Seuraa 
Viestejä45973

Katsoin juuri ohjelmanMTV:ltä.Se kertoi valkohaista.Se oli johnakin Afrikan eteläkärjessä.Kyse oli valkohain elämästä,metsästyksestä ja tavoista.Mutta hait ovat vähenmässä ihmisten takia.Se on surullista .Mutta kuitenkin,miten itse voisit parantaa haiden elämää?

Kommentit (8)

Tuskimpa mitenkään. Suuri osa haitapoista tehdään Aasiassa, jossa historiallisen idioottimaiseen ruokakulttuuriin kuuluvat hait olennaisena luksusruokalajina. Haipyynnit tulisi kieltää Aasian merialueella, asettaa tiukka valvonta ja lisätä valistusta kouluissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ote "hiljainen maailma" dokumenttielokuvasta:

Kaikista omituisin näytös nähdään kuitenkin laivan ajaessa pienehkön valaan päältä haavoittaen tätä vakavasti. Ensiksi Cousteaun miehistö tappaa valaan päästääkseen tämän kärsimyksistään.
Hetken kuluttua paikalle ilmestyy iso lauma haita, jotka aloittavat kunnon kestit raadon parissa. Aikansa tätä seurattuaan miehistö joutuu suoranaisen raivon valtaan, ja "kostaakseen pikku valaan puolesta" alkavat silmittömän haiden teurastuksenKun ekan kerran näin tämän dokumentin, niin olin vaan huuli pyöreenä... Että mitäh?!

No, asiat ovat onneksi noista ajoista muuttuneet, eivätkä kaikki merimiehet ole enää noin sadisteja....
Tiukassa on kuitenkin haiden paha maine juuri kaikenmaailman hollywood leffojen yms vuoksi.

Kyseessä ei kylläkään ollut valkohaita, mutta olisivat varmasti sellaisenkin tappaneet jos olisi paikalle eksynyt.

On ne... upeita eläimiä....Pääsispä joskus sellaseen häkkiin pinnan alle katsomaan niitä!

Hait omistavat evät ja ne ovat himoittuja huolimatta siitä, etteivät ne ole kovin terveellisiä. Kilohinta on sitä luokkaa, että esim. filippiiniläinen kalastaja kerää mielellään eviä myyntiin.

Hait myös maistuvat hyvälle. Basilika ja barbequekastike sopivat hyvin hain lihan kanssa.

Esim. Valkohait matkustavat paljon, eikä valkohaiden hävikkiä voi laittaa australialaisten piikkiin tai edes haiverkkojen piikkiin yksistään.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat