Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu on ilmeisesti yllättänyt valtion ja etenkin kunnat siinä määrin, että nyt väliaikaisia majoitus keskuksia on jouduttu perustamaan myös kirjaimellisesti keskelle pystymetsää.

En pidä kehitystä suotavana mutta vaihtoehtojen puuttuessa tähän on toistaiseksi tyytyminen. Mielestäni valtion olisi kuitenkin syytä lisätä panostustaan, sillä kuten tiedetään, tulijoiden määrä on mitä ilmeisimmin kasvussa, eikä kriisialueiden rauhoittumista (mm. Irak, Somalia) ole näköpiirissä.

Ajatukseni ei ole uusi mutta esitän sen tässäkin:

Eduskunnan tulisi nopeutetussa järjestyksessä säätää laki, jossa voidaan ohittaa kunnallinen päätösvalta, tyhjillään olevien kunnanasuntojen ottamiseksi turvapaikanhakijoiden käyttöön. Onhan täysin mieletöntä, että satoja ellei tuhansia kuntien vuokra-asuntoja seisoo tyhjillään, samalla kun turvapaikanhakijoita joudutaan sijoittamaan epätarkoituksen mukaisesti keskelle korpea. Jo pelkästään suomen kielen opiskelun kannalta korpeen sijoittaminen ei ole järkevää, puhumattakaan työnteon kannalta!

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/01/s ... 02784.html

Sivut

Kommentit (82)

JuurikinNiin
Seuraa 
Viestejä1887
Liittynyt4.3.2007

Idea on hyvä.

Mutta takuuvarmasti ideaa vastustetaan kunnissa, ja alueilla, jossa asuntoja olisi.

Ns. kansan suussa tuo idea kohdekunnassa ei varmaankaan saa kannustusta.

Suomen uusriistokapitalismin pääjehu on Sauli Niinistö. -Pirta-

Ei varmaankaan ole kiva olla sijoitettuna "eristykseen". Tuo taitaa olla kuitenkin aika väliaikaista? Jokatapauksessa korpeen sijoittaminen on lienee mieluisampi vaihtoehto pakolaisille kuin jäädä esim. Somaliaan tai johonkin muuhun paskamaahan? Mitä voit vaatia jos tulet pakolaisena toiseen maahan ja toisten maksettavaksi?

Kielen oppimisen kannalta tuo tosiaan voi olla ongelma, mutta lienee järjestettävissä.

taisto
- - Eduskunnan tulisi nopeutetussa järjestyksessä säätää laki, jossa voidaan ohittaa kunnallinen päätösvalta, tyhjillään olevien kunnanasuntojen ottamiseksi turvapaikanhakijoiden käyttöön. Onhan täysin mieletöntä, että satoja ellei tuhansia kuntien vuokra-asuntoja seisoo tyhjillään, samalla kun turvapaikanhakijoita joudutaan sijoittamaan epätarkoituksen mukaisesti keskelle korpea. - -Toki on mieletöntä, jos asuntoja on jossain kunnassa tyhjillään. Mutta eikö se ole kunnan asia päättää mitä tekee asunnoillaan? Se voi vaikka purkaa asuntoja, jos haluaa että tulee vähän väljempää. Mikäli maahanmuuttajille ei ole asuntoja, ei ole mitään pakkoa ottaa heitä sitten enempää. Ongelma ratkaistu.

On ihme hommaa. He siis pakon edessä pakenevat tänne jostain kaukaisesta maastaan jossa asiat eivät ole hyvin ja he ovat uhattuina... Ja sitten alkavat valittamaan vaikka kaikki on täällä hyvin? Pakko sanoa, että jo on röyhkeää.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432
Liittynyt4.3.2008

Joo paljokohan ne ahdistuvat siellä lähtömaassaan? Se on annettu mikä on tarjottu, ei ole pakko ottaa vastaan jos ei kelpaa. Kun on kotouduttu ja kieli opittu niin ei muuta kuin kasvukeskukseen töihin, niin ne muutkin Suomen syrjäseutujen asukkaat halutessaan tekevät.

Hämmentää.

Luin tuon uutisen vielä ja tuli mieleen, että itse kyllä mielelläni asuisin syrjemmässä. Ei tarvitsisi kärsiä liiallisesta ihmispaljoudesta ja metelistä kaupungissa. Luontoa olisi yllin kyllin ympärillä.

SamBody
Seuraa 
Viestejä6268
Liittynyt3.5.2008
Peksu
Ei varmaankaan ole kiva olla sijoitettuna "eristykseen". Tuo taitaa olla kuitenkin aika väliaikaista? Jokatapauksessa korpeen sijoittaminen on lienee mieluisampi vaihtoehto pakolaisille kuin jäädä esim. Somaliaan tai johonkin muuhun paskamaahan? Mitä voit vaatia jos tulet pakolaisena toiseen maahan ja toisten maksettavaksi?No ainakin tuon TV-uutisten jutun mukaan: shoppailumahdollisuuksia, telkkareita ja parempaa ruokaa.
En kyllä usko että telkkareista ilman satelliittiantenneja ja/tai DVD-laitteita juuri iloa on.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
http://www.sananvapaudenpuolesta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Siis mitä hel... eikö turvapaikanhakijoiden pitänyt olla naama verillä hirmuhallintoa pakenevia pikkulapsia? Päällimmäisenä heillä on kuitenkin uutisen mukaan mielessä shoppailumahdollisuudet ja telkkarin katsominen? Jotenkin tässä tulee vahva tunne kusetetuksi tulemisesta.

Eivät monet muutkaan voi valita elinpaikkaansa. Heillä vain ei ole uhristatusta, joten kukaan ei ottaisi vakavasti vastaavaa vaatimusta. Koska he ovat vähempiarvoisia ihmisinä.

Työntekomahdollisuuksista, kuvitteleeko muka joku, että täysin kielitaidottomilla ja ylipäätänsä vailla mitään tuntemusta länsimaisesta kulttuurista olevilla on vuosikausiin tai edes -kymmeniin suurtakin mahdollisuutta työllistyä?

Ei edes televisiota. Vakavaksihan tämä vetää. Ja eihän näitä oloihin sopeutumattomia voida asuttaa minnekään homeiseen vuokrataloon. Saattavat sairastua.

Vatkain
Joo paljokohan ne ahdistuvat siellä lähtömaassaan?Ironiaako? Jokainen ymmärtää, että sodassa olevan maan olosuhteet ovat vertailukelvottomia ei-sotaa käyvään maahan nähden. Riittääkö vastaukseksi.

Vatkain

Se on annettu mikä on tarjottu, ei ole pakko ottaa vastaan jos ei kelpaa.Epäolennaista. Kyse on puhtaasti järjen käytöstä. Rahaakin säästyisi, jos tyhjät kaupunkien vuokra-asunnot otettaisiin hallituksen päätöksellä käyttöön.

Vatkain

Kun on kotouduttu ja kieli opittu niin ei muuta kuin kasvukeskukseen töihin, niin ne muutkin Suomen syrjäseutujen asukkaat halutessaan tekevät.(huokaus..) Tästä on puhuttu jo monet kerrat aiemminkin ja on käynyt aika selviksi työnantajien asenteet. Siksi toisekseen on aika outoa edellyttää työntekoa ennenkuin edes peruskielitaito ja maan tavat on saatu jotenkin opetettua. Toisaalta näiden sota-pakolaisten osalta on muutenkin epärealistista odottaa työntekoa liian nopealla aikataululla, eikä vähiten aiemmin mainitsemieni vääristyneiden asenteiden vuoksi.

yle
- Olemme eristyksissä kaupungeista ja ostospaikoista. Jos haluamme ostaa jotakin, meidän pitää matkustaa 20 kilometriä, eikä täällä ole säännöllisiä kulkuyhteyksiä, kertoo Abdulgadir Hassan.Niin, no sellasta se on täällä suomessa. Sopeutukaa *aatana!

Minkäs teet, ei ole kunnon julkisia liikenneyhteyksiä, ja jos sattuu edes jonkinlainen olemaan niin kerran viikossa kulkee.

Parempi oiskin että sijoitettaisiin kaikki sinne helsinkiin ja kaupungin vuokrakämppiin ilmaiseksi. Eipähän tarviis täällä metässä kuunnella toisten valitusta kun itteesäkki *ituttaa tää meininki.

Helsinki vaan täyteen somaleita ja sitten vaan eristetään omaksi valtiokseen, niin saavat sitten siellä olla niinku ite haluavat *erkele...
Katottais vaan kauan menee enne kuin on sisällissota helsingissä.
Sitten voitais lähettää Ahtisaari rauhan-neuvotteluihin. Myös erinäinen jeesustelu kuuluisi asiaan.

Päästään kerralla helsingistä, eduskunnasta ja mamu-ongelmasta ja tilalle saadaan hyvää julkisuuskuvaa humanitäärisen toiminnan muodossa.

Kannatetaan!

- Olemme eristyksissä kaupungeista ja ostospaikoista. Jos haluamme ostaa jotakin, meidän pitää matkustaa 20 kilometriä, eikä täällä ole säännöllisiä kulkuyhteyksiä, kertoo Abdulgadir Hassan.

Tuo ei pidä paikkaansa. Suomusjärven ja Salon välillä on säännöllinen kulkuyhteys.

http://www.matkahuolto.info/lippu/fi/co ... +aikataulu

Edit: Mikseivät toimittajat nykyisin haasta ja kyseenalaista väittämiä?

Hetkinen, olikos tässä nyt kyse turisteista vai hädän alta pakoon autetuista ihmisistä? Ja kenen varoilla sitä pitäisi päästä shoppailemaan? Veronmaksajien?

No, jos ei turvallisessa maassa asunto, ruoka, vaatteet ja terveydenhuolto riitä, niin lähetetään heidät toki takaisin. Selvästikkään eivät ole todellisen hädän alaisia, kun kerran on varaa nirsoilla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat