Seuraa 
Viestejä45973

Miten käy jos ihminen saa sähköiskun

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Niin kuin Sinnipirtti edellä sanoi - Ja virran määrä taas riippuu jännitteestä ja resistanssista. Ei kannata kokeilla jos ei tiedä mitä tekee. No kesällä voi tarrata jossain lehmälaitumen reunalla sähköaidasta kiinni.

DerMack
Seuraa 
Viestejä1839
Piha6
No kesällä voi tarrata jossain lehmälaitumen reunalla sähköaidasta kiinni.
ja hauskaa tuosta tulee sillain että laitetaan jampat ketjuun käsistään kiinni pitäen, jampoille kumisaappat jalkaan paitti sille viimeiselle joka seisoo paljain jaloin märällä nurmella ja sitten se ketjun ensinmäinen tarraa kiinni langasta. Jamppojen määrää vaihtelemalla saadaan aikaan eriasteisia tuntemuksia

sinnipirtti
riippuu ihan virran määrästä....muutama kymmenen mA riittää tappamaan.
Jos en väärin muista, niin 25mA aiheuttaa hassuja kramppeja, mutta ei tapa vaikka menisi sydämmestä. Sen sijaan 50mA tappaa, jos kulkee sydämmen kautta.

EteväMies
Seuraa 
Viestejä2

Aloitin uran sähköasentajaksi. Lopetin intin jälkeen kahdesta syystä. Äiti lupaili sukulaisille apuani - ilmaiseksi ja meni illat ja viikonloput maaseutua kiertäessä. Toinen oli sähköiskut. Maalla ja maaseutukaupungissa, jossa asuin, oli kaikenlaisia virityksiä. Sain kerran horjahdettuani käsien väliin 380V ja putosin jakkaralta, taskulamppu hajosi ja päätin lopettaa sähärinhommat.

Viitisen vuotta myöhemmin yliopistolla opiskelijana pääsin 700kV hiukkaskiihdyttimen kimppuun. Sammutusohje oli selvä, kytkimestä virrat pois ja odotetaan puoli tuntia, jotta jännite laskee ja kone luo voi mennä. Koneen jännnitteenpurkuvastus (50cm pitkä) olikin katkennut eikä jännite puolessa tunnissa ollutkaan pudonnut nollaan. Sain n. 30cm valokaaren koneesta itseeni eli tuollaiset 300-350kV. Huutelin nurkasta tutkijoille ettei ole hätää, mutta koneen ja minun luokse ei saa kukaan tulla - se on hieman rikki.

Jännite ei tapa, se on virta (joka toki määräytyy jännitteen mukaan). Sydämen läpi menevä vaihtovirta (esim. 50Hz) saattaa sydämen pahimmillaan väärään tahtiin ja jos tahti ei palaa normaaliksi, niin verenkierto pysähtyy. Aivojen läpi saatu isku käsittääkseni kärventää symptonit, samoin suuri virta (tasa- ja vahtovirta) kehoon polttaa.

Kumipohjaiset kengät pidän aina jalassa kun on vaara että sähkölaite voi rikkua. Eli kumisaappaat jalassa käytän painepesuria yms.

Tässä voisi käyttää nimim. Vahingosta viisastunut - ehkä

Principia
Seuraa 
Viestejä1787

admin kirjoitti:
Miten käy jos ihminen saa sähköiskun
Sähkö kulkee vähimmän vastuksen reittiä pitkin maahan. Eli jos käteen saat tällin niin se todennäköisimmin menee ihon pintaa pitkin maahan jättäen palovammoja mennessään.

Huonossa tapauksessa sähkö menee haavan kautta sisään ja siellä aiheuttaa tuhoja ja myrkytystä kun suonet palaa, ja sydämeen päästessään häiritsee sinusrauhasen toimintaa aiheuttaen sydämen pysähdyksen tai kammiovärinän.

Lisäksi se sähkön pirulainen aiheuttaa lihaskrampin joten jos nappaat kiinni jostain sähköisestä pylväästä niin jäät siihen kiinni kuin tatti p*skaan, toisin kuin elokuvissa joissa sähköisku lennättää ihmistä kuin räjähdys konsanaan.

.

Näin siis olen about ymmärtänyt, korjatkoon joku viisaampi jos olen väärässä.

Vierailija

Jos ny pilkkua viilataan niin se takertuminen riippuu siitä onko kyse tasa- vai vaihtojännitteestä. Jälkimmäisessäkin tapauksessa voltteja saa olla jonkin verran että se takertuminen tapahtuu. Se 220 taitaa moiseen riittää.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat