Seuraa 
Viestejä45973

http://miestentasaarvory.wordpress.com

Miesten tasa-arvo -yhdistys on ensimmäinen miesten asemaa erityisesti tasa-arvopolitiikan kautta edistämään pyrkivä yhdistys. Tavoitteena on se, että miesten ongelmat tulisivat huomioiduiksi tasa-arvopolitiikassa yhtälailla naisten ongelmien kanssa.

Tasa-arvopolitiikassa on vallinnut feminismin ideologinen johtajuus. Tasa-arvoresurssit ja sukupuolten välisiä suhteita säätelevät lait ja normit ovat siten peräisin feministisestä ajattelusta. Feminismin mukaan nainen on uhri ja mies syyllinen, siksi naisten asemaa pitää parantaa, mutta miesten asemaa ei.

Sivut

Kommentit (34)

Tässä teille tasa-arvoa.

http://www.vartti.fi/artikkeli/cfecfda8 ... 7e4c004573

Vaipanvaihtoa vain miestenhuoneessa

Tikkurilan McDonald’sissa vauvojen vaippoja voi vaihtaa vain miesten vessassa. Tämä ei ole hampurilaispaikan mukaan aiheuttanut ongelmia.

Vartti.fi:n lukija ihmetteli Tikkurilan McDonald’sin vessoja, joissa lastenhoitopiste on sijoitettu miestenvessan yhteyteen. Päätös ei ole hampurilaisravintolan kannanotto lastenhoitoon, vaan pienten tilojen sanelema pakko.

McDonald’sin viestintäpäällikkö Heli Ryhänen kertoo hoitopisteen sijaitsevan miestenvessassa jo kahdettatoista vuotta. Tikkurilan ravintolassa on kaksi erikokoista vessaa, joista vain toiseen mahtui pisuaari. Siksi suuremmasta vessasta tuli miesten helpotushuone.

Naisten vessa on pieni koppero, joten pisuaarin lisäksi myös vaippojen vaihtopiste sijoitettiin miestenvessaan. Heli Ryhänen korostaa, että myös vauvojen kanssa liikkuvat naiset saavat käyttää miesten vessan hoitopistettä.

Angel Sarkariania hoitopisteen sijainti kummastuttaa. Yksivuotiaan lapsensa kanssa syömässä olleelta Sarkarianilta jäi vaipanvaihto tekemättä.
– En missään nimessä kävisi miesten vessassa vaihtamassa vaippaa.

Heli Ryhänen muistuttaa, että lapsella on yleensä sekä äiti että isä. Asiakkaat eivät ole juurikaan kummastelleet Tikkurilan McDonald’sin vessaratkaisuja, vaan olleet tyytyväisiä että hoitopiste ylipäänsä löytyy.
Vaan onko tuo jo uskonnollista syrjintää?

Ei todellakaan ole tasa-arvoa että lukemattomista vessoista vain yhdessä isä saa hoitaa lastaan.

Paras olisi tietenkin irrottaa tuo lapsenhoitohuone kokonaan eri sukupuolten vessoista ja olla sellainen missä kumpitahansa vanhempi voi lastaan hoitaa, eihän sinne tarvita muuta varsinaista vessaa eli pönttöä kuin lapselle potta? (Hoitohuoneessa voisi tietenkin olla myös suljettava koppi siltä varalta että aikuisellekin tulee hätä, ja tämä koppi olisi tietenkin näkösuojattu unisex-tyyppinen.)

Mutta jokatapauksessa onnea yhdistykselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhdistyksen uusin lausunto
http://miestentasaarvory.wordpress.com/ ... tamiseksi/

Miesten tasa-arvo -yhdistyksen lausunto sukupuolentutkimuksen kehittämiseksi

Tasa-arvoasiain neuvottelukunta (TANE) vaatii naistutkimuksen rahoituksen varmistusta yliopistouudistuksessa tasa-arvotiedon tuotannon turvaamiseksi ( http://www.stm.fi/Resource.phx/vastt/ta ... tkimus.htx ). Idea tasa-arvotutkimuksen aseman varmistamisesta on hyvä, mutta huomautamme, että miesten tasa-arvo-ongelmien tutkimukselle ei ole osoitettu juuri mitään resursseja. Mielestämme pelkkä naistutkimuksen aseman varmistaminen ei riitä tasapuolisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tällä hetkellä tasa-arvotutkimus kuuluu naistutkimuksen alaisuuteen, mikä sitoo tutkimuksen kysymyksenasetteluja. Naistutkimus tarkastelee maailmaa naisten näkökulmasta, mikä jättää miesten tasa-arvo-ongelmat tarkastelun ulkopuolelle. Vain naisten tasa-arvo-ongelmia tarkasteleva tutkimus tuottaakin yksipuolisen kuvan tasa-arvotarpeista.

Miesten tasa-arvo -yhdistys esittää, että naistutkimus muutetaan sekä nimeltään että sisällöltään ideologisesti sitoutumattomaksi sukupuolentutkimukseksi. Uuden sukupuolentutkimuksen piiriin kuuluisi sekä mies- että naisnäkökulmainen sukupuolentutkimus ja tasa-arvotutkimus.

Mielestämme oikeudenmukainen tasa-arvopolitiikka voidaan rakentaa vain tasapuolisen tiedontuotannon varaan.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Haluaisin tietää, että ajaako tämä miesten tasa-arvo-yhdistys myös sitten seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien miesten kuten esim. transvestiittimiesten tai homoseksuaalien miesten tms. asiaa vai onko se ajamassa vain heteroseksuaalisten miesten asiaa? Jos keskittyy pelkästään ajamaan heteroseksuaalisten miesten asiaa ja jättää ne seksuaalivähemmistöihin kuuluvat miehet ulkopuolelle, niin miksi näin on? Tähän astihan näiden asioita ovat ajaneet feministit heidän omien yhdistystensä lisäksi.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Stinger
Haluaisin tietää, että ajaako tämä miesten tasa-arvo-yhdistys myös sitten seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien miesten kuten esim. transvestiittimiesten tai homoseksuaalien miesten tms. asiaa vai onko se ajamassa vain heteroseksuaalisten miesten asiaa? Jos keskittyy pelkästään ajamaan heteroseksuaalisten miesten asiaa ja jättää ne seksuaalivähemmistöihin kuuluvat miehet ulkopuolelle, niin miksi näin on? Tähän astihan näiden asioita ovat ajaneet feministit heidän omien yhdistystensä lisäksi.Koska käytäntö femistien yms. yhdistysten suojissa asioitaan hoitavista homo-transvestiitti- yms. miehistä on havaittu hyväksi niin sitä jatketaan.
Muutos tulee ainoastaan siinä ,että homo-transvestiitti-yms. naiset tulevat miesten tasa-arvoyhdistyksen piiriin. Hehän ovat eräällä tavalla "miehiä" ?

Mihin noita tasa-arvoyhdistyksiä oikeasti tarvitaan?

Noillahan vain tehostetaan sukupuolista olevia stereotypioita.

Lisäksi miehillä on hyvät vertaistukiverkostot lähikapakoissa.

Stinger
Haluaisin tietää, että ajaako tämä miesten tasa-arvo-yhdistys myös sitten seksuaalisiin vähemmistöihin kuuluvien miesten kuten esim. transvestiittimiesten tai homoseksuaalien miesten tms. asiaa vai onko se ajamassa vain heteroseksuaalisten miesten asiaa?Aiheesta ei ole käyty keskusteluja, mutta tuskin mitään periaatteellista estettä noiden ryhmien etujen ajamiselle on olemassa. Yhdistystä ei ole rajattu vain heteroseksiaalisten miesten etujen ajajaksi. Toisaalta nuo ryhmät kuuluvat myös laajempaan ryhmään "miehet". Kun ryhmän miehet etuja ajetaan, niin myös siihen kuuluvat osaryhmät hyötyvät.

On kuitenkin syytä huomata, että ensimmäisinä tavoitteina on saada ääntä kuuluville tasa-arvoelimissä ja tasa-arvotutkimuksessa, sillä muuten tuskin kykenemme vaikuttamaan yhtään mihinkään. Ja siinäkin voi mennä oma aikansa. Sen jälkeen listalla ovat todennäköisesti ensimmäisinä merkittävimmiksi katsottavat miesten tasa-arvo-ongelmat, kuten asevelvollisuus, huoltajuusongelmat, elinikä, itsemurhat tai koulutuksellinen epätasa-arvo. En osaa sanoa, miltä osin nuo ongelmat liittyvät transseksuaalimiehiin tai homoihin, kun en ole noiden alueiden asiantuntija.

Tietenkin on myös muita miesten alaryhmiä, kuten maahanmuuttajamiehet. Miksei tulevaisuudessa voisi olla esimerkiksi erilaisia alaostoja miesten eri ryhmille, joissa olisi noita miesten ryhmien tasa-arvo-ongelmia käsittävää asiantuntemusta.

Qadesha
Entä maahanmuuttajamiehet? Perustetaanko jokaikistä etnistä kansalaisuutta ja heimoa varten jokin ikioma osasto tai äänitorvi?Eikun maahanmuuttajamiehet sijoitetaan samaan alaosastoon kuin homo-transvestiitti- yms. naiset. Tällöin maahanmuuttajamiehet edes hiukan toivottavasti oppivat jotain meidän luonnollisen sekopäisestä sukupuoli-identiteetistämme ?

Henry

Miesten tasa-arvo -yhdistys esittää, että naistutkimus muutetaan sekä nimeltään että sisällöltään ideologisesti sitoutumattomaksi sukupuolentutkimukseksi. Uuden sukupuolentutkimuksen piiriin kuuluisi sekä mies- että naisnäkökulmainen sukupuolentutkimus ja tasa-arvotutkimus.

Mielestämme oikeudenmukainen tasa-arvopolitiikka voidaan rakentaa vain tasapuolisen tiedontuotannon varaan.
Tai sitten perustetaan naistutkimuksen rinnalle miestutkimus ja ihmistutkimus. Voin nimittäin hyvin uskoa että muutamakin nainen repii pelihameensa siitä hyvästä että heiltä otetaan pois naistutkimus, tietäen että jotakuinkin 3000 eaa tienoilta lähtien miehet ovat kirjoittaneet historiankirjat, ja naiset tuskin ovat aina edes saaneet lukea, saati kirjoittaa (omaa versiotaan).

Kumpikin joukko eli naistutkijat ja miestutkijat minun puolestani saakoot vapaasti tutkia asioita edelleenkin omasta vinkkelistään. Ihmistutkimus voisi tietenkin olla se foorumi millä kaikki kohtaavat ja tutkitaan mikä on se varsinainen objektiivinen informaatio asioista, tai onko sellaista edes. Kun ajattelee millaista riitelyä sinänsä taannoisista Suomen sodistakin käydään, niin miten ihmeessä voisi olla olemassa joku täydellisen objektiivinen tieto joka löytyy heti simsalabim kunhan vain saadaan nujerrettua ja poispyyhkäistyä häiritsevä "naistutkimus" ja ollaan sitten mukamas viimeinkin ihmisen asialla.

Tulee nimittäin kyynikon mieleen että ihmisen asialla ollaankin heti kun miehiä alkaa pikkaisen tympiä etteivät naiset enää olekaan heidän kylkiluitaan ja omaisuuttaan.

Olen edelleenkin vain tee-se-itse-tasa-arvofilosofoija, en tietoinen naistutkimuksen merkillisimmistä aivoituksista sitä lukuunottamatta että kuulema ruotsalaiset naiset vaativat miehiä virtsaamaan istualtaan, mutta ihmettelen mikä vimma miehillä on päästä määräilemään mitä naisten kuuluu ja ei kuulu tehdä. Määrätköön miehet omasta elämästään, ja ehkä sen määrittelemiseen mikä on miesten omaa elämää tarvitaan tuota miestutkimusta?

sapetix
Qadesha
Entä maahanmuuttajamiehet? Perustetaanko jokaikistä etnistä kansalaisuutta ja heimoa varten jokin ikioma osasto tai äänitorvi?Eikun maahanmuuttajamiehet sijoitetaan samaan alaosastoon kuin homo-transvestiitti- yms. naiset. Tällöin maahanmuuttajamiehet edes hiukan toivottavasti oppivat jotain meidän luonnollisen sekopäisestä sukupuoli-identiteetistämme ?Kaikki saunan lauteille, siellä oppii eniten. Suomessa mielestäni kaiken a ja o on se että alastomuus EI ole yhtäkuin seksiä luvassa, erektoidu...

McRoot
Mihin noita tasa-arvoyhdistyksiä oikeasti tarvitaan? Noillahan vain tehostetaan sukupuolista olevia stereotypioita. Lisäksi miehillä on hyvät vertaistukiverkostot lähikapakoissa.Miesten tasa-arvo -yhdistystä tarvitaan mielestäni siihen, että miesten tasa-arvo-ongelmat sisällytettäisiin osaksi tasa-arvopolitiikkaa tasa-arvon sukupuolineutraalien määritelmien edellyttämällä tavalla. Jos miehet eivät eivät aja omaa etuaan tasa-arvopolitiikassa, niin ei sitä aja kukaan muukaan.

Jos ajatellaan, että että tasa-arvopolitiikassa tulisi huomioida sekä naisten että miesten tasa-arvo-ongelmat yhtälailla, niin silloinhan myös miesten ongelmat tulee saada mukaan.

Tarkoituksena on purkaa maskuliinisuuteen sisältyviä stereotypioita siten, että miehiltä ei enää vaadittaisi sellaista maskuliinista käytöstä, mitä naisiltakaan ei vaadita.

Eivät lähikapakan tukiverkostot poista epätasa-arvoa koulutuksesta tai asevelvollisuudesta.

Miksi muuten ihmiset luulevat olevansa parempiarvoisia kuin eläimet ? Eikö olisi jo aika perustaa todellinen eläin-ihmistasa-arvoyhdistys?
No siinä ei olisi ainakaan niin paljon näitä homo- transvestiitti- yms. ongelmia?

Qadesha
Voin nimittäin hyvin uskoa että muutamakin nainen repii pelihameensa siitä hyvästä että heiltä otetaan pois naistutkimusEi sitä olla pois ottamassa. Miesten tasa-arvo-ongelmien tutkimusta ei koskaan ole edes ollut olemassa historiallisesti tarkastellen.

Kumpikin joukko eli naistutkijat ja miestutkijat minun puolestani saakoot vapaasti tutkia asioita edelleenkin omasta vinkkelistään. Ihmistutkimus voisi tietenkin olla se foorumi millä kaikki kohtaavat ja tutkitaan mikä on se varsinainen objektiivinen informaatio asioista, tai onko sellaista edes.Sukupuolentutkimuksessa ja yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa ei edes tavoitella "objektiivista" tietoa, joten tavoite sellaisen löytämiseksi on ylimitoitettu. Pointti on kuitenkin siinä, että sekä nais- että miesnäkökulmaista tutkimusta voisi tehdä samojen valtion rahoittamien instituutioiden puitteissa. Eikä niin, että valtion rahoittamaa sukupuolentutkimusta saa tehdä vain feministisistä lähtökohdista.

sapetix
Miksi muuten ihmiset luulevat olevansa parempiarvoisia kuin eläimet ? Eikö olisi jo aika perustaa todellinen eläin-ihmistasa-arvoyhdistys?Nimenomaan. Nuokin saakutin kissat jaloissa eivät tee mitään ruokansa eteen. Menisivät töihin ja elättäisivät minua vaihteeksi.

Stinger
Seuraa 
Viestejä4720

Ajetaanko tuossa koulutuksellisen epätasa-arvon poistamisessa sitten sitä, että lopetetaan pelkästä sukupuolesta annetut lisäpisteet joillekin perinteisesti tietyn sukupuolen enemmän hallitsemalle alalle? Esimerkiksi itse opiskelin perinteistä miesvaltaista alaa ja sain ihmeekseni kuulla luokanvalvojaltani (mies), että todistuksen arvosanojen, työkokemuksen ja pääsykokeiden tulosten lisäksi miespuoliset hakijat saavat ns. munapisteitä pelkän sukupuolensa vuoksi eli miehille annetaan lisäpisteitä sukupuolen perusteella ko. oppilaitoksessa. Oikeudenmukaisesti ajatellenhan pitäisi juuri todistuksen arvosanojen, mahdollisen työkokemuksen ja pääsykokeiden pistemäärän olla se merkitsevä juttu eli varsinaisten kykyjen ratkaista. En tiedä onko vastaavaa sitten perinteisesti naisvaltaisilla aloilla, mutta ei sellaista pitäisi hyväksyä niilläkään.

”Tietämättömyys antaa ihmiselle paljon luultavaa.”
-George Eliot

Qadesha

Olen edelleenkin vain tee-se-itse-tasa-arvofilosofoija, en tietoinen naistutkimuksen merkillisimmistä aivoituksista sitä lukuunottamatta että kuulema ruotsalaiset naiset vaativat miehiä virtsaamaan istualtaan, mutta ihmettelen mikä vimma miehillä on päästä määräilemään mitä naisten kuuluu ja ei kuulu tehdä. Määrätköön miehet omasta elämästään, ja ehkä sen määrittelemiseen mikä on miesten omaa elämää tarvitaan tuota miestutkimusta?Saanko kysyä millä tavalla olet itse joutunut sukupuolisen syrjinnän kohteeksi? Tai tunnetko yhtään tuttua joka on joutunut sukupuolisen syrjinnän kohteeksi?

Ja sinänsä aiheesta irroitettuna seisaaltaan virtsaamiselle on olemassa selkeä hygieninen peruste, sillä miehen penis osuu herkästi istualtaan virtsatessa wc-altaan posliiniosaan joka ei useimmiten ole maailman puhtain esine. Naisilla ei ole sitä ongelmaa.

Myöskään esm. raskauden takia työpaikasta erottamiselle ei ole sukupuoleen liittyviä motiiveja, vaan motiivina on raha.

Qadesha

Olen edelleenkin vain tee-se-itse-tasa-arvofilosofoija, en tietoinen naistutkimuksen merkillisimmistä aivoituksista sitä lukuunottamatta että kuulema ruotsalaiset naiset vaativat miehiä virtsaamaan istualtaan, mutta ihmettelen mikä vimma miehillä on päästä määräilemään mitä naisten kuuluu ja ei kuulu tehdä. Määrätköön miehet omasta elämästään, ja ehkä sen määrittelemiseen mikä on miesten omaa elämää tarvitaan tuota miestutkimusta?Voi pojat ,että Ruotsi on sekaisin. Maa tulee olemaan tuhoon tuomittu.
Milloin sinua on vaadittu tekemään tai olemaan tekemättä jotain? Saat ilmeisesti myös virtsata seisaallaan niin halutessasi? Missä ongelma?

Homous, lesbous ja transfesmismi johtuvat lapsuuden traumoista ja jos haluatte ajaa kyseisien ihmisten etua, niin ainoa vaihto on hyväksyä totuus: homous, lesbous ja transfesmismi johtuvat lapsuuden traumoista, ja auttaa heitä pääsemästä traumoista yli.

McRoot
Qadesha

Olen edelleenkin vain tee-se-itse-tasa-arvofilosofoija, en tietoinen naistutkimuksen merkillisimmistä aivoituksista sitä lukuunottamatta että kuulema ruotsalaiset naiset vaativat miehiä virtsaamaan istualtaan, mutta ihmettelen mikä vimma miehillä on päästä määräilemään mitä naisten kuuluu ja ei kuulu tehdä. Määrätköön miehet omasta elämästään, ja ehkä sen määrittelemiseen mikä on miesten omaa elämää tarvitaan tuota miestutkimusta?Saanko kysyä millä tavalla olet itse joutunut sukupuolisen syrjinnän kohteeksi? Tai tunnetko yhtään tuttua joka on joutunut sukupuolisen syrjinnän kohteeksi?

Ja sinänsä aiheesta irroitettuna seisaaltaan virtsaamiselle on olemassa selkeä hygieninen peruste, sillä miehen penis osuu herkästi istualtaan virtsatessa wc-altaan posliiniosaan joka ei useimmiten ole maailman puhtain esine. Naisilla ei ole sitä ongelmaa.

Myöskään esm. raskauden takia työpaikasta erottamiselle ei ole sukupuoleen liittyviä motiiveja, vaan motiivina on raha.
sapetix

Voi pojat ,että Ruotsi on sekaisin. Maa tulee olemaan tuhoon tuomittu.
Milloin sinua on vaadittu tekemään tai olemaan tekemättä jotain? Saat ilmeisesti myös virtsata seisaallaan niin halutessasi? Missä ongelma?Merkillinen aivoitus = asia jota en tajua = asia jossa en näe mitään järkeä. Selvensikö? Tiede-foorumilla joku kertoi että ruotsalaiset feministit vaativat miehiä istumaan virtsatessaan ja totesin silloin (jo) että minun puolestani miehet voivat vaikka seistä käsillään asiaansa tehdessään, jos haluavat. Minusta on typerää vaatia toista sukupuolta menettelemään jossakin asiassa jotenkin erikoisen vaikeasti vain sen vuoksi ettei se homma onnistu omalta itseltä. Minkä vuoksi miesten pitäisi istua pöntöllä sen vuoksi että naisetkin niin tekevät? Kas kun ei miehiä vaadita imettämäänkin yksintein.

Yritin siis tehdä selväksi että niitä merkillisiä aivoituksia voi olla, mutta en ole tietoinen kuin tuosta yhdestä. Eli en ole siis mikään naistutkimus- tai feminismi-spesialistikaan, eli ajattelen vain lämpimikseni niitä näitä asian tiimoilta.

Täytyykö joku asia olla itse kokenut että sitä voi ylipäätään kommentoida? Jos ainoastaan sellaiset asiat saisivat kiinnostaa joissa on itsellä pahoja ongelmia, niin sittenhän juuri se että haetaan miehille oikeudenmukaisempaa kohtelua kohtaisi naisten taholta täydellistä kiinnostuksen puutetta koska naiset eivät ole itse kokeneet niitä epäkohtia mitä miehet kokevat kokevansa.

Tietenkin ne iänikuiset raha-asiat ovat se missä naisilla ei mene hyvin. Kun järjestetään tilanne sellaiseksi että ainoastaan naisen kannattaa jäädä kotiin sen pentunsa kanssa, niin kyllähän se tiedetään mitä siitä seuraa. Ja raha- ja eläkeongelmien lisäksi siitä seuraa se että mies puskiessaan töitä työelämässä vieraantuu kodistaan ja havaitsee piakkoin että kotona määrää pirttihirmu joka päättää kaikesta kaiken. Tätähän on valitettu niin naisten kuin jopa miestenkin taholta. Sekä työ- että kotielämä pitäisi jakaa tasa-arvoisemmin. Ei välttämättä niin että joku pakotetaan jäämään kotiin, mutta se pitää olla kummallekin mahdollista vaikkapa vuorotellen. Miettiä voi miksi kukaan ylipäätään haluaa lapsia, jos ei halua olla näiden kanssa missään tekemisissä enää syntymän jälkeen?

Mitä tulee siihen tarpeeseen miesten päästä määräilemään naisten tekemisiä niin oikeastaan ajatus oli ehkä virheellinen. Miehillä tässä maassa on tarve päästä syyllistämään naiset kaikista mahdollisista epäkohdista mitä maasta löytyy, mutta tähän mennessä en ole havainnut narisijoiden pyrkivän mihinkään muuhun kuin jäkätykseen. Yh-äitejä syyllistetään poikiensa pilaamisesta - kuinkakohan moni isä ihan itse häipyy tyystin lastensa elämästä? Kuka pakottaa ottamaan pelkästään naisia tarhantädeiksi ja opettajiksi, onko se naisten vika jos ne hommat eivät miehiä kiinnosta (ja miksi niin on että eivät kiinnosta?)

Entä pakottavatko naiset miehet hirttäytymään (miesten suuremmat itsariluvut)? Vai onko taustalla biologinen yllyke urosihmisen olla muutenkin itsetuhoisempaa sorttia?

Sitten on ne iänikuiset itkuvirret ettei naisilta saa seksiä. Ja ylipäänsä kaikki miesten ruikuti ruik, tehkää nyt herranjestas JOTAIN älkääkä vain ruikuttako netissä päivät pääksytysten.

Hyvä että aloittaja ilmeisestikin tekee. Ei se että kommentoin ehkä vähän erikoisestikin välillä tarkoita ettäkö olisin moista vastaan.

Kaiken a ja o puolin ja toisin että sukupuolet eivät voi olla vastuussa kaikista toisen sukupuolen tuntemuksista. Aivan kuten miehet eivät voi istua syyttelemässä kaikista naisia, ei naistenkaan elämässä kaikki ole miesten syytä. Joskus mitään tai ketään syyllistä ei kaiketi edes olekaan, tai sitten se on jotain ihmistä suurempaa kuten byrokratia, yhteiskunta, verot, kuolema jne.

***

Hyvin mielenkiintoista on tietenkin pohtia onko Suomessa vallalla Niskavuoren emäntä -tyyppinen kulttuuri jossa nainen on tottunut niin hanakasti ottamaan vastuun, kun ei sitä kukaan muukaan tee, että nainen ei hevillä luovu kaikesta siitä minkä hän kokee kuuluvan omaan tiettyyn piiriinsä. Niin kauan kuin jonkun vanhemman polven väen kuulee puhuvan akkain hommista ja äijäin töistä niin mistään ei tule mitään. Nainen on ehtoisa emäntä, kaikkitaitava ja -tietävä, ja miehen pitää päteä omalla tahollaan vaikka itsensä hengiltä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat