Seuraa 
Viestejä45973

Voitaisiin miettiä myös hyviä puolia erinäisistä SciFi-sarjoista, ja ylipäätään kehuskella kukin lempisarjojamme.

Odyssey 5 on paras minun näkemäni sarja tästä genrestä. Tähän olen päätynyt sen vuoksi että sarjassa oli kerrankin älykkäät hahmot, jotka eivät jääneet nysväämään typeryyksiä, eikä odotettu että katsojan pitää hoksata kaikki vartin etukäteen ennenkuin hahmot itse hoksaavat votta vak is koin on.

Otti todella päähän että koko juttu nuupahti yhteen ainoaan kauteen; ehken olisi sarjaa edes katsonut jos olisin ollut tietoinen siitä että se jää kesken.

Farscape on sitten toinen suosikkini, joka on jotakuinkin samalla palkintosijalla tuon Odyssey 5:n kanssa. Ihan varmasti aikamoinen Muppet Show monenkin mielestä, mutta pidän niistä hahmoista ja varsinkin siitä että oikeastaan päähenkilönä oleva ihminen on porukan tärähtänein, jossa mielessä uhvomiähistä ja -naisista tulee hyvinkin järkevän oloisia tyyppejä häneen verrattuna. Suosikkini oikeastaan loppujen lopuksi on kuitenkin Aeryn Sun (Claudia Black), jota voisin fanittaa lähes lesbososiaalisen arvostuksen vallassa. Jos semmoista lesbososiaalisuutta olisi ylipäätään olemassa, mutta kumminkin aivan kuten jotkut miehet ihailevat jotain mieshahmoa, niin sama juttu nainen naista -peilikuvana. Kova täti ja sellainen haluaisin itsekin olla, mutten ole kun olen nössö.

Siinä noin niinkuin ensialkuun.

Sivut

Kommentit (49)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Minustakin se Odysseu 5 oli ihan hyvä, harmi vaan että se loppu.

Mä en kyllä muista edes kaikkien hyvien sarjojen nimiä enää.

Maa 2 ois kiva nähdä pitkästä aikaa, kun ei siitä muista enää mitään.

B5 on kyllä yksi parhaista kuitenkin, sen olen kattonut alusta loppuun joka jakson.

Ei ny tuu muuta mieleen. Luokitellaankohan salaiset kansiot scifiksi? Jos, nii seki on. Erityisesti alkupään jaksot. Myöhemmin se menee vähän sekoksi ettei oikein tajua että mitä siinä tapahtuu.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Ensin oli Galactica, sitten Ritari Ässä (kai sekin oli sci-fiä?) jonka jälkeen oli pitkä tauko kunnes B5 putsasi pöydän ja nyt hissuksiin koettaa Galactican päivitetty versio nousta kukkulan kuninkaaksi. Väliin mahtuu kaikenlaista tuubaa, Tripodien aikaa jne.

Makuasia, joku tykkää muustakin eikä arvosta pätkääkään muiden lemppareita.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Toope
Seuraa 
Viestejä28495
vihertaapero
Ensin oli Galactica, sitten Ritari Ässä (kai sekin oli sci-fiä?) jonka jälkeen oli pitkä tauko kunnes B5 putsasi pöydän ja nyt hissuksiin koettaa Galactican päivitetty versio nousta kukkulan kuninkaaksi. Väliin mahtuu kaikenlaista tuubaa, Tripodien aikaa jne.

Tuleeko Galaktikan uusia jaksoja joskus joltakin kanavalta? Kyllä se ihan katsomisen arvoisalta vaikutti. Toivottavasti Babylon 5 joskus uusitaan, se oli alkuvaiheessa aivan loistava sarja, parasta scifiä ever.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621
Poison dart frog
Pinky&Brain
:D Äärirajoilla - Outer limitsMainio sarja.Todellakin.

Scifi versio tales of the cryptistä niille jotka eivät kyseistä sarjaa ole seurannut. Suosittelen hankkimaan jostakin.

Dark Angelkin on myös suosikkisarjojani vaikka kestikin vain kaksi tuotantokautta. Ehkä tuli liian kalliiksi tuotantoyhtiölle tai ehkä tekijöillä oli muita suunnitelmia. Ehkä WTC iskut vaikutti myös asiaan. James Cameronin ohjaama ja ideoima sarja ja eihän sellainen voi epäonnistua.

Vatkain
Seuraa 
Viestejä27432

B5 + ST:TNG 4ever <3

Ei ollu huono muuten toi Barbaarin mainitsema Synkkä enkelikään samoten kun Tripodien aika joskus nappulana. Ja melkosta scifiä ihmiskehon sisällä, ikiklassikko Olipa kerran elämä

Hämmentää.

Kyllä tuo uudelleen väsätty Galactica on .
Oli pakko katsoa kaikki kolme saatavilla olevaa boxia melkein yhdellä istumalla
Erityisesti pistää aina ajattelemaan miten ihminen loppujen lopuksi eroaa "koneesta".

OjH
Seuraa 
Viestejä259

1. Battlestar Galactica - sekä uusi että vanha sarja. Joka ikinen uuden sarjan jakso tallessa, sitten kun taas huvittaa katsoa uudelleen. Vanha Galactica häkellytti pikkupoikana, uusi Galactica herätti saman häkellyksen uudestaan.

2. Star Trek: Deep Space Nine - Jotenkin kaiken sen enterprisella ja voyagerilla vaeltelun jälkeen (joojoo Voyager tuli DS9:n jälkeen), tämä sarja imaisi minut mukaansa tavalla mihin mikään muu Star Trek ei ole kyennyt - ainoa Star Trek jonka kausiDVD bokseja omistan.

3. Stargate SG-1 - yksi pisimpään jatkuneista scifisarjoista, ellei juuri se pisin, 10 kautta loistavaa viihdettä. Parhaimmillaan silloin kun Richard Dean Anderson oli osa SG-1 -ryhmää, vaikka eivät Claudia Black ja Ben Browderkaan huonoja olleet. Kaikki sarjan jaksot tallessa uusintakatselua varten.

4. Babylon 5 - Imaisi mukaansa samaan tapaan kuin DS9, sarjoillahan on se yhteistä, että paljon sarjan dramatiikasta tapahtuu paikallaan pysyvällä suurella avaruusasemalla. Pidin myös hyvästä näyttelijätyöstä etenkin Andreas Katsulasilta ja Peter Jurasikilta. Kolme DVD boksia hyllyssä.

Totta Mooses Salaiset kansiot on SciFiä. Katselimme juuri äijän kanssa koko sarjan dvd:ltä putkeen, poislukien erinäisiä jaksoja joita jompikumpi ei halunnut nähdä joko liiallisen tuttuuden tm. seikan vuoksi.

Kansioista erityisesti omaan mieleeni on ollut mm. Piper Maru; jossain vaiheessa diggailin kovasti Home-jaksoa, mutta se on oikeastaan vähän yökkist...

Taisi olla ekan kauden toka jakso jossa David Duchovny on komeimmillaan, oikein syötävän hyvän näköinen letti silmillä muistinsa armeijan hoteissa menettäneenä. Nam...

***

Ja Futurama todellakin, kelpo sarja. Omistan kaudet 3 ja 4, ehkä joskus vielä enemmänkin.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Paras "scifi"-sarja on tietysti Star Trek: The Next Generation.

Mutta onko tv-sarjoissa oikeaa scifiä, sellaista jonkinlaista tieteellistä pohjaa, mitä monissa lajin kirjoissa on? Hyvä scifi-kirja kun pohjaa edes jotain tunnetuihin fysiikan lakeihin sekä oikeiden tiedemiesten teorioihin ja visioihin. Tv-sarjoista ja elokuvista puhuttaessa kyseessä on lähinnä fantasia tai "pehmo-scifi". Mutta kyllä noita Star Trekkejä ja Babylon viitosia on tullut katsottua. Kaveri kysyi kerran mitä ihmettä näen noissa alieneissa, nehän ovat täysin naurettavia nörttien juttuja eikä poimuajo ole kuin pseudotiedettä. Sanoin, että me emme opi niistä "alieneista" mitään läheskään yhtä kiinnostavaa kuin ne oppivat meistä. Star Trek TNG:ssä onkin keskiössä ihminen, muu on muun muassa rekvisiittaa ja huumoria. Ennen kaikkea se kaikki muu on määrittelemässä ja tarkastelemassa ihmistä. Parhaana esimerkkinä Data, androidi jonka pyrkimys on tulla mahdollisimman ihmismäiseksi. Yhdessä jaksossa röyhkeä ja omnipotentti Q joutuu elämään ihmisenä ilman kykyjään, hänen pitää oppia käyttäytymään, näkemään nälkää jne. Datan, Q:n ja muiden ei-ihmisten avulla käsitellään moraalia ja muuta ihmiseen olennaisesti liittyvää. Tietysti sarjassa on myös reilu annos huumoria, ei se muuten olisikaan niin erinomainen.

Kirk (Shatner) on oikeudenmukainen ja samalla huvittava kapteeni, aivan kuten Picard (Patrick Stewart), mutta he ovat näyttelijöinä aivan eri maailmoista. Nauttikaa näistä videoista, te, jotka jostain jotain tajuatte.
http://www.youtube.com/watch?v=g3rFNbSKpEE
http://www.youtube.com/watch?v=Jj-TlRi_uj4
http://www.youtube.com/watch?v=X6oUz1v17Uo
http://www.youtube.com/watch?v=HAMCHShxS9A

Farscape ja uusi Galactica.

Farscapessa on se ihmeen tuntu, mikä puuttuu monesta scifisarjasta. Kaikki on uutta ja ihmeellistä. Vain mielikuvitus on rajana, mitä avaruudesta voi löytyä. Luulempa että käsikirjoittajat on aika hyvin Flash Gordoninsa lukeneet.

Minä haluaisin osata puhua englantia samalla "murteella" kun Aeryn Sun (Claudia Black) jota fanitan luonnollisesti ihan järettömästi.

Se oli ihan mielettömän hieno kohtaus, muistaakseni jossakin 2-3 kauden vaihteessa kun Crichton oli Scorpiuksen vankina jossakin tornissa ja Moya syöksyy kiertoradalta sitä pelastamaan.

Crinton vaan oli että "Minulla on vähän isompi caliberisia ystäviä"

Jumalauta jos siinä ei tule kylmät väreet niin on tunteeton ihminen.

Jo pelkästään se ääni, kun se syöksyy taivaalta saa perkele aikaan virtsankarkailua.

Semmonen 1,5 kilometriä pitkä, elävä avaruusalus.

Jumaleissön pojat!

Taisi olla ihan ensimmäisiä jaksoja kun Crichton pannaan kiduttamaan Ka D'Argoa. Ja se vetelee sitä niistä pään lonkeroista ja Ka D'Argo huutaa että "Voi SAATANA lopeta!!!".

Ne vangitsijat ei vaan tiedä että se rotu kiihottuu sukupuolisesti niiden lonkeroiden manipuloimisesta. "Aika hyvin sä kidutat"

Sillon oli vaan suu auki, että tältä sarjalta voi sitten odottaa ihan mitä vaan..

Muistaakseni se vielä laukesi Crichtonin käsille.

...

Stargate onkin sitten jotakin ihan käsittämätöntä kuraa, enkä ymmärrä miksi ihmiset sitä katsoo. Jokainen jakso on ihan samanlainen. Ovat kuvanneet ne jossakin Speden takapihalla.

Katsokaa, koivuja. Menkää sinne ja näytelkää että olette toisella planeetalla.

...

Galacticassa on sitten onnistuttu luomaan erittäin hyvin, se siellä olemisen tunne.

Kattoo nyt miten se loppuu. Lässähdykseen vai johonkin elämää suurempaan.

Suosittelisin muuten että jos puhutte galactican katsomisesta amerikan tahtiin niin laittaisitte ne tiedot jotenkin spoilertageihin, että ihmiset ei vittuunnu.

Itse katselen ameriikan tahtiin, joten minua ne ei haittaa.

Voitte nauraa, mutta minä pidän uudesta Dr Who:sta. Toiset tarvitsevat galaksin pelastamiseen avaruusaluksia ja tykkejä, Tohtori pelastaa maailmankaikkeuden soonisella ruuvimeiselillä (hänellä oli myös laser-jakoavain, mutta hän hukkasi sen), aikakoneellaan TARDIS:illa ja "Whole lot of running...".

A-luokan näyttelijöiden lisäksi (David Tenant, Cathrine Tate, Billie Piper etc.), sarjassa on mielestäni hienoa ihan omanlaatuisensa huumori.

Jokaisella on oma maku, joten ottaa aivoo henkilöt jotka eivät voi ymmärtää miksi joku tykkää jostain kun toinen taas ei.

Omat suosikkini on ehdottomasti SG-1 ja SG-A. Harmi vaan, että molemmat sarjat on lopetettu. Onneks tulee leffoja niin pysyy genre hengissä. SG-1:stä tekeillä kolmas leffa sarjan jälkeen ja SG-A:sta ensimmäinen.

Ihan uusi SG-U eli Universe jota aletaan kuvaamaan helmikuussa tulee viemään SG:n juonta taas eteenpäin.

Ihme, että käsikirjoittajilla on vielä ideoita varastossa. Juoni on jo nyt niin massiivinen.
Ainoa miinus on, että jos haluaa päästä kunnolla sarjaan mukaan pitäsi katsoa kaikki alusta asti.

Harrastelija-Ajattelija
Voitte nauraa, mutta minä pidän uudesta Dr Who:sta. Toiset tarvitsevat galaksin pelastamiseen avaruusaluksia ja tykkejä, Tohtori pelastaa maailmankaikkeuden soonisella ruuvimeiselillä (hänellä oli myös laser-jakoavain, mutta hän hukkasi sen), aikakoneellaan TARDIS:illa ja "Whole lot of running...".
A-luokan näyttelijöiden lisäksi (David Tenant, Cathrine Tate, Billie Piper etc.), sarjassa on mielestäni hienoa ihan omanlaatuisensa huumori.

Luin ketjua jo hieman epätoivoisena, että eikö kukaan mainitse tätä mainiota sarjaa
Myös spinoff Torchwood on aika viihdyttävä ja molemmissa erityistä kiitosta ansaitsevat Murray Goldin erinomaiset musiikit.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat