Seuraa 
Viestejä9177

Kuutamaa mie olen ihmetelly, ja niitä ikiaikhaisija kuuhulluja.
Saatan se mieki olla hullu, mutta varmasti olen kuuhullu.

Seku ennenaikhaset piti kuutamaa jumalana, sitä sanothin Seleneksi ja vaikka miksi. Egyptiläisekki teki kuulle
temppeleitä ja niin ne teki vishin kaikki kansat ympäri maailmaa. Druidit vai miksi niitä sanothin ?
Nekki palvo kuutamaa. Eeglannissakin on tehty isoja kivikehijä, jus niitä ko Heenokille sanothin : tuonna päivänä aurinko nuosee tuosta portista jne.

Siellä on semmonenki kivi, olikose ny talvipäivän seisauksen aikhan ko sitä kiveä kattoo oikejasta kohasta, niin kuutama
vierii pitkin sitä kiveä.
Kuuhulluja on ollu Upsalassa asti, ja jopa Vienanmeren rannalla. Ja semmosiaki kuuhulluja on ollu jokka on nostelhet isoja kiviä toistens päälle , mitä lie dolmiitteja noli ?
En mie muista ny. Mutta jokapaikassa missä kuuta on jumalana pijetty on ihmiset hakanhet kivhin spiraaleja.

Niiton jokapuolella maailmaa , kuuhullujen jäljiltä.

Ny sitte tiedemiehekki on tukhet kuuhulluiksi, nekkö on alkanhet väittämhän vanahojen noitien taphan, että kuu loittonee maasta, elikkä sen rata piirtää tavalhans spiraalikuviota avaruuthen.
Non yhtähulluja ko entiset noijjat, spiraalikuvijoita joka paikassa , kummako ei jokhaiselle aukejalle niitä kivhin jo
hakata ?
Ennenko saamelaiset noijjat menit methän , jonku mettäjärven rannalle ja syöthin muutaman kärpässienen,tai
juothin kärpässieniä syönhen kusta ( saattone senki tehhä)
niin ne istu kivellä ja hakkas noitarumpuvhan ulisten ja öristen ko mettän pirut, jamit kesti useasti koko yön.

Samallako ne tako yön jazzijans silimät kierossa, tai ristissä ainaki, sese kirkhaina loistavat tähet aamuva kohen piirrethin omija spiraalikuvioitans tyynen mettälammen pinthan.
Sentakija ei Saamelaiset noijjat ei vishin sitte tarvinhet spiraalejan piirrellä, ko luonto itte niitä tyvenhen vethen joka yö piirteli.

Kommentit (20)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jaa eise näköihäns kethän kiinnostanu, että nokinokkaset
Druidit kuuta vahatessans hoksas että sen naamataulu pienenee vuosi vuojelta.

Siksi ne kuuta palvovat noijjat suunnittelit, että spiraalia
se kuutaman häätyy taivhalle piirtää, elikkä kiertäeshäns maata se mennee kierros kierrokselta eemmäs maasta.

Niimpä jokhainen jo kivikauvella kaiverteli ishoin kivhin
spiraaleja, ja örisit kärpässienihumalassa.
Mutta semmostase oli elämämmeno jo kivikauvella.
Eikä se siittä pahemmin ole kummentunu, päishäns ne pörrää ihmiset vieläki ja jopa tiedemiehet sanovat ko entiset noijjat, että kuu loittonee maasta, siksi sen rata on semmonen spiraalinen kiemura.
Liekkö nekki päisälhäns ?

Nyt sitte ihmetelhän minkätakia ne muinaset jaksoit kivhin ympyröitäns kaiverrella, ja miksi raamatussaki sanothan
jossaki ilemestykirjassa, että kuu tullee katoamhan.

En mie silti ole päishäns , muuten vain höperöksi tulossa
tai olen jo sitä.

Kuuta on kyllä palvottu jumalana monissa yhteisöissä tunnetun historian aikana. Mainitsit jo muutaman esimerkin.
Muuten en juuri ymmärrä vuodatustasi: mihin oikeastaan tähtäät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei voi olla totta? Minkä takia pitää puhua tuolla tavoin? Ymmärrän jokaisella tulee virheitä (mulla ainakin ) ja murre sanoja mutta monet ei saa tekstistäs selvää tai riitä kärsivällisyys lukemaan. Aihe olisi mielenkiintonen mutta tota ensimmäistä tekstiä lukiessa rupee ainoastaan kiehumaan? Onko tarkoitus olla erikoinen vai mistä johtuu? Varmaankin kumminkin OSAISIT kirjoittaa hieman selkeammin.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jos minä kirjoitan kirjakieltä, eräät haukkuvat minua siittäkin?
Jos kirjoitan omalla kiellelläni ( murteellani) , siittäkin saan ryöpyn niskaani ?
Olisiko parempi etten kirjoittaisi ollenkaan ?
Osaan kyllä kirjoittaa puhdastakin suomenkieltä, mutta en halua sitä tehdä , koska arvostan kaikkia niitä jotka kykenevät käyttämään omaa murrettaan.
Niin että jätetään "Diana" omiin oloihinsa.

Eikös kuuhulluus tule siitä että täysikuun aikaa on valoisampaa, joten hämärämiehet ovat tavanomaista enemmän liikkeellä?

Mun mielestä erikoisin sattuma kuussa on sen ympärysmitan subjektiivinen identtisyys auringon kanssa, josta aiheutuu auringonpimennykset. Muutamakyttuhatta kilometria radassa suuntan jos toiseen tekisi ilmiöstä paljon tylsemmän.

Voiko esim. Marsissa nähdä auringonpimennyksiä, siten että korona näkyy taustalta? Epäilen että ei. Ei taida olla missään muualla aurinkokunnassamme samaa sattumaa.

Muutenkin täydellinen auringonpimennys on kovin primitiivis-mystinen tapahtuma...

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039
Aslak
Jos minä kirjoitan kirjakieltä, eräät haukkuvat minua siittäkin?
Jos kirjoitan omalla kiellelläni ( murteellani) , siittäkin saan ryöpyn niskaani ?
Olisiko parempi etten kirjoittaisi ollenkaan ?
Osaan kyllä kirjoittaa puhdastakin suomenkieltä, mutta en halua sitä tehdä , koska arvostan kaikkia niitä jotka kykenevät käyttämään omaa murrettaan.
Niin että jätetään "Diana" omiin oloihinsa.

Pidä vaan Aslak oma persoonallinen kirjoitustyylisi. Monta kertaa on tullut ihan hyvälle tuulelle mainioita verbaalisia koukeroita lukiessa.

Armitage
Mun mielestä erikoisin sattuma kuussa on sen ympärysmitan subjektiivinen identtisyys auringon kanssa, josta aiheutuu auringonpimennykset. Muutamakyttuhatta kilometria radassa suuntan jos toiseen tekisi ilmiöstä paljon tylsemmän.



Asia ei toki aina ole ollut näin. Muutama sata miljoonaa vuotta sitten kuun näennäinen koko oli niin iso, siis aurinkoa paljon isompi, ettei auringonpimennyksen aikana näkynyt nykyistä koronailmiötä.

Samoin kaukaisessa tulevaisuudessa kuun näennäinen koko tulee olemaan niin pieni, ettei se peitä aurinkoa. Tällöin emme siis enää saa täydellisiä auringonpimennyksiä

Maa-kuu on todellakin aurinkokuntamme ainoa pari minkä planeetalla esiintyy täydellisiä auringonpimennyksiä koronailmiöineen.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Niin son ihan oikejasti minuva ihmetyttäny ,entisten elikkä
vanhankansan tietämys kuusta.
Muinaisilla on ollu kuukalenterinsa, ja son tehty tosijhanki semmonenki kivi, että päivänseishauksen aikhoin näyttäs ko kuu vierii sitä pitkin.Muistas ny olikose kivi stonehengessä vai
oliko muualla ?

On siinä häätyny kuuta muutama kuunkierto seurata, että son just'jetsulhens sattunu kohalle.
Sitte tosishans ne spiraalit, niitäki ne kuuta jumaloivat tehit ennen. Onkhan se ollu pelkkä sattuma että ovat kuun kuvauksen ( symboliksi) valinhet sen spiraalin ?
Vai ovakko kortot jotensaki tienhet kuun ettäintyvän maasta , ja kuvanhet sen etääntymisen Spiraaleishans ?

Piru tuli ja tiesi nuitten entisten kotkotukset, mutta spiraalikuvio on kuitenki epänormaalin ylheinen niilläseuvvuilla missä kuuta on jumaloitu.

Kylläse ennen meilläki kattothin allakasta kuunvaihhet tarkoin , milloin lähethin rasimethän tai kutusiikaa pyytämhän. Elikkä kaikki työt ajotethin kuun vaihheitten mukhan. Nykyihminen paskat välittää kuun vaihheista, tuskin kukhan töitäns ajottaa niitten mukhan, ,nykysin.

Mielenkiintoinen aihe mikäli voitais olla varmoja että ne spiraalit todellakin liittyy entisaikojen "tietoon" kuun loittonemisesta. Voihan se ollakki nii mutta eikös enne maa ollu littee eikä ollu tietoo kiertoradoista ja muusta nykyajan ittestäänselvyyksistä? Siis että kuu kiertää maata...

"Kuun loittoneminen maasta on asia, joka todistaa vuosimiljardeja vastaan. Sillä on huomattu, että se pakenee maasta poispäin jatkuvasti n. 4,5 cm:n vuosivauhdilla (Tiedejulkaisu Tieteen kuvalehti 5 / 1991)"

Ja kuullut eri ihmisiltä kuinka on särkenyt jalkoja tai ei ole saanut unta kun taivaalla täysikuu. Ei kuulosta loogiselta, mutta ihminen ei ole välttämättä aina edes tiennyt taivaalla olevan täysikuu :O

Ja tuosta murteesta. Jos helsinkiin tulee henkilö muualta en todellakaan ala käyttämään kaikista omituisimpia "slangi" sanoja koska tiedän ettei ole toivoakaan ymmärtämisestä. Noista sanoista ymmärtää, mutta ei tekstin lukeminen ole yhtä sujuvaa kuin normaalin. + entä jos täällä on joku ulkomaalainen joka osaa huonosti suomea, ei ole toivoakaan, että hän ymmärtäisi tuota tekstiä. Joten jätä murteesi kotiseuduille ja puhu normaalia puhe kieltä täällä tai edes sitä kirjakieltä jos pakko jotenkin olla erikoinen.

Onhan esitetty näkemys että "kuuhulluus" johtuisi sitä vetovoimasta minkä Kuu kohdistaa kaikkiin nesteisiin, kuten meriin (vuoksi ja luode). Nyt kun ihmisen kehosta on helvetin suuri osa vettä, niin voihan sitä ajatella että Kuu vaikuttaa siihenkin.

Usein kuuhulluus kuitataan hömpötykseksi, mutta sitten kuitenkin tuon tuostakin kirjoitellaan siitä kuinka poliisitkin tietävät kertoa että täysikuun aikaan rikolliset liikkuvat ja mielisairaat sekoilevat. Luulisi rikollisten mieluummin liikkuvan sysipimeällä, etteivät näy, ja mikä kumma mielisairaita pakottaisi sekoilemaan juuri Kuun mollottaessa täytenä taivaalla, kun ei sinne suljettuun pehmustettuun koppiin taida edes Kuu näkyä, vai miten lie?

***

Jokatapauksessa mielenkiintoinen tuo Aslakin idea muinaisiin kiviin kaiverretuista spiraalikuvioista. En ole itseasiassa muutakaan selitystä niille muistini mukaan missään nähnyt! (Elleivät sitten ole galakseja, mutta sehän olisikin sitten varsin vinkeä juttu se, ja edellyttäisi OBE-kykyä pyyhkäistä avaruuteen pällistelemään tai teknologiaa jota kivikauden ihmisille ei sallita...)

Tjaa... Olisinkohan sittenkin nähnyt jossain jotain juttua että se spiraalikuvio liittyisi siihen että mihin Auringon säteet osuvat tiettyinä vuodenpäivinä nousussa tai laskussa. Mutta tämä on niin epämääräinen mielikuva etten siitä päätäni giljotiiniin panisi. (Kumminkin niin että ne tietyt pisteet olisi merkitty aina ylös ja pisteistä vedetty spiraali? En muista, en tiedä.)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Kuuhulluus erään toisen teorian mukaan johtuu siitä että muinaiset ihmiset metsästivät kuun valossa. Kuukautiset johtuisi sen takia että täydenkuun aikaan rajasteltiin. Ne joilla oli säännöllinen kuukautiskierto saivat täten eniten lapsia.

Voisihan olla että ihmisen emotionaalinen systeemi menee kuukautisten mukaan. Täydelläkuulla rikokset esimerkiksi lisääntyvät ja rakastavaisten tunteet sanotaan syvenevän.

Ihmisessä vuorovesi-ilmiö on sen verran pieni ettei oikeastaan voi olla käytännön vaikutusta.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

löyly

Mielenkiintoinen aihe mikäli voitais olla varmoja että ne spiraalit todellakin liittyy entisaikojen "tietoon" kuun loittonemisesta. Voihan se ollakki nii mutta eikös enne maa ollu littee eikä ollu tietoo kiertoradoista ja muusta nykyajan ittestäänselvyyksistä? Siis että kuu kiertää maata...



Tosiasiassa tieto siittä ,että maa on pyöreä ja kiertää aurinkoa ja kuu kiertää maata, sen tiedon alkuperä ulottuu kauas historiaan, kauas veda kirjoituksien aamuhämärään.
Myös babylonin maagit ( tietäjät) olivat täysin tietoisia
kuun ja maan suhteesta aurinkoon , ja planeettojen kiertoraat kiertoaikoineen olivat heille tuttuja.
Samoin kuin myöskin menneisyyden Mayakansa tunsi
sekuntien tarkkuuvella planeettojen kiertoajat, sekä aurinko ja kuuvuoden pituuven.

Tosin mayakansalla on joitain yhteisiä piirteitä Babylonialaisten kanssa, jopa piirteitä jotka hämmästyttävät.

Mutta mitä mie olen lukenu historiaa, (tältä osin) niin
näyttäisi siltä että Aristoteles olisi ensimmäinen joka
"kielsi" maan kiertävän aurinkoa, ja puhui litteästä maasta.
Aristoteles esitti vakavia syytöksiä Platonin suuntaan , että Ukko-Plato valehtellee tietoisesti sanoessaan maan kiertävän aurinkoa, saman syyteryöpyn sai niskaansa myöskin
Platonin kanssa samaa mieltä ollut matemaatikko Pydhakoras.

Aristoteleen motiiveja en sitte tunne, mutta ehkä Hän halusi
olla jotain " suurempaa" kuin edeltäjänsä, ja pyrki iskemään edeltäjiensä " heikkoon kohtaan". Sillä näkihän jokainen , että aurinko nousi idästä ja laski länteen, se siis kiersi maata. Tämä Aristoteleen näkemys sitten muutti "ihmisten
mielissä " koko aurinkokunnan nurin niskoin.
Ja vanhemman tiedon kieltäminen aiheutti tieteessä taantuman , joka valtasi vuosisadoiksi koko läntisen maailman.

Babylonian maageille ja muillekkin itämaan tietäjille
sopi hyvin "kreikkalainen tyhmyys", missään nimessä he eivät rientäneet heidän näkemyksiään korjaamaan.
Niimpä näkemys maan asemasta , ja jopa sen muodosta
muodostui uskon kappaleeksi, jonka takia tuhansia ihmisiä tapettiin , mitä julmimmilla keinoilla.
Vaikka tuskin maan muovolla ja sen suhteella aurinkoon, oli
todelliseeen uskontoon mitään vaikutusta.
Monet katoliset Papit ja Kardinaalit tutkithin itsenäisesti
taivaita, ja kirjoitethin maan kiertävän aurinkoa, ja samalla
tavalla asiaa selittäviä käristethin seuraavana päivänä rovioilla. Tämäkin katolisen kirkon suhtautuminen tieteeseen on yllättävää.
Siis päivällä poltat " vääräuskoisia roviolla" ( kuten Brunon )
ja illalla kirjoitat täysin samoista asioista joitten takia
olit päivällä ihmisiä "käristänyt", ja Paavi, kardinaalit ja piispat taputtavat käsiään ,hyvä poika hyvä.
Kehuvat vielä maailmalle , että on meillä itselläkin eteviä tiedemiehiä. Kirkko on tältäosin ..

Muuten olen kovastikkin pohtinut sitä, että mitä välineitä vaaditaan siihen , että havaitaan kuun loittonevan maasta ?
Muinaiset olivat matematiikassa yllättävän pitkällä , ja
varmasti sen puoleen pystyivät tehtyistä havainnoista laskemaan kuun etääntymisen,mutta mitä vaaditaan sen havainnon todentumiseen , että kuu loittonee maasta ?

Muistaakseni Raamatussa Johanneksen ilmestyksessä
puhutaan ajasta jolloin kuuta ei enää ole.
Täytyy vielä tavata Heenokin kirja tarkaan, sillä Johanneksen ilmestys on plagio Heenokin kirjasta.
Jos Heenok jo mainittee ajasta jolloin kuu on jo kavonnu maata kiertämästä, niin tieto kuun loittonemisesta senkin
keksimisen ajankohta häipyy historian hämärään.

Siihen kyllä Johanneksen kirjan hämmästyttävä tiedonmurunen tuntuisi viittaavan.

Aslak

Tosiasiassa tieto siittä ,että maa on pyöreä ja kiertää aurinkoa ja kuu kiertää maata, sen tiedon alkuperä ulottuu kauas historiaan, kauas veda kirjoituksien aamuhämärään.
Myös babylonin maagit ( tietäjät) olivat täysin tietoisia
kuun ja maan suhteesta aurinkoon , ja planeettojen kiertoraat kiertoaikoineen olivat heille tuttuja.
Samoin kuin myöskin menneisyyden Mayakansa tunsi
sekuntien tarkkuuvella planeettojen kiertoajat, sekä aurinko ja kuuvuoden pituuven.

Tosin mayakansalla on joitain yhteisiä piirteitä Babylonialaisten kanssa, jopa piirteitä jotka hämmästyttävät.




Zecharia Sitchinin Nibiru / ancient astronaut -teorian mukaan muutama anunnaki eli ns. "jumala" siirtyi eräässä vaiheessa Mesopotamiasta Amerikkoihin. Yksi näistä jumalista oli hänen mukaansa Thoth (mesopotamialaisittain Ningishidda), joka oli erityisen perehtynyt numeroihin ja kalentereihin, ja hänen mukaansa vastuussa esim. Stonehengestä, joka ilmaisee mm. Kuun 19-vuotista sykliä.

Barbaari
Kuuhulluus erään toisen teorian mukaan johtuu siitä että muinaiset ihmiset metsästivät kuun valossa. Kuukautiset johtuisi sen takia että täydenkuun aikaan rajasteltiin. Ne joilla oli säännöllinen kuukautiskierto saivat täten eniten lapsia.

Voisihan olla että ihmisen emotionaalinen systeemi menee kuukautisten mukaan. Täydelläkuulla rikokset esimerkiksi lisääntyvät ja rakastavaisten tunteet sanotaan syvenevän.

Ihmisessä vuorovesi-ilmiö on sen verran pieni ettei oikeastaan voi olla käytännön vaikutusta.




Minkä vuoksi pitäisi rakastella täyden kuun aikana eli yöllä? Miksei yhtä hyvin keskellä päivää? Mielestäni parittelun rajoittaminen yöaikaan liittyy länsimaisen ihmisen häveliäisyyteen eli synnintuntoon ja neuroottiseen kehonkuvaan. En ole ihan varma, mutta muistelisin kuulleeni että ahtaissa savimajoissa asuvat ihmiset eivät suinkaan rakastele öisin majoissa missä koko suku seuraisi ähellystä vieressä, vaan pitkin päivää pusikoissa. Toki riippuu tietysti heimostakin millaiset tavat on.

Maurice Cotterellin Auringon sähkömagneettista säteilyä koskevan teorian mukaan kuukautiskierto ei ole kuu-kautiskierto eli sillä ei ole mitään tekemistä Kuun kanssa, vaan kierto on eräs Auringon säteilyyn liittyvä sykli. En nyt jaksa niitä päivämääriä tarkastaa, mutta hän on huomauttanut että naisten keskimääräinen kuukautiskierto ei todellakaan ole täsmälleen yhden kuunkierron pituinen. (Cotterellilla oli teoriassaan pääaiheena se että Auringon säteilyn muutokset ovat ajoittain aiheuttaneet ihmislajin hedelmällisyyden rajun heikkenemisen, mikä olisi hänen mukaansa aikaansaanut erinäisten muinaisten kulttuurien tuhoutumisen syntyneiden jälkeläisten sairaalloisuuden ja syntyvyyden romahtamisen vuoksi. Nytpäs en muista oliko hänen ideansa, vai omani, että järeät megaliittiset temppelit olisi rakennettu nimenomaan sitä varten että paksujen kivimuurien suojassa harvat ja valitut olisivat yrittäneet suojautua tuolta ajoittain vahingolliseksi muuttuneelta säteilyltä.)

Aslak
Muuten olen kovastikkin pohtinut sitä, että mitä välineitä vaaditaan siihen , että havaitaan kuun loittonevan maasta ?
Muinaiset olivat matematiikassa yllättävän pitkällä , ja
varmasti sen puoleen pystyivät tehtyistä havainnoista laskemaan kuun etääntymisen,mutta mitä vaaditaan sen havainnon todentumiseen , että kuu loittonee maasta ?



Nykyinen ihmislaji Homo Sapien syntyi ehkä noin 200.000 vuotta sitten. Koko ihmiskunnan olemassaolon aikana kuu on siis etääntynyt noin 7,6 km (3,8 cm/v) eli prosenteissa kuun etäisyys on kasvanut ihmiskunnan aikana noin 0,0002%.

Tämä on niin valtaisan pieni muutos, että sitä ei mitenkään antiikin tai esihistoriallisen aikakauden välineillä olisi pystynyt havaitsemaan.

Nykyisin kuun etäisyys ja samalla sen loittonemista mitataan maasta kuun pinnalle sijatseviin heijastamiin lähetetyillä lasersäteillä. Nämä heijastimet veivät aikoinaan kuun pinnalle jenkit ja neukut.

Koska maan rata auringon ympäri on lievästi elliptinen, muuttuu sekä maa-kuu järjestelmän gravitaatiopotentiaali että sen ratanopeus syklisesti vuoden aikana. Periaatteessa näillä kummallakin parametrillä on vaikutusta kuun etäisyysmittauksessa käytetyn edestakaisen valosignaalin kulkuaikaan sekä sitä mittaaviin atomikelloihin. Kirjallisuudesta en ole kuitenkaan löytänyt suhteellisuusteoriaan perustuvaa analyysiä siitä, miksi maasta havaittu vaikutus kuun etäisyyteen näiden vuorovaikutusten osalta häviää.
Otin myös NASA:n kautta yhteyttä Austinin yliopistossa toimivaan ryhmään, joka vastaa Lunar Laser Ranging ohjelman teoriasta, mutta saamani vastauksen mukaan heilläkään ei ole tiedossa tällaista analyysia. Oman analyysini olen tehdyt dynaamisen mallini mukaisesti, jossa sekä valon nopeus, kuun todellinen etäisyys että kellojen käyntitaajuus muuttuvat aurinkoetäisyyden ja ratanopeuden funktiona vuoden aikana. Tuloksena oli, että kaikki nämä muutokset kumoavat toisensa niin että mitattu maan ja kuun etäisyys säilyy vakiona (vaikka todellinen etäisyys laskelman mukaan kasvaa 12,6 cm heinäkuusta tammikuuhun, aphelista periheliin). Analyysi löytyy www-sivuiltani osoitteessa www.sci.fi/~suntola alakohdasta "Dynaamisen Universumin kokeellinen todentaminen". On huomattava, että tulos vahvistaa samalla teoreettisen perustan GPS-paikannuksen riippumattomuudelle vuodenajoista, mikä lienee katsottava faktaksi.
(Teksti on siteeraus Tuomo Suntolan kirjoituksesta)

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat