Seuraa 
Viestejä9177

Kuutamaa mie olen ihmetelly, ja niitä ikiaikhaisija kuuhulluja.
Saatan se mieki olla hullu, mutta varmasti olen kuuhullu.

Seku ennenaikhaset piti kuutamaa jumalana, sitä sanothin Seleneksi ja vaikka miksi. Egyptiläisekki teki kuulle
temppeleitä ja niin ne teki vishin kaikki kansat ympäri maailmaa. Druidit vai miksi niitä sanothin ?
Nekki palvo kuutamaa. Eeglannissakin on tehty isoja kivikehijä, jus niitä ko Heenokille sanothin : tuonna päivänä aurinko nuosee tuosta portista jne.

Siellä on semmonenki kivi, olikose ny talvipäivän seisauksen aikhan ko sitä kiveä kattoo oikejasta kohasta, niin kuutama
vierii pitkin sitä kiveä.
Kuuhulluja on ollu Upsalassa asti, ja jopa Vienanmeren rannalla. Ja semmosiaki kuuhulluja on ollu jokka on nostelhet isoja kiviä toistens päälle , mitä lie dolmiitteja noli ?
En mie muista ny. Mutta jokapaikassa missä kuuta on jumalana pijetty on ihmiset hakanhet kivhin spiraaleja.

Niiton jokapuolella maailmaa , kuuhullujen jäljiltä.

Ny sitte tiedemiehekki on tukhet kuuhulluiksi, nekkö on alkanhet väittämhän vanahojen noitien taphan, että kuu loittonee maasta, elikkä sen rata piirtää tavalhans spiraalikuviota avaruuthen.
Non yhtähulluja ko entiset noijjat, spiraalikuvijoita joka paikassa , kummako ei jokhaiselle aukejalle niitä kivhin jo
hakata ?
Ennenko saamelaiset noijjat menit methän , jonku mettäjärven rannalle ja syöthin muutaman kärpässienen,tai
juothin kärpässieniä syönhen kusta ( saattone senki tehhä)
niin ne istu kivellä ja hakkas noitarumpuvhan ulisten ja öristen ko mettän pirut, jamit kesti useasti koko yön.

Samallako ne tako yön jazzijans silimät kierossa, tai ristissä ainaki, sese kirkhaina loistavat tähet aamuva kohen piirrethin omija spiraalikuvioitans tyynen mettälammen pinthan.
Sentakija ei Saamelaiset noijjat ei vishin sitte tarvinhet spiraalejan piirrellä, ko luonto itte niitä tyvenhen vethen joka yö piirteli.

Sivut

Kommentit (20)

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jaa eise näköihäns kethän kiinnostanu, että nokinokkaset
Druidit kuuta vahatessans hoksas että sen naamataulu pienenee vuosi vuojelta.

Siksi ne kuuta palvovat noijjat suunnittelit, että spiraalia
se kuutaman häätyy taivhalle piirtää, elikkä kiertäeshäns maata se mennee kierros kierrokselta eemmäs maasta.

Niimpä jokhainen jo kivikauvella kaiverteli ishoin kivhin
spiraaleja, ja örisit kärpässienihumalassa.
Mutta semmostase oli elämämmeno jo kivikauvella.
Eikä se siittä pahemmin ole kummentunu, päishäns ne pörrää ihmiset vieläki ja jopa tiedemiehet sanovat ko entiset noijjat, että kuu loittonee maasta, siksi sen rata on semmonen spiraalinen kiemura.
Liekkö nekki päisälhäns ?

Nyt sitte ihmetelhän minkätakia ne muinaset jaksoit kivhin ympyröitäns kaiverrella, ja miksi raamatussaki sanothan
jossaki ilemestykirjassa, että kuu tullee katoamhan.

En mie silti ole päishäns , muuten vain höperöksi tulossa
tai olen jo sitä.

Kuuta on kyllä palvottu jumalana monissa yhteisöissä tunnetun historian aikana. Mainitsit jo muutaman esimerkin.
Muuten en juuri ymmärrä vuodatustasi: mihin oikeastaan tähtäät?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei voi olla totta? Minkä takia pitää puhua tuolla tavoin? Ymmärrän jokaisella tulee virheitä (mulla ainakin ) ja murre sanoja mutta monet ei saa tekstistäs selvää tai riitä kärsivällisyys lukemaan. Aihe olisi mielenkiintonen mutta tota ensimmäistä tekstiä lukiessa rupee ainoastaan kiehumaan? Onko tarkoitus olla erikoinen vai mistä johtuu? Varmaankin kumminkin OSAISIT kirjoittaa hieman selkeammin.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Jos minä kirjoitan kirjakieltä, eräät haukkuvat minua siittäkin?
Jos kirjoitan omalla kiellelläni ( murteellani) , siittäkin saan ryöpyn niskaani ?
Olisiko parempi etten kirjoittaisi ollenkaan ?
Osaan kyllä kirjoittaa puhdastakin suomenkieltä, mutta en halua sitä tehdä , koska arvostan kaikkia niitä jotka kykenevät käyttämään omaa murrettaan.
Niin että jätetään "Diana" omiin oloihinsa.

Eikös kuuhulluus tule siitä että täysikuun aikaa on valoisampaa, joten hämärämiehet ovat tavanomaista enemmän liikkeellä?

Mun mielestä erikoisin sattuma kuussa on sen ympärysmitan subjektiivinen identtisyys auringon kanssa, josta aiheutuu auringonpimennykset. Muutamakyttuhatta kilometria radassa suuntan jos toiseen tekisi ilmiöstä paljon tylsemmän.

Voiko esim. Marsissa nähdä auringonpimennyksiä, siten että korona näkyy taustalta? Epäilen että ei. Ei taida olla missään muualla aurinkokunnassamme samaa sattumaa.

Muutenkin täydellinen auringonpimennys on kovin primitiivis-mystinen tapahtuma...

Piha6
Seuraa 
Viestejä907
Aslak
Jos minä kirjoitan kirjakieltä, eräät haukkuvat minua siittäkin?
Jos kirjoitan omalla kiellelläni ( murteellani) , siittäkin saan ryöpyn niskaani ?
Olisiko parempi etten kirjoittaisi ollenkaan ?
Osaan kyllä kirjoittaa puhdastakin suomenkieltä, mutta en halua sitä tehdä , koska arvostan kaikkia niitä jotka kykenevät käyttämään omaa murrettaan.
Niin että jätetään "Diana" omiin oloihinsa.

Pidä vaan Aslak oma persoonallinen kirjoitustyylisi. Monta kertaa on tullut ihan hyvälle tuulelle mainioita verbaalisia koukeroita lukiessa.

Armitage
Mun mielestä erikoisin sattuma kuussa on sen ympärysmitan subjektiivinen identtisyys auringon kanssa, josta aiheutuu auringonpimennykset. Muutamakyttuhatta kilometria radassa suuntan jos toiseen tekisi ilmiöstä paljon tylsemmän.Asia ei toki aina ole ollut näin. Muutama sata miljoonaa vuotta sitten kuun näennäinen koko oli niin iso, siis aurinkoa paljon isompi, ettei auringonpimennyksen aikana näkynyt nykyistä koronailmiötä.

Samoin kaukaisessa tulevaisuudessa kuun näennäinen koko tulee olemaan niin pieni, ettei se peitä aurinkoa. Tällöin emme siis enää saa täydellisiä auringonpimennyksiä

Maa-kuu on todellakin aurinkokuntamme ainoa pari minkä planeetalla esiintyy täydellisiä auringonpimennyksiä koronailmiöineen.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Niin son ihan oikejasti minuva ihmetyttäny ,entisten elikkä
vanhankansan tietämys kuusta.
Muinaisilla on ollu kuukalenterinsa, ja son tehty tosijhanki semmonenki kivi, että päivänseishauksen aikhoin näyttäs ko kuu vierii sitä pitkin.Muistas ny olikose kivi stonehengessä vai
oliko muualla ?

On siinä häätyny kuuta muutama kuunkierto seurata, että son just'jetsulhens sattunu kohalle.
Sitte tosishans ne spiraalit, niitäki ne kuuta jumaloivat tehit ennen. Onkhan se ollu pelkkä sattuma että ovat kuun kuvauksen ( symboliksi) valinhet sen spiraalin ?
Vai ovakko kortot jotensaki tienhet kuun ettäintyvän maasta , ja kuvanhet sen etääntymisen Spiraaleishans ?

Piru tuli ja tiesi nuitten entisten kotkotukset, mutta spiraalikuvio on kuitenki epänormaalin ylheinen niilläseuvvuilla missä kuuta on jumaloitu.

Kylläse ennen meilläki kattothin allakasta kuunvaihhet tarkoin , milloin lähethin rasimethän tai kutusiikaa pyytämhän. Elikkä kaikki työt ajotethin kuun vaihheitten mukhan. Nykyihminen paskat välittää kuun vaihheista, tuskin kukhan töitäns ajottaa niitten mukhan, ,nykysin.

Mielenkiintoinen aihe mikäli voitais olla varmoja että ne spiraalit todellakin liittyy entisaikojen "tietoon" kuun loittonemisesta. Voihan se ollakki nii mutta eikös enne maa ollu littee eikä ollu tietoo kiertoradoista ja muusta nykyajan ittestäänselvyyksistä? Siis että kuu kiertää maata...

"Kuun loittoneminen maasta on asia, joka todistaa vuosimiljardeja vastaan. Sillä on huomattu, että se pakenee maasta poispäin jatkuvasti n. 4,5 cm:n vuosivauhdilla (Tiedejulkaisu Tieteen kuvalehti 5 / 1991)"

Ja kuullut eri ihmisiltä kuinka on särkenyt jalkoja tai ei ole saanut unta kun taivaalla täysikuu. Ei kuulosta loogiselta, mutta ihminen ei ole välttämättä aina edes tiennyt taivaalla olevan täysikuu :O

Ja tuosta murteesta. Jos helsinkiin tulee henkilö muualta en todellakaan ala käyttämään kaikista omituisimpia "slangi" sanoja koska tiedän ettei ole toivoakaan ymmärtämisestä. Noista sanoista ymmärtää, mutta ei tekstin lukeminen ole yhtä sujuvaa kuin normaalin. + entä jos täällä on joku ulkomaalainen joka osaa huonosti suomea, ei ole toivoakaan, että hän ymmärtäisi tuota tekstiä. Joten jätä murteesi kotiseuduille ja puhu normaalia puhe kieltä täällä tai edes sitä kirjakieltä jos pakko jotenkin olla erikoinen.

Onhan esitetty näkemys että "kuuhulluus" johtuisi sitä vetovoimasta minkä Kuu kohdistaa kaikkiin nesteisiin, kuten meriin (vuoksi ja luode). Nyt kun ihmisen kehosta on helvetin suuri osa vettä, niin voihan sitä ajatella että Kuu vaikuttaa siihenkin.

Usein kuuhulluus kuitataan hömpötykseksi, mutta sitten kuitenkin tuon tuostakin kirjoitellaan siitä kuinka poliisitkin tietävät kertoa että täysikuun aikaan rikolliset liikkuvat ja mielisairaat sekoilevat. Luulisi rikollisten mieluummin liikkuvan sysipimeällä, etteivät näy, ja mikä kumma mielisairaita pakottaisi sekoilemaan juuri Kuun mollottaessa täytenä taivaalla, kun ei sinne suljettuun pehmustettuun koppiin taida edes Kuu näkyä, vai miten lie?

***

Jokatapauksessa mielenkiintoinen tuo Aslakin idea muinaisiin kiviin kaiverretuista spiraalikuvioista. En ole itseasiassa muutakaan selitystä niille muistini mukaan missään nähnyt! (Elleivät sitten ole galakseja, mutta sehän olisikin sitten varsin vinkeä juttu se, ja edellyttäisi OBE-kykyä pyyhkäistä avaruuteen pällistelemään tai teknologiaa jota kivikauden ihmisille ei sallita...)

Tjaa... Olisinkohan sittenkin nähnyt jossain jotain juttua että se spiraalikuvio liittyisi siihen että mihin Auringon säteet osuvat tiettyinä vuodenpäivinä nousussa tai laskussa. Mutta tämä on niin epämääräinen mielikuva etten siitä päätäni giljotiiniin panisi. (Kumminkin niin että ne tietyt pisteet olisi merkitty aina ylös ja pisteistä vedetty spiraali? En muista, en tiedä.)

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Kuuhulluus erään toisen teorian mukaan johtuu siitä että muinaiset ihmiset metsästivät kuun valossa. Kuukautiset johtuisi sen takia että täydenkuun aikaan rajasteltiin. Ne joilla oli säännöllinen kuukautiskierto saivat täten eniten lapsia.

Voisihan olla että ihmisen emotionaalinen systeemi menee kuukautisten mukaan. Täydelläkuulla rikokset esimerkiksi lisääntyvät ja rakastavaisten tunteet sanotaan syvenevän.

Ihmisessä vuorovesi-ilmiö on sen verran pieni ettei oikeastaan voi olla käytännön vaikutusta.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat