Seuraa 
Viestejä45973

Kuinka tarkasti elävän ihmisen ikä voidaan todentaa ?

Otetaan esimerkkinä 30-vuotias suomalainen nainen. Tai 10-vuotias poika Irakista.

Nuorilla varmaankin hampaista saa tarkimman määrityksen ?

Tietääkö joku miten asia oikeasti on ? Kai ihmisessä on joku kello, joka ei välitä ruokavaliosta, treenistä tai UV-säteilystä.

Kommentit (11)

Ilmeisesti luuston kunnosta päätellään paljon (kun kyse on vainaasta, siis). Siitä miten kuluneet nivelet olivat kuollessa, olivatko luut jo lopettaneet pituuskasvun yms.

Jossakin ohjelmassa tehtiin ikätutkimusta halukkaille ihmisille (naisille muistaakseni) ja heillähän saattoi käydä niin että toinen käsikin oli "iäkkäämpi" kuin toinen, kasvot saattoivat olla kulahtaneemmat kuin jalat jne.

Mutta pääseekö tutkimuksin todelliseen kalenteri-ikään? Haluisin tietää itsekin.

Jägermeister
Seuraa 
Viestejä1013
Lektu-Elli
Kuinka tarkasti elävän ihmisen ikä voidaan todentaa ?

Otetaan esimerkkinä 30-vuotias suomalainen nainen. Tai 10-vuotias poika Irakista.

Nuorilla varmaankin hampaista saa tarkimman määrityksen ?

Tietääkö joku miten asia oikeasti on ? Kai ihmisessä on joku kello, joka ei välitä ruokavaliosta, treenistä tai UV-säteilystä.
Jos kysytään Wilhelm Ockhamilaiselta, niin ilmeisin ratkaisu olisi varmasti tarkistaa ikä esimerkiksi kela- tai ajokortista. Siitä sen saa ainakin Suomessa ihan päivän tarkkuudella. Tuon irakilaispojan kohdalla en kyllä tiedä.

Jos taas tarkoitetaan nimenomaan "tarkasti elävän ihmisen" ikää, niin periaatteessa samoin, kuin holtittomastikin elävän.
Onkohan "holtiton" elämäntapa tässä vastakohta tarkalle? Vai olisko "tuhlaileva" parempi?

No panin tämän tähän, kun juuri kukaan ei Elliä auttanu.

---

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihmisen vielä kasvaessa (jotakuinkin alle 20-vuotiaana) ikä voidaan määrittää vuoden tarkkuudella luiden kasvulevyistä, sillä jotkut luutuvat kiinni ennen muita. Tämän jälkeen homma muuttuukin vaikeammaksi ja ikä näkyy, kuten Qadesha sanoi, nivelien ja luiden kunnossa. Näihin asioihin kuitenkin vaikuttavat monet muutkin asiat kuin ikääntyminen. En nyt tähän hätään ainakaan keksi, miten iän saisi määriteltyä tarkasti 20. ikävuoden jälkeen.

Hampaistahan näitä yleensä määritetään. Niin ja luiden pituuksista jne. Ongelmaksi vain muodostuu eri olosuhteet. Irakissa tai Gaanassa ja muissa köyhissä paikoissa ravitsemus saattaa olla vähän sitä sun tätä, joten pituuskasvu saattaa tyssätä jossain vaiheessa. Jos esim reisiluun pituuden avulla määritetään ikää, olisi tulos kalibroitava paikallisia oloja vastaavaksi.

Kun kerran geeni-foorumissa ollaan niin pitääpä ehdottaa jotain telomeereistä. Nehän lyhenevät aina solun jakautuessa. Luulisi että joku on keksinyt niihin perustuvat iänmäärityksen.

Tetrafuran
Kun kerran geeni-foorumissa ollaan niin pitääpä ehdottaa jotain telomeereistä. Nehän lyhenevät aina solun jakautuessa. Luulisi että joku on keksinyt niihin perustuvat iänmäärityksen.Eip. Ei onnistu. Telomeerien pituus vaihtelee ihmisestä toiseen.

Meillä päin tämä on helppoa. Katsotaan rekisteristä milloin ihminen on syntynyt ---> myöhemmin ihan henkilökortista

Ei oo kukaan tullu tähän päivään mennessä hampaita kaivelemaan iän määritys perusteena...

Helpoimmin ihmisen ikä selviää, kun kysyy ihmiseltä hänen kielellään :"Minkä ikäinen olet" ?
Naiset tosin tuppaavat kertomaan alakanttiin ?

Just.
No tässä keskustelussa varmaan haettiin enemmänkin sitä, että jos vaikka Slobodan Miloševićin uhrien ikää ruvetaan selvittelemään tai jos vaikka jostain hornan kuusesta tulee pakolaisia, jotka osaavat lähinnä laskea lehmien lukumäärän, mutteivät omaa ikäänsä.

Henkilön tunnistaminen rajalla.

Keksi helppo ja varmahko keino ja myy se viranomaisille. Saat satoja tuhansia.

Mutta kiinnostaisi tietää ihan vaan kiinnostuksestakin.

Kaikille tämän alan innovaatioille löytyy nyt rahaa.

Tämän päivän lehdissä kerrotaan esim siitä Italiassa poltetusta vastaanottokeskuksesta, missä tunisialaiset pani ranttaliksi.

Eilisessä lehdessä puhuttiin ihmisten hukkumisesta jossain Espanjan saarella.

jne. jne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat