Seuraa 
Viestejä45973

Onko kokemuksia, pystyykö tyhjästä jauhesammuttimesta tekemään pullon hiilidioksidille? Kestääkö painetta?.Hiilidioksidi sammuttimesta se ainakin pitäisi onnistua.Tarttis saada oluthommiin pienehkö painepullo.

Sivut

Kommentit (17)

Stoppari
Onko kokemuksia, pystyykö tyhjästä jauhesammuttimesta tekemään pullon hiilidioksidille? Kestääkö painetta?.Hiilidioksidi sammuttimesta se ainakin pitäisi onnistua.Tarttis saada oluthommiin pienehkö painepullo.

Eikös tuota hiilidioksidia toimiteta valmiiksi pienissäkin pulloissa.
(Vaikkapa limpparikoneen pullot)
AGA:lla pienimmät elintarvikehiilidioksidit 3,5 ja 7Kg pulloissa.
Miksi sitä pitäisi alkaa itse pullottamaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä31260

Kyllä jauhesammuttimessa jonkin verran painetta on, mutta ei kaasupullomittakaavassa. Tässä esimerkiksi 13,5 bar, ja pullo on ilmeisesti koeponnistettu 135 baariin. Varsinaisissa kaasupulloissa on käyttöpaine yleensä 200 bar, ja koeponnistus huomattavasti enemmän.

Joudut kyllä etsimään hämärän firman, joka täyttää tuollaisen pimeästi ilman kuitteja ja vastuuta. Tai sitten hommaamaan kaasut omatoimisesti. En suosittele, paineistettu kaasu on hyvin vaarallista.

On muuten henkelle hubaa puuhaa, alkaa noiden painestioiden kanssa leikkimään, ellei varmasti tiedä mitä tekee.
Lisäksi laitontakin! (Paineastialaki)
Parempi vaan pysytellä noissa luvallisissa ja kyseiseen tarkoitukseen tarkoitetuissa pulloissa.

Neutroni
Kyllä jauhesammuttimessa jonkin verran painetta on, mutta ei kaasupullomittakaavassa. Tässä esimerkiksi 13,5 bar, ja pullo on ilmeisesti koeponnistettu 135 baariin. Varsinaisissa kaasupulloissa on käyttöpaine yleensä 200 bar, ja koeponnistus huomattavasti enemmän.

Joudut kyllä etsimään hämärän firman, joka täyttää tuollaisen pimeästi ilman kuitteja ja vastuuta. Tai sitten hommaamaan kaasut omatoimisesti. En suosittele, paineistettu kaasu on hyvin vaarallista.


Juuri näin.
Jos itse täytät isommasta pullosta, tulee helposti ylitäytöksen vaara, ja omaiset löytävät pullon riekaleet satojen metrien päästä vainajasta

Kyllä näitä tehdään, ja on tehty, mutta kyseessä on nimenomaan hiilidioksidi sammutin.Sammutinhuolloilla on täyttösysteemit, joilla pullo täytetään turvallisesti, samoin hoitavat pullojen katsastukset.Kahvasysteemit heitetään hiivattiin, ja tilalle kierretään sopiva venttiili, mihin voidaan laitaa passeli paineen alennin.Einesteini tuossa väitti, että ei passaa elintarvikekaasulle...eiköhän tuo hiilidioksidi ole ihan samaa kaasua, mitä on hengitysilmassa, ja käytetään myös vaikka Mig hitsauksessa suojakaasuna.Tosin Migille on parempia sekotteita nykyään, mutta alkuperäinen kaasu sillekkin oli CO2.Samaa rautasäiliötä käyttää elintarvike hiilidioksidi, kuin muukin.Muu on myyntikikkaa, ja rahastusta.Itseä lähinnä olisi kiinnostanut, millaiset paineet jauhesammuttimissa on...voip olla, että ei kestä normaalia hiilipullon painetta....

Noita pieniä hilidioksidipulloja saa ihan maitokaupastakin (siis niitä Sodastream pulloja). Kyseessä on vajaan puolen kilon pullo ja sillä esim. hiilihapottaa ainakin 50 l limonadia. Pullo kustantaa 20 euroa ja vaihto täysinäiseen 10 euroa. Myös Aga myy näitä vajaan puolen kilon pulloja.

Stoppari
Kyllä näitä tehdään, ja on tehty, mutta kyseessä on nimenomaan hiilidioksidi sammutin.Sammutinhuolloilla on täyttösysteemit, joilla pullo täytetään turvallisesti, samoin hoitavat pullojen katsastukset.Kahvasysteemit heitetään hiivattiin, ja tilalle kierretään sopiva venttiili, mihin voidaan laitaa passeli paineen alennin.

En kyllä vieläkään ymmärrä, että miksi sitä hiilaria pitäisi siirtää toiseen pulloon, kun valmiitakin pulloja saa lähes joka tarpeeseen.
Sopivan kokoisia pulloja on varmaan tarjolla pilvin pimein, eikä hintakaan liene esteenä ???

Stoppari
Einesteini tuossa väitti, että ei passaa elintarvikekaasulle...eiköhän tuo hiilidioksidi ole ihan samaa kaasua, mitä on hengitysilmassa, ja käytetään myös vaikka Mig hitsauksessa suojakaasuna.Tosin Migille on parempia sekotteita nykyään, mutta alkuperäinen kaasu sillekkin oli CO2.Samaa rautasäiliötä käyttää elintarvike hiilidioksidi, kuin muukin.Muu on myyntikikkaa, ja rahastusta.

On varmasti samaa kaasua, mutta sisältää epäpuhtauksia jos sitä ei ole tehty elintarvikekäyttöön. Lisäksi elintarvikepullot aivan varmasti on hieman puhtaampia sisuskaluiltaan kuin sammuttimien pöntöt, koska täysjärkiset ei nauti sammuttimen sisältöä.

Sammuttimien alkuperäinen sisältöhän on tupsuteltu aikoja sitten pois...Varmaa tietoa löytyi, että näitä hiilidioksidisammuttimista tehtyjä pulloja on mennyt ravintolakäyttöönkin!!!, siis pullo on sama, mutta venttiiliosa on ilmeisesti vaihdettu semmoiseen, joka passaa elintarvikekäyttöön.Hitsauspullojen, ja elintarvike pullojen venttiilit on ilmeisesti erilaisia....eli siis myös Mig-hitsauspullojakin näistä on tehty....

Stoppari
Sammuttimien alkuperäinen sisältöhän on tupsuteltu aikoja sitten pois...Varmaa tietoa löytyi, että näitä hiilidioksidisammuttimista tehtyjä pulloja on mennyt ravintolakäyttöönkin!!!,

Mikäs siinä, jos terveystarkastaja tuon hyväksyy. Elintarvikekäyttöön tarkoitetut pullot huuhdellaan ennen täyttöä nestemäisellä hiilarilla, jotta epäpuhtaudet saadaan pois ennen täyttöä.

stoppari
siis pullo on sama, mutta venttiiliosa on ilmeisesti vaihdettu semmoiseen, joka passaa elintarvikekäyttöön.Hitsauspullojen, ja elintarvike pullojen venttiilit on ilmeisesti erilaisia....eli siis myös Mig-hitsauspullojakin näistä on tehty....Mutta Miksi?? Eikös tuo venttilien vaihtaminen ja rakentelu tule kalliimmaksi, kuin "oikean" pullon hankkiminen?

Lisäksi tuo pullo pitäisi ainakin ravintolakäytössä maalata uudelleen, jotta värimerkinnät olisivat lain mukaiset. Sammuttimethan ovat punaisia.

Helposti pystyy tekemään ja kestää kovasti painetta.

Tuunaat vaan paksusti ilmastointiteippiä pullon ympärille ja hieman ventiilinkin saumakohtiin. Ja lähtee!

vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081
Wiljam Shakes beer
Elintarvikekäyttöön tarkoitetut pullot huuhdellaan ennen täyttöä nestemäisellä hiilarilla, jotta epäpuhtaudet saadaan pois ennen täyttöä.Se on muuten jokaisen hiilidioksidipullon sisällä tämä kaasu nestemäisessä muodossa.

Hommahan menee hiilaripulloissa seuraavanlaisesti:

-Pullon koko (tilavuus ja valmistusmateriaali) määrittelee montako grammaa hiilidioksidia voidaan sisälle tuupata.
-Pullossa majailee hiilidioksidi pääsääntöisesti nestemäisessä muodossa ja kun paine laskee, kaasuuntuu tuo neste sitä mukaa
-Jos pullo täytetään liian täyteen, ei siellä ole paisuntavaraa kylliksi mikäli pullon lämpötila varastoinnissa tms. nousee liiaksi ja nestettä kiehuu liiaksi kaasuksi.
-Pullon paine on yleensä n. 70 bar sillä tässä paineessa huoneenlämpöinen hiilarineste kiehuu kaasuksi.
-Ed. ilmiön vuoksi jos pullossa on grammakin hiilidioksidia nestemäisessä muodossa, on pullon paine täsmälleen sama kuin täydellä pullolla riippuen onko pullon lämpötila sama.
-Jos suuremmasta pullosta täytetään pienempää pulloa, on pienemmän pullon oltava vaa'alla ylitäytön estämiseksi.
-Täyttöpullon on oltava väärinpäin tai varustettu nousuputkella jotta täyttö tapahtuisi nestemäisenä.
-Täyttö helpottuu, mikäli täyttöpullo on huoneenlämpöinen ja pikkupullo pakastettu jolloin neste ei halua kiehua niin herkästi pikkupullossa.
-Kaikissa pulloissa tulee olla ylipainesuoja joka laukeaa mikäli pullon täyttää liian täyteen ja/tai lämpötila nousee liiaksi.

Taannoin luin eräästä lehtiartikkelista testin jossa 300gramman hiilidioksidipullo (ylitäytetty, varoventtiilitön) hallitusti annettiin paukahtaa porrasperäisen henkilöauton takakontissa. Tuloksena oli takalokasuojien turpoaminen ja mahdollisten takapenkimatkustajien sataprosenttinen vammautuminen tai jopa kuoleminen. Tässä tapauksessa kun takapenkin ja takakontin välinen metalliseinämä painoi takapenkin etupenkkejä vasten sangen brutaalisti.
Kyseinen hiilidioksidipullo oli kokoluokkaa maitotölkki. Suurempi, sammuttimen rungosta omatekoisen säiliön moksahtaminen tappanee samassa huoneessa olijat kokolailla kyselemättä.

Paineastia-asetus suomessa käsittääkseni määrittelee kaikki yli 8bar paineen säiliöt (myös 8bar säiliöt tietyn litratilavuuden jälkeenkin) katsastettaviksi määräajoin. Joissain katsastusväli on kymmenen vuotta, joissain vain pari vuotta riippuen käyttötarkoituksesta ja valmistusmateriaalista. Jotkut säiliöt on tarkoitettu kertakäyttöisiksi joilla on kolmen vuoden käyttöikä eikä mahdollisuutta katsastukseen ja lisäaikaan.
Säännöt ja pykälät ovat kuluttajan turvallisuuden vuoksi luotu ja epäselvyyksissä auttanee ensialkuun varmasti paikkakunnan paineastioiden katsastuksia suorittavat firmat sekä Tukes.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat