Seuraa 
Viestejä2875
Liittynyt20.9.2005

Tähän ketjuun voi koota asiatietoa liittyen henkilökohtaisiin hygieniatuotteisiin ja kosmetiikkaan. Meitsi kun on alkanut tosissaan uskoa että tieteelliset 95% näiden tuotteiden ainesosista ja hinnoista on hevonkukkua ja perustuu mielikuviin.

Tässä muutama satunnainen esimerkki:
[list:2dvu7z5k][*:2dvu7z5k]Bakteereita tappava suuvesi parantaa pahanhajuisen hengityksen? No ei kuule välttämättä, vaan pikemminkin ylläpitää löyhkän kierrettä. Suuvesi tappaa suusta kaikki bakteerit, myös ne joista ei ole haittaa, ja jotka pitävät muun bakteerifaunan ojennuksessa. Parilla suuvesihuuhtaisulla saattavat haisubakteerit saada faunasta yliotteen. Ja Listerinen tehtailijoille varsin tuottoisa kulutuskierre alkaa.[/*:m:2dvu7z5k]
[*:2dvu7z5k]Sama ongelma löytyy myös bakteereita massamurhaavista hammastahnoista jotka antavat "24h suojan". Niissä on usein antibiootti triklosaania, josta on käytännössä enemmän haittaa kuin hyötyä.[/*:m:2dvu7z5k]
[*:2dvu7z5k]Eräs ystäväni oli töissä yrityksessä joka toi maahan karnevaaliasuja. Yksi tuote oli "Grimas", peittävä ihovoide teatterikäyttöön, joka maksoi euron purkilta. Tuoteselosteen tarkistettuaan (sisältää mm. titaanidioksidia, peittävä väriaine jota on kaikissa peittävissä voiteissa) hän totesi että täsmälleen samaa voidetta samankokoisessa purkissa sisältävä merkkituote maksaa tavaratalon kosmetiikkaosastolla €50. Siis 50-kertainen hintaero. Mihin se muka perustuu, ellei brändiin ja mielikuviin? Ei se oo tyhmä joka pyytää, vaan se joka maksaa...[/*:m:2dvu7z5k]
[*:2dvu7z5k]Monissa shampoissa mainostetaan olevan milloin mitäkin "luonnollista" ainesosaa jota demonstroidaan hienoilla tietokoneanimaatioilla, otetaan nyt esimerkiksi vaikka Fructis -shampoiden hedelmävahat. Tosiasiassa hiusten liukkaus saadaan aikaiseksi silikonilla, jota saa Bilteman aerosoliosastolta oikein halvalla jos sitä haluaa hiuksiinsa suihkuttaa. Ikävänä sivuvaikutuksena se kuitenkin tukkii ihohuokoset ja hiuspohja alkaa kärsiä.[/*:m:2dvu7z5k]
[*:2dvu7z5k]Eräs ihovoide mainosti sisältävänsä kreatiinia, joka on urheilijoiden käyttämä lisäravinne josta on hyötyä vain sisäisesti nautittuna, eikä sillä ole mitään tekemistä ihon kanssa. Sen sijaan keratiini toimii oikeasti niin hiuksilla kuin ihollakin - ainoa vaan että se taas on vallan kallis ainesosa. Ja keratiiniakin kun on vielä useita eri muotoja, joiden hintahaarukka on aika aava. Pärjäät siis paremmin ilman.[/*:m:2dvu7z5k]
[*:2dvu7z5k]Ja miehelle nyt riittää muutekin ihovoiteeksi hyvin sipaisu mineraaliöljyä, vaikkapa Ikeasta saatava puunkäsittelyöljy (100% mineraaliöljy) tahi Johnsonin hajustamaton vauvaöljy, tai jos haluaa hifistellä, niin apteekin Ceridal, ja jos haluaa olla Luonnollinen™, niin neitsytkookosrasva. Sen kummempia ei tarvita, ja kaikki ne huippukalliit laaturasvat ovat käytännössä turhia, niissä kaikissa on samat teolliset perusaineet. Jos niissä on jotain hienostuneempaa ihoon vaikuttavaa ainesosaa (esim. pantoteenihappo), sitä on vain sen verran että se antaa oikeuden nostaa tuotteen hinnan moninkertaiseksi. Apteekista saat kaiken tarvittavan huomattavasti järkevämpään hintaan.[/*:m:2dvu7z5k][/list:u:2dvu7z5k]

Pistäkääs lisää näitä, otetaan kosmetiikkaosastojen hajuvesitädeiltä luulot pois.

Sivut

Kommentit (56)

Perusvoiteista ja niiden määräämisestä/käyttämisestä on kokemuksia.

Kosmetologit yms. suosittelevat ja lääkärit määräävät ties mitä perusvoidetta kaikille, joille hiukankin on kuiva iho. Minusta nämä voiteet eivät sovi henkilölle, jolla oikeasti on kuiva iho.

Oma kokemukseni mukaan perusvoide saa aikaan kierteen, joka pakottaa käyttämään koko ajan jotain perusvoidetta. Itse lopetin tavallisten perusvoiteiden käyttämisen vuosia sitten. Kuukausi oli aika pahaa aikaa, kunnes iho uudestaan löysi oman kosteutasapainonsa, enkä sen jälkeen ole perusvoiteita käyttänyt. Ainoa voide, jota iholleni joskus vetelen (harvoin) Ceridalin Lipogeeli, joka ei sisällä vettä ja on aluksi hieman tahmean tuntuista.

Perusvoiteita käyttäessäni jouduin aina silloin tällöin käyttämään vahvojakin kortisonivoiteita, jotka saivat oman kortisolituotantoni ihan sekaisin. Kortisonivoiteitakaan en enää tarvitse enkä käytä.

Jos olisin hiukankin enämpi epäluuloinen arvelisin, että valmistajat laittavat voiteisiinsa ainetta, joka aiheuttaa ihon kuivumista, eikä estä sitä, mutta voiteissa oleva vesi taitaa ajaa asian.

Itse en käytä kovinkaan usein vartalolla kosteusvoiteita ja muita rasvoja, koska se tahmaisuus alkaa usein aika nopeasti ällöttää. Ehkä olen siten välttynyt rasvaamiskierteeltä? Mutta kasvoihin on pakko lääpiä aamuisin jotain, että voi esiintyä ihmisten ilmoilla hilseilevän atooppisen ohimonsa kanssa. Myös sääret tulee toisinaan revittyä auki, ja yritän korjailla ärtynyttä ihoa Bepanthenilla (huonoin tuloksin).

Pesemiseen ei kannata käyttää kovin tuoksuvaisia tuotteita (allergisoivat helposti), eikä päivittäin kannata pestä kuin kainalot ja intiimialueet; siihen paras lienee mahdollisimman hapan tuote kuten nämä maitohappobakteeripesulitkut ja mielellään vielä ne tuoksuttomat versiot. (Ihmetyttää kuinka amerikkalaisessa fiktiossa aina mennään saippuapohjaiseen vaahtokylpyyn ja kaiken kukkuraksi loikataan sieltä sitten ylös huuhtelematta kuivattavaa saippuaa pois...) Itse kyllä ramppaan suihkussa jatkuvasti, mutta en tosiaankaan lääpi saippuaa koko keholle.

Epäilys esiintyy että ihon kuntoon vaikuttaisi ensisijaisesti se mitä menee suusta alas. Ollessani vähähiilihydraattisella ruokavaliolla muutama vuosi sitten atooppinen ihoni oli niin hyvässä kunnossa ettei punoittavia/hilseileviä/kutisevia laikkuja ollut missään, enkä rasvannut juuri kasvojanikaan. Tässä onkin yksi syistä jonka vuoksi olen taas ryhtynyt vähentämään hiilareiden saantia (tavoite pysyä alla 100 g/vrk).

Kylmäpuristetun kookosöljyn väitetään auttavan atopiaan, itse suhtaudun asiaan skeptisesti. Ainakaan noin ensialkuun lähiviikkoina en ole havainnut apua saavani, ja enimmäkseen nautinkin kookokset mieluiten sisäisesti.

Sieltä kuivaa, rohtuu ja kutiaa mistä jynssätään liikaa. Perussaippuaa kohtuullisen harvoin ja muuten vettä, on se millä uimapuku pysyy kuosissa. Voide on mukava käsiin jos ihon on jynssännyt liian kuivaksi.

Phony
Ainoa voide, jota iholleni joskus vetelen (harvoin) Ceridalin Lipogeeli, joka ei sisällä vettä ja on aluksi hieman tahmean tuntuista.

Ceridalin Lipolotion (spraypullossa) on mielestäni vielä parempi, helppo levittää eikä ole tahmea. Siinäkään ei ole vettä lainkaan.

OT, sori.

Huvittavaahan se on, että ihmisille luodaan loputtomalla mainonnalla mielikuva, ettei keho kertakaikkiaan pärjää ilman kaikenlaisia kemikaaleja - tai jos pärjääkin, niin ainakin takuuvarmasti näytät rumalta ja vanhenet nopeasti.

Atooppinen, allerginen, pahan aknen saanut tai muuten jatkuvista iho-ongelmista kärsivä ihminen voi tästä ollakin samaa mieltä. Silloinkin tosin useimmiten hyviksi havaittuja ovat halvat perustuotteet eivätkä ne hienot, värikkäissä pulloissa olevat hyväntuoksuiset töhnät joita kemikaliot myyvät tolkuttomaan ylihintaan.
Olen itse atoopikko ja allergiaoireetkin näkyvät iholla, joten ainakin jotain kosteuttavaa joutuu lutraamaan joka kerta kun olen kastellut ihoa. Opiskelijabudjetin iskiessä vastaan ostin kerran kokeilumielessä X-tran todella halpaa ruokakauppakosteusvoidetta, joka näyttää ihan hammastahnalta - ja totesin sen aivan erinomaiseksi tavaraksi. Se on melkeinpä parempaa kuin apteekin perusvoiteet.

Onko kukaan kokeillut öljyjä kosteusvoiteen tai hiustenhoitoaineen sijaan? Toimineeko? Ainakin BodyShop näyttää jotain sensuuntaista myyvän. Jonkin putiikin myymät hiusten tyrniöljytehohoidot totesin toimiviksi, mutta jotenkin uskoisin että samaan tulokseen pääsee halvemmallakin.

syytinki
Seuraa 
Viestejä9346
Liittynyt18.8.2008

Aika vähän noita tulee käytettyä, vaikka vois vielä vähentää. Reilu työmieshän haisee aina vähän paskalta. Työtä kuitenkin välttelen, että siksi joutuu joskus noita troppeja käyttämään.

Olen noista esitteistä saanut käsityksen, että erilaista kosmetiikkaa käytetään vähän helvetisti. Anttilan esitevihkosta voi olla puolet pelkkiä mömmöjä.

Ympäristön saastuminen on noita tärkeitä kysymyksiä. Epäilen, että kosmetiikkaan liittyvät kemianteollisuus on yksi pahimpia saastuttajia maailmassa.

Mei long

Onko kukaan kokeillut öljyjä kosteusvoiteen tai hiustenhoitoaineen sijaan?Voiteiden rasvamaiset aineet eivät kosteuta, vaan niissä oleva vesi.
Jotkut niistä tosin estää kosteutta poistumasta.
Pakkasella kersat voivat saada paleltumavammoja, kylmä ei tunnu kun vesi ei pääse haihtumaan.
Atoopikkojen kannattaa huolehtia riittävästä ilmankosteudesta, mikä vähentää kosteuden haihtumista iholta.
Kosmetiikassa käytetään runsaasti turhia aineita, mikä voi herkistää herkkäihoisia eri yhdisteille.
Varsinkin kalliissa tuotteissa on jopa kymmeniä turhia ainesosia, ainesosaluettelo pitää saada näyttämään siltä että kyseessä on hyvä tuote.
Esim. meikkivoiteen raaka-aineet + tuubi maksavat yhteensä halvimmillaan alle 50 senttiä, kaupan hinta n. 10 euroa.
Alalla joutuu kuitenkin sijoittamaan mainostamiseen suuria summia tuotteen tullessa markkinoille, myös laite ym. kulut ovat suuret.
Meikkivoidetta voi valmistaa itse sekoittamalla jauhemaista puuteria 10-20 % kosteusvoiteeseen hiertämällä puuteri ensin pieneen vesimäärään tai vaikka glyseroliin.

ID10T
Seuraa 
Viestejä3063
Liittynyt3.10.2007

Eräs nimeltämainitsematon suihkugeeli sisältää jäätikkövettä ja syvänmeren minttua (glasier water & deep sea mint). Tuota jäätikkövettä se varmaan sisältääkin (vaikutuksesta en kylläkään tiedä), mutta että oikein syvänmeren minttua? Jos sitä minttua nyt ylipäätään meren syvyyksissä kasvaisi, niin sen poimiminen olisi luultavasti sen verran työlästä ja kallista, että valmiin suihkugeelin hinta olisi jotain tähtitieteellistä. Tai sitten firma X käsittää "syvän meren" sellaiseksi, jossa ei enää yllä uimaan käsipohjaa...

Ihminen tottuu yleisesti kaikkeen, tai jos ei niin on allerginen.

Rasvatta tai rasvattuna olemiseen. Kosmetiikkaan tai ilman sitä olemiseen.

Veikkaan että itseään 20 vuotta rasvannut seinään lopettaessaan kuivuu ihan rikki, ja koskaan itseään rasvannut viikon rasvaamisen jälkeen alkaa jotenkin oireilla.

Meikeissä sama juttu. Aina meikittömänä ollut naama ei melko suurella todennäköisyydellä mitään peruspissiksen pakkelikerrosta kestä.

Kaikkeen tottuu, koska ihminen on sopeutuva eläin, kuten kaikki muutkin eliöt. Kunhan muutos ei ole liian radikaali eli yhtäkkinen.

Adaptaatio on yksi evoluution peruspilareista. Sen avulla ihmislaumoja viedään askel askeleelta ihmeellisempien kemikaalien pariin ahneiden markkinoijien ja väkisinmyyjien toimesta.

o
Seuraa 
Viestejä1664
Liittynyt16.11.2005
Mei long

Onko kukaan kokeillut öljyjä kosteusvoiteen tai hiustenhoitoaineen sijaan? Toimineeko?Ruokakaupan seesamöljyä olen käyttänyt pelkästään jo 5 vuotta. En voisi kuvitella tarvitsevani mitään muuta.

Eikö kehon kosteuttaminen olisi sisäisesti huomattavasti helpompaa kuin veden imeyttäminen ulkoisesti? Joten tuntuu kierolta rahastaa ihmisiä siitä, etteivät he osaa juoda vettä.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Yksi laajamittaisimmista bullshittauksista liittyy kuukautissuojiin eli tamponeihin ja terveyssiteisiin. Massamainonnalla naiset on manipuloitu itsestäänselvästi suosimaan näitä jätettä tuottavia, myrkyllisiä kemikaaleja sisältäviä tuotteita, joissa bakteerit muhii, sekä samalla vieraantumaan omasta ruumiistaan, "hyi yäk, pois silmistä". Ratkaisu on esim. hygieeninen ja ekologinen kuukautiskuppi: http://www.kuukuppikunta.net/

Samaa voisi sanoa myös vauvanvaipoista.

Vähän sama kuin karkit. "Hyviä" ovat, mutta vauriota tulee. Miksi ihmisille myydään tavaraa, joka vahingoittaa heitä? Eikö ole kuluttajan suojaa?

Dredex
Miksi ihmisille myydään tavaraa, joka vahingoittaa heitä? Eikö ole kuluttajan suojaa?Kuluttajavirasto valvoo kosmetiikan turvallisuutta pistokokeilla ja valitusten perusteella.
Yrityksen toimintaan tarvitaan lupa ja riittävä pätevyys, ylempi korkeakoulututkinto farmakologian, dermatologian tms. alalta.
Yleensä kosmetiikassa käytettävistä aineista ei ole haittaa, paitsi herkkäihoisille.
Eniten allergiaa aiheuttaa ehkä formaldehydiä vapauttavat säilöntäaineet, niistä löytyy lisätietoa allergia- ja astmaliiton sivuilta.

Välillä ei meinaa pokka pitää, kun kuulee mainoksia kaikista silmäripsitököteistä. Tuotteiden luvataan kasvattavan ripset moninkertaiseksi ja vaikka mitä säihkettä. Uskovatko jotkut naiset näitä väitteitä?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat