Seuraa 
Viestejä45973

Pistin tämän Historia-säikeeseen, vaikka parempi olisi ehkä ollut "Vapaa sana". Mutta uskon, että on syytä sanoa muutama sana tuosta kenties Raamatun kohutuimmasta kirjasta.

I luku kuvaa Johanneksen Patmos-saarelle joutumista ja kuinka Hän saa näkynsä.

Nykyään Jeesuksen kuolemasta on monenlaista tietoa... Hänhän näyttäytyi kuolemansa jälkeen opetuslapsilleen ja on syytä olettaa, että Hän palasi tavallisena ihmisenä maan päälle! Tästä antaa viitteitä muutamat joukkohauta-havainnot, jonka mukaan Jeesus tai Yeshua-niminen mies olisi löydetty joukkohaudasta, sukuhaudasta. Suomessakin on/oli pappi, joka uskoi tämän tulkinnan. Hänestä oli tuolloin televisiouutisissakin jotain.

Kun siis Johannes näkee Kristuksen, vuosien 50-70 välisenä aikana, ei ole varmaa, oliko Jeesus tuolloin enää lihallisena maan päällä... Mutta jokaisella meistähän on unissamme tuollainen Taivas-hahmo, joka yleensä lymyää Tuonelan pimennoissa, eikä Taivaan kirkkaudessa.

Jeesuksen Johannes näki kirkastetussa muodossaan ja kuvaa tätä näin: "Ja lampunjalkain keskellä näin Ihmisen Pojan muotoisen, pitkäliepeiseen viittaan puetun ja rinnan kohdalta kultaisella vyöllä vyötetyn. Ja Hänen päänä ja hiuksensa olivat valkoiset niinkuin valkoinen villa, niinkuin lumi ja hänen silmänsä kuin tulen liekki; hänen jalkansa olivat ahjossa hehkuvan, kiiltävän vasken kaltaiset, ja Hänen äänensä oli kuin paljojen vetten pauhina. Ja hänellä oli oikeassa kädessään seitsemän tähteä, ja hänen suustaan lähti kaksiteräinen, terävä miekka, ja hänen kasvonsa olivat niinkuin aurinko, kun se täydeltä terältä paistaa..."

Tuollainen oli Jeesus, kun Johannes Hänet unessa tai näyssä näki! Sitten on kirjeet seitsemälle seurakunnalle, jossa joko kehutaan uskollisuutta, tai nuhdellaan "penseydestä", ja "Isebelin" matkassa pyörimistä...

Neljännessä luvussa nähdään Jumalan Valtaistuin, joka on näöltänsä jaspis- ja sardionkiven kaltainen, ja valtaistuimen ympärillä oli taivaankaari, smaragdin kaltainen.

Ympärillä oli 24 valtaistuinta, joissa istui kaksikymmentäneljä vanhinta, valkeisiin vaatteisiin puettuna, ja päässänsä kultaiset kruunut. Valtaistuimesta lähti salamoita ja ukkosen jylinää, ja siellä paloi seitsemän tulisoihtua: seitsemän Jumalan henkeä. Valtaistuimen(keskellä) edessä oli ikään kuin lasinen meri, kristallin näköinen, ja valtaistuimen keskellä ja ympärillä oli neljä kerubia, edestä ja takaa silmäkkeitä täynnänsä.

Tuon samaisen kristallimeren rannalla myöhemmin(15. luku) Pedosta voiton saaneet ylistävät Jumalaa.

Ensimmäinen olento(kerubi) oli leijonan näköinen, toinen, härän näköinen, kolmas kuin ihminen ja neljäs lentävän kotka näköinen. Niillä oli kullakin kuusi siipeä. Ne ylistivät jatkuvasti Jumalaa!

Sitten kerrotaan (5. luku), kuinka valtaistuimella istuvan oikeassa kädessä oli kirjakäärö, sisältä ja päältä täyteen kirjoitetun, ja seitsemällä sinetillä suljetun.

Mutta EI OLLUT KETÄÄN, joka olisi kyennyt katsomaan kirjoitusta, ja murtamaan sen sinettejä, ja Johannes ITKI sitä. Mutta sitten kerrotaan, että Daavidin jalopeura Juudan sukukunnasta on voittanut - niin, että - kykenee avamaan kirjan ja sen seitsemän sinettiä.

Valtaistuinten ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, joka oli/on arvollinen avaamaan sinetit, sillä se on teurastettu, ja joka on verellään ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista.

Sitten Karitsa avaa ensimmäisen 7 sinetistä. Yksi neljästä kerubista sanoi: "Tule!". Sitten tuli valkoinen hevonen ja sen istuvalla oli jousi ja hänelle annettiin seppele ja hän lähti voittamaan.

Toista sinettiä avatessa sanottiin taas:"Tule!". Tulipunainen hevonen, jonka tehtävänä oli riistää rauha maan päältä, ja hänelle annettiin suuri miekka.

Kolmas sinetti, ja musta hevonen ja ratsastaja vaakoineen. "Koiniks-mitta nisuja yhden denarin ja kolme koiniksia ohria yhden denarin. Öljyä ja viiniä ei saa turmella!"

Neljäs ratsastaja harmaine hevoisineen on itse Kuolema, ja sitä seurasi Tuonela. Heidän valtaansa annettin 1/4-osa maata, ja saivat tappaa nälällä, rutolla ja miekalla ja maan petojen kautta.

Viides sinetti kuvaa niitä, jotka on surmattu todistuksensa tähden, ja olivat alttarin alla... He janosivat KOSTOA!

Kuudennessa sinetissä tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kauttaaltaan veren väriseksi. Taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu ravistaa hedelmänsä! Taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon ja vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa.

Seitsemäs sinetti toi äänettömyyden Taivaaseen, joka kesti puoli hetkeä. Ja enkeleille annettiin seitsemän pasuunaa...

Voin käydä loputkin kohdat läpi, jos jotakuta kiinnostaa! Mutta mitä nämä asiat teissä herättää... Oliko Johannes vain harhainen huru-ukko, vai oliko Hänen näyllään VINHA PERÄ?!

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat