Seuraa 
Viestejä45973

Lue Suomen puolustusministeriön raportti :

Haasteiden Venäjä

http://www.defmin.fi/files/1232/Haasteiden_Venaja.pdf

Tässä HS:n kooste aiheesta:

Muslimit saattavat tulevaisuudessa muuttaa merkittävästi Venäjän väestön koostumusta. Se on myös merkittävä haaste Venäjän sisäiselle vakaudelle ja sisäpolitiikalle, todetaan Suomen puolustusministeriön teettämässä julkaisussa Haasteiden Venäjä.

Venäjällä on kahdenkymmenen viime vuoden aikana tapahtunut merkittäviä väestötieteellisiä muutoksia.

Kun venäläisiä oli vielä 1990-luvun alussa 149 miljoonaa, oli heitä vuonna 2007 seitsemän miljoonaa vähemmän (142 miljoonaa). Väkimäärän arvioidaan vähenevän jatkossakin noin 400 000:lla vuodessa.

Tilanne on hyvin toisenlainen niillä alueilla, joilla on muslimienemmistö. Siellä väkiluku kasvaa, ja esimerkiksi miesten keskimääräinen elinikä on huomattavasti korkeampi kuin perinteisillä venäläisalueilla.

On arvioitu, että jos väestökehitys jatkuu ennallaan, vuonna 2015 Venäjän armeijan alokkaista enemmistö on muslimeja. Vuonna 2020 jo viidesosa maan kansalaisista olisi muslimeja.

Jos mikään ei muutu, Venäjän väestöstä suurin osa saattaa olla muslimeja noin kolmen vuosikymmenen kuluttua.

Neuvostoliiton hajottua Venäjän 20 miljoonan muslimin itsetunto ja identiteetti on voimistunut. Tämä näkyy vaikkapa siinä, että kun vuonna 1991 maassa oli kolmisensataa moskeijaa, nyt niitä on jo noin 8 000.

Suuri osa uusista moskeijoista on rahoitettu ulkomailta, muun muassa Turkista, Iranista ja Saudi-Arabiasta, tulleilla varoilla.

Islaminuskoisten kouluja arvioidaan nykyisin olevan Venäjällä kuutisenkymmentä, ja niissä opiskelee arviolta 50 000 oppilasta. Vuonna 1991 tällaisia kouluja ei ollut lainkaan.

Prosentuaalisesti suurimmat muslimiväestökeskittymät ovat Volgan-Uralin alueella, Bashkorstanissa ja Tatarstanissa, Pohjois-Kaukasuksella ja ehkä hieman yllättäen Karjalan tasavallassa. Siellä muslimeja on väestöstä kolmisen prosenttia, eli noin 20 000 ihmistä.

Tilastojen valossa näyttäisi siltä, että Venäjän muslimiväestön merkitys kasvaa niin sisä- kuin ulkopolitiikassakin. Venäjä on esimerkiksi jo nyt Islamilaisten maiden järjestön OIC:n tarkkailijajäsen.

Lähde: Haasteiden Venäjä, puolustusministeriö 2008.

Julkaisun kirjoittajat ovat suomalaisia eri alojen Venäjän tuntijoita.
Suomalaisten kannattaa siis todella miettiä suhtautumistaan muslimeihin, sillä kovin pitkällä ei ole tulevaisuus, jossa elämme kahden muslimi enemmistöisen maan välissä.

Eikö silloin ole parempi elää rauhassa kuin toistaa menneisyyden virheitä?

Sivut

Kommentit (135)

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Muutan kantaani, meidän pitääkin liittyä natoon. Se on paras turva kyseistä uhkaa vastaan.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Mutta venäjällähän se kuolleisuushan on jo laskenut useina vuosina peräkkäin tietääkseni. Sekä syntyvyys noussu. Joten enpä usko että se sitä valtaa. Sitäpaitsi onneksi siellä ei ole täydellistä demokratiaa, niin eivät voi sitäkään käyttää hyväkseen.

Dark Shade
Tulossa on siis sota. Kahden Islamilaisen valtion välissä ei mitenkään voi olla olemassa maallista, kristittyenemmistöistä Suomea.

Ellei ryhdytä jenkkien kavereiksi!

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Perheen isä

Suomalaisten kannattaa siis todella miettiä suhtautumistaan muslimeihin, sillä kovin pitkällä ei ole tulevaisuus, jossa elämme kahden muslimi enemmistöisen maan välissä.Mikäs meidän miesten on ollessa, tervetuloa vaan kaikki islamilaiset maahanmuuttajat, kyllä teitä on odotettukin.

Eikö silloin ole parempi elää rauhassa kuin toistaa menneisyyden virheitä?Olet ehdottomasti oikeassa. Onhan meillä jo naisille asepalvelu mahdollista, mutta tuskinpa heitäkään kiinnostaa lähteä itärajalle aseita kalistelemaan varsinkin, kun länsirajalle muodostuisi toinen rintama.

Pseudohippi
Seuraa 
Viestejä19183
Perheen isä

Tässä HS:n kooste aiheesta:

Muslimit saattavat tulevaisuudessa muuttaa merkittävästi Venäjän väestön koostumusta. Se on myös merkittävä haaste Venäjän sisäiselle vakaudelle ja sisäpolitiikalle, todetaan Suomen puolustusministeriön teettämässä julkaisussa Haasteiden Venäjä.

Miksi ihmeessä puolustusministeriössä on tehty päätelmä että muslimien määrän lisääntyminen on haaste jonkun maan vakaudelle? Islamhan on myötäilijöidensä mukaan rauhan uskonto. Miten sen kannattajien määrän lisääntyminen voisi muka väistämättä johtaa uhkaan jonkun maan sisäiselle vakaudelle? Kulttuurien rinnakkaiselo (kulttuurista riippumatta) kun on kuulemma rikkaus ja parantaa elämisen laatua. Venäjälläkin varmasti kantaväestön määrän vähetessä on tulevaisuudessa tarvetta työvoimalle. Onhan se nyt hyvä että edes muslimit lisääntyvät ja huolehtivat tulevaisuudessa ikääntyvistä venäläisistä.

Vai onko niin että organisaatiossa jonka jäsenet saattavat joutua ihan oikeasti tappamaan tai tulemaan tapetuksi on pakko olla realisti?

When an educated, influential person tweets something he knows is a lie, he is announcing his contempt for the general public. He’s saying he considers you so stupid that you’ll believe the lie.
Andrew Stroehlein

Hollannissahan on myös ollut paljon muslimeja. Lisäksi tässä uutisessa kuvataan Ison-Britannian tilannetta, siellä muslimien määrä kasvaa kymmenkertaisella nopeudella muuhun väestöön nähden.
Uutinen

Piha6
Seuraa 
Viestejä1039

Joopa joo - Mikään ei ole helpompaa kuin tulevaisuuden ennustelu.
Siihen ei tarvita pitäviä perusteluja ollenkaan.

En väitä olevani venäjän asiantuntija, mutta olen käynyt ja viipynyt ko. maassa kuitenkin senverran, että sanon.

"Venäläisen sielua" ette niin vaan ymmärrä. Supi suomalaisena tän sanon kokemuksesta enkä huhupuheina.

Voisin tähän pitää pitkän esitelmän venäläisyydestä, mutta kuka sitä jaksaisi lukea.

Siis, toki jokainen mielipiteen ilmaisu on OK. Mutta luulot ja realismi eivät ole sama asia.

Alkuperäiseen aloitukseen viitaten. Venäjä ei muutu muslimivaltioksi, ei ainakaan meidän elinaikana. Voin toki olla väärässä, mutta en usko sitä.

Muuttuu jos muuttuu. Se on matematiikkaa eikä piha6:n mielipide.

Saa nähdä muuttuuko USA. Euroopasta vallitsee melkoinen yksimielisyys. Sarkozy on perustamassa ns. Välimeren unionia, ja yrittää tehdä erilliset kaksi eurooppaa. Kristillinen pohjoinen ja muslimistinen etelä.

Tuhannen vuoden päästä historian kirjassa lukee, että talvisodan aikaan Suomea johti marsalkka Muhammed Mannerheim, tai jotain muuta hoopoa.

Dredex
Hollannissahan on myös ollut paljon muslimeja. Lisäksi tässä uutisessa kuvataan Ison-Britannian tilannetta, siellä muslimien määrä kasvaa kymmenkertaisella nopeudella muuhun väestöön nähden.
UutinenBriteissä tasa-arvo vai pitäisikö sanoa naisten valta on viety pisimmälle euroopassa. Käsiaseet on kielletty, teräväkärkisiä veitsiä ollaan kieltämässä ja vaaditaan veitsiin sarjanumerointia, moottoripyörien kieltoa tai niihin mikrosirun lisäämistä etävalvonnan mahdollistamiseksi on poliisin taholta vadittu ym. kivaa. Toisaalta briteillä on mahdollisuus harrastaa homoseksiä julkisesti puistoissa, kuten tiedepalstalta joskus luin.

Enpä ihmettele jos syntyperäinen brittimies kääntyy islaminuskoon.

Venäjällä luultavasti äärioikeisto pääsee valtaan jos muslimien määrä kasvaa lähelle kantaväestöä ja he alkavat aiheuttamaan ongelmia. Siellä on jo nyt sen verran väkivaltaista toimintaa mm muslimeja kohtaan, että ei varmasti ole herkkua olla siellä "väärän värinen". Äärioikeistolaiset ryhmittymät kouluttavat leireillä katusotilaita jotka sitten käyvät hakkaamassa Muhammedin jne. Duumasta löytyy tukea näille liikkeille. Siitä ne sisäiset ongelmat syntyvät.

taisto
Jokainen lienee kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tämän tasoisiin ylilyönteihin tuskin oikeasti on tarvetta missään aidosti Eurooppalaisessa sivistysvaltiossa:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Var ... 5243204697
Missähän tuossa taas ylilyönti on tapahtunut? Ja millä perusteella Saksa ei olisi aidosti Eurooppalainen sivistysvaltio? Tottakai vartijoita tarvitsee ja pitää käyttää mikäli ei muuten järjestyksen pito onnistu.

Naksuttaja
Seuraa 
Viestejä1324
taisto
Jokainen lienee kuitenkin yhtä mieltä siitä, että tämän tasoisiin ylilyönteihin tuskin oikeasti on tarvetta missään aidosti Eurooppalaisessa sivistysvaltiossa:

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Var ... 5243204697
No jopas jotakin... Mistähän toimittajat saavat juttuideansa...?

Naksuttaja Su Tammi 25, 2009 5:23 pm
Valvonnasta ja kurista sen verran, että kyllä se on ihan oikeasti ongelma kouluissa eikä kuningaskuluttajavanhemmat yhtään sitä helpota. Yks melko simppeli ratkaisu voisi olla se, että kun välitunti- ja käytävävalvontaa joka tapauksessa tarvitaan (etteivät kakarat repisi toisiaan kappaleiksi), eikä opet ole tähän hommaan kovin motivoituneita olleet kai koskaan, eivätkä he oikein niitä satoja oppilaita oikein ehdi valvoakaan, niin voitaisiin palkata valvojiksi vaikka varta vasten koulujärjestyksen valvontaan koulutettuja / perehdytettyjä vartioita.

Mutta kelpaisiko tämäkään ehdotus? Poliisivaltiota kai silloinkin huudettaisiin. Mut ainahan voi pistää silmät ja korvat kiinni ja jatkaa vanhoilla jutuilla. Näinhän ne ongelmat on ennenkin ratkaistu...

Se on muuten ihan vissi ja varma, että sitä todellista poliisimaista valvontaa ja isovelimeinikiä alkaa tulla siinä vaiheessa kun opettajat alkaa tosissaan pelkäämään. Siinä vaiheessa noi munkaan ehdottamat lempeät keinot ei todellakaan enää toimi.
ja

Naksuttaja Su Tammi 25, 2009 10:49 pm
Resurssien allokointi on puhtaasti poliittinen kysymys: mitä arvostetaan? Mihin rahaa halutaan käyttää? Totta se on, ettei resurssipulaan auta muu kuin lisäresurssit, mutta kun näitä juttuja puntaroidaan, pitäisi toiseen vaakakuppiin laittaa nykymeno ja toiseen kuppiin resurssien lisäämisellä mahdollisesti saavutettavat hyödyt.

Ja siis: vartijat eivät olisi tässä mun ehdotuksessani todellakaan mitään hormoonihirviöiden sylkykuppeja. Heidän hommansa olisi ehkäistä järjestysongelmia eikä olla niiden maalitauluina. Tämä olisi mahdollista toteuttaa kohtuullisen pehmein toimin ja yhteistyössä koulujen nykyisten tukitoimintojen kanssa. Voimaa tuskin tarvitsisi koskaan käyttää. Lisäksi jos ajatellaan normi sitimarketvartijan hommia, niin voisi aika monikin alalla toimiva kokea aika inspiroivana hommelina.
Ajattelenko kuten toimittaja? Ajatteleeko toimittaja kuten minä? Onko minusta tullut inspiraation lähde? Saisi tuo toimittaja mulle kaljat tarjota jos on niin että idean tuohon artikkeliin on multa saanut.

Toisaalta mulla on muutenkin viime päivinä käynyt aivot hiukan ylikierroksilla joten kaipa tuon voi sattuman piikkiin laittaa...

[size=85:18rnbln5]edit: linkki: Koulujen työrauha[/size:18rnbln5]

"Hetkinen, voinko kirjoittaa tuon muistiin?" Arthur kysyi innoissaan ja etsi kynää taskustaan.
"Se on saatavilla lentoasemalla", vanhus sanoi. "Tätä on siellä telinekaupalla."
(Adams: Enimmäkseen harmiton)

Tsetsenian perusteella ainakin itsenäisyys kiinnostaa, ja sen eteen ollaan valmiita kuolemaan.

Ehkä homma menee jatkossakin niin, että pyrkivät lohkomaan alueita (joita Kreml ei anna).

Väitän edelleenkin Islaminuskoisten olevan tulevaisuuden suurin ongelma kaikille ei-muslimeille.
Kaikki riippuu siitä, kuinka tarkkaan tulevaisuuden muslimit noudattavat Koraanin ohjeita.
Jos tarkasti, tulossa on sota. Ja siinä sodassa ainoa vaaraton vihollinen on kuollut vihollinen.
Koska pakkokäännytys ei kiinnosta, ei myöskään vapaaehtoinen kääntymys, joudun vain odottamaan -ja varautumaan pahimpaan.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat