Seuraa 
Viestejä7944

Taas näyttää aika kypsältä poliittisen oikeudenkäynnin käynnistämiseksi maassamme, niitähän on tapana ollut järjestää n. 20 v. välein:

* 1940-luvun loppupuolella ns. sotasyyllisyysoikeudenkäynnit, lopputuloksena vankeustuomiot & myöhemmin osittainen armahdus
* 1960-luvun loppupuolella ns. salamasota, lopputuloksena ehdollinen vankeustuomio & armahdus
* 1980-luvun loppupuolella ns. CoCom-oikeudenkäynti tietokoneen "salakuljetuksesta" Neuvostoliittoon, perusteena epämääräinen "suhteiden vahingoittaminen ulkovaltoihin" - eli USAn mielistely, Suomi ei ollut CoComin jäsen. Lopputuloksena ehdoton vankeustuomio & muistaakseni lievennys ehdolliseksi.

Nyt on valtionsyyttäjä Mika Illman käynnistämässä taas näytelmää, tällä kertaa liian suorasanaista ja suosittua maahanmuuttopolitiikan arvostelijaa Jussi Halla-ahoa vastaan:

http://www.halla-aho.com/scripta/esitut ... vitys.html
http://www.halla-aho.com/scripta/esitut ... _osa2.html
http://www.halla-aho.com/scripta/esitut ... _osa3.html

Nähtävästi projekti koki jonkinlaisen takaiskun Jussin kieltäydyttyä kirjallisesta käsittelystä jonkun poliisin "informoijan" (myyrä!?) ansiosta (viimeinen linkki):

Myöhemmin poliisissa työskentelevä henkilö (kiitokset!) lähetti postia ja ohjasi huomioni kirjallisen menettelyn edellytyksiin:

*mistään syytteessä tarkoitetusta yksittäisestä rikoksesta ei ole säädetty ankarampaa rangaistusta kuin sakko tai vankeutta enintään kaksi vuotta
*asianomistaja eli rikoksen uhri - jos rikoksella sellainen on - ei vaadi suullisen pääkäsittelyn toimittamista
*esitutkinnan päättymisen jälkeen rikoksesta epäilty eli vastaaja tunnustaa syyttäjän syytteessä kuvatun teon, luopuu oikeudestaan suulliseen käsittelyyn ja suostuu asian ratkaisemiseen kirjallisessa menettelyssä
*vastaaja on teon tehdessään ollut täysi-ikäinen
*asian selvittäminen ei muutoinkaan edellytä pääkäsittelyä

Huomatkaa lihavoitu kohta. Olen hieman ymmälläni. Kun minulle ehdotettiin kirjallista menettelyä, kukaan ei vaivautunut mainitsemaan, että suostumalla siihen olisin tunnustanut syyllistyneeni rikokseen. Yrittikö Illman nyt ns. vanhanaikaista?

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sivut

Kommentit (387)

Tällä esitutkinnalla ja siitä seuranneella syyteharkinnalla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa. Politiikkaa tähän yrittää sekoittaa ainoastaan tuomion pelossa elävä Halla-aho.

Kyseessä on syyte kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan ja Halla-ahon kirjoitukset lukeneet tietävät, että perusteet ovat erittäin vahvat. Jos joku ei sitä huomaa, saa olla aikamoinen puusilmä.

Halla-ahon pelko on toki aiheellinen, sillä maksimi rangaistus kyseisestä rikoksesta on kaksi vuotta ehdotonta vankeutta.

Hänen on myös hyvä tietää, että yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla, jotka varmasti ottaisivatkin kenet tahansa heidät huonossa valossa julkisessa mediassa esittäneen ilolla vastaan, jotta voisivat kysyä hieman tarkemmin perusteita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
taisto

Hänen on myös hyvä tietää, että yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla, jotka varmasti ottaisivatkin kenet tahansa heidät huonossa valossa julkisessa mediassa esittäneen ilolla vastaan, jotta voisivat kysyä hieman tarkemmin perusteita!Väitätkö että kansalaisten asenteet ajavat maahanmuuttajat ryöstämään ja joukkoraiskaamaan? Rasismin takiako vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia paikkoja?

Ystävällinen neuvo: kääri runsaasti foliota kehosi ympärille etteivät uhvomiehet säteineen lisää harhojasi.

eppu55
taisto

Hänen on myös hyvä tietää, että yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla, jotka varmasti ottaisivatkin kenet tahansa heidät huonossa valossa julkisessa mediassa esittäneen ilolla vastaan, jotta voisivat kysyä hieman tarkemmin perusteita!Väitätkö että kansalaisten asenteet ajavat maahanmuuttajat ryöstämään ja joukkoraiskaamaan? Rasismin takiako vankilat ovat Suomen monikulttuurisimpia paikkoja?

Välillisenä huomiona, että nimien osuutta maahanmuuttajien käyttäytymiseen ei voida enää sivuuttaa:
Muslimi-maailmassa on suosiossa sellaiset nimet, joiden kantajina on ollut todella julmia ihmisiä, ja jotka ovat julistaneet itsensä uskonnollisiksi johtajiksi:

Mohammed suosituin lapsen nimi suomessa?
http://mertsilanki.blogit.uusisuomi.fi/ ... -suomessa/

Nimi pahentaa miehen:
psykologia-aivot-ja-aistit-f12/nimi-pahentaa-miehen-t37013.html

Kun Mohammedista tulee suositumpi nimi kuin Matista (matteus), niin Jumala maatamme sussiunatkoon.

taisto
Hänen on myös hyvä tietää, että yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla, jotka varmasti ottaisivatkin kenet tahansa heidät huonossa valossa julkisessa mediassa esittäneen ilolla vastaan, jotta voisivat kysyä hieman tarkemmin perusteita!

Toivottavasti Halla-aho saa sellikaverikseen jonkun somalin. Siperia opettaa. Toivottavasti. Vaikka pahempaan jamaan Hitlerkin vain taisi vankilassa mennä.

taisto
yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla
No sieltähän se tulikin, kaikki maahanmuuton lieveilmiöt ovat han-suomalaisten syytä. Maahanmuuttajissa ei ole mitään vikaa, he eivät voi syyllistyä mihinkään pahaan itse.

Miksi käsittelet maahanmuuttajia objekteina, kuin kehitysvammaisina, jotka eivät itse pysty vaikuttamaan mihinkään? Eikö tuollainen näkemys täydellisestä vastuuttomuudesta ole maahanmuuttajia halventava, suorastaan rasistinen?

taisto
Tällä esitutkinnalla ja siitä seuranneella syyteharkinnalla ei ole mitään tekemistä politiikan kanssa.
Ei tietenkään. Muuten vain nimenomaan Mika Illman, valtakunnansyyttäjä, on käskenyt kuulustella Halla-ahoa, syyllistyen samalla virkavirheeseen. Vallan kolmijakoon nimittäin kuuluu, että väkivaltakoneisto (poliisi) ja oikeuslaitos (ml. Illman) ovat toisistaan täysin riippumattomia. Noh, se demokratia onkin yliarvostettu asia.

Olettekos kuuleet muuten Demlasta? "Demokraattisiin lakimiehiin" kuuluvat mm. Mika Illman, Johanna Suurpää, Paavo Nikula, Jaakko Jonka, Rainer Hiltunen, Mikko Puumalainen ja Tuija Brax. Artikkelissaan Demla ilmoittaa kuuluvansa seuraavien kanssa samaan ryhmään:

Arabikansojen ystävyysseura, Aseistakieltäytyjäliitto, Attac ry, FinnWID - Naiset kehitysyhteistyössä, Greenpeace, Helsingin punainen nuorisopiiri, Helsingin yliopiston Sitoutumaton vasemmisto, Irakilaisten pakolaisten kv-federaation Suomen osasto, Irakin naisten yhdistys Suomessa, Irakin ja Iranin työväen kommunistisen puolueen Suomen osasto, Itkijänaiset, Järjestö Irakin kommunistityöläisten puolueen organisoimiseksi - Suomen osasto, Kasvattajat Rauhan Puolesta, Kirkon diakonia ja yhteiskuntatyön toimikunta, Kommunistinen nuorisoliitto, Kommunistit ry, Loviisan rauhanfoorumi, Lääkärin sosiaalinen vastuu, Maan ystävät, Muutosvoimat Suomi - EU:n vastainen kansanrintama ry., Naiset rauhan puolesta, Naiset ydinvoimaa vastaan, Naisten kansainvälinen rauhan ja vapauden liitto - Suomen osasto, Pand - Taiteilijat rauhan puolesta, Psykologien sosiaalinen vastuu, Rauha kurdeille -foorumi, Rauhan ja sosialismin puolesta - Kommunistinen työväenpuolue, Rauhanpiippu, Ruokaa ei aseita - Helsinki, SKP, Sosiaalityöntekijöiden rauhanryhmä, Sosialidemokraattiset naiset, Sosialidemokraattiset nuoret, Sosialistiliitto, Suomen demokraattiset lakimiehet - DEMLA, Suomen kristillinen rauhanliike, Suomen Rauhanliitto - YK-yhdistys ry, Suomen rauhanpuolustajat, Suomen Sadankomitealiitto, Svenska Fredsvänner i Helsingfors, Tekniikka elämää palvelemaan, Työpaikkojen rauhantoimikunta, Vasemmistonuoret, Vihreät nuoret ja opiskelijat sekä Women in black.

Seura tekee kaltaisekseen.

On kiistatonta, että kyseisen äärivasemmistolaisen organisaation jäsenet vaikuttavat oikeuslaitoksessa vahvasti. Mitä oletettavammin maahanmuuttajat saavat oikeuslaitoksessa nauttimaansa erityiskohtelua nimenomaan demlalaisten vaikutuksesta.

Tästä esimerkkinä ensimmäisessä linkissä mainittu tapaus, jossa suomalaiset huumeliigalaiset saivat kolme-neljä kertaa kovemmat rangaistukset kuin somaliliiga, vaikka toivat kolmannesta vähemmän huumetta, vahvuudeltaan samantasoista. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia. Toiset vain vähän vähemmän.

Jo äskeisen esimerkin pohjalta Demlan toiminta vaikuttaa vahvasti laittomalta. Joka tapauksessa, koko Halla-ahon oikeusprosessi on puhtaasti ja läpeensä poliittinen.

Osa Halla-ahon kirjoituksista on mielestäni mauttomia ja loukkaavia, mutta niin on myös väite "Päissään surmaaminen on [suomalaisten] kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Ymmärrän, jos vähemmistöjä kohdellaan hieman varovaisemmin, mutta eikö jokin suhteellisuudentaju pitäisi säilyttää?

Aluksi absurdilta kuulostava ilmiö ei ole kuitenkaan ainutlaatuinen. Se on yleislänsimaalainen, esimerkiksi Britanniassa autoilija sai sakkoja kaasuteltuaan autoaan rasistisella tavalla.

30-luvulla oli Suomeenkin rantautunut Euroopassa suosittu antisemitismi, 70-luvulla nähtiin stalinismi, monikultturismi on jonossa seuraavana. Samaan tapaan kuin rasismi 1900-luvun alussa, nyt monikultturismi sumentaa järjen länsimaalaisilta tuomareilta. Ihmiset ovat valitettavasti aikansa tuotteita. On vain toivottava muutosta parempaan. Ensimmäinen askel on siirtyminen ihmiskasvoiseen monikultturismiin.

Moses Leone
taisto
Hänen on myös hyvä tietää, että yhteiskunnan ja lukuisten kansalaisten asenteiden ja suoranaisen rasismin vuoksi myös vankiloissa lienee maahanmuuttajilla suhteellinen yliedustus, varsinkin niillä tummemmilla, jotka varmasti ottaisivatkin kenet tahansa heidät huonossa valossa julkisessa mediassa esittäneen ilolla vastaan, jotta voisivat kysyä hieman tarkemmin perusteita!

Toivottavasti Halla-aho saa sellikaverikseen jonkun somalin. Siperia opettaa. Toivottavasti. Vaikka pahempaan jamaan Hitlerkin vain taisi vankilassa mennä.Oletteko nyt jo ihan varmoja että Halla-aho saa ehdottoman vankeustuomion?

Jos syyte tulee, tuomiosta puhumattakaan, niin sittenpä aletaan vastapuolenkin (mitä se sitten käsittääkään) kirjoituksia käydä läpi uudella innolla.

Pian saa jokainen olla erittäin varovainen sen suhteen mitä uskaltaa kirjoittaa.

Vahtikoira
30-luvulla oli Suomeenkin rantautunut Euroopassa suosittu antisemitismi,

Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan. Tälläkin palstalla on ollut havaittavissa häneen kohdistuvaa henkilönpalvontaa.

SamBody
Seuraa 
Viestejä7944
Moses Leone
Vahtikoira
30-luvulla oli Suomeenkin rantautunut Euroopassa suosittu antisemitismi,

Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan. Tälläkin palstalla on ollut havaittavissa häneen kohdistuvaa henkilönpalvontaa.Koskapa olet jo kahdesti http://fi.wikipedia.org/wiki/Godwinin_laki , osannet vetää johtopäätökset? Tai todennäköisemmin et

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

SamBody
Moses Leone
Vahtikoira
30-luvulla oli Suomeenkin rantautunut Euroopassa suosittu antisemitismi,

Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan. Tälläkin palstalla on ollut havaittavissa häneen kohdistuvaa henkilönpalvontaa.Koskapa olet jo kahdesti http://fi.wikipedia.org/wiki/Godwinin_laki , osannet vetää johtopäätökset? Tai todennäköisemmin et

Lisää sinä vain Nürnbergin oikeudenkäynti "poliittisten oikeudenkäyntiesi" listaan.

D'oh
Seuraa 
Viestejä281
taisto
Kyseessä on syyte kiihoittamisesta kansanryhmää vastaan ja Halla-ahon kirjoitukset lukeneet tietävät, että perusteet ovat erittäin vahvat. Jos joku ei sitä huomaa, saa olla aikamoinen puusilmä.Mikä niissä tarkalleen on kiihottamista kansanryhmää vastaan? Virallisten tahojen luetteloimien rikollisuustilastojen spekulointi ja muiden Euroopan maiden tilanteiden esilletuonti? Jos tosiasioiden ääneen sanominen saa jonkun kiihottumaan ketään vastaan niin kiihottuminen tapahtuu kyllä ihan kuulijan/lukijan omassa päässä. Voisiko olla niinkin että jos jokin taho käyttäytyy sellaisella tavalla että tästä käytöksestä puhuminen aiheuttaa kuulijassa kiihottumista em. tahoa kohtaan, se saattaisi viitata myös syytä olevan muuallakin kuin puhujassa? Tai jos seassa on mielestäsi valheellisia väittämiä niin kerro ne tänne ja lähetä palautetta hepulle itselleen niin voin muuttaa kantaani asiaan.

Olen samaa mieltä että seassa on mauttomuutta ja paikoitellen turhanpäiväisistä asioista marisemista, mutta pääasiassa H-a:n kirjoitukset ovat silkkaa asiaa, eikä vähiten siksi että ne murskaavat timantin kovalla logiikallaan suvaitsevaiston tabuja ja aiheuttavat juuri ilmoille päästämäsi kaltaisia raivokkaita toiveita sanansaattajan joutumisesta väkivallan uhriksi.
Lukisin ilomielin blogia jossa joku järjestelmällisesti ja tilastoituihin faktoihin argumenttinsa perustaen kumoaisi Halla-ahon väitteitä järkiperäisesti. Jos joku tietää yhdenkin niin kertokaapa. Tähän mennessä törmäämäni vastineet ovat muistuttaneet lähinnä nurkkaan ahdistetun villieläimen impotenttia paniikkireaktioita.

Alennuskoodi ensitilaajille @ iherb.com: RIX283

SamBody
Seuraa 
Viestejä7944
Moses Leone
SamBody
Moses Leone

Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan.

Koskapa olet jo kahdesti http://fi.wikipedia.org/wiki/Godwinin_laki , osannet vetää johtopäätökset? Tai todennäköisemmin et

Lisää sinä vain Nürnbergin oikeudenkäynti "poliittisten oikeudenkäyntiesi" listaan.Yllättävä kommentti. Puuttui sanat rasisti ja/tai Hitler

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Moses Leone
Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan. Tälläkin palstalla on ollut havaittavissa häneen kohdistuvaa henkilönpalvontaa.Jos Halla-aho joutuu vankilaan, siellä hänellä olisi ainakin aikaa kirjoitella muistelmia tai jotain kehittäviä ajatuksia.

Onko ketään poliitikkoa / kansanedustajaa joka ajaisi suunilleen tällaista maahanmuuttopolitiikkaa:
-Otetaan maahan vain sellaisesti kouluttautuneita ihmisiä, joille meillä on täällä tarvetta
-Tuetaan näitä maahanmuuttajia niin että he saavat esim kaupungilta vuokra-asunnon suht edullisesti ja saavat suomen kielen opetusta
-Tehdään työhakemusprosessista sellainen, että työnantajat eivät voi diskriminoida rodun tai maahanmuuttajataustan perusteella
-Maahanmuuttaja saa kansalaisuuden kun on tietyn ajan verran asunut maassa, tehnyt töitä, maksanut veroja, eikä rikkonut lakia

Eli periaatteessa rajoitetaan maahanmuuttajien määrää mutta kasvatetaan laatua ja integroidaan ne suomalaiseen yhteiskuntaan. Aika karu meininki, mutta kuitenkin paljon eettisempi ja toimivampi ku mikään Halla-Ahon rasismi.

dochmbi
Onko ketään poliitikkoa / kansanedustajaa joka ajaisi suunilleen tällaista maahanmuuttopolitiikkaa:
-Otetaan maahan vain sellaisesti kouluttautuneita ihmisiä, joille meillä on täällä tarvetta
-Tuetaan näitä maahanmuuttajia niin että he saavat esim kaupungilta vuokra-asunnon suht edullisesti ja saavat suomen kielen opetusta
-Tehdään työhakemusprosessista sellainen, että työnantajat eivät voi diskriminoida rodun tai maahanmuuttajataustan perusteella
-Maahanmuuttaja saa kansalaisuuden kun on tietyn ajan verran asunut maassa, tehnyt töitä, maksanut veroja, eikä rikkonut lakia

Eli periaatteessa rajoitetaan maahanmuuttajien määrää mutta kasvatetaan laatua ja integroidaan ne suomalaiseen yhteiskuntaan. Aika karu meininki, mutta kuitenkin paljon eettisempi ja toimivampi ku mikään Halla-Ahon rasismi.
Ööh, en tiedä onko tämä läppä, vai oletko sekaisin, mutta kuvailet tekstissäsi nimenomaan Halla-ahon maahanmuuttopolitiikkaa.

En oo lukenu Halla-Ahoa, mutta sen perusteella mitä täällä olin siitä lukenu kuvittelin että se olisi kokonaan maahanmuuttoa vastaan ja joku hirveä fashisti.
Tohon mun juttuun viellä yks pointti:

Koska emme ottaisi enää keitä tahansa suomeen, niin sitten pitäisi panostaa kunnon kriisiapuun ja kehitystyöhön sitä tarvitsevissa maissa. Näin emme olisi kokonaan itsekkäitä vaan kantaisimme myös oman kortemme kekoon.

dochmbi
En oo lukenu Halla-Ahoa, mutta sen perusteella mitä täällä olin siitä lukenu kuvittelin että se olisi kokonaan maahanmuuttoa vastaan ja joku hirveä fashisti.
Tohon mun juttuun viellä yks pointti:

Koska emme ottaisi enää keitä tahansa suomeen, niin sitten pitäisi panostaa kunnon kriisiapuun ja kehitystyöhön sitä tarvitsevissa maissa. Näin emme olisi kokonaan itsekkäitä vaan kantaisimme myös oman kortemme kekoon.
Ha ha. Todella hauskaa. Tuohan on siis myös Halla-ahon asialistalla.

Mitä tulee Halla-ahoa vastaan kohdistuneisiin kiihottamissyytteisiin, en tiedä kannattaako niistä alkaa huolestua. Eurooppalaisten kansojen rappio ja häviäminen näyttää siinä määrin väistämättömältä, että olen päättänyt säästää hermojani ja lakannut huolehtimasta asiasta.

SamBody
Seuraa 
Viestejä7944
dochmbi
En oo lukenu Halla-Ahoa, mutta sen perusteella mitä täällä olin siitä lukenu kuvittelin että se olisi kokonaan maahanmuuttoa vastaan ja joku hirveä fashisti.Tuollahan niitä linjauksia on, jos kiinnostaa lukea:

http://www.halla-aho.com/scripta/maahan ... _osa1.html
http://www.halla-aho.com/scripta/maahan ... _osa2.html

Yleensä jos tyytyy toisen/kolmannen/jne käden tietolähteisiin, tyytyy samalla myös olemaan manipuloinnin kohteena.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Moses Leone
Minuakin huolestuttaa, että vankila tekee Halla-ahosta jonkinlaisen marttyyrin ja lisää hänen suosiotaan Hitlerin tapaan. Tälläkin palstalla on ollut havaittavissa häneen kohdistuvaa henkilönpalvontaa.Voi olla, että juuri tuon takia syytteistä luovutaan vaikka perusteet löytyvätkin. Ehkä sopivaksi kurinpalautukseksi tässä vaiheessa riittäisi rikoksenteko välineiden takavarikointi valtiolle. Toisaalta, jos sarkasmiin peitelty rasismi jatkuu voi ehdoton tuomio jäädä tulevaisuudessa ainoaksi vaihtoehdoksi?

mirab
Seuraa 
Viestejä3017
Vahtikoira
Muuten vain nimenomaan Mika Illman, valtakunnansyyttäjä, on käskenyt kuulustella Halla-ahoa, syyllistyen samalla virkavirheeseen.

Olisko näin?

Vahtikoira

Demla ilmoittaa kuuluvansa seuraavien kanssa samaan ryhmään

Ryhmä oli kasassa ehkä puolituntia Yhdysvaltojen suurlähetystön edessä. Mukaan pääsivät kaikki halukkaat ilmoittautmalla.
Vahtikoira

Tästä esimerkkinä ensimmäisessä linkissä mainittu tapaus, jossa suomalaiset huumeliigalaiset saivat kolme-neljä kertaa kovemmat rangaistukset kuin somaliliiga, vaikka toivat kolmannesta vähemmän huumetta, vahvuudeltaan samantasoista. Monikulttuurisessa yhteiskunnassa kaikki ovat tasa-arvoisia. Toiset vain vähän vähemmän.

Heh heh. Jos näin on, asianajajat varmaan osaavat valittaa ylempiin oikeusasteisiin.

Osa Halla-ahon kirjoituksista on mielestäni mauttomia ja loukkaavia, mutta niin on myös väite "Päissään surmaaminen on [suomalaisten] kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre. Ymmärrän, jos vähemmistöjä kohdellaan hieman varovaisemmin, mutta eikö jokin suhteellisuudentaju pitäisi säilyttää?Tästä Kalevan pääkirjoituksesta aikanaan keskusteltiin täällä. Itsekin tuolloin kummeksuin asiaa.

Kuitenkin keskustelun jälkeen luin (luultavasti Hesarista) jutun, joka osoitti, että Kalevan jutussa ehkä-sana on turha. On todella osoitettu humaltumisen seurauksena ilmenevä raivostuminen/riidanhaluinen käyttäytyminen (kansankielessä ”huono viinapää”) on fysiologiaan pohjautuva tila, eikä esimerkiksi mikään yksilöllinen persoonallisuuden piirre. Edelleen, taipumus periytyy ja sitä esiintyy paljon Suomessa. Känniraivosta pahimmillaan seuraa surma, jota siis voidaan perustellusti pitää suomalaisten geneettisenä erityispiirteenä. Koska kyse on käyttäytymisestä, piirre ei ole tietenkään puhtaasti geneettinen, sillä onhan humalahakuinen juominen on suomalaisten kulttuurinen, siis kansallinen piirre - aivan kuten Kaleva asian ilmaiseekin.

Rere väittää: Israel on rasistinen ja ihmisoikeuksien vastainen
"vihapuhetta saa tehdä kunhan kohde on juutalainen"
Sianliha on Israelissa kielletty
Maailmanpankki kirjoitti: MENA-maiden non-oil-vienti on paljon suurempi kuin Suomen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat