Seuraa 
Viestejä495

Nykyään kun melkein jokaisella, paitsi ei meikäläisellä, on GPS-paikannin, on hiukan syytä pohtia sen laitteen yksityiskohtaista toimintaperiaatetta.
Yleisesti ehkä tiedetään, että siihen laitteeseen tehdään ns. aikakorjaus. Toisin sanoen. Satelliitissa olevaan kelloon on aika synkronoitava maassa olevaan vertailukelloon (todelliseen aikaan) nähden sopivaksi jotta paikantaminen onnistuu. Tietenkin on myös satelliittien ja maassa olevan paikantimen välisiin signaalien kulkuaikoihin kiinnitettävä huomio. Sen tekee itse paikannin laskemalla satelliitin kellosta lähtevän aikatiedon sisältävän signaalin kulkuajan itse paikantimeen.
Tämä paikannus-satelliittien aikakorjaus-operaatiota kutsutaan ns. sagnac-korjaukseksi.
Ohessa linkki laskutaitoisille: http://lfs-fi-bin.directo.fi/@Bin/0cef8 ... 5d7a30ee39
494/1232268828/application/pdf/5553/Talvio,%20Atomikellojen%20kertomaa.pdf

Mitenkäs tämä liittyy jutun otsikkoon "gravitaatiopunasiirtymä".
No! siten, että jos se satelliitin kello olis valokello, joka lähettää valoa sen kellon aineen, eli atomien ominaisvärähtelyn mukaan, niin kohdassa jolloin satelliitti on maassa olevan vertailukellon ja maapallon painovoimaisen keskipisteen välisellä suoralla, todettaisiin kellojen välillä käyntitaajuuden eli ajan välinen eroitus. Toisin sanoen. Maapallon gravitaatiokehyksen, eli maapallon kiertosuuntaan nähnen lännestä itään kiertävän satelliitin valokellossa tapahtuu punasiirtymä maassa sijaitsevaan vertailukelloon nähden ja vastakkaiseen suuntaan eli idästä länteen kiertävän satelliitin kellossa ilmenee siirtymä siniseen eli suuremman taajuuden suuntaan. Kun valokellojen vertailu suoritetaan em. kohdassa voidaan silloin olettaa ns. dopler-efektin olevan vaikuttamatta. Em. ilmiö on ihan oikeasti kokellisesti suoritettu. Ei kylläkään valokelloilla vaan tavallisilla atomikelloilla. Tämä koe ja sen tulos kumoaa täysin tiedehistorian kaikkien aikojen suurimman hömpän, eli alkupamausteorian.
Nyt seuraakin kysymys: Jos universumi on galakseista muodustuva järjestelmä, jossa galaksit liikkuvat kuten yksittäiset tähdet näkemässämme galaksissa. Eli synkronissa, sisä ja ulkokehä samaan tahtiin. näin ainakin galaksin painovoimaisen rakenteen jakautuman mukaisesti. Silloin jos universumimme on galaksien muodostama raakenne ja pyörii keskipisteen ympäri. Tapahtuu silloin gravitaatiopunasiirtymä koska universumin ulkokehä liikkuu nopeammin universumin gravitaatiokehyksessä kuin sen sisäkehä. Näin ollen mittalaitteilla havaittavissa oleva valon ns. punasiirtymä ei olekaan doplerpunasiirtymää vaan on se gravitaatiopunasiirtymää. Kun näin on, päästää silloin tieteessä eroon utopistisesta alkupamausteoriasta ja tiedettä voidaan harrastaa nojautumatta mihinkään uskontoon.

"lue vähemmän, tiedät enemmän".

Lue vähemmän-tiedät enemmän.

Kommentit (6)

Mitä tulee tuohon alkupamaukseen, niin siinä on todellakin aikamoisia puutteita (selityksen selityksiä, ja lisäselityksiä) mutta nykyään kaikki teoriat pitää kuljettaa sitä tukien tai myötäillen, muuten ei suhtauduta kovin vakavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
maalaisukko
Seuraa 
Viestejä495
Aslak
Maalaisukko
"lue vähemmän, tiedät enemmän".No jos en olis tuota lukenu, en tuotakaan tietäisi.

Sinänsä ajatuksena hyvä !


Juu. Tapahtui pieni moka. kirjoitin pitkän jutun muistioon. Sitten siirsin se wordpadiin ja tulostin printterille. Matriisiprintterille meinaan. Vaikka siinä on ketjulomake, niin tulosti vain A-4 sivun. Joten tärkein juttu jäi kirjoittamatta. Eli. Miksi universumi näyttää samanlaiselta katsotaan sitten mihin suuntaan tahansa. No. Kirjoitan sen joskus uudestaan. Ei se niin tärkeetä ole.
Tässä olen yrittänyt rakennella sitä sampoa. Konetta joka tuottaa energiaa ja lämpöä. Ties vaikka kultaakin ym. rikkauksia. Alkuperäisen kalevalan sammon kun lappalaiset ryöstivät. Kuljettivat äkäslompolooon jossa upottivat pohjattomaan suohon. Onkos sinulla mitään tietoa sen olinpaikasta?

Lue vähemmän-tiedät enemmän.

Aslak
Seuraa 
Viestejä9177

Maalaisukko

Onkos sinulla mitään tietoa sen olinpaikasta?Ompa hyvinki , ei ne sitä Äkäslompolhon vienhet .
Viethin pirkelhet Rouravaarhan , mistä on vain kirvesheitto helvethin. Sittemmin ja senjälkhin on helevettiki joutunu muuttamhan kauemmas, ja Rouravaaran laijassa Suurkuusikossa on Euroopan suurin kultakaivos.

Niin että teoriasi siittä että Saamelaiset ryöstit sammon, pitänee siltäosin paikkansa, mutta Äkäslompolo on sen piilopaikkana vähä väärä.
Sinne Rouravaaran kivimäkhen on Sampo piilotettu, ja piilotetaessa kultaa roiskahti vähäsen ympäristhön.
Niitä ne " Peksut " sun muut geokolokit kielivyönalla juosten hakevat, ympäri keskilappia.

Kuvitelkaa alkutilanne, jossa oli resoluutio 0x0..., jossa ei ollut yhtään mitään! Mix se TAO päätti murtua tuosta tilasta kokemaan jotain muuta? Ilmeisesti tuossa 0:n sisällä kupli tai säkenöi jotain rakenteita, ja se oppi ennenpitkää järjestelmään niitä pinnoiksi, jota vasten noiden olioiden muoto tuli ilmeiseksi! Näin silmän kannalta.

Eräs toinen olio kuunteli: Räsähdyksiä ja rikkimeneviä pintoja, aina kun ääntä kuului. Muodot rikkoituvat aina kun ääntä kuului, oli ensimmäinen havainto. Mutta pian opittiin korjaamaan rikkoutunut muoto, eikä mitään mennyt enää PIENEN äänen takia rikki. Sitten oli vielä kolmaskin, joka tahtoi ahtaa kaiken sisäänsä! Se halusi todella tuntea ja kokea kaiken, silloin kun se on sen sisässä! Syntyi monia aisteja tämän ilmiön määrittämiseksi! Hajuaisti, makuaisti, vatsakipu yms...

Muitakin asioita ja aisteja ihminen kehoonsa sai kuten lämmön ja kivun tuntemisen, sen jälkeen kun oltiin kasvettu niin isoksi - että ihossa oli pintaepiteeliä, mutta liikuntakyky on edelleen ihmisellä aika kehno, koska ihminen kutstuttiin lähinnä näiden tärkeimpien aistien ylläpitäjäksi! Ne jotka ovat urheilijoita, pettyvät usein siihen, ettei todellakaan saatu aikaan muuta, kuin mahdollisesti hiukan nopeampi aika, kun saman olisi voinut tehdä hitaamminkin! Itse kuorma mikä kannettiin oli yleensä hmm. sanalla sanoen mitätön... Jos oltaisiinkin kuljetettu vaikkapa 100kg ruokaa jonnekin, voitaisiin urheilun suhteen puhua hyödyllisestä toiminnasta.
Mutta eräänlaiseksi älypeliksi on nyt muuttunut melkein kaikki urheilu, siis sanalla sanottuna hyödyttömäksi!

Mutta ei pidäkään luulla ihmistä, miksikään KANTOALUKSEKSI! Ihmisen tarkoitus on todellakin edelleen käskeä muita luotuja olentoja tekemään sen oman ja toisinaan jopa yhteisen Jumalansa tahto.

maalaisukko
Seuraa 
Viestejä495
Agison

Mutta ei pidäkään luulla ihmistä, miksikään KANTOALUKSEKSI! Ihmisen tarkoitus on todellakin edelleen käskeä muita luotuja olentoja tekemään sen oman ja toisinaan jopa yhteisen Jumalansa tahto.

Juu. On olemassa se yksi ja ainoa jumala. Sitten on niitä nykyisiä jumalia, tiedemies-kirjailijoita joitten perässä opetuslapsilaumat kulkee.
Tästä huomataan, että samoinajattelu toimii täysin vapaaehtoisuuden, itsensä tiedostamattomuuden pohjalta. Pakolla ei toiminut.

Lue vähemmän-tiedät enemmän.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat