus toteutettaisiin supertietokoneilla, niin siinä tapauksessa sen prosessorin kuluttamien ylimääräisten wattien lisäksi pitäisi laskea sen superkoneen pohjakulutus, minkä lisäksi suuret laskentakeskukset harvemmin pärjäävät ilman järeää jäähdytystä, joka useimmiten syö huomattavasti enemmän virtaa kuin kotikoneiden jäähdytys.

Toki hajautetun laskennan vastustaja voisi puolustautua väittämällä ettei tätä tutkimusta muuten tehtäisi ollenkaan, mutta itse pitäisin sitä kuitenkin melko epätodennäköisenä vaihtoehtona. Todennäköisesti supertietokoneiden kapasiteetin kasvu, ja suhteellinen halventuminen mahdollistaisi nämäkin tutkimukset lähitulevaisuudessa, ja on mahdollista että osa tutkimuksista tehtäisiin laboratorioissa, niiden kalleudesta huolimatta, mutta se nostaisi kustannuksia ja viivästyttäisi tutkimuksia useammalla vuodella, siis parhaassa tapauksessa.

Luulen, että tuo laskenta jo sinällään tietoliikennelisäyksineen päivineen aihettaa niin paljon energiankulutusta, että aika ihmeitä pitää tapahtua jos kehitettävä tekniikka sen takaisin maksaa.Hajautettu laskenta ei sovellu kaikille projekteille ollenkaan, soveltuvilta hankkeilta edellytetään etenkin sietoa pitkille latensseille, joita suhteellisen tehottomien kotikoneiden käyttö laskennassa väkisinkin tuottaa, mutta myös siirrettävän datan määrät ovat usein pieniä, tarvittavat yhteysajat laskenta tuntia kohden taitavat olla sekuntien luokkaa, vähän veikkaan että koko internetin tehosta huomattavasti isompi osa haaskaantuu youtubeen ja pornoon ja sen rinnalla hajautettu laskenta on vain pisaran puolikas valtamaeressä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat