Afrikkalainen fast food

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Palstalla on ollut puhetta monikultturismista ja eri kansallisuuksien ravintoloista Suomessa. On pizzeriaa Italiasta, kiinalaista, thai-ravintoloita, sushia, McDonaldseja, turkkilaisia kebabbeja, tanskalaisia voileipiä ja ties mitä.

Mutta missä viipyvät afrikkalaiset ravintolat- ja pikaruokapaikat?

Onko suomessa somalialaisia ravintoloita tai somalialaisia pikaruokaketjuja?

Onko niitä muissa vastaanottomaissa, kuten esim. Norjassa tai Ruotsissa tai EU:n aluella?

Entä mikä onkaan somalien pikaherkku?

Jos perustettaisiin somalialainen ravintola, kokeilisitko tai ryhtyisitkö jopa kanta-asiakkaaksi?

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

En usko, että afrikkalaisella ruoalla olisi paljoa tarjottavaa, sillä eipä sieltä mitään muutakaan hyvää ole ikinä tullut.

Vierailija

Savannit tulvivat mitä herkullisinta lihaa. Ja afrikkalaiset syövät sitä itsekin, myös kala ja riisi ovat suosittuja. Miksipä ei?

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005

Afrikkalainen ruoka on yleensä hyvin yksinkertaista. Helsingissä ainakin joskus on ollut jokin afrikkalainen ravintola. Tallinnassakin taitaa olla. Afrikkalaisia keittokirjoja voi kysellä kirjastosta ja testata reseptejä itse.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija
Nagarjuna
Savannit tulvivat mitä herkullisinta lihaa. Ja afrikkalaiset syövät sitä itsekin, myös kala ja riisi ovat suosittuja. Miksipä ei?



En tarkoittanut, etteikö manner suorastaan tulvisi erilaisia syötäviä eläimiä ja kasveja. Pointtini oli se, että sikäläinen ruokakulttuuri on kehitetty lähinnä muualta tulleiden toimesta. Pohjois-Afrikan maat ovat toki poikkeus ja esim. kuskus on erittäin jees.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Korpi
Pointtini oli se, että sikäläinen ruokakulttuuri on kehitetty lähinnä muualta tulleiden toimesta.



Höpsistä.

Tai no, sikäli totta, että tietenkin ulkopuoliset ovat vaikuttaneet ruokakulttuuriin aivan samalla tavalla kuin kaikissa muissakin maailman kulttuureissa. Kuinkas paljon Suomessa on jotain "omaa"? Minun tietääkseni vain hapansilakat (jotka ovat nykyisin ruotsalaisten kansallisherkku). Mutta kyllähän alkuperäiset afrikkalaiset omat ruokalajit ovat edelleen olemassa ja niitä riittää. Lähinnähän tuo ulkopuolinen vaikutus syntyy uusien mausteiden ja ainesten myötä, ei niin että joku tulee ja kertoo, miten sitä ruokaa pitää valmistaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikan_ruokakulttuuri

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007

Algerialainen keittiö on ainakin herkullista ja niitä löytää kaikista suuremmista kaupungeista. Monissa afrikkalaisissa ravintoloissa on hammastikkujen käyttö kielletty, ihan tosissaan.

Esimerkiksi Madeiran (ja osin mannerportugalin) keittiö on omaksunut Pohjois-Afrikkalaisia vaikutteita.

Afrikkalaisia ravintoloita helsingissä:

Kimito Kitchen
http://www.kimkit.com/

Petit Popo

Ravintola Factory (väittää olevansa, ei aito)

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Vierailija
Aweb
Korpi
Pointtini oli se, että sikäläinen ruokakulttuuri on kehitetty lähinnä muualta tulleiden toimesta.



Höpsistä.

Tai no, sikäli totta, että tietenkin ulkopuoliset ovat vaikuttaneet ruokakulttuuriin aivan samalla tavalla kuin kaikissa muissakin maailman kulttuureissa. Kuinkas paljon Suomessa on jotain "omaa"? Minun tietääkseni vain hapansilakat (jotka ovat nykyisin ruotsalaisten kansallisherkku). Mutta kyllähän alkuperäiset afrikkalaiset omat ruokalajit ovat edelleen olemassa ja niitä riittää. Lähinnähän tuo ulkopuolinen vaikutus syntyy uusien mausteiden ja ainesten myötä, ei niin että joku tulee ja kertoo, miten sitä ruokaa pitää valmistaa.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Afrikan_ruokakulttuuri




Eihän Suomessa juuri mitään omaa olekaan, kyllä täällä silti aina jotain on syöty. Samoin on Afrikassa, ei siellä ole mitään perus ruoanlaittoa ihmeellisempää tarjolla. Suomi on kulttuurisesti samalla tasolla muiden maailman syrjäseutujen kanssa myös ruoan suhteen. Tästä syystä Suomessa ei ole myöskään juurikaan "suomalaisia" ravintoloita.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Liittynyt16.3.2005
Korpi
Samoin on Afrikassa, ei siellä ole mitään perus ruoanlaittoa ihmeellisempää tarjolla.



Kaikkialta tulee kuitenkin aina jotain pientä kiintoisaa. Esim. minä ajattelin kokeilla noita somalialaisia lettusia ja niiden kanssa tarjoiltavaa lihakastiketta. Se on taas hitusen erilainen versio tuosta ruoasta. Yleensä kaikissa kulttuureissa on oma versionsa letuista ja täytteistä suolaisena ruokana.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Vierailija

Kyllähän eri Afrikan maista löytyy hyvinkin pitkät ruokaperinteet perinneruokineen, joilla ei ole mitään tekemistä esim. entisten siirtomaaisäntien ruokakulttuurin kanssa.

Helsingistä löytyy ainakin kaksi afrikkalaista ravintolaa Popo ja Kimito, mahdollisesti enemmänkin. Tallinnassa on sitten se Aafrika köök.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246
Liittynyt10.12.2007
Snaut
Kyllähän eri Afrikan maista löytyy hyvinkin pitkät ruokaperinteet perinneruokineen, joilla ei ole mitään tekemistä esim. entisten siirtomaaisäntien ruokakulttuurin kanssa.



Kaupunkialueilla keittiöt ovat saaneet runsaasti vaikutteita Euroopasta, mutta maaseudulla jatkuvat Afrikkalaisen keittiön ruokaperinteet.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Vierailija

Tulee herkkusuiden erityisesti pitää mielessä, että somalit kuten pohjois-ja itä-Afrikkalaiset ovat pääosin muslimeita, islamisuskoisia, joiden uskonto kieltää monet liharuuát.

Lihan tulee olla Halal-käsiteltyä joka käytännössä tarkoittaa vain sitä, että eläin on lopetettu ilman kärsimyksiä-tekniikalla. He siis syövät enemmän kanaa (kuten somalien resepti näytti toteen, myös kala on suosittua).

Afrikka on kuitenkin lukuisia uskontoja, joista kristinusko vain yksi. On siis todennäköistä, että suomalaisten tietämättömissä ovat monen monituiset lihapadat tai saalisherkut, jotka afrikkalaisille arkipäiväisiä kuin meille poronkäristys.

Onhan savanneilla gasellia, kaurista, härkää jne. joita on vuosituhannet käristelty leiritulien ääressä.

Väittäisinkin, että moni yllättävän moni liharuoka ja-paisti on alkukodiltaa afrikassa, josta se on ihmisen lailla sitten kulkeutunut ympäri pallon.

Vierailija

Maissikakkua hiekalla säväytettynä ja bataattipuuroa savun punoittamin silmin pesuvadissa tarjoiltuna, josta noukitaan sormin.
Tuossa on se afrikkalaisin ruoka, joka tuli mieleen. Ei innosta.

Vierailija
Nagarjuna
Palstalla on ollut puhetta monikultturismista ja eri kansallisuuksien ravintoloista Suomessa. On pizzeriaa Italiasta, kiinalaista, thai-ravintoloita, sushia, McDonaldseja, turkkilaisia kebabbeja, tanskalaisia voileipiä ja ties mitä.

Mutta missä viipyvät afrikkalaiset ravintolat- ja pikaruokapaikat?

Onko suomessa somalialaisia ravintoloita tai somalialaisia pikaruokaketjuja?

Onko niitä muissa vastaanottomaissa, kuten esim. Norjassa tai Ruotsissa tai EU:n aluella?

Entä mikä onkaan somalien pikaherkku?

Jos perustettaisiin somalialainen ravintola, kokeilisitko tai ryhtyisitkö jopa kanta-asiakkaaksi?




Keväisessä Stadissa järjestetään Maailma kylässä -festareita, jonka ruokakojuissa myydään eri maiden ruokia. Somalialaisten kojussa olen syönyt mahdottoman herkullisia lihapiirasia. En vaan muista niiden nimeä. Höyhenenkevyessä kevätkääryletaikinassa meheväntulista lihatäytettä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat