Seuraa 
Viestejä45973

Taivas sattuu juuri nyt olemaan pilvetön. Kuun sirppi ja Venus kuvastuvat liki toisiaan. Muistin kun vuoden vaihteessa Venus oli vielä lähempänä, lähes sirpin sisällä. No ei nyt kuitenkaan. Käsittääkseni mahdoton asia.

Tarkastelin sitten itämaisia lippuja, kuten esim. Turkin, Algerian, Pakistanin jne.

En voinut olla esittämättä kysymystä, että miksi tähti on piirretty sirpin sisään, kuun kehrän sisäpuolelle ainakin osittain. Sinänsä liput ovat ihan kauniita.

Tietääkö joku asiaan mitään selitystä vai pitäisikö minun tarkistaa vähäinen tietämykseni aurinkokunnasta?

Kommentit (4)

Jahve ja Allah ovat suoraa myyttijatkumoa Sin-jumalalle, joka on Kuun jumaluus. (Siinain vuori lieneekin ollut tämän mesopotamialaisjumalan palvontapaikka.)

Barbara G. Walkerin mielestä taas Allah on väännös nimestä Al-Lat joka oli jumalatar, yksi lukuisista Arabian niemimaalla palvotuista. Kuu ja Venus on kautta aikain liitetty niin jumaliin kuin jumalattariin.

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/545523/Sin

Sin: in Mesopotamian religion, the god of the moon. Sin was the father of the sun god, Shamash (Sumerian: Utu), and, in some myths, of Ishtar (Sumerian: Inanna), goddess of Venus, and with them formed an astral triad of deities.

Jumalillahan on taipumus vaihtaa nimeä sitä mukaa kuin eri kansat heitä palvovat. Jotkut jumalat muuttuvat demoneiksi kun uudet palvojat suosivatkin jotain toista jumalaa. Mutta Jahve, jonka hahmoon ovat toki vaikuttaneet Sinin ohella myös Enlil ja Enki, on melkoisen suoraan sama kuin Allah varsinkin sillä perusteella että Muhammed koki palauttavansa oikean uskon jossa juutalaiset ja kristityt olivat muuttuneet paheellisiksi - kuitenkaan itse uskonto proteettoineen ja kirjoineen ei tarvinnut kovin kummoistakaan moderointia ja täten juutalaisten patriarkat kelpasivat muslimeillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Kuunsirppi ja tähti ovat tietääkseni erillisiä osia lipussa, eivät yhtä ja samaa symbolia. Kuunsirppi taitaa olla vanhempi ja tähti on otettu mukaan myöhemmin. Kuunsirpin sisään tähti on varmaan laitettu esteettisistä syistä.

Ei se planeetta tietenkään taivaalla sinne kaaren sisään pääse.

Jokin vuosi sitten käsiteltiin jossain sivuilla sanavertailua: Puolikuu vs. kuun sirppi. Siinä tultiin loogisin selityksin tulokseen, että tuo suomalainen nimitys islamilaisten tunnukselle on väärä. Kyseessä ei ole puolikuu vaan kuunpimennyksen aikainen kuunsirppi. Kuun vaiheessa sen varjoreuna ei koverru samassa suhteessa näkyvän reunan mukaisesti.

En tiedä, jos on olemassa yhdistys nimeltään "Punainen puolikuu", pitäisikö nimeksi vaihtaa: "Punainen kuunsirppi".

Tuolla loppukevennyksellä en halua halventaa Punaisen puolikuun tekemää ihmisarvoista ja ihailtavaa työtä maailman kriisipesäkkeissä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat